Ανακοίνωση Νο 22, 16 Μαΐου 2018

Συνάδελφοι,

Σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Μητροτάσιο Σπύρο (Μέλος ΔΣ «ΕΝ.Α.Σ»), Χρήστο Τσιλώνη (Πρόεδρο ΣΣΕΜ) και Βασίλη Τσόκανο (Μέλος ΔΣ ΣΣΕΜ) πραγματοποίησε συνάντηση με την Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Στη συνάντηση, η οποία ήταν επιστέγασμα μιας σειράς παρεμβάσεων από την πλευρά μας τέθηκε για άλλη μια φορά το ζήτημα της εφαρμογής του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ (Άρθρο 7)

Στη Διοίκηση επισημάνθηκε επίσης από το μέλος του ΔΣ του ΕΝ.Α.Σ. η ανασφάλεια των εργαζομένων ενόψει της επικείμενης εθελουσίας στην Alpha Bank η οποία εκ των πραγμάτων θα τους φέρει μπροστά σε αποφάσεις κρίσιμες για την ίδια τη ζωή τους.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ δεσμεύτηκε επίσημα ότι η πρόσφατη απόφαση 271/22.03.2018 συνταξιοδότησης με 30έτη ασφάλισης (Χ.Ο. ηλικίας) είναι αδιαμφισβήτητη και ως εκ τούτου οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι του ΤΕΑΠΕΤΕ μπορούν να προσέρχονται για την κατάθεση αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Συνάδελφοι

Σε αντιδιαστολή με την τακτική των γνωστών πολιτικάντηδων οι οποίοι ως τώρα δεν έκαναν καμία απολύτως ουσιαστική ενέργεια αναθέτοντας ή και διακινδυνεύοντας την εφαρμογή του Καταστατικού σε αποφάσεις δικαστηρίων (ΣτΕ κλπ) εμείς πράξαμε το αυτονόητο.

Και είναι βέβαιο ότι ακόμη και το δικαίωμα για θεμελίωση συνταξιοδότησης με αναστολή (25 και 55, 20 και 60) είναι ένα ζήτημα το οποίο θα μπορούσε επίσης να έχει ήδη επιλυθεί ωστόσο η κυρίαρχη άποψη–στην καλύτερη περίπτωση – ήταν, ότι αυτό έχει κριθεί…

Τέλος τονίζουμε ότι παρακολουθούμε το ζήτημα πολύ στενά αφού είναι γνωστή η αρνητική διάθεση ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων, θέμα το οποίο επίσης θέσαμε επιτακτικά στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ζητώντας την παρέμβαση προς τους υφισταμένους των.

Η απάντηση -και σε αυτό το σημείο- ήταν ότι είναι αυτονόητη η ισχύς της απόφασης 271/22.03.2018 και θα υπάρξει άμεσα η σχετική παρέμβαση στα αρμόδια-για την έκδοση των συντάξεων- υπηρεσιακά στελέχη.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργαζομένων στην Alpha Bank

Βρείτε μας στο www.symmaxia.org