Αποτέλεσμα εικόνας για paulson πειραιωςΑπό την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Καθημερινή"

"Στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας παρέδωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) αναφορές που σχετίζονται με το πόρισμα ελέγχου που διενεργήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Στο έγγραφό της, η ΤτΕ επισημαίνει σειρά πράξεων και παραλείψεων και περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ονόματα 32 στελεχών της Πειραιώς, που εμπλέκονται σε συναλλαγές που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από την αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος."

Και συνεχίζει το δημοσίευμα ότι σύμφωνα με πληροφορίες "...μεταξύ των υποθέσεων που περιλαμβάνονται στις αναφορές της ΤτΕ προς την Αρχή είναι και η υπόθεση μεταβίβασης, σε κυπριακή εταιρεία, πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται μετοχοδάνεια και στεγαστικά δάνεια που συνδέονται με πρώην στελέχη της τράπεζας.

Στο μεταξύ σε Δελτίο Τύπου της η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει πως  "...το αναφερόμενο στα δημοσιεύματα πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος δεν μας έχει γνωστοποιηθεί έως σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Πειραιώς δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές."

Φαίνεται πάντως ότι ο υπόγειος πόλεμος στην Τράπεζα Πειραιώς με κεντρικό πρόσωπο τον νέο μεγαλομέτοχο Paulson καλά κρατεί. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο στο "banking news" σύμφωνα με το οποίο:

"Κυκλοφόρησαν φήμες ότι λόγω του πορίσματος της ΤτΕ στην Πειραιώς η τράπεζα κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί.  Μάλιστα πολύ συγκεκριμένοι κύκλοι διέρρεαν ότι η Πειραιώς θα σπάσει σε καλή τράπεζα και τράπεζα προς πώληση όχι με την μορφή του resolution και θα πωληθεί στην Εθνική τράπεζα."  

Ωστόσο τα σενάρια αυτά ΕΚΤ και SSM τα διαψεύδουν κατηγορηματικά σύμφωνα πάντα με το "banking news"