ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, -ισσες,

Ολοκληρώθηκε η εθελουσία έξοδος των συναδέλφων με την οποία αποχώρησαν όπως μαθαίνουμε πάνω από 1000 υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ).

Υπηρεσίες της Τράπεζας έχουν μείνει χωρίς προϊσταμένους ή/και υπαλλήλους σε θέσεις ευθύνης όπως διαπιστώνουμε.

Συνάδελφοι από το προσωπικό τρίτων εταιρειών, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι εκτελούν χρέη προϊσταμένου, χωρίς βέβαια να έχει γίνει επίσημη ανάθεση καθηκόντων. Στην περίπτωση που  συμβεί κάποιο λάθος ή παράλειψη, οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε εμάς, στην περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά ή και καλύτερα από πριν, δεν θα υπάρξει καμία αναγνώριση της συνδρομής μας.

Όταν δε γίνουν κάποιες ανακατατάξεις και οριστούν οι προϊστάμενοι στις αντίστοιχες, θέσεις θα επιβαρυνθούμε με το καθήκον να τους ενημερώσουμε σχετικά με το αντικείμενο της Υπηρεσίας και να τους εκπαιδεύσουμε σε αυτό  ώστε να γίνουν προϊστάμενοί μας (!) όπως άλλωστε συνέβη και στις προηγούμενες δύο εθελούσιες.

Καιρός να μπει ένα τέλος στη στρεβλή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες με τον «θεσμό» του ενοικιαζόμενου–εργολαβικού εργαζόμενου στην Εθνική Τράπεζα.

Η κατάσταση αυτή στερεί την δυνατότητα στην Τράπεζα να εκμεταλλευτεί τη συσσωρευμένη πείρα που έχουμε ενσωματώσει και  να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που έχουμε αποκομίσει από την συνεργασία με τους συναδέλφους της Τράπεζας, ειδικά τώρα που μετά από τρεις εθελούσιες, μεγάλος αριθμός τους έχει απομακρυνθεί.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Νάντια Κατσιμίγα                    6946 561 195
Μαρία Λάτσα                          6980 548 900
Γιώργος Καπετανάκης              6977 741 228  (Vodafone)
Βασιλική Χριστοπούλου           6976 685 485  (Άνεμος)
Γεωργία   Γιαννούλη                 6949 432 210
Αφροδίτη Ανδρίτσου                6936 163 458 (Άνεμος)
Άννα Λιάκου                           6972 668 910
Φωτεινή Δημητριάδου               6956034847 (Vodafone)
Φιλοπούλου Δήμητρα              693 8754950 (Cosmote)
Σήψα Μαρία                           697 9689776 (Vodafone)
Αχειμάστου Μαρία                   697 2019630 (Cosmote)

Κεδρηνού 43, Αμπελόκηποι, Τηλ.211 011-3749  Web:  sydaptt.org     Email:  /1/2017

sydaptt1Με μια σοβαρή νίκη -που μπορεί να αποδειχθεί στρατηγική- στέφθηκε η κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις "ενοικιαζομένων" της Eurobank που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS ενώ συμμετείχαν και μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Εργαζομένων στην MellonTechnologies.

Έτσι οι απολύσεις αποτράπηκαν -προς το παρόν όμως- καθώς έχει οριστεί Τριμερής συνάντηση για την Τρίτη 19/4/16 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο η εξέλιξη αυτή κρίνεται σίγουρα θετική.

«Η συμμετοχή – πάνω από 70 άτομα – στην παράσταση διαμαρτυρίας της Παρασκευής  από εργαζόμενους και νεολαίους, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Χρειάζεται να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και εγρήγορση για να τα καταφέρουμε» τονίζει ο ΣΥΔΑΠΤΤ και καλεί στο επόμενο "ραντεβού" για τη στήριξη του Σωματείου αλλά και για  διασκέδαση την Κυριακή 17/4/16 στη ταβέρνα Απτάλικο, Παλαιάς Καβάλας 165, Περιστέρι, στις 2 μ.μ. για φαγητό με ζωντανή μουσική με λαϊκή ορχήστρα». Η ΕΑΣ στήριξε -και με ένα συμβολικό ποσό αυτήν τη φορά αγοράζοντας "προσκλήσεις"- και στηρίζει ποικιλλοτρόπως τον δύσκολο αγώνα των εργαζομένων σε αυτές τις εταιρείες.

Πάνω απ'ολα όμως η ΕΑΣ και το easp.gr αναδεικνύουν τέτοιου είδους κινήσεις γιατί κάνουν σαφή την διαφορά ενός αγωνιστικού σωματείου με τους εργαζόμενους σε δράση από την πλειοψηφία των ουκ ολίγων "νεκρών" - λόγω επιλογής των ηγεσιών τους βέβαια - συνδικάτων στον Κλάδο των Τραπεζών και γενικότερα. 

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι την συγκεκριμένη κινητοποίηση στήριξαν πολλοί συνδικαλιστές από διάφορους χώρους (τραπεζών και όχι μόνο) αλλά και μέλη της Πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα! 

 

 

Η περικοπή του λειτουργικού κόστους της Eurobank ξεκίνησε με απολύσεις ενοικιαζόμενων τραπεζοϋπαλλήλων, εργαζομένων των 586 ευρώ οι οποίοι δούλευαν για χρόνια ως ταμίες στα καταστήματα του πρώην ΤΤ, νυν Eurobank ! Τα παραπάνω καταγγέλει ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) και καλεί την Παρασκευή 15/4, ώρα 3 – 6 μ.μ. σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας – μπροστά στο κεντρικό κτίριο  της Eurobank (Μποδοσάκειο), Αμαλίας και Σουρή στο Σύνταγμα.

"Κάθε βοήθεια και συμμετοχή ευπρόσδεκτη" αναφέρει ο Σύλλογος στο κάλεσμά του!

FOTO: Βράβευση αριστούχων μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (!!!) του ομίλου Eurobank.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Αρ. Διατ. Μ.Π.Αθηνών 437 /30-11-2012 , Α.Μ. 29328 , Ειδ.Αρ. 6162 μέλος  Ο.Ι.Υ.Ε. &   Ε.Κ.Α.

Κεδρηνού 43, Αμπελόκηποι, Τηλ.211 011-3749  Web:  sydaptt.org     Email: 

9/4/2016

Συναδέλφισσες, -οι,

Η περικοπή του λειτουργικού κόστους της Eurobank ξεκίνησε με απολύσεις ενοικιαζόμενων τραπεζοϋπαλλήλων, εργαζομένων των 586 ευρώ. Οι συνάδελφοι δούλευαν για χρόνια σαν ταμίες στα καταστήματα του πρώην ΤΤ, νυν Eurobank, με εναλλασσόμενους «εργολάβους». - Αν δεν είναι τραπεζοϋπάλληλος ο ταμίας, τότε ποιος είναι; -  Εξαναγκάστηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο, για να κρατήσουν τη δουλειά τους να αλλάξουν για άλλη μία φορά εργολάβο και να κάνουν την βρώμικη δουλειά, την εκκαθάριση του φυσικού αρχείου στα υπόγεια των καταστημάτων μαζί με κατσαρίδες και τρωκτικά. Εξαναγκάστηκαν πριν από 6 μήνες να υπογράψουν μείωση μισθού και να πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό.

Υψηλά τραπεζικά στελέχη, απόλυτα υπεύθυνα για την σημερινή κατάσταση αποφασίζουν ότι δεκαεπτά οικογένειες δεν θα έχουν τρόπο να επιβιώσουν. Θεωρούν ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους και διασώζουν την Τράπεζα μειώνοντας το κόστος. Όμως ακόμα και αυτό δεν ισχύει: με απλά μαθηματικά 17 * 586 = 9962 ευρώ, μικρότερο ποσό από τον μισθό ενός (1) μόνο γενικού διευθυντή. Οι απόλυτα υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια διασώζονται, οι σκληρά εργαζόμενοι υπάλληλοι πετιούνται στο δρόμο.

Είναι κοροϊδία η προσφορά του «εργολάβου» για δουλειά στην Αθήνα, να μετακομίσουν δηλαδή οι συνάδελφοι από την Καρδίτσα, Βόλο,  Θεσσαλονίκη,  Χανιά, κ.α.   στην πρωτεύουσα και να ζήσουν (πώς;) με 586 ευρώ μικτά.

Η πρόταση γίνεται για να καλύψει το γεγονός ότι μεταξύ των απολυόμενων υπάρχουν

  • ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Mellon Technologies

·         μέλλουσες μητέρες ή μητέρες  σε άδεια λοχείας

οι οποίοι προστατεύονται από τον νόμο.

Η συνδικαλιστική ελευθερία είναι άγνωστη λέξη, δεν ανέχονται την ίδρυση σωματείου που προσπαθεί να οργανώσει στοιχειωδώς τους ενοικιαζόμενους  ώστε να αντισταθούν μπροστά στην παντοκρατορία των τραπεζιτών. Η προστασία της μητρότητας δεν υφίσταται για γυναίκες που δουλεύουν μέσω «εργολάβου» στην Eurobank.

Αντί να εισπράττουμε μόνο παχιά λόγια για αξιολόγηση, λες και δεν ξέρουμε πώς γίνεται η αξιολόγηση και δήθεν αξιοκρατία, θα ήταν ωφελιμότερο να εξεταστεί με προσοχή το πρόβλημα των συναδέλφων, με επίγνωση και  ευαισθησία στα προβλήματα της κοινωνίας, στην οποία στηρίζεται η ίδια η λειτουργία των τραπεζών. Θα είναι φοβόμαστε πολύ αργά όταν κάποια στελέχη αντιληφθούν ότι τράπεζες χωρίς κοινωνία δεν στέκονται.

Ζητάμε την ανάκληση των προαναγγελθεισών απολύσεων και την έναρξη διαβούλευσης ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Βασιλική Χριστοπούλου     6976 685 485 (Άνεμος)         Γιώργος Καπετανάκης          6977 741 228 (Vodafone)

Νάντια Κατσιμίγα                 6946 561 195                       Μαρία Λάτσα                        6980 548 900 (Cosmote)

Γεωργία   Γιαννούλη           6949 432 210                       Αφροδίτη Ανδρίτσου          6936 163 458

Άννα Λιάκου                         6972 668 910

ΣΥΔΑΠΤΤ  logo1_colored.JPGΆλλη μια μεγάλη νίκη πέτυχε ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) αυτή τη φορά απέναντι στην τακτική των εταιρειών "ενοικίασης" εργαζομένων, εταιρείες οι οποίες με την "επαναλαμβανόμενη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου" καταστρατηγούν χρόνια τώρα την εργατική νομοθεσία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΔΑΠΤΤ
--------------------------------------------------------------------

Συνάδελφοι, -ισσες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ύστερα από τις παρεμβάσεις του Σωματείου μας η εταιρεία MellonTechnologiesαναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός μας, κάλεσε συναδέλφους για την υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου. Ως χρόνος πρόσληψης για τον υπολογισμό των ημερών αδείας και της αποζημίωσης απόλυσης   θα λογίζεται  η ημερομηνία της πρώτης σύμβασης. Μέχρι στιγμής έχουν κληθεί να υπογράψουν οι συνάδελφοι που είχαν προσληφθεί το 2007.

Όπως ήδη γνωρίζετε, με την από 11-9-2015 επιστολή μας προς την Mellon Technologies είχαμε εκθέσει τους λόγους για τους οποίους δεν δικαιολογούνταν «η επαναλαμβανόμενη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου» και ζητήσαμε «την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας που προκύπτει από τις συνεχόμενες διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι».

Με την από 12-9-2015 επιστολή μας προς την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ζητήσαμε «την παρέμβασή σας ώστε η Mellon Technologies, με την οποία η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται και αναθέτει πληθώρα «έργων» να προχωρήσει στην μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας που προκύπτει από τις συνεχόμενες διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι».

Το Σωματείο μας προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας ώστε να πραγματοποιηθεί συμφιλιωτική συνάντηση (22-12-2015) ζητώντας να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο εργατικό δίκαιο, το οποίο παραβιαζόταν επί σειρά ετών με πρακτικές που κρατούσαν ομήρους τους εργαζόμενους και τους στερούσαν βασικά τους δικαιώματα. Όπως σας έχουμε ενημερώσει παρουσία των εκπροσώπων του Υπουργείου υπήρξε παραδοχή και από την πλευρά της εταιρείας ότι το αίτημά μας ήταν απολύτως νόμιμο.

Ενημερώσαμε με ανακοινώσεις και συναντήσεις τους συναδέλφους για να γνωρίζουν τι προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία. Ήμασταν δίπλα τους ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Ζητήσαμε επανειλημμένα συνάντηση με την Διοίκηση της εταιρείας η οποία όμως επιμένει ότι δεν έχει υποχρέωση να διαβουλεύεται με το Σωματείο μας και η επικοινωνία γίνεται μόνο ανεπίσημα.

Έχουμε ήδη ζητήσει την πραγματοποίηση συνάντησης για την επίλυση Εργατικής Διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά, η οποία έχει ήδη προβεί σε έλεγχο της εταιρείας διαπιστώνοντας την πραγματική κατάσταση όπως την είχε περιγράψει το Σωματείο μας. Ελπίζουμε η εταιρεία να προχωρήσει σύντομα και στην  υπογραφή των συμβάσεων των υπολοίπων συναδέλφων ώστε να μη χρειαστεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Εργατικής Διαφοράς στις 29/3/2016.

Συνάδελφοι –ισσες,

Κάτι που φαινόταν να έχει γίνει καθεστώς αναλλοίωτο για τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας έγινε ήδη απτή πραγματικότητα με τους καλύτερους όρους. Τώρα φαίνεται καλύτερα παρά ποτέ ότι η μόνη ασπίδα προστασίας μας είναι η δική μας συλλογική μας δράση, η οργάνωση και η συμμετοχή στο Σωματείο μας που προτάσσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων  μας και συνεχίζει χωρίς απογοητεύσεις το δύσκολο έργο του.

Στηρίξτε το με όλες σας τις δυνάμεις

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γιώργος Καπετανάκης           6977 741 228 (Vodafone)

Βασιλική Χριστοπούλου        6976 685 485 (Άνεμος)

Νάντια Κατσιμίγα                  6946 561 195

Μαρία Λάτσα                         6980 548 900 (Cosmote)

Γεωργία   Γιαννούλη              6949 432 210

Αφροδίτη Ανδρίτσου              6936 163 458

Άννα Λιάκου                          6972 668 910

Λάβαμε από το νεοσύστατο σωματείο των εργαζομένων της "ICAP SOLUTIONS" -εταιρεία που δραστηριοποιείται στο outsourcing- την παρακάτω ανακοίνωση την οποία σας παραθέτουμε αυτούσια. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια και το θάρρος νέων παιδιών που εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και παρά ταύτα στέκονται όρθιοι και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Στο πλευρό τους βέβαια βρίσκονται πάντα τα στελέχη του κλαδικού σωματείου ΣΥΔΑΠΤΤ (φοτο από προηγούμενη κινητοποίηση του ΣΥΔΑΠΤΤ στην Εθνική Αφαλιστική). Ακολουθεί η ανακοίνωση του νεοσύστατου επιχειρησιακού σωματείου στην ICAP.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS

Αρ. Διατ Ειρ. Αθηνών 183/2015 , Α.Μ.30648, Ειδ.Αρ. 6305

Συνάδελφοι –ισσες,

Την Πέμπτη 18/2/2016 και την Παρασκευή 19/2/2016 είχαν προγραμματιστεί οι εκλογές του νεοσύστατου σωματείου  μας, Σύλλογος Εργαζομένων ICAPOUTSOURCINGSOLUTIONS, για τις οποίες είχαμε ειδοποιήσει έγκαιρα τόσο την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας όσο και την Διοίκηση της εταιρείας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες δουλεύουμε, μέσω της εταιρείας αυτής, στις Διευθύνσεις: Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής, Ηλεκτρονικών Εργασιών & Εναλλακτικών Δικτύων, Διεύθυνση Καρτών & Καταναλωτικών Δανείων, Κτηματικής & Πίστης Ιδιωτών που στεγάζονται στα κτίρια επί των οδών Θεσσαλονίκης 125 και Πειραιώς 74.

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αίτημά μας για παροχή κατάλληλου χώρου εντός του τόπου εργασίας. Την ημέρα των εκλογών είχε επιστρατεύσει ολόκληρο το επιτελείο της Δ/νσης Ασφαλείας στις εισόδους των παραπάνω κτιρίων δημιουργώντας έντονο κλίμα εκφοβισμού στους συναδέλφους. Οι είσοδοι των κτιρίων είχαν κλειδαμπαρωθεί με επιπλέον κλειδαριές και αλυσίδες ως να περίμεναν εισβολή από κακοποιά στοιχεία. Ο υπεύθυνος Ασφάλειας ενημέρωσε τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο  ότι δεν δίδεται η άδεια για την διενέργεια των εκλογών και δεν επέτρεψε την είσοδό στα κτίρια.

Η ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης προστατεύεται τόσο από το Σύνταγμα και τους νόμους όσο και από διεθνείς συμβάσεις (ΔΣΕ 87/1948, ΔΣΕ 139/1971) τις οποίες έχει επικυρώσει και η Ελλάδα καθώς και  Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Ο ν. 1264/1982, άρθρο 16 ορίζει ότι   οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις – και οι εκλογές– συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης «σε κατάλληλο χώρο του τόπου εργασίας, εκτός των χώρων παραγωγής, που είναι υποχρεωμένος να διαθέτει ο εργοδότης, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα αυτή».

Η Τράπεζα αρνείται ότι χώρος εργασίας, είναι ο χώρος στον οποίο οι συνάδελφοι προσέρχονται κάθε πρωί τις πέντε ημέρες την εβδομάδα, δεν επισκέπτονται παροδικά ή περιστασιακά αλλά είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν εκεί και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη την διάρκεια του ωραρίου τους. Τα πέντε τετραγωνικά μέτρα χώρου, ένα τραπέζι και τρεις καρέκλες δεν ήταν δύσκολο να βρεθούν εντός των παραπάνω κτιρίων, χιλιάδων τετραγωνικών το καθένα,  ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι στην άσκηση των δικαιωμάτων τους. Όσο για την πρόταση να χρησιμοποιηθεί χώρος που διέθετε η εταιρεία δίπλα στα γραφεία της ήταν σαν να ζητάμε από τους εργαζόμενους να μπουν μόνοι τους στο στόμα του λύκου, αφού η εταιρεία δεν διακρίνεται για την αμεροληψία της στην κρίση των υπαλλήλων της.

Επειδή πιστεύουμε ότι η ύπαρξη σωματείων αποτελεί  εγγύηση της ελευθερίας και η κατοχύρωσή τους αποτελεί ασφαλές κριτήριο του επιπέδου της δημοκρατίας μίας χώρας συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπάρχει συνδικαλιστική εκπροσώπηση ακόμα και των αόρατων εργαζομένων, εργαζόμενων με επισφαλείς σχέσεις εργασίας.

Ενέργειες που παρεμποδίζουν την συνδικαλιστική δράση παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν θα πρέπει να είναι ανεκτές. Ζητάμε την συμπαράσταση από όλα τα σωματεία στον χώρο των Τραπεζών καθώς και από τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά ακόμα και αν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε ένα τμήμα του χώρου παρακείμενης καφετέριας που ευγενικά μας παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της και το νέο Δ.Σ. από νέες στον συνδικαλισμό εργαζόμενες θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο της προάσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων τους. Έχουμε επίγνωση ότι πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας χωρίς να αναθέτουμε την ευθύνη της αλλαγής σε κανένα σωτήρα και αναζητώντας συμμαχίες και βοήθειες σε αυτούς που δεν τα παρατάνε.

Το Δ.Σ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Βασιλική Χριστοπούλου         697 6685485

Φωτεινή Δημητριάδου           695 6034847

Φιλοπούλου Δήμητρα            693 8754950

Σήψα Μαρία                           697 9689776

Δεδούση Βασιλική                  694 4395103

Αχειμάστου Μαρία                 697 2019630

Αγορίδη Δώρα                         697 3702905

 

 

 

 SYDAPTTEurobank1Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε αναφερθεί στον αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες των "εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων" στη Eurobank ενάντια στην πρόθεση της Διοίκησης για μείωση των αποδοχών τους κατά 53% ! Μάλιστα μέλη της "Ενιαίας" είχαν συμπαρασταθεί έμπρακτα στον αγώνα αυτό κατά την Απεργία της 3ης Δεκέμβρη.

Όταν σωματείο και "απλές" καθαρίστριες των 400ε αντιμετωπίζουν στα ίσια την Διοίκηση της Eurobank !

 Χρειάστηκαν 6 μήνες αγώνα για να αποτρέψουν τις εξοντωτικές μειώσεις που σχεδίαζε η Τράπεζα. Τελικά έχοντας στο πλευρό τους την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ)...ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ !

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΔΑΠΤΤ (16/2/2016)

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Δικαίωση για τις καθαρίστριες στην Eurobank

Χρειάστηκαν 6 μήνες αγώνα για να καταφέρουμε να αποτρέψουμε τις εξοντωτικές μειώσεις που σχεδίαζε η Eurobank για τις καθαρίστριες που εργάζονταν εδώ και χρόνια στις εγκαταστάσεις της.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας και του εργολάβου δεν μείναμε άπραγοι. Προσπαθήσαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν με φοβισμένες εργαζόμενες που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα οτιδήποτε αλλά με εργαζόμενες οργανωμένες σε σωματείο με τους εκπροσώπους του οποίου είναι υποχρεωμένοι να έρθουν σε διάλογο. Έγιναν τρεις συμφιλιωτικές συναντήσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο Υπουργείο Εργασίας.  Επειδή δεν φάνηκε να είναι αρκετό οργανώσαμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, 3ωρη στάση εργασίας, απεργιακή φρουρά στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας.

Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε τελικά και την Διοίκηση της Τράπεζας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε διαβούλευση απευθείας με το Σωματείο μας. Αυτός ήταν ο τρόπος για να γίνουν πειστικά και κατανοητά τα αυτονόητα επιχειρήματά μας.

Ζητήσαμε και βρήκαμε συμπαράσταση από αλληλέγγυους φίλους, συγγενείς, συντρόφους. Η παρουσία τους μας στήριξε σε κάθε βήμα και έδωσε το μήνυμα ότι οι καθαρίστριες δεν είναι μόνες τους. Οι συναδέλφισσες απέδειξαν ότι δεν λειτουργούν με τη λογική της ανάθεσης, παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους, συντονίζουν και οργανώνουν τον αγώνα τους μέσα από το σωματείο τους.

Οι συναδέλφισσες αφού κατάφεραν να αναστείλουν την μείωση 55% για πέντε μήνες, εξασφάλισαν αξιοπρεπείς μισθούς και θέσεις εργασίας.   Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για όλους μας. Με συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας ενισχύουμε τη δύναμή μας για τους αγώνες που έρχονται.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γιώργος Καπετανάκης            6977 741 228

Βασιλική Χριστοπούλου         6976 685 485

Νάντια Κατσιμίγα                    6946 561 195

Μαρία Λάτσα                          6980 548 900

Γεωργία   Γιανούλη                 6949 432 210

Αφροδίτη Ανδρίτσου               6936 163 458

Άννα Λιάκου                            6972 668 910

 """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑsydaptt

Αρ. Διατ. Μ.Π.Αθηνών 437 /30-11-2012 , Α.Μ. 29328 , Ειδ.Αρ. 6162 μέλος  Ο.Ι.Υ.Ε. &   Ε.Κ.Α.

Κεδρηνού 43, Αμπελόκηποι, Τηλ.211 011-3749  Web:  sydaptt.org     Email:  

Εργαζόμενοι ενός κατώτερου Θεού...Εργαζόμενοι ενός κατώτερου Θεού... Ρεπορτάζ: Ανδρέας Πετρόπουλος*

Ένα προλεταριάτο, αόρατο για τους πελάτες και ανώνυμο όταν συνομιλεί μαζί τους τηλεφωνικά, βρίσκεται πίσω από τα γυαλιστερά μάρμαρα και τους γρανίτες των κεντρικών υποκαταστημάτων των Τραπεζών. Μια άλλη εργασιακή πραγματικότητα, διαφορετική από τη συνηθισμένη των τραπεζοϋπαλλήλων και βέβαια των golden στελεχών, έχει διαμορφωθεί χρόνια τώρα κερδίζοντας συνεχώς έδαφος. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, καθαρίστριες, τηλεφωνητές απασχολούνται με καθεστώς ενοικίασης έχοντας προσληφθεί μέσω (δήθεν) εργολαβικών εταιρειών βιώνοντας ένα καθεστώς εργασίας που παραπέμπει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Υπάρχουν καταγγελίες για εργαζόμενους που έπαθαν νευρικό κλονισμό από την προσβλητική συμπεριφορά εκ μέρους των προϊσταμένων τους. Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο εργαζόμενοι να διακομίζονται με ασθενοφόρο λόγω λιποθυμικών επεισοδίων και γενικά επεισοδίων υγείας! Άλλοι υποχρεώνονται να συνεχίζουν να εργάζονται σε συγκεκριμένο πόστο (τηλεφωνικό κέντρο) όταν έχει διαγνωστεί ανίατη ασθένεια! Αντίστοιχοι των συνθηκών εργασίας είναι και οι μισθοί. Πρόσφατα καθαρίστρια λιποθύμησε από πείνα την ώρα της δουλειάς! Η αναλογία κατώτατου μισθού εργαζόμενου με τον ανώτατο μισθό ενός golden στελέχους μέσα στην ίδια τράπεζα μπορεί να είναι 1 προς 70, ίσως και χειρότερη! Πάνω απ' όλα, οι ενοικιαζόμενοι ζουν καθημερινά με το φόβο της απόλυσης, φοβούνται να μιλήσουν για τα όσα βιώνουν καθημερινά. Και όλα αυτά μέχρι να δουν την πόρτα της εξόδου, διαιωνίζοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς εργατικής - υπαλληλικής ανακύκλωσης που κανείς (;) δεν μπορεί -προς το παρόν- να ελέγξει.

Ο κυρίαρχος φόβος...

"Φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελία για όσα συμβαίνουν γιατί την επόμενη στιγμή θα απολυθούν" μας λέει η Βασιλική Χριστοπούλου, γραμματέας του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ). "Έχουμε παράδειγμα φύλακα ο οποίος κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι στον χώρο εργασίας του δεν υπήρχε πόσιμο νερό και δεν υπήρχε τουαλέτα. Η Επιθεώρηση Εργασίας επιβεβαίωσε ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα υγιεινής στον χώρο, ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα για να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά ο εργαζόμενος απολύθηκε"! Οι «εργολάβοι», ειδικά στον κλάδο της καθαριότητας, νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Σε καταστήματα της Alpha Bank απλώς δεν πληρώνουν προφασιζόμενοι ότι δεν τους έχει εξοφλήσει η τράπεζα. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενες μετά από 4,5 μήνες απλήρωτες να φεύγουν, ο εργολάβος προσλαμβάνει άλλες και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το δήθεν έργο της καθαριότητας ανατίθεται σε εργολάβους οι οποίοι στη συνέχεια το αναθέτουν σε μικρότερους υπεργολάβους και ο έλεγχος της κατάστασης γίνεται πιο δύσκολος.

Μεσάζοντες... εργασίας!

"Επιμένουμε να λέμε δήθεν εργολάβοι, διότι λειτουργούν μόνο σαν μεσάζοντες αφού την εποπτεία και την επίβλεψη του «έργου» την ασκούν οι προϊστάμενοι της κάθε Τράπεζας. Έχουμε το φαινόμενο εταιρεία να δανείζει συγχρόνως με αυτόν τον τρόπο σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εταιρείες πληροφορικής, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, φαρμακευτικές εταιρείες" συνεχίζει η Β. Χριστοπούλου. Η εταιρεία αυτή ισχυρίζεται ότι εποπτεύει εκατοντάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα έχοντας μόνο 4-5 άτομα στο Τμήμα Προσωπικού στην έδρα της εταιρείας. Η ίδια εταιρεία μπορεί να αναλαμβάνει έργο φύλαξης, έργα πληροφορικής, έργα τεχνικής υποστήριξης. Κάτι τέτοιο είναι φυσικά αδύνατο, αντιβαίνει τους νόμους της λογικής. Αυτός που έχει την ευθύνη της δουλειάς είναι ο κάθε φορά προϊστάμενος από την πλευρά της τράπεζας. Αν και οι διοικήσεις των τραπεζών προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου, φέρουν ακέραια την ευθύνη, όπως στην περίπτωση των τηλεφωνικών κέντρων, όπου οι διοικήσεις των τραπεζών πλένουν τα χέρια τους ενώ επικρατούν απολίτιστες και άθλιες συνθήκες εργασίας".

Το γκέτο της ΕΤΕ

Για τις ιδιαίτερες και δραματικές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας οι μαρτυρίες, ανώνυμες και επώνυμες, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα του εργασιακού γκέτο που έχει στηθεί την τελευταία δεκαετία και συνεχώς διευρύνεται λόγω και της οικονομικής κρίσης. "Είναι μάλλον δύσκολο να περιγράψουμε τις συνθήκες που επικρατούν στον δικό μας χώρο δουλειάς. Φοβόμαστε ότι θα πιστέψετε πως υπερβάλλουμε. Είμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένες να ακούμε υπομονετικά την οργή οφειλετών που τους ενοχλούμε για να πληρώσουν τα δάνειά τους και πολλοί από αυτούς, όντας άνεργοι, άρρωστοι κ.λπ. απλά δεν έχουν να πληρώσουν. Οι βρισιές που πρέπει να ακούμε με υπομονή δεν περιγράφονται. Κάθε οφειλέτης που δικαιολογημένα ίσως, λόγω της κρίσης -μειώσεις μισθών, ανεργία- δεν μπορεί πλέον να πληρώσει το δάνειό του συσσωρεύει οργή η οποία ξεσπάει πάνω σε αυτόν που τον ενοχλεί για να πληρώσει. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να βρούμε μία λύση, μία ικανοποιητική ρύθμιση, για αλλά φυσικά δεν μπορούμε παρά να ακολουθούμε τις οδηγίες της τράπεζας", μας λέει η Μαρία Λάτσα, εργαζόμενη στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΤΕ και αναπληρώτρια γραμματέας του σωματείου εργαζομένων.

"Φέρνουμε έσοδα, μας πετάνε σαν σκουπίδι..."

"Αντί λοιπόν να υπάρχει μια κατανόηση και να δίνεται η ευκαιρία να κάνει κάποιος ένα διάλειμμα, να απομακρυνθεί για λίγα λεπτά από τις γραμμές, υπάρχει η εντελώς αντίθετη αντιμετώπιση. Τα διαλείμματα είναι αυστηρά καθορισμένα και πολύ σύντομα. Ενώ υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει διαλείμματα μέχρι 15 λεπτά κάθε δύο ώρες, τα διαλείμματα είναι πολύ πιο σύντομα και αυστηρά καθορισμένα. Μέχρι πριν από περίπου τρία χρόνια, τα διαλείμματα τηρούνταν, τώρα όμως δεν μπορείς να σηκωθείς από την καρέκλα σου, εκτός εάν πέσεις κάτω λιπόθυμη. Είμαστε αυτοί που φέρνουν έσοδα στην τράπεζα, και όμως μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι". Η Γεωργία Γιαννούλη, επίσης εργαζόμενη στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΤΕ, αναφέρεται στο καθεστώς τρομοκρατίας που βιώνουν καθημερινά. "Αν τολμήσεις να ρωτήσεις διευκρινίσεις ή να ζητήσεις βοήθεια για να χειριστείς ένα πρόβλημα της δουλειάς, σου γίνεται παρατήρηση ότι απασχολείς πολύ τον supervisor. Απολύθηκε συνάδελφος με τη δικαιολογία αυτή. Το γεγονός ότι η ίδια έφερνε τις καλύτερες εισπράξεις στο τμήμα τους τούς άφησε αδιάφορους. Σε άλλη περίπτωση η απάντηση στην ερώτηση συναδέλφου για τα θέματα της δουλειάς είναι: 'Έπρεπε να το ξέρεις, το έχουμε πει στην εκπαίδευση'. Το γεγονός ότι η εκπαίδευση έχει γίνει έξι μήνες πριν και δεν είχε ασχοληθεί με παρόμοια περίπτωση στο ενδιάμεσο διάστημα δεν έχει σημασία γι' αυτούς. Κάθε απόγευμα φεύγουμε από τη δουλειά με ένα τεράστιο ερωτηματικό, ένα τεράστιο 'γιατί'; Αυτά δεν συμβαίνουν σε καμία άλλη Διεύθυνση της Τράπεζας, γιατί πρέπει να συμβαίνουν σε μας; Ποιον σκοπό εξυπηρετεί ο εξευτελισμός και η απαξίωση του εργαζομένου;".

*Από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗ, 15/2/2016