ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

(Το κείμενο είναι γραμμένο αποκλειστικά από μέλη της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ).

Το λεύκωμα «Εμπορική Τράπεζα, ένα χρονικό» , κοινή έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας και του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (Ε.Λ.Ι.Α.), Αθήνα 2002, στη σελίδα 133, αναφέρει: "..Οι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα έχουν συστήσει σύλλογο από το 1930, ο οποίος εκτός από τις άλλες δραστηριότητές του (συνδικαλιστικές, πολιτιστικές, εθνικές), πρωταγωνίστησε και στην ίδρυση της ΟΤΟΕ''. Σύλλογος υπήρχε όντως, όχι όμως με τη σημερινή ακριβώς μορφή που γνωρίζουμε. Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936, η κατοχή και οι γενικότερες συνθήκες της εποχής, άφησαν ελάχιστα περιθώρια για την ανάπτυξη συνδικαλιστικής δράσης. Ο τότε σύλλογος ανέπτυξε δράση κυρίως κατά τη διάρκεια της κατοχής μέσα από τον «Εθνικόν Παντραπεζικόν Σύλλογον», με τη διοργάνωση συσσιτίων μαζί με τους άλλους συλλόγους των άλλων τραπεζών (Ελλάδος, Εθνικής, ΑΤΕ, Αθηνών κλπ.).

1948
Συνομολογείται με την τότε Διοίκηση της Τράπεζας, ο πρώτος ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αναφέρει, επίσης το λεύκωμα «Εμπορική Τράπεζα, ένα χρονικό», σελίδα 133: " Στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, χάρη στην ενότητα του συλλόγου των υπαλλήλων, συντάχθηκε ο πρώτος Οργανισμός του Προσωπικού (1948)..»
Το πρωτότυπο τελικό χειρόγραφο κείμενο αυτού του Οργανισμού Προσωπικού, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση στο αρχείο συναδέλφου, μέλους της Ενιαίας Αγωνιστικής Συσπείρωσης. (ΕΑΣ).
Με την από 25.10.1948 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του Συλλόγου και της Τράπεζας, ιδρύθηκε το ΤΕΑΠΕΤΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας Ελλάδος) για την παροχή επικουρικής σύνταξης, του οποίου η λειτουργία άρχισε την 1 Ιανουαρίου 1950.

1950
Ο Σύλλογός μας, μαζί με το Σύλλογο Ιονικής - Λαϊκής Τράπεζας και τον Παντραπεζικό Σύλλογο, ιδρύουν την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελληνικών Τραπεζών, (Ο Υ Ε Τ ) η οποία όμως δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

1952
Το 1952 (μέχρι και το 1974), πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας αναλαμβάνει ο γνωστός Στρατής Ανδρεάδης.

1954
Μετονομασία σε ΤΑΠΕΤΕ, με δύο κλάδους, Πρόνοιας (Εφάπαξ) και Ασθενείας, (με ισόποση εισφορά εργαζομένων - Τράπεζας) του μέχρι τότε από το 1927 λειτουργούντος Ταμείου Προνοίας με ακόμη προγενέστερο το «Ταμείο Περιθάλψεως», το οποίο λειτουργούσε αποκλειστικά με πόρους της Τράπεζας.

1955
Ο Σύλλογός μας, γίνεται μέλος και εντάσσεται στη δύναμη της νεοδημιουργηθείσας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΟΕ), όπως τη γνωρίζουμε και υφίσταται ως σήμερα.

1964
Νέος Οργανισμός Προσωπικού, σε αντικατάσταση του πρώτου από το 1948. Σώζεται και αυτός στο αρχείο συναδέλφου μέλους της Ε.Α.Σ.

1964 - 1965
Ο Στρατής Ανδρεάδης, Πρόεδρος της τράπεζας, δημιουργεί τον εργοδοτικό σύλλογο, «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ» και αποδυναμώνει σημαντικά τον υπάρχοντα σύλλογο, με πιέσεις εκβιασμούς και απειλές. Ο «Σύλλογος Στελεχών» όμως δεν έπαιξε κανένα σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις και σιγά-σιγά οι εργαζόμενοι τον εγκαταλείπουν.

1967 - 1974
Η Δικτατορία των συνταγματαρχών επεμβαίνει και στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Απολύσεις, εξορίες και φυλακίσεις συνδικαλιστών (φυσικά πάντα αριστερών).Με πρωτοβουλία ορισμένων συναδέλφων, δημιουργείται ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που περιλαμβάνει υπαλλήλους και από τους δύο συλλόγους, δηλαδή και από το Σύλλογο Υπαλλήλων και από το Σύλλογο Στελεχών. Μετά τη δικτατορία, ξαναδημιουργείται ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμπορικής Τράπεζας, όπως και παραμένει μέχρι σήμερα.

1975
Με απόφαση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, η πλειοψηφία των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας, περιέρχεται στο Δημόσιο. Ο Στρατής Ανδρεάδης κατέχει για κάποιο χρονικό διάστημα το 27% των μετοχών, το οποίο στη συνέχεια περνά στους κληρονόμους του και με το πέρασμα του χρόνου, ουσιαστικά, διασκορπίζεται.

1975 - 1976
Μισθολογική εξομοίωση με την Εθνική Τράπεζα.

1977
Νέος Οργανισμός Προσωπικού, ο τρίτος κατά σειρά (1948,1964,1977), ο οποίος ισχύει και σήμερα.
Ήταν ο πρώτος Οργανισμός Προσωπικού σε Τράπεζα μετά τη μεταπολίτευση. Το κύριο χαρακτηριστικό του, όμως δεν ήταν αυτό αλλά, η δημοκρατικότητά του, ο πρωτοποριακός για την εποχή του χαρακτήρας, η κατοχύρωση δικαιωμάτων και διαδικασιών, η μισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη, ο περιορισμός σε πολύ μεγάλο βαθμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας κλπ.
Η κατάκτηση του 5ήμερου για τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, από την ΟΤΟΕ, με την υπογραφή αντίστοιχης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΟΤΟΕ, είναι η πρώτη Ομοσπονδία στην Ελλάδα που κατακτά με αγώνα το 5ήμερο. Σήμερα, (2007), 29 χρόνια μετά οι τραπεζίτες το ζητάνε και αυτό πίσω.

1979
Τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου. Καθιέρωση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ στις εκλογές του Συλλόγου και στην εκπροσώπηση όλων των οργάνων (Δ.Σ. , αντιπρόσωποι για την ΟΤΟΕ κλπ.).
Είναι ο πρώτος Σύλλογος στις Τράπεζες που καθιερώνει την απλή αναλογική, 3 χρόνια πριν τον νόμο 1264 του '82. Μέχρι τότε ίσχυε, σχεδόν παντού, το πλειοψηφικό σύστημα εκλογής, δηλαδή ο πρώτος συνδυασμός, ανεξαρτήτως ποσοστού, ελάμβανε το σύνολο, σχεδόν των εδρών. (π.χ. η πρώτη δύναμη, ακόμη και με ποσοστό 35 - 40% των ψήφων, ελάμβανε το 70 - 80% των εδρών).

1984
Ο Σύλλογος, από Σύλλογος Υπαλλήλων Εμπορικής Τράπεζας, μετονομάζεται σε: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Εμπορική Τράπεζα.
Τροποποίηση του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ, με την υπογραφή νέας σύμβασης με την τράπεζα (12.12.1984). Η σύμβαση αυτή ήταν ιστορικής σημασίας για τους εργαζόμενους, διότι άλλαζε ριζικά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης: Μείωση ορίων ηλικίας και ετών υπηρεσίας σε σχέση με αυτά του ΙΚΑ και αύξηση των συντάξεων. Επί πλέον το ΤΕΑΠΕΤΕ, με βάση αυτή τη συμφωνία δεν χορηγεί μόνον επικουρική σύνταξη, αλλά και κύρια σύνταξη, δηλαδή λειτουργεί και ως υποκατάστατο του κύριου φορέα - του ΙΚΑ - και αυτή την υποχρέωση καταβολής της κύριας σύνταξης μέχρι τη συνταξιοδότηση του εργαζόμενου από το ΙΚΑ, ανέλαβε να την πληρώνει η Τράπεζα.

1989
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ.
Στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου της 1.4.1989 εγκρίθηκε η δημιουργία του Κανονισμού Λειτουργίας του Απεργιακού Ταμείου. Ισχύει μέχρι σήμερα με ορισμένες τροποποιήσεις.

1992
Ψηφίζεται ο νόμος 2084/92, ο οποίος επιφέρει μεγάλες αλλαγές και ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση και στο χώρο των τραπεζών. Αλλάζουν όρια ηλικίας, χρόνια υπηρεσίας, προϋποθέσεις συνταξιοδότησης κλπ. Το ΤΕΑΠΕΤΕ εξαιρείται από αυτόν τον νόμο, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. (Ν.Π.Ι.Δ.).

1994
Καθιέρωση των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Και εδώ ο Σύλλογος πρωτοστατεί. Επί δέκα συνεχή χρόνια (έως και το 2003) υπογράφονται Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις. Από το 2004 η Διοίκηση της τράπεζας (Προβόπουλος), αρνούνται την υπογραφή Επιχειρησιακών Συμβάσεων.

1995
12.4.1995. Τροποποίηση του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ. Παύει να ισχύει η εποπτεία και ο έλεγχος καθώς και ο διορισμός του προέδρου του Ταμείου από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και κατοχυρώνεται η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του ΤΕΑΠΕΤΕ (άρθρο 23 του καταστατικού. Επίσης απαλείφεται από τη διάταξη του άρθρου 5 ο όρος «έλλειμμα» και παρέμεινε μόνον ο όρος «εισφορά της τράπεζας ίση με το ποσό που απαιτείται για την πληρωμή όλων των συντάξεων».
Τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου, όπως είναι και ισχύει σήμερα (2006).

1997
Πρακτικό Συμφωνίας μεταξύ Συλλόγου και Τράπεζας για τις ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ (καθιέρωση των μορίων). Το ανωτέρω πρακτικό αντικαθίσταται με νέο στις 13.2.2003, διορθώνοντας αδυναμίες και ελλείψεις του πρώτου.

2001
Ποσοστό (συνολικά) 9% περίπου του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας περιέρχεται στη γαλλική τράπεζα Credit Agricole, στα πλαίσια αναζήτησης «στρατηγικού επενδυτή» της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με προοπτική μέχρι το 2007 αύξησης αυτού το ποσοστού σε ύψος ελέγχου της τράπεζας.

2002
Τίθεται σε ισχύ (4.3.2002) το Πρακτικό Συμφωνίας για τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.

2005 - 2006
Με τους νόμους 3371/2005 και 3455/2006 και μετά από καταγγελία με πρωτοβουλία της τράπεζας (διοίκηση Προβόπουλου), της διμερούς σύμβασης του ΤΕΑΠΕΤΕ , αυτό ουσιαστικά καταργείται, με αντίστοιχη δημιουργία του ΕΤΑΤ. Το ΤΕΑΠΕΤΕ τυπικά υφίσταται αλλά χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.

2006
Με απόφαση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, (ανιψιού του Κων. Καραμανλή που με απόφασή του το 1975 έφερε την τράπεζα υπό τον έλεγχο του Δημοσίου), η Εμπορική Τράπεζα - που από το 2002 περίπου έχει και τον τίτλο Emporiki Bank - ιδιωτικοποιείται πλήρως, με το ποσοστό της Credit Agricole να εκτοξεύεται στο 72% του Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας.

2007
Ένα χρόνο μετά την πώληση της Εμπορικής τράπεζας στην Credit Agricole, τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια και πολλά από αυτά έχουν οξυνθεί περισσότερο. Οι νέοι ιδιοκτήτες κάνουν ότι μπορούν για να χειροτερέψουν τα πράγματα για τους εργαζόμενους. "Διάλογος" και "κατανόηση" στα λόγια και στην πράξη ράβδος.
Σημειώνεται η πρώτη σοβαρή υποχώρηση του σωματείου στα εργασιακά δικαιώματα με την υπογραφή (με πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΟΔ.ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ) του πρακτικού αδειών, που «κλείνει» το θέμα των χιλιάδων ανεπίδοτων-απλήρωτων αδειών προς όφελος της τράπεζας.

2008
Με την απόφαση 116/2008 – που αποτελεί σταθμό στα δικαστικά χρονικά- το Πρωτοδικείο Αθήνας αποφαίνεται κατά της διάλυσης του ΤΕΑΠΕΤΕ (Ν.3455/06). Τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος Πετραλιά για το ασφαλιστικό (Ν.3655/2008) που αυξάνει τα όρια ηλικίας και μειώνει τις συντάξεις.
Συμφωνείται το νέο σύστημα τοποθετήσεων από το Σύλλογο (με πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ), το οποίο παρεκκλίνει από τον Οργανισμό Προσωπικού. Γίνονται οι πρώτες 10 μαζικές απολύσεις χωρίς καμία αγωνιστική αντίδραση του σωματείου (με απόφαση της παραπάνω πλειοψηφίας).

2009
Με την απόφαση-κόλαφο 4009/09 το Εφετείο Αθήνας απορρίπτει την έφεση της τράπεζας κατά της απόφασης 116/2008 του Πρωτοδικείου Αθήνας για το ΤΕΑΠΕΤΕ.
Η Διοίκηση ανακοινώνει το νέο στρατηγικό σχέδιο, που προβλέπει αναδιάρθρωση και ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, μείωση προσωπικού κατά 1500 άτομα, σύνδεση αξιολόγησης με την ατομική στοχοθεσία, κλείσιμο καταστημάτων, πώληση ακινήτων. Το σωματείο αντιδρά αρχικά με δημοσιοποίηση του θέματος και προκήρυξη απεργιών. Ωστόσο στη συνέχεια η Διοίκηση παίρνει τη πρώτη ρεβανς αφού με την πλειοψηφία των ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ στο Σύλλογο συμφωνείται η σύνδεση της αξιολόγησης με την ατομική στοχοθεσία. Πληθαίνουν οι απολύσεις κατά παράβαση του κανονισμού πειθαρχικού ελέγχου. Συνεχίζεται το κλείσιμο καταστημάτων του δικτύου και η πώληση ιστορικών ακινήτων της τράπεζας.

2010
Ψηφίζεται το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (ν.3863/2010) που κατεδαφίζει κυριολεκτικά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η Διοίκηση σε εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδίου ολοκληρώνει τη μείωση των θέσεων εργασίας. 900 εργαζόμενοι οδηγούνται σε «εθελούσια» απόλυση. Συνεχίζονται οι αυθαίρετες απολύσεις και η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας με την ατομική στοχοθεσία, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τη μη ένταξη των νέων εργαζομένων στον Οργανισμό Προσωπικού.
Η Διοίκηση ζητά από το σωματείο την αλλαγή-κατάργηση του Οργανισμού. Οι ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ και πάλι συμφωνούν. Οι εργαζόμενοι όμως και οι αγωνιστικές παρατάξεις του Συλλόγου έχουν άλλη γνώμη και στην ιστορική έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 04/12/10 στο ξενοδοχείο CARAVEL λένε το μεγάλο ΟΧΙ ματαιώνοντας τα σχέδια του εργοδοτικού μπλοκ.

2011-2012
Η Γαλλική Διοίκηση καταγγέλει όλες τις ΕΣΣΕ απο το 1994 ως το 2010!!!. Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουνίου του 2011 επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή στο Σύλλογό μας, το έγγραφο της καταγγελίας! Απο τη στιγμή εκείνη αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Η πλειοψηφία του ΣΕΕΤ όμως αντί να οργανώσει τον αγώνα των συναδέλφων κωλλυσιεργεί εξόφθαλμα, υποσχόμενη αρχικά αγώνες και εν συνεχεία "συλλογικές" αποφάσεις. Τελικά όχι μόνο αρνείται ακόμα και τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για το θέμα αλλά την Παρασκευή 17/02/12, ''νύχτα'' και χωρίς αιδώ, αποφασίζει με ''συνεργό την ΔΑΚΕ στο έκτακτο ΔΣ την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ με μειώσεις αποδοχών!!! Η πρώτη συμφωνία στην ιστορία του Συλλόγου μας που απεμπολεί δικαιώματα και κατακτήσεις.
Η Credit Agricole αποφασίζει να μεταβιβάσει την Εμπορική Τράπεζα στην Alpha Bank με το αντίτιμο του 1€ και ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές αξίας 150 εκ. € .