ekloges kalpiΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΟ 32 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΝ.Α.Σ. ALPHA -ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

-----------------------------------------------------------------------

Συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά η κρίσιμη διαδικασία των εκλογών καταλήγει σε παρωδία με ευθύνη της καθεστωτικής δύναμης του Συλλόγου μας (ΔΗΣΥΕ Κωνσταντινόπουλου).

Ανυπαρξία συνδικαλιστικής δράσης, υποβάθμιση του Σωματείου σε εκδρομικό Σύλλογο, παροχές ιδιωτικής υγείας δυσανάλογου κόστους και παρηγοριά στους «απελπισμένους».

Αυτή εν ολίγοις είναι η ακτινογραφία του ΕΝ.Α.Σ. την τελευταία τριετία !

Εκκωφαντική η σιωπή τους αναφορικά με τις τεκτονικές αλλαγές που - με καταιγιστικούς πλέον ρυθμούς - συντελούνται στην Τράπεζα.

Τηρούν επιμελώς αδιάφορη στάση απέναντι στις εξελίξεις, ανίκανοι (ηθελημένα;) να παρέμβουν.

Ενώ την ίδια στιγμή η Διοίκηση υλοποιεί απρόσκοπτα το αντεργατικό της σχέδιο  χωρίς να ανοίγει μύτη.

Πού είναι η πολυδιαφημισμένη -από σύσσωμο το συνδικαλιστικό κατεστημένο- ρήτρα της ΣΣΕ για την προστασία της απασχόλησης;

Μήπως η -ευρισκόμενη σε εξέλιξη- εθελουσία και η μεταβίβαση εκατοντάδων εργαζομένων σε κερδοσκοπικό fund δεν συνιστούν συγκαλυμμένες απολύσεις; Ποιόν κοροϊδεύουν;

Δυσμενέστερο ακόμη και από εκείνο της Πειραιώς εξυφαίνεται το σενάριο για τους συναδέλφους μας στις καθυστερήσεις. Αυτό προκύπτει απ’ τις ανακοινώσεις της Διοίκησης.

Εκτός κι αν έχει κανείς την αυταπάτη ότι στη νέα CEPAL ο επενδυτής θα διασφαλίσει εργασιακές σχέσεις, θέσεις εργασίας και ασφαλιστικά δικαιώματα…

Φερέφωνο της εργοδοσίας ο αντιπροσωπευτικός Σύλλογος Προσωπικού (ποιoν αντιπροσωπεύει άραγε;) που δεν κάνει κάτι άλλο απ’ το να αναπαράγει το Δελτίο Τύπου της Τράπεζας! Μένει μόνο να ευχηθεί και σ’ αυτούς τους συναδέλφους καλή τύχη όπως ήδη έκανε σε εκείνους που αποχωρούν με την εθελουσία.

Άλαλα τα χείλη των  συνδικαλιστών -θεμελιωμένων συνταξιούχων- της ΔΗΣΥΕ Εμπορικής, οι οποίοι περί άλλα τυρβάζουν. Εκλογομαγειρέματα, ψηφοδέλτιο με υποψηφίους το 20% των μελών του Συλλόγου, πλαστοί συσχετισμοί από ψήφους συναδέλφων οι οποίοι αποχωρούν κ.α.

Επιφυλασσόμαστε σ΄ αυτό το σημείο και για αυτή καθ’ εαυτή την διαδικασία των αρχαιρεσιών με πρακτικές που κάθε φορά χρησιμοποιούνται: λόγου χάρη απ’ τον γνωστό τοποτηρητή της ΔΗΣΥΕ στη Β. Ελλάδα, ο οποίος μετά την περιφορά του κυτίου της NESTLE - εν είδει κάλπης- με το «Ι.Χ.» του, υπεδείκνυε στον δικαστικό αντιπρόσωπο… και τον τρόπο φύλαξης των ψηφοδελτίων.

Σ’ αυτό το ευτράπελο και συνάμα θλιβερό σκηνικό, η ανυπαρξία θέσεων και προγράμματος της ηγεσίας της ΔΗΣΥΕ εν όψει των εκλογών του ΕΝ.Α.Σ. έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει: Τα απειλητικά τους σχέδια για το μέλλον του Συλλόγου και την τύχη των εργαζομένων.

Τα σχέδια αυτά - που έχουν καταδικαστεί ήδη στη συνείδηση όλων - τα έχουμε αναλύσει επαρκώς στις πρόσφατες ανακοινώσεις μας  και δεν θα επεκταθούμε.

Συνάδελφοι,

Είναι επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε εμείς οι εργαζόμενοι τη νέα πορεία του Συλλόγου. Η ψήφος μας είναι καθοριστική για αυτήν την αλλαγή πορείας.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ προτάσσει τα παρακάτω ζητήματα αιχμής:

1.  Υπεράσπιση του συνδικαλιστικού χαρακτήρα του σωματείου
Λέμε ΟΧΙ στις αλλαγές του Καταστατικού του ΕΝ.Α.Σ.
Που μετατρέπουν το Σύλλογο σε Πολιτιστικό Όμιλο εργαζομένων και συνταξιούχων.
Με τους εργαζόμενους ανοχύρωτους, χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη

2. Αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Μετασχηματισμού και της απόσχισης δραστηριοτήτων
- Καμία περαιτέρω μείωση των θέσεων εργασίας
- Εξασφάλιση απόλυτα εθελοντικής συμμετοχής στο σχήμα της CEPAL

3. Πολύπλευρη δράση για εφαρμογή όρων της Κλαδικής ΣΣΕ (σωρευτικό εννεάμηνο, υπερωρίες, ρύθμιση δανείων) ζητήματα που «καίνε» τους συναδέλφους επί σειρά ετών.

4. Προσαύξηση στην επικουρική μας σύνταξη με βάση τις αυξημένες εισφορές ΤΕΑΠΕΤΕ (συνολική εισφορά επικουρικού για εργαζόμενο –εργοδότη ως και 14,75 % αντί του 6% του ΙΚΑ τέως ΕΤΕΑΜ).

5. Διαφάνεια και χρηστή διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου
-Όχι στην κατασπατάληση των αποθεματικών μας (στην τριετία - €450.000).

6. Αξιοποίηση της περιουσίας του ΤΕΑΠΕΤΕ (3όροφο στην Πινδάρου-Κολωνάκι και 6ώροφο    στη Νίκης-Σύνταγμα) επ’ ωφελεία των χιλιάδων ασφαλισμένων του.

Συνάδελφοι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ … Υπάρχει ακόμα διακύβευμα !

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ακυρώστε οριστικά την επιχείρηση μετάλλαξης του ιστορικού μας Συλλόγου σε πολιτιστικό σωματείο εκτός συνδικαλιστικού νόμου.

Βάλτε φραγμό στις επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας της ΔΗΣΥΕ για την εφ’ όρου ζωής αυτοπρόσωπη διαχείριση της περιουσίας του Συλλόγου και του ΤΕΑΠΕΤΕ.

Στις επερχόμενες εκλογές δεν κρίνεται απλά και μόνο ο προσανατολισμός του σωματείου

Κρίνεται η ίδια η ύπαρξή του

ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αθήνα 21.11.2019