Ανακοίνωση για το πρόγραμμα αποχώρησηςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ (16.7.2019)

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
η Διοίκηση τής Τράπεζας με σχετική ανακοίνωση έκανε γνωστή στο προσωπικό πρόταση προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης, το οποίο μάλιστα σε περίπτωση πρόσληψης από την Intrum ή από ανταγωνίστρια συστημική Τράπεζα εντός του επόμενου έτους υποχρεώνει σε άμεση επιστροφή κάθε ποσού αποζημίωσης στην Τράπεζα και μάλιστα εντόκως.

Ο Σύλλογός μας, με νωπές τις μνήμες των απόλυτα επιτυχημένων κινητοποιήσεων στο RBU και τη συγκινητική στήριξη των εργαζομένων τόσο στις κεντρικές υπηρεσίες όσο και στο Δίκτυο των καταστημάτων, προκαταβολικά σας καλεί να γυρίσετε την πλάτη στις απατηλές «σειρήνες» των προγραμμάτων «εθελούσιας» ανεργίας.

Άλλωστε, αδιάψευστοι μάρτυρες παραμένουν οι αποχωρήσαντες συνάδελφοί μας, που συμμετείχαν σε προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα, με τα αποτελέσματα στις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι άκρως αποκαρδιωτικά.

Τα πολυπόθητα εναλλακτικά … «επιχειρηματικά σχέδιά» τους κατέρρευσαν, οι συνεχείς ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις τούς διέψευσαν, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η υποαμειβόμενη και ανασφάλιστη εργασία αντικατέστησαν τη σταθερή και ρυθμισμένη βάσει συμβάσεων εργασία,οι απογοητεύσεις, τα αμφιθυμικά συναισθήματα και η κατάθλιψη ήλθαν δυστυχώς στο προσκήνιο, όπως αντίστοιχα η μείωση της συζυγικής και οικογενειακής ποιότητας ζωής.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην απεμπολήσουν, για κανένα λόγο, την εργασία τους, το προστατευτικό πλαίσιο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε επίπεδο μισθολογικών και λοιπών ρυθμίσεων, κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες, που αναμφισβήτητα βιώνουμε καθημερινά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις, έχοντας πάντοτε κατά νου -την αποτελεσματική και απόλυτα επιτυχημένη δράση του Συλλόγου μας, με την οποία ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ έχουμε επιβάλλει σημαντικές νίκες, όσον αφορά:

-τη διασφάλιση του προστατευτικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
-την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας,
-την προστασία του νομίμου ωραρίου εργασίας και του κλαδικού ωραρίου συναλλαγών,
-την εξάντληση των υπολοίπων κανονικής αδείας εντός του ημερολογιακού έτους και τη χορήγηση των υπολοίπων κατοχυρωμένων αδειών, αντί της παράτυπης συστημικής συσσώρευσης που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, την προστασία της μητρότητας,
-την απόκρουση επιθετικών και αντιεπαγγελματικών συμπεριφορών σε βάρος συναδέλφων,
-την ουσιαστική ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας,

Προς την ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε και εντείνουμε την προσπάθειά μας για την εμπέδωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, με σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζομένων, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες, διασφαλισμένες θέσεις εργασίας, κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, ποιοτικές συνθήκες εργασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, στον τραπεζικό κλάδο, δεν θα είναι βεβαίως στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτό, άλλωστε, ισχύει και για τα υπόλοιπα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε, ωστόσο, μπροστά μας μία προοπτική. Αυτήν της δέσμευσης, της συσπείρωσης και της ενίσχυσης της συλλογικής μας προσπάθειας. Για να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας, για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας, το δικό μας και των οικογενειών μας.

Από την πλευρά μας, παραμένουμε αυτονόητα στο πλευρό των συναδέλφων, με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα, όπως άλλωστε αποδεδειγμένα πράξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Δίνοντας κυρίως όραμα και προοπτική στους συναδέλφους, αναδεικνύοντας και νοηματοδοτώντας εκ νέου αρχές και αξίες, όπως η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη, η πίστη στα συλλογικά οράματα, που για κάποιους και ενδεχομένως δικαιολογημένα αντιμετωπίζονται με δυσπιστία, αλλά που τόσο απαραίτητες θα αποδειχθούν και το επόμενο διάστημα.

Στο ίδιο πλαίσιο, καλούμε τους συναδέλφους - μέλη μας, να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν και να συμβουλευθούν το Σύλλογό μας, πριν τη λήψη της όποιας απόφασης, που μέλλει να καθορίσει το εργασιακό τους μέλλον και τη ζωή τη δική τους αλλά και των οικογενειών τους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141), 216 4001699 (εσ. 81699) & 216 9001245. ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​

​​​​ ​​ Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος                      Μπεμπένης Εμμανουήλ ​​ 
Ο Γεν. Γραμματέας ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​  ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος

ΠΗΓΗ