Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο "INTERCONTINENTAL" η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του «ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής».

Στην Συνέλευση η "Συμμαχία Εργαζομένων στην Alpha Bank" πρότεινε την Καταψήφιση του Απολογισμού Δράσης.

Την "Συμμαχία" συγκρότησαν οι παρατάξεις:

«Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση» ,

«Εργαζόμενοι Τολμούν - Κωνσταντίνος Παπαδάκης»,

«Συνάδελφοι Πληροφορικής-Νίκος Κωνσταντόπουλος»

καθώς και μεμονωμένοι συνάδελφοι που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων τόσο στην Τράπεζα όσο και στον ΕΝ.Α.Σ.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Οι ομιλητές της Συμμαχίας παίρνοντας πρώτοι το λόγο, κατακεραύνωσαν τους εργατοπατέρες της ΔΗΣΥΕ αποδεικνύοντας με ντοκουμέντα την εσκεμμένη απραξία των τελευταίων, σε μια σειρά ζητήματα που "καίνε" τους εργαζόμενους.

Αποκάλυψαν στους συναδέλφους ότι η μετατροπή του ΕΝ.Α.Σ. σε πολιτιστική και εμπορική πλατφόρμα - την στιγμή που η εργοδοσία "ξεσαλώνει"- αποτελεί  συνειδητή επιλογή της ΔΗΣΥΕ και υποδηλώνει σαφέστατα την υποταγή αυτών των συνδικαλιστών στην εργοδοσία.

Το αποκορύφωμα όμως της γελοιοποίησης και του συνδικαλιστικού κατήφορου της ΔΗΣΥΕ ήταν το ίδιο το περιεχόμενο του Απολογισμού που κατά το ήμισυ αποτελούνταν από την Κλαδική Σύμβαση της ΟΤΟΕ 2016 και την- από κοινού με την Ομοσπονδία- προσφυγή στο ΣτΕ.

Υποτιμώντας την νοημοσύνη του κόσμου, εμφάνισαν τις δράσεις της ΟΤΟΕ ως Απολογισμό Δράσης του Συλλόγου και μάλιστα στις 8 από τις 16 συνολικά σελίδες του (!!!), .

Φυσικά οι υπόλοιπες σελίδες "δράσης" δεν αφορούσαν κανενός είδους συνδικαλιστική παρέμβαση εκτός και αν θεωρείται ως τέτοια η δημιουργία Ε-shop...

Και είναι βέβαια θλιβερό να εμφανίζονται ως δράση οι επιδοτήσεις του Συλλόγου για τις κατασκηνώσεις (παρά την ύπαρξη σχετικής ρύθμισης στην Κλαδική ΣΣΕ 2006-2007...) 

Στην συνέχεια οι συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ, κάνοντας πώς δεν γνωρίζουν τίποτε για τον "φόνο" (εκβιαστικές εθελουσίες, απολύσεις, υποαξιολόγηση, ωράριο κλπ), ειρωνεύονταν συνεχώς τόσο τους κεντρικούς ομιλητές της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» (Μητροτάσιο Σπύρο και Παπαδάκη Κων/νο) όσο και αυτούς της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας».

Και άλλοι συνάδελφοι όμως τοποθετήθηκαν ιδιαίτερα κριτικά στην ανυπαρξία της κυρίαρχης ομάδας του Συλλόγου αλλά και στην αδιαφορία της απέναντι στα μεγάλα καθημερινά προβλήματα του Δικτύου και των Διευθύνσεων. Το "πανό" άλλωστε που κρέμονταν πίσω από το μονοπαραταξιακό Προεδρείο και που είχε ως τίτλο "Είμαστε Εδώ" (!!!!) κραυγάζει ένοχη σιωπή και τίποτε περισσότερο.

Αποχώρηση της ΕΣΑΚ

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της Συνέλευσης ήταν και η σιωπηλή αποχώρηση της ΕΣΑΚ από τον Σύλλογο και η προσχώρησή της στον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ο Διοικητικός Απολογισμός υπερψηφίστηκε τελικά (με 73 ψήφους ΥΠΕΡ - 28 ΚΑΤΑ - 2 ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ) αφού η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων όντας απούσα από την Συνέλευση δεν κατάφερε να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή της σε ενεργητική συμμετοχή και να τιμωρήσει έτσι παραδειγματικά τους "e-shoppers" της ΔΗΣΥΕ.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ" έδωσε μια τίμια, καθαρή και σθεναρή μάχη βγαίνοντας από την Γενική Συνέλευση ακόμα πιο δυνατή.

Και έτσι θα συνεχίσει ! Οχι μόνο απέναντι στην εργοδοσία αλλά και απέναντι στα στηρίγματά της και στους δύο Συλλόγους.