Ενημέρωση από το site της Συσπείρωσης Εργαζομένων Αγροτικής-Πειραιώς
--------------------------------------------------
Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία. Κατέβηκαν τα ρολά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο και σε πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, παρόλο το μικρό διάστημα που είχαμε για να προετοιμάσουμε την απεργία.

Η ημέρα ξεκίνησε με περιφρουρήσεις σε μεγάλες διευθύνσεις της τράπεζας και συνεχίστηκε με μια μεγάλη συγκέντρωση στις 11 μπροστά από την Αμερικής 4. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των σωματείων μας με την Διοίκηση. Δυστυχώς ο εκπρόσωπος της τράπεζας κ.Κεσόγλου, δεν τοποθετήθηκε επι της ουσίας στα ζητήματα. Ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και θα μεταβιβάσει τα αιτήματα των εργαζομένων στον κ Μεγάλου.

Στην συνέχεια εκατοντάδες συνάδελφοι συντεταγμένα με τα πανό τους και τις σημαίες τους μετά από πορεία κατέληξαν στο υπουργείο εργασίας. Αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου τον κ. Νεφελούδη ο οποίος μας απάντησε ότι είναι δεδομένη η θέση του υπουργείου για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στα συγκεκριμένα ερωτήματα μας για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την στάση της τράπεζας ο κ. Νεφελούδης μας προέτρεψε να προσφύγουμε στη διαδικασία της τριμερούς.
.................
Ενδεικτικό της ανησυχίας της διοίκησης της τράπεζας για τις σημερινές κινητοποιήσεις είναι η προσπάθεια της να μεταφέρει προσωπικό από περιφερειακά καταστήματα σε έδρες νομών μήπως και τα καταφέρει να λειτουργήσει και ταυτόχρονα οι διαρροές για δήθεν χαμηλά ποσοστά της απεργίας.

Οι κινητοποιήσεις μας παράγουν αποτελέσματα! Μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια της διοίκησης!

ΠΗΓΗ