https://easpemporiki.files.wordpress.com/2014/02/cropped-img_95677.jpgΤο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο " STANLEY" πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του κατ' ευφημισμόν "Ενωτικού και Αγωνιστικού" Συλλόγου Alpha-Εμπορικής.

Το "παρών" στην Συνέλευση έδωσαν -με "βαριά καρδιά" και χωρίς να περιμένουν κάτι ουσιαστικό- περίπου 60-70 συνάδελφοι από την Αττική και την Περιφέρεια.

Οι προσκεκλημένοι -ότι έχει και δεν έχει απομείνει από το συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ στον Τραπεζικό χώρο- έδιναν την αίσθηση Συνεδρίου της ΠΑΣΚΕ.

Με αναφορές στον κοινό "ιδεολογικοπολιτικό μας χώρο" - και άλλα τέτοια τερπνά- ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νέου ΤΤ συν. Δεληχάτσιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων πρ. Αγροτικής συν. Αδαμόπουλος, αναπόλησαν τις παλιές "καλές εποχές" των κρατικών Τραπεζών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. Γ. Κωνσταντινόπουλος ο οποίος, υπενθυμίζοντας την πολιτική καταγωγή του ιδίου και της παράταξής του, έκανε λόγο για το "παλιό ΠΑΣΟΚ". 

Γραφικότητες, που σε κάποιες στιγμές, προκάλεσαν άφθονο γέλιο στο ακροατήριο.

««««««««««««««««

Ο Διοικητικός Απολογισμός της απόλυτης απραξίας στηλιτεύτηκε από την "ΣΥΜΜΑΧΙΑ".

Αποκαλύψαμε την στρατηγική του συμβιβασμού που ακολούθησε η ηγεσία της ΔΗΣΥΕ από την εποχή των Γάλλων της Credit Agricole.

Όταν το 2010 "ξεπούλαγαν" στην Γαλλική πολυεθνική τον Οργανισμό Προσωπικού , συναντώντας την οργή αλλά και εισπράτοντας ένα γερό χαστούκι από τους Εμπορικάριους στο Caravel (βλ. foto).

Όταν το 2012 υπέγραφαν ΕΣΣΕ με τους Γάλλους ( που στο μεταξύ "τα μάζευαν" από την Ελλάδα ) την κατάργηση σημαντικών επιδομάτων .

Όταν το 2015 μεθόδευσαν ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ την ένταξη του ΕΤΑΤ στο ΙΚΑ, αφού η συντονισμένη αντίδραση των ασφαλισμένων του ΤΕΑΠΕΤΕ (Εμπορικής) τους έκανε να το ξανασκεφτούν.

Όταν, όταν, όταν...

««««««««««««««««

Μη έχοντας τι να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω αλλά και στην εμπεριστατωμένη κριτική μας για τον Οικονομικό Απολογισμό, η ξοφλημένη στη συνείδηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων ηγεσία της ΔΗΣΥΕ,  αναγκάστηκε για άλλη μια φορά να ακολουθήσει την γνώριμη σε όλους οδό: Αυτή των προσωπικών προσβολών και άλλων συκοφαντιών.

Προκειμένου μάλιστα να κρύψουν την άγνοια και την ανικανότητά τους να παρέμβουν στο Ασφαλιστικό δεν δίστασαν να επιτεθούν και στη νέα ηγεσία του Συλλόγου Συνταξιούχων

Δυσφημώντας την νέα Διοίκηση του ΣΣΕΜ που ηγείται του αγώνα των συνταξιούχων της πρ. Εμπορικής για βελτίωση του Νόμου Κατρούγκαλου ως προς το ύψος της σύνταξης

και την προσπάθεια που καταβάλλει με την επιστημονικά τεκμηριωμένη αναλογιστική μελέτη που πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία πλήθους πρώην και νυν Υπουργών και Υφυπουργών.

Στο τέλος διεμήνυσαν  ότι θα παραμείνουν στην Τράπεζα έως τα 67 τους !

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο "INTERCONTINENTAL" η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του «ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής».

Στην Συνέλευση η "Συμμαχία Εργαζομένων στην Alpha Bank" πρότεινε την Καταψήφιση του Απολογισμού Δράσης.

Την "Συμμαχία" συγκρότησαν οι παρατάξεις:

«Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση» ,

«Εργαζόμενοι Τολμούν - Κωνσταντίνος Παπαδάκης»,

«Συνάδελφοι Πληροφορικής-Νίκος Κωνσταντόπουλος»

καθώς και μεμονωμένοι συνάδελφοι που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων τόσο στην Τράπεζα όσο και στον ΕΝ.Α.Σ.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Οι ομιλητές της Συμμαχίας παίρνοντας πρώτοι το λόγο, κατακεραύνωσαν τους εργατοπατέρες της ΔΗΣΥΕ αποδεικνύοντας με ντοκουμέντα την εσκεμμένη απραξία των τελευταίων, σε μια σειρά ζητήματα που "καίνε" τους εργαζόμενους.

Αποκάλυψαν στους συναδέλφους ότι η μετατροπή του ΕΝ.Α.Σ. σε πολιτιστική και εμπορική πλατφόρμα - την στιγμή που η εργοδοσία "ξεσαλώνει"- αποτελεί  συνειδητή επιλογή της ΔΗΣΥΕ και υποδηλώνει σαφέστατα την υποταγή αυτών των συνδικαλιστών στην εργοδοσία.

Το αποκορύφωμα όμως της γελοιοποίησης και του συνδικαλιστικού κατήφορου της ΔΗΣΥΕ ήταν το ίδιο το περιεχόμενο του Απολογισμού που κατά το ήμισυ αποτελούνταν από την Κλαδική Σύμβαση της ΟΤΟΕ 2016 και την- από κοινού με την Ομοσπονδία- προσφυγή στο ΣτΕ.

Υποτιμώντας την νοημοσύνη του κόσμου, εμφάνισαν τις δράσεις της ΟΤΟΕ ως Απολογισμό Δράσης του Συλλόγου και μάλιστα στις 8 από τις 16 συνολικά σελίδες του (!!!), .

Φυσικά οι υπόλοιπες σελίδες "δράσης" δεν αφορούσαν κανενός είδους συνδικαλιστική παρέμβαση εκτός και αν θεωρείται ως τέτοια η δημιουργία Ε-shop...

Και είναι βέβαια θλιβερό να εμφανίζονται ως δράση οι επιδοτήσεις του Συλλόγου για τις κατασκηνώσεις (παρά την ύπαρξη σχετικής ρύθμισης στην Κλαδική ΣΣΕ 2006-2007...) 

Στην συνέχεια οι συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ, κάνοντας πώς δεν γνωρίζουν τίποτε για τον "φόνο" (εκβιαστικές εθελουσίες, απολύσεις, υποαξιολόγηση, ωράριο κλπ), ειρωνεύονταν συνεχώς τόσο τους κεντρικούς ομιλητές της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» (Μητροτάσιο Σπύρο και Παπαδάκη Κων/νο) όσο και αυτούς της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας».

Και άλλοι συνάδελφοι όμως τοποθετήθηκαν ιδιαίτερα κριτικά στην ανυπαρξία της κυρίαρχης ομάδας του Συλλόγου αλλά και στην αδιαφορία της απέναντι στα μεγάλα καθημερινά προβλήματα του Δικτύου και των Διευθύνσεων. Το "πανό" άλλωστε που κρέμονταν πίσω από το μονοπαραταξιακό Προεδρείο και που είχε ως τίτλο "Είμαστε Εδώ" (!!!!) κραυγάζει ένοχη σιωπή και τίποτε περισσότερο.

Αποχώρηση της ΕΣΑΚ

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της Συνέλευσης ήταν και η σιωπηλή αποχώρηση της ΕΣΑΚ από τον Σύλλογο και η προσχώρησή της στον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ο Διοικητικός Απολογισμός υπερψηφίστηκε τελικά (με 73 ψήφους ΥΠΕΡ - 28 ΚΑΤΑ - 2 ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ) αφού η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων όντας απούσα από την Συνέλευση δεν κατάφερε να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή της σε ενεργητική συμμετοχή και να τιμωρήσει έτσι παραδειγματικά τους "e-shoppers" της ΔΗΣΥΕ.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ" έδωσε μια τίμια, καθαρή και σθεναρή μάχη βγαίνοντας από την Γενική Συνέλευση ακόμα πιο δυνατή.

Και έτσι θα συνεχίσει ! Οχι μόνο απέναντι στην εργοδοσία αλλά και απέναντι στα στηρίγματά της και στους δύο Συλλόγους.