Πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, της Γενικής Γραμματέα, Φωτεινής Κούβελα, με την Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Λούκα Κατσέλη. Στη συνάντηση η Γενική Γραμματέας εξέθεσε σειρά προβλημάτων που πλήττουν τις γυναίκες εργαζόμενες στις Τράπεζες. Παραθέτουμε προς ενημέρωσή σας τα πιό σημαντικά σημεία των προτάσεων της Γ.Γ. Ισότητας που αφορούν σε παραβιάσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και παράτυπες ερμηνείες αυτών, επιδόματα βρεφονηπιακού σταθμού, επιδόματα τοκετού, σωρευτικές άδειες 9 μηνών με αποδοχές, άδειες παρακολούθησης σχολικής επίδοσης τέκνου κ.α.

Πιό συγκεκριμένα στο κείμενο- επιστολή προς στην Πρόεδρο της ΕΕΤ αναφέρονται ως συμπεράσματα τα εξής:
----------------------------------------------------------------------------

Επίδομα Βρεφονηπιακού Σταθμού

Σύμφωνα την κλαδική σύμβαση, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν επίδομα Βρεφονηπιακού Σταθμού για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας μόνο με μόνο δύο προϋποθέσεις: Ο εργαζόμενος στην Τράπεζα να είναι γονέας τέκνου προσχολικής ηλικίας και η Τράπεζα να μη διαθέτει ιδιόκτητο βρεφονηπιακό σταθμό (ΣΣΕ 1984). Τα τελευταία χρόνια αυθαίρετα και με παράτυπες ερμηνείες ζητούν από τους δικαιούχους να δηλώσουν αν εργάζεται ο σύζυγος ή η σύζυγος και να δηλώσουν αν το επίδομα το παίρνει σύζυγος ή η σύζυγος από άλλο οργανισμό ή Τράπεζα με αποτέλεσμα να μη καταβάλλεται το ως άνω επίδομα σε πολλές περιπτώσεις.

Επίδομα τοκετού

Σε ορισμένες Τράπεζες εφαρμόζουν πλημμελώς τις διατάξεις των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) ή/και σχετικών Διαιτητικών Αποφάσεων (ΔΑ) μεταξύ Τραπεζών και ΟΤΟΕ και δεν καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό που οφείλουν ως εργοδότες σε ό,τι αφορά το επίδομα τοκετού.

Σωρευτική άδεια 9 μηνών με αποδοχές

Ο εργαζόμενος γονέας (γυναίκα η άνδρας) μπορεί να λάβει σωρευτική άδεια 9 μηνών με αποδοχές αντί του μειωμένου ωραρίου που δικαιούται (2 ώρες για τα 2 πρώτα χρόνια και 1 ώρα για τα 2 επόμενα ) σύμφωνα με κλαδική η επιχειρησιακή σύμβαση. Η δυνατότητα αυτή δυστυχώς δεν χορηγείται σε όλους τους εργαζόμενους γονείς αλλά κάποιες Τράπεζες προϋποθέτουν την έγκριση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης λόγω της οικονομικής κρίσης, της υψηλής ανεργίας και του φόβου απόλυσης, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι  παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη φύλαξη των παιδιών τους, διστάζουν να κάνουν χρήση αυτών των δικαιωμάτων τους.

Άδεια παρακολούθησης της σχολικής επίδοσης τέκνου.

Ο εργαζόμενος γονέας βάση νομοθεσίας η κλαδικής σύμβασης δικαιούται άδειας μετ’ αποδοχών (για τις Τράπεζες είναι έξι ημέρες το χρόνο) για να επισκεφθούν το σχολείο των παιδιών τους με σκοπό την παρακολούθηση της σχολικής τους επίδοσης. Αν και οι δύο γονείς απασχολούνται, αποφασίζουν με κοινή συμφωνία ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και για πόσο χρονικό διάστημα. Ενώ για τη χορήγηση αυτής της άδειας δεν απαιτείται να εργάζονται και οι δύο γονείς, ορισμένες τράπεζες εξαρτούν τη χορήγηση της άδειας από το αν εργάζονται και οι δύο γονείς με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μη την χορηγούν.

Ακολούθως οι αντίστοιχες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της Γ.Γ. Ισότητας ήταν:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • Σωστή εφαρμογή σε όλες τις τράπεζες των Κλαδικών Συμβάσεων και των Διοικητικών αποφάσεων που αφορούν τα γονεικά επιδόματα και τις γονεικές άδειες σε όλες και όλους τους δικαιούχους.
  • Χορήγηση της σωρευτικής άδειας 9 μηνών με αποδοχές από όλες τις τράπεζες χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Απρόσκοπτη χορήγηση του μειωμένου ωραρίου εναλλακτικά με τη σωρευτική άδεια.
  • Εφαρμογή πολιτικών διευκόλυνσης για τις θηλάζουσες εργαζόμενες μητέρες όπως: Χορήγηση αδειών με αποδοχές για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για τις εργαζόμενες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ευέλικτα εργασιακά ωράρια για να μπορεί η μητέρα να θηλάζει το βρέφος της, δημιουργία φιλικών χώρων για άντληση του γάλακτος ή και θηλασμό μέσα στους εργασιακούς χώρους καθώς και δημιουργία παιδικών σταθμών κοντά ή και μέσα στους εργασιακούς χώρους.

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση