Παραθέτουμε άρθρο του Χρήστου Τσιλώνη Προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας στο οποίο παρέχονται κάποιες αναγκαίες διευκρινίσεις σχετικά με την υπογραφή της Σύμβασης ΤΕΑΠΕΤΕ-ΕΠΙΛΥΣΙΣ για την μηχανογραφική υποστήριξη των συντάξεων. Ο Πρόεδρος του ΣΣΕΜ επισημαίνει τον αντισυναδελφικό και παρ' ολίγον ολέθριο ρόλο του Αντιπροέδρου του ΤΕΑΠΕΤΕ και Προέδρου του ΕΝ.Α.Σ. Γιώργου Κωνσταντινόπουλου ο οποίος τελικά -και κατ' εντολήν της Τράπεζας η οποία διοικεί το Ταμείο κατά πλειοψηφία- υπέγραψε χωρίς τη θέλησή του τη Σύμβαση.

Θορυβημένος από τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων/συνταξιούχων ο γνωστός για τις κυβισθήσεις του Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. δεν διστάζει τώρα να πανηγυρίζει για την υπογραφή "του" κάνοντας το μαύρο άσπρο..( δείτε ανακοίνωση ΕΝ.Α.Σ. εδώ) ενώ προηγούμενα με επιστολή του προς τον ΕΦΚΑ υποστήριζε με σθένος ότι το ΤΕΑΠΕΤΕ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για την μηχανογραφική υποστήριξη των συντάξεων και ότι αυτή ανήκει αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ...

Ακολουθεί αυτούσιο το αποκαλυπτικό άρθρο του Χρήστου Τσιλώνη παρμένο από το FB της παράταξης ΚΙΣΥΕΤ
----------------------------------------------------------------------------------

Ορισμένες αναγκαίες διευκρινήσεις για την υπογραφή της σύμβασης ΤΕΑΠΕΤΕ-ΕΠΙΛΥΣΙΣ (29.6.2019)

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΑΠΕΤΕ Γ. Κωνσταντινόπουλος υπερηφανεύεται ότι υπέγραψε την σύμβαση ΤΕΑΠΕΤΕ - ΕΠΙΛΥΣΙΣ. Αυτός μόνος του....
Υπέγραψε τη σύμβαση χωρίς την έγκριση και εντολή της Τράπεζας ; Και γιατί δεν το έκανε αρκετά νωρίτερα ;
Όχι δεν υπέγραψε με τη θέλησή του! Υπέγραψε κατ΄εντολή της Τράπεζας η οποία αποφασίζει για λογαριασμό του ΤΕΑΠΕΤΕ!
Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος προσπάθησε να ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ τη συνέχιση της μηχανογραφικής κάλυψης των συντάξεων με νέα σύμβαση από το ΤΕΑΠΕΤΕ,με την από 12 Ιουνίου 2019 επιστολή του ΕΝ.Α.Σ. προς ΕΦΚΑ, ΤΕΑΠΕΤΕ, σε πλήρη αντιδιαστολή με τη συμφωνηθείσα με το Σύλλογό μας δέσμευση Τράπεζας-Ταμείου, και υποστήριξε ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ !
Πως; Πείθοντας τους αρμόδιους της Τράπεζας, ότι πρέπει να απεμπλακεί πλέον η Τράπεζα και το ΤΕΑΠΕΤΕ από οποιοδήποτε συνταξιοδοτικό θέμα, ακόμη και από την ανανέωση της σύμβασης ΤΕΑΠΕΤΕ-ΕΠΙΛΥΣΙΣ και να αφήσουν το θέμα της υπογραφής σύμβασης στον ΕΦΚΑ.
Η ΑΚΑΡΙΑΙΑ όμως ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ των ενδιαφερομένων συναδέλφων με κλείσιμο-κατάληψη του ΤΕΑΠΕΤΕ, στη Νίκης 23, το εξώδικο του ΣΣΕΜ στην Τράπεζα και στο ΤΕΑΠΕΤΕ, με το οποίο επισημάναμε τις ευθύνες τους, εάν δεν συνεχιστεί η μηχανογραφική κάλυψη του Ταμείου, που εδράζονται κυρίως στο άρθρο 5 του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ, και η παρέμβαση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Β. Ψάλτη, ανέτρεψαν τα σχέδια ακύρωσης της συνέχισης της σύμβασης με το ΤΕΑΠΕΤΕ.

Επειδή ο Γ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε άσφαιρο το εξώδικο του ΣΣΕΜ τον ερωτώ.
Πότε μίλησε για τελευταία φορά για το άρθρο 5 του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ;
Θυμίζω ότι με το άρθρο 5 "......η εισφορά της Τράπεζας ορίζεται ίση με το ποσό που απαιτείται ως συμπλήρωση των λοιπών πόρων του Ταμείου για την πληρωμή όλων των κάθε είδους παροχών του προς τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους των δαπανών και εξόδων για τις ανάγκες λειτουργίας του, των εν γένει υποχρεώσεών του και κάθε άλλη ανάγκη σχετική με την ανεμπόδιστη εκπλήρωση του σκοπού του σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού…. Το Δ.Σ. του Ταμείου έχει την ευθύνη να προβαίνει έγκαιρα σε κάθε νόμιμη ενέργεια που επιβάλλεται, τόσο για την εμπρόθεσμη είσπραξη όλων των παραπάνω πόρων, όσο και για την εμπρόθεσμη πληρωμή των συντάξεων και λοιπών παροχών του καταστατικού αυτού στους δικαιούχους".

Όταν η Τράπεζα αντιλήφθηκε ότι μπορεί 1.000 εμπορικάριοι διαδηλωτές να κυκλώσουν το τετράγωνο των κεντρικών γραφείων της ( πρόσφατες ήταν οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις μας στις οποίες ήταν άφαντος ο Γ. Κωνσταντινόπουλος) κατάλαβε ότι οι συμβουλές του ήταν άρες μάρες σαχλαμάρες και τα σχέδια για μη περαιτέρω εμπλοκή της Τράπεζας και του ΤΕΑΠΕΤΕ δεν μπορούν να προχωρήσουν.
Μετά από αυτά όντως η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΣΕΜ Χ. Τσιλώνη και τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας, μετά όμως από την παρέμβαση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Β. Ψάλτη ήταν «δίλεπτη». Και ήταν η ακόλουθη:

-Ερώτηση Προέδρου ΣΣΕΜ: Υπάρχει υπαναχώρηση της Tράπεζας στην υπογραφή της σύμβασης; -Απάντηση: Όχι θα υπογραφεί άμεσα η σύμβαση χωρίς προϋποθέσεις.

-Ερώτηση Προέδρου ΣΣΕΜ: To ΤΕΑΠΕΤΕ και η ΕΠΙΛΥΣΙΣ βάζουν προϋποθέσεις οι οποίες οδηγούν την υπογραφή της σύμβασης στις καλένδες. -Απάντηση: Σκεφτήκαμε κάποια πράγματα, αλλά αποφασίσαμε να υπογράψουμε χωρίς προϋποθέσεις.

-Ερώτηση Προέδρου ΣΣΕΜ: Άρα υπογράφεται άμεσα; -Απάντηση: Επιβεβαιώνω ότι υπογράφουμε χωρίς προϋποθέσεις.

Ερωτάται ο Γ. Κωνσταντινόπουλος αυτές τις «προϋποθέσεις» συναποφάσισε με τους εμπλεκόμενους; Κατόπιν τούτων, η Τράπεζα υλοποίησε την δέσμευσή της με το Σύλλογό μας, δόθηκε η εντολή για την υπογραφή της σύμβασης και ανατέθηκε στον Αντιπρόεδρο του ΤΕΑΠΕΤΕ Γ. Κωνσταντινόπουλο να την υπογράψει. Τα γεγονότα αυτά τα γνωρίζουν οι συνάδελφοι και το κακό είναι ότι δεν μπορεί ο ίδιος να καταλάβει πως τον πήρανε χαμπάρι. Επιστράτευσε ακόμη και τον Κωνσταντάκη να επανεμφανισθεί στο φβ ρόλο του.

Αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά ότι ο Γ. Κωνσταντινόπουλος και η ηγεσία του ΕΝ.Α.Σ. έχουν τεθεί επικεφαλής της «ομάδας αντίδρασης» σε βάρος όχι μόνον του Προεδρείου του ΣΣΕΜ, αλλά των Συνταξιούχων της Εμπορικής. Ο ρόλος αυτός έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των συναδέλφων. Η σημερινή ηγεσία του ΕΝ.Α.Σ. θα μείνει στη συνείδηση όλων ως ο διαχειριστής των Ακινήτων των Εμπορικάριων που από χώρους συνάθροισης των συναδέλφων προσπάθησε να τα μετατρέψει σε χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης μέσω Airbnb

Χρήστος Τσιλώνης

ssem agwnaΌπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας (εδώ) την προηγούμενη εβδομάδα ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΣΕΜ Χρήστο Τσιλώνη η παρέμβαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Alpha Bank κ. Β. Ψάλτη για την επίλυση του ζητήματος της μηχανογραφικής υποστήριξης των συντάξεων του ΤΕΑΠΕΤΕ καθώς και την εξεύρεση άμεσης λύσης από την Τράπεζα.

Έτσι την Τρίτη 18.6.2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΣΕΜ με την κα Κονιδάρη Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας.

Το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό για τους ασφαλισμένους

...παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συνδικαλιστών του ΕΝ.Α.Σ. Κωνσταντινόπουλου-Χαιρέτη να σαμποτάρουν τη συνδρομή του ΤΕΑΠΕΤΕ και της συνεργαζόμενης εταιρείας "Επίλυσις" στην μηχανογραφική υποστήριξη των συντάξεων και να μεταθέσουν την ευθύνη αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ (βλ. επιστολή τους προς ΕΦΚΑ από 12.6.2019)

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης -μετά την συνάντηση με την Διευθύντρια Προσωπικού της ALPHA ΒΑΝΚ κ. Κονιδάρη- ο Πρόεδρος του ΣΣΕΜ Χρήστος Τσιλώνης υπογραμμίζει:

«Ενεργοποίηση του μηχανογραφικού συστήματος ΤΕΑΠΕΤΕ στα γραφεία του ΕΦΚΑ απο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019. Την νίκη την έφεραν όσοι ηταν στο δρόμο, στις συνεδριάσεις του ΕΦΚΑ και στο ΤΕΑΠΕΤΕ. Οταν οι συνάδελφοι βγαίνουν στο προσκήνιο και αγωνίζονται, το παρασκήνιο ηττάται κατα κράτος»

FOTO από την συγκέντρωση στα γραφεία του ΤΕΑΠΕΤΕ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΣΕΜΕξώδικο προς την ALPHA BANK και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού της Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ) απέστειλε ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας (ΣΣΕΜ) καλώντας την Διοίκηση της Αlpha Bank -που έχει και την πλειοψηφία στο ΔΣ του ΤΕΑΠΕΤΕ- να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΣΕΜ αναφέρεται στο από 7.6.2019 έγγραφό του ΤΕΑΠΕΤΕ, με το οποίο η Τράπεζα δεσμεύεται:

- να αρχίσει άμεσα η απονομή και καταβολή των συντάξεων των δικαιούχων προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος προερχομένων από το ΤΕΑΠΕΤΕ

- να λάβει άμεσα κάθε αναγκαίο μέτρο, για την συνέχιση της κάλυψης των δικαιούχων από το μηχανογραφικό σύστημα που υποστηρίζει το ΤΕΑΠΕΤΕ

- να συνδράμει στο έργο αυτό με τους έμπειρους λειτουργούς της , όπως συνέβη και μετά την υπαγωγή του ΤΕΑΠΕΤΕ στο Ε.Τ.Α.Τ.

Άλλως - όπως σημειώνεται στο εξώδικο - «Οποιαδήποτε υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα κατά τα ανωτέρω συνιστά παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας από πλευράς σας και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων των μελών μας»

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως εχθρικά απέναντι στο συγκεκριμένο αίτημα για την συνέχιση της μηχανογραφικής υποστήριξης των συντάξεων από το ΤΕΑΠΕΤΕ και την εταιρεία "Επίλυσις" - στάθηκαν ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΑΠΕΤΕ και Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος καθώς και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΝ.Α.Σ Βασίλης Χαιρέτης οι οποίοι με επιστολή τους (12.6.2019) προς τον ΕΦΚΑ έβαζαν τέλος (!) στη συνδρομή του ΤΕΑΠΕΤΕ και της συνεργαζόμενης εταιρείας "Επίλυσις".

Σύμφωνα με τους ίδιους " είναι πλέον ευθύνη του ΕΦΚΑ να εκδίδονται και να υλοποιούνται μηχανογραφικά οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις "

'Ετσι για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι του ΤΕΑΠΕΤΕ, πρώην εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας και της Alpha Bank, είδαν ξεκάθαρα ποιοί είναι οι φίλοι και ποιοί οι εχθροί τους...

Εξάλλου όπως αναφέρει και ο ΣΣΕΜ στο σχετικό εξώδικο :

«Στην παρούσα φάση, οποιαδήποτε υπόδειξη για εξεύρεση λύσης, λήψη άμεσων αποφάσεων καθώς και για την ανάληψη ευθυνών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως διατυπώνεται και με την από 12 Ιουνίου 2019 ανακοίνωση του ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Alpha Bank – Εμπορικής, υπογεγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο του ΤΕΑΠΕΤΕ Γεώργιο Κωνσταντινόπουλο και το μέλος του ΔΣ ΤΕΑΠΕΤΕ Βασίλη Χαιρέτη, δεν συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά παρατείνει την αβεβαιότητα σχετικά με το αν και πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους και ως εκ τούτου οδηγεί σε περαιτέρω εξαθλίωση τους συνταξιούχους!»

Ωστόσο, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΤΕΑΠΕΤΕ, συντεταγμένοι και με μπροστάρη τον ΣΣΕΜ θα κερδίσουν και αυτή τη μάχη.

Ας είναι σίγουροι γι' αυτό οι διάφοροι κύκλοι της εργοδοσίας και τα πειθήνια όργανά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα...

‘Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΣΕΜ Χρήστο Τσιλώνη η παρέμβαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Alpha Bank κ. Β. Ψάλτη για την επίλυση του ζητήματος καθώς και την εξεύρεση άμεσης λύσης από την Τράπεζα και έτσι την Τρίτη 18.6.2019 υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΣΕΜ με την κα Κονιδάρη Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας.

Για να δείτε το εξώδικο του ΣΣΕΜ προς το ΤΕΑΠΕΤΕ και την ALPHA BANK ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σσεμΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Αθήνα 25.2.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, μετά τη σημερινή (25.2.2019) συνάντηση του Συλλόγου μας με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λοιπών Παροχών ΕΦΚΑ, κα Ε. Φουρνάρου, σας ενημερώνουμε αναλυτικά για όσα προκύπτουν μετά την απόφαση του ΔΣ ΕΦΚΑ της 14ης Φεβρουαρίου 2019, κατά την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Διεύθυνσης Λοιπών Παροχών (προσυνταξιοδοτικών παροχών).

Διαβάστε

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακοινωσηΔιαβάστε την νέα ανακοίνωση "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ" για τις αποφάσεις του ΔΣ του ΕΦΚΑ (14.2.2019) σχετικά με το προσυνταξιοδοτικό δικαίωμα του ΤΕΑΠΕΤΕ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ÏˆÎ·Ï†Î¹ÏƒÎ¼Î±Η Επιτροπή Ψηφισμάτων  του 32ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ απέρριψε ψήφισμα του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας (ΣΣΕΜ) το οποίο αφορούσε στην ρύθμιση Στεγαστικών Δανείων ΣΣΕ '84.  Το σκεπτικό της Επιτροπής (στην οποία μειοψήφισε ο συν. Γιάννης Αναστάσάκης από την "Ριζοσπαστική Παρέμβαση") ήταν ότι το Ψήφισμα "προέρχεται από συνταξιούχους" καθώς και ότι "αφορά σε μία μόνο Τράπεζα". 

Πέρα, βέβαια, από το τυπικό μέρος της υπόθεσης, η ουσία είναι ότι η ηγεσία της ΟΤΟΕ έχει βρεί "τοίχο" στην εργοδοτική πλευρά και ως εκ τούτου αποφεύγει να ενοχλήσει περαιτέρω τις Τράπεζες σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ίσως βέβαια κάποιοι να περιμένουν...το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να λυθεί το καυτό αυτό πρόβλημα των τραπεζοϋπαλλήλων. Με τον ίδιο τρόπο βέβαια που το εν λόγω κόμμα θα λύσει το θέμα των "κόκκινων δανείων" (!!!) όπως "από του βήματος του Συνεδρίου" αναφωνούσαν οι συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ.

Σημειώνεται ότι -σύμφωνα με την επιστολή του ΣΣΕΜ «η πλειοψηφία εκ των 6.000 περίπου λογαριασμών /πιστούχων από την Εμπορική Τράπεζα μπαίνει στην τελευταία περίοδο αποπληρωμής του δανείου η οποία περιλαμβάνει την υψηλότερη τοκοχρεωλυτική δόση..

EFPOLIDOSΠαραθέτουμε αυτούσια ανακοίνωση του ΣΣΕΜ με την επιστολή προς τον ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής
----------------------------------------------------------

Ανακοίνωση ΣΣΕΜ 
"Μεταστέγαση γραφείων Συλλόγου μας"
Αθήνα 29/10/2018
Το ΔΣ του Συλλόγου στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να στείλει νέα επιστολή στον ΕΝ. Α. Σ. Εργαζομένων ALPHA BANK -Εμπορικής, σε σχέση με την πρόταση μας για την μεταστέγαση των γραφείων του Συλλόγου στο ακίνητο της οδού Ευπόλιδος 12.

Ο Πρόεδρος                  Ο Γ. Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης        Γεώργιος Δέδες

  •   Δείτε την επιστολή εδώ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φωτογραφία του αρχείου μας η οποία τραβήχτηκε από την πολυκατοικία της Ευπόλιδος 12 όπου βρίσκεται και το ακίνητο του ΕΝ.Α.Σ. ('Αποψη της Πλατείας Κοτζιά )

 

VLAX2870Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στους "μαικ λαμάρ" της ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΕ οι οποίοι είναι ικανοί να μετατρέψουν μία τυχαία συνάντηση με τον Υφυπουργό...κάπου στη Σταδίου σε...ένταση των συναντήσεων με το Υπουργείο... !

Επανειλλημένως έχουμε επίσης αναφερθεί και στην συνειδητή εξαπάτηση των ασφαλισμένων του ΤΕΑΠΕΤΕ από τη ΔΗΣΥΕ Εμπορικής που επί 20 συναπτά έτη στάθηκε ανίκανη (γιατί άραγε;) να επιλύσει το ζήτημα της συνταξιοδότησης με 30 έτη ασφάλισηςΕυτυχώς, βέβαιαγια τους ασφαλισμένους του ΤΕΑΠΕΤΕ ,με απόφαση του ΕΦΚΑ αλλά και την αποφασιστική δράση του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας δώθηκε οριστικό τέλος στην παραβίαση του άρ. 7 του Καταστατικού (εδώ) 

Ωστόσο οι "αγωνιστές της καρέκλας" (που από τα τσίπουρα στη Θεσσαλία...συγνώμη την περιοδεία θέλαμε να πούμε, πέρασαν πάραυτα στις καθιερωμένες για κάποιους 40ήμερες (!!!) διακοπές τους) δεν αρκούνται μόνο στην παραπλάνηση των συναδέλφων για το ασφαλιστικό.

Στο τελευταίο ΔΣ του ΕΝ.Α.Σ. προχώρησαν και στην πλήρη απαξίωση του ίδιου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΝ.Α.Σ..

Έτσι ενώ στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ -κατά την συνεδρίαση της 6/7/2018- δεν υπήρχε κανένα θέμα για λήψη απόφασης (μόνο "ενημέρωση") ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση γράφουν επακριβώς:

«απορρίφθηκε από το Δ.Σ. η πρόταση του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας να τους παραχωρηθεί δωρεάν το ακίνητο (σ.σ. της Ευπόλιδος 12)».

Γιατί όμως επιδίδονται  και εδώ σε  ένα τόσο χονδροειδές ψέμα που παραβιάζει την ίδια την λειτουργία του συλλόγου;

Απλούστατα διότι θέλουν να προκαταλάβουν τις εξελίξεις προκειμένου η αίθουσα της Ευπόλιδος 12 να μην παραχωρηθεί  στον "τρισκατάρατο" Σύλλογο Συνταξιούχων...της ηγεσίας Τσιλώνη-Δέδε.

Βέβαια όταν η ηγεσία του ΣΣΕΜ αποτελούνταν από τις ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚ, τότε, οι της ΔΗΣΥΕ του "ΕΝ.Α.Σ." συζητούσαν προσιτές τιμές ενοικίασης του ακινήτου.

Στο δια ταύτα τώρα:
  • Τους κάναμε γνωστό ως ΣΥΜΜΑΧΙΑ ότι "απόφαση ΔΣ δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση" και εάν θέλουν ας φέρουν το ζήτημα σε επόμενο ΔΣ όπου και θα τοποθετηθούμε. 
 
  • Η όποια απόφαση στη συνέχεια θα πρέπει να σταλεί ως απαντητική στον ΣΣΕΜ.
 
Εάν πάλι δεν θέλουν να κάνουν τίποτε από τα παραπάνω...δικαίωμά τους. 
Ούτως ή άλλως , Σύλλογο και περιουσία (συνδρομές, αποθεματικά κλπ των χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων) τα αντιμετωπίζουν ως τσιφλίκι τους. 
 
Όμως πάει πολύ  -και είναι τουλάχιστον ανήθικο -να παίζουν παιχνιδάκια με την περιουσία των συναδέλφων που εδώ και χρόνια διώκoνται ουσιαστικά (μέσω των "εθελουσιών") από την Τράπεζα...
 
Ενώ οι ίδιοι "θεμελιωμένοι συνταξιούχοι" (όχι μόνο από το ΤΕΑΠΕΤΕ αλλά κάποιοιακόμα και από το "ΙΚΑ") παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες του Συλλόγου Εργαζομένων.
 
Θα επανέλθουμε... 

 

 

 

 

'Αλλο ένα χρονίζων πρόβλημα λύνεται από την νέα Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΣΕΜ σημειώνει:

«Είναι γνωστό ότι τον 7o/2014 το ΕΤΕΑ άρχισε να καταβάλει σε 100 συναδέλφισσες/φους την μειωμένη, κατώτερη επικουρική σύνταξη ΕΤΕΑΜ, αντί της κατώτερης επικουρικής σύνταξης του ΤΕΑΠΕΤΕ, που μέχρι τότε ελάμβαναν μετά την συνταξιοδότησή τους από το ΙΚΑ.

Οι συνταξιούχοι αυτοί, ευρίσκονταν στο προσυνταξιοδοτικό σύστημα του ΤΕΑΠΕΤΕ πριν το 2006 και όταν συνταξιοδοτήθηκαν από το ΙΚΑ τους αφαιρέθηκε το ποσό της κύριας σύνταξης ΙΚΑ από το ποσό της προσυνταξιοδότησης του ΤΕΑΠΕΤΕ και ως επικουρική σύνταξη τους καταβάλλονταν η κατώτερη επικουρική σύνταξη ΤΕΑΠΕΤΕ.

Με επιστολές του Προϊσταμένου Διεύθυνσης του ΕΤΕΑΠ τους ζητείται να επιστρέψουν τη διαφορά μεταξύ της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης ΤΕΑΠΕΤΕ και ΕΤΕΑΜ από το 2006, μέχρι τον 7ο/2014 που τους δόθηκε η μειωμένη επικουρική σύνταξη ΕΤΕΑΜ.

Με αυτές τις επιστολές τους ζητείται να επιστρέψουν ποσά οφειλής που φθάνει μέχρι τα 23.000 ευρώ. Από πλευράς του Υπουργείου υπήρξε άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Συλλόγου μας για άμεση παύση της αναζήτησης των ποσών αυτών των επικουρικών συντάξεων ΕΤΕΑΕΠ και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το νέο Διοικητή ΕΤΕΑΕΠ, ο κος Ν. Μπρίκης δεσμεύτηκε ότι η Διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ θα λάβει άμεσα απόφαση για την παύση της αναζήτησης των «αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών συντάξεων ΕΤΕΑΕΠ».

Επίσης θα εκδοθεί οριστική απόφαση παύσης του καταλογισμού των «οφειλών» αυτών μετά από διαβουλεύσεις του Συλλόγου με αρμοδίους του Γραφείου του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και κατάθεση από πλευράς Συλλόγου τεκμηριωμένου νομικού κειμένου με τις θέσεις του επί του θέματος.»

Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος       Χ.Τσιλώνης

Ο Γ.Γραμματέας  Γ. Δέδες

konst vogiatz 1«Από το 1993 η Εμπορική Τράπεζα με την σιωπηρή ανοχή των δύο Συλλόγων (εν ενεργεία και συνταξιούχων) επέβαλλε την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου και την απονομή τη σύνταξης χωρίς όριο ηλικίας από τα 32 έτη.

Πολλοί συνάδελφοι που επιθυμούσαν να αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία με 30 χρόνια εργασίας υποχρεώθηκαν, από τη σιωπή των δύο Συλλόγων, να επιλέξουν είτε την παραμονή στην Τράπεζα μέχρι τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων των 32 ετών είτε την αναστολή της σύνταξης μέχρι την συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας τους.

Ειδικά η συγκεκριμένη πρακτική Τράπεζας και Συλλόγων αποτέλεσε στοιχείο εξόντωσης συναδέλφων που υποχρεώθηκαν με τις τελευταίες εθελούσιες να αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία έχοντας τα 30 χρόνια αλλά όχι τα 32.

Τους οδήγησαν στην αναστολή καταβολής της σύνταξης μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, δηλαδή να «επιβιώσουν» χωρίς κανένα εισόδημα και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη δική τους και της οικογένειάς τους.

Ευτυχώς στην τελευταία μεγάλη «έξοδο» του 2014 υπήρξε μια ομάδα 7 συναδέλφων που επέλεξαν, με μεγάλο προσωπικό κόστος, αντί την αναστολή μέχρι τα 55, την απαίτηση εφαρμογής του Καταστατικού.

Έδωσαν διάσταση στο θέμα, το κυνήγησαν και με τη βοήθεια της νέας Διοίκησης του Συλλόγου μας με ημερομηνία (27.04.2018) πιστώθηκαν για πρώτη φορά ως συνταξιούχοι.»

Tα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Η επιτυχία της εφαρμογής του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ για συνταξιοδότηση με τα 30 χρόνια και οι «γνωστοί καλοθελητές»» ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας.

Δείτε την μεστή όσο και αφοπλιστική τοποθέτηση συναδέλφισσας συνταξιούχου της Εμπορικής Τράπεζας στην πρόσφατη (15/03) Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εμπορικής (ΣΣΕΜ). Η δε αναφορά της συν/φισσας σε παλιότερη διαπραγμάτευση για τον Οργανισμό Προσωπικού ενεργοποιεί από μόνη της κάποιους συνειρμούς (...) 

https://www.ssem.gr/images/2017-05-31/GM_2017-05-31_1.jpgΑνακοίνωση ΣΣΕΜ                   Αθήνα, 13.02.2018 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, στην χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε την σύγκλιση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30 έως 17:00, σε αίθουσα χωρητικότητας 1.000 ατόμων, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα. 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα καθοριστούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ. 

Για την συμμετοχή των συναδέλφων της επαρχίας θα ισχύσουν όσα προβλέπονταν στην Γενική Συνέλευση του Μαΐου 2017. 

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση η οποία θα ταχυδρομηθεί σε όλα τα μέλη του Συλλόγου. 

Για το Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας 

Ο Πρόεδρος      Ο Γ. Γραμματέας 

Χ. Τσιλώνης              Γ. Δέδες

www.ssem.gr