http://www.naturalbirth.gr/wp-content/uploads/2012/06/%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%AE-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B91.jpgΠαραθέτουμε στην συνέχεια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha και αναφέρεται στον συμψηφισμό -από μέρους των Τραπεζών- του ποσού του επιδόματος τοκετού με το ποσόν εκείνο το οποίο ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει στο Νοσοκομείο.

Το αποτέλεσμα του εν λόγω συμψηφισμού είναι ότι οι συνάδελφοι λαμβάνουν το ποσόν των €1557 μειωμένο κατά το ποσόν εκείνο το οποίο καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ στο Νοσοκομείο.

Διότι όπως έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους (ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νο_10) ,με βάση την επίσημη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών-Γενική Γραμματεία Ισότητας, ισχύουν τα εξής:

«Η καταβολή ποσού από τον Ασφαλιστικό Φορέα προς το Νοσοκομείο για ιατρικές πράξεις (καισαρική τομή, λοιπά έξοδα νοσηλείας), δεν συνιστά ομοειδή απαίτηση υποκείμενη σε συμψηφισμό αφού το ποσό τούτο αποτελεί καταβολή μεταξύ τρίτων και όχι προς τον δικαιούχο.»

Συνεπώς η επίκληση που κάνουν στην Κλαδική ΣΣΕ οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της Alpha , ότι δηλαδή: «το ποσό αυτό συμψηφίζεται με κάθε άλλο ποσό που καταβάλλεται για την ίδια αιτία από ασφαλιστικά Ταμεία Τραπεζών – Δημοσίου – ΙΚΑ κλπ ή από άλλα προγράμματα ασφάλισης» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΗ εφόσον τα ποσά αυτά ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ !!!

Στην συνέχεια η ανακοίνωση των εργοδοτικών κάνει λόγο για προεκλογικά πυροτεχνήματα (εννοεί σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑΚ για το επίδομα τοκετού) και έχει βέβαια δίκιο. Διότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό (το είχε αναδείξει ο "ΣΕΥΤΠΕ" από το 2015) ωστόσο η ΕΣΑΚ το "θυμήθηκε" το 2017. Δύο δηλαδή εβδομάδες πριν τις εκλογές του Συλλόγου της Alpha...

Ωστόσο προεκλογικό παιχνίδι παίζει και η παράταξη του κ.Γκιάτη αφού η εν λόγω ανακοίνωση υπογράφεται ως "Ενωμένος Σύλλογος" (δείτε την εδώ) που είναι βέβαια  η ονομασία της παράταξής του !

Προεκλογικά παιχνίδια με τα δικαιώματα των συναδέλφων....ένθεν κακείθεν !

Ελπίζουμε τέλος να ξυπνήσουν και κάποιοι/ες στην ΟΤΟΕ που έχουν την ευθύνη αυτών των ζητημάτων και να πάρουν θέση καθώς ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank «...για να μην θεωρηθεί ότι είναι εναντίον της προσπάθειας...ενημέρωσε προφορικά την ΟΤΟΕ και θα ζητήσει και γραπτώς να συζητηθεί το θέμα στα όργανα της Ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθεί κοινή απόφαση για το σύνολο των εργαζομένων στις Τράπεζες».

 

 

http://mamamou.com.cy/wp-content/uploads/2013/12/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B7.jpgΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Με πρόσφατη ανακοίνωση παράταξης (ΕΣΑΚ) ενημερωθήκαμε ότι το επίδομα Τοκετού που χορηγείται βάσει Κλαδικής Σύμβασης «περικόπτεται μερικώς» και στην Alpha Bank.

Λέμε «και στην Alpha Bank» διότι ζήτημα έχει προκύψει και στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία επίσης προβαίνει σε συμψηφισμό των ποσών (Τράπεζας-ΕΟΠΥΥ).

Οι Τράπεζες ερμηνεύοντας, λαθεμένα ή κατά το δοκούν, την ΣΣΕ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΥΝ το ποσόν των €1557 με το ποσό το οποίο καταβάλλει… ο ΕΟΠΥΥ στο Νοσοκομείο (!)

Οι αντισυμβατικές αυτές ενέργειες είχαν οδηγήσει (το 2015) τον Σύλλογο εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς «ΣΕΥΤΠΕ» να εκκινήσει ενέργειες απευθυνόμενο στο -αρμόδιο για την παρακολούθηση ζητημάτων μητρότητας-οικογενειακής κατάστασης κλπ - Υπουργείο.

Απαντώντας με έγγραφό της (12/06/2015) στο ερώτημα του «ΣΕΥΤΠΕ», η Γραμματεία Ισότητας (ΓΓΙΦ) του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει αρχικά ότι:

Με βάση τις ρυθμίσεις της Κλαδικής ΣΣΕ (7.5.1984) και της Διαιτητικής Απόφασης 39/2008:
«Το επίδομα τοκετού χορηγείται από τις Τράπεζες με την προσκόμιση της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως. Στο ποσό αυτό συμψηφίζεται κάθε ποσό που καταβάλλεται για την ίδια αιτία από ασφαλιστικά ταμεία ή από άλλα προγράμματα ασφάλισης προς τον δικαιούχο»

Και στην συνέχεια η ΓΓΙΦ ξεκαθαρίζει το ζήτημα ως εξής:

«Η καταβολή ποσού από τον Ασφαλιστικό Φορέα προς το Νοσοκομείο για ιατρικές πράξεις (καισαρική τομή, λοιπά έξοδα νοσηλείας), δεν συνιστά ομοειδή απαίτηση υποκείμενη σε συμψηφισμό αφού το ποσό τούτο αποτελεί καταβολή μεταξύ τρίτων και όχι προς τον δικαιούχο

Τέλος τίθεται και ζήτημα διακρίσεων εις βάρος των συναδέλφων που αποκτούν τέκνο αφού με βάση την νομοθεσία (ν.3896/10, αρ.2ε) «η παροχή του επιδόματος τοκετού ΣΥΝΙΣΤΑ μορφή ΑΜΟΙΒΗΣ» που -ενώ προκύπτει από ΣΣΕ/Διαιτητική Απόφαση- ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΤΑΙ !!!

Αναμένουμε όλοι και όλες την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας !

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ALPHA BANK
Όλα τα σχετικά έγγραφα και ανακοινώσεις στο www.symmaxia.org

  • Kατεβάστε την ανακοίνωση από τον σύνδεσμο ΕΔΩ.

http://www.videotex.gr/uploads/2015/08/sotita_gr.pngΠαραθέτουμε την απαντητική επιστολή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων σε ερώτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) που αφορά στην υποχρέωση των Τραπεζών να καταβάλλουν αυτούσιο το ποσόν των €1557 στους συναδέλφους που αποκτούν τέκνο.

Η υπόθεση και οι ενέργειες του ΣΕΥΤΠΕ ξεκίνησαν με αιτία μια κατάφωρα αντισυμβατική πρακτική που εφαρμόζει η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς. Συγκεκριμένα η "Πειραιώς" ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ το εν λόγω ποσόν που με βάση την ΣΣΕ υποχρεούται να καταβάλλει με αυτό το οποίο ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει στο Νοσοκομείο!

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η γνωμοδότηση της ΓΓΙΦ είναι ότι:

«δεν συνιστά ομοειδή απαίτηση υποκείμενη σε συμψηφισμό η καταβολή ποσού από τον Ασφαλιστικό Φορέα προς το Νοσοκομείο για ιατρικές πράξεις (καισαρική τομή, λοιπά έξοδα νοσηλείας), αφού το ποσό τούτο αποτελεί καταβολή μεταξύ τρίτων και όχι προς το δικαιούχο».

Τονίζουμε ότι ο ΣΕΥΤΠΕ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στήριξαν νομικά και συνδικαλιστικά προσφυγή την οποία έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού (σ.σ. πρόκειται για Κλαδικό Σωματείο του ΠΑΜΕ) από όπου και αναμένεται η απόφαση.

Ο Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha Bank – Εμπορικής συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε στην Επιχειρησιακή του 2014 για την υποχρεωτική εφαρμογή του «εννεάμηνου» στην Alpha Bank.

Με επιστολή του στην ΟΤΟΕ τονίζει ότι "η βιοφυσική αλλά και ψυχική σύνδεση μητέρας-παιδιού αποτελεί άκρως σημαντικό παράγοντα για την ανατροφή του παιδιού, όπως όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες μαρτυρούν τον τελευταίο καιρό" και προτείνει στην Ομοσπονδία:

Να συμπεριλάβει στις διεκδικήσεις της νέας Κλαδικής ΣΣΕ την υποχρεωτικότητα* χορήγησης της σωρευτικής άδειας φροντίδας τέκνων στις μητέρες-τραπεζοϋπάλληλους.

Καλεί τέλος όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα να γίνουν αρωγοί του δίκαιου και υπερώριμου αυτού αιτήματος.

  •  Διαβάστε την ανακοίνωση Νο 72 του ΕΝ.Α.Σ. Alpha Εμπορικής ΕΔΩ.

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας Κοιν.Ασφ.& Αλληλ.  Αθήνα 29.12.2015
  «ΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΗΤΕΡΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ»

     Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δόθηκε λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα που είχε ανακύψει με τις προερχόμενες από το ΤΕΑΠΕΤΕ μητέρες ανηλίκων. Με την αποδοχή της ατομικής γνωμοδότησης 316/2015 του Νομικού Συμβούλου του Κράτους εκ μέρους του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιου Πετρόπουλου, σταματάει ο αναδρομικός καταλογισμός από το Ε.Τ.Ε.Α. συντάξεων που είχαν χορηγηθεί, σε μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες στο Ε.Τ.Ε.Α., ως προσυνταξιοδοτική παροχή από φορέα που κατέστη αναρμόδιος λόγω μεταβολής των προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος και του οποίου φορέα την αναρμοδιότητα έκτοτε καλόπιστα αγνοούσαν.
    Οι ασφαλισμένες καλούνταν να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά λόγω της μη πληροφόρησής τους χωρίς να φέρουν ευθύνη για αυτή την παράλειψη.
Βάσει της ανωτέρω γνωμοδότησης, τερματίζεται η πολύχρονη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων μητέρων ανηλίκων και καλούνται τα οικεία ταμεία να αποφασίσουν την παύση κάθε απαίτησης επιστροφής συντάξεων ως «αχρεωστήτως καταβληθείσες» από τις ασφαλισμένες μητέρες με ανήλικο τέκνο.
Αποτελεί πάγια θέση του Υπουργείου ότι οι δυσλειτουργίες του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορεί να επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους. Οι κρατικοί φορείς οφείλουν να επιλύουν τα προβλήματα που ανακύπτουν χωρίς την επιβάρυνση του κοινωνικού συνόλου.

  • Δείτε το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου ΕΔΩ.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, της Γενικής Γραμματέα, Φωτεινής Κούβελα, με την Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Λούκα Κατσέλη. Στη συνάντηση η Γενική Γραμματέας εξέθεσε σειρά προβλημάτων που πλήττουν τις γυναίκες εργαζόμενες στις Τράπεζες. Παραθέτουμε προς ενημέρωσή σας τα πιό σημαντικά σημεία των προτάσεων της Γ.Γ. Ισότητας που αφορούν σε παραβιάσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και παράτυπες ερμηνείες αυτών, επιδόματα βρεφονηπιακού σταθμού, επιδόματα τοκετού, σωρευτικές άδειες 9 μηνών με αποδοχές, άδειες παρακολούθησης σχολικής επίδοσης τέκνου κ.α.

Πιό συγκεκριμένα στο κείμενο- επιστολή προς στην Πρόεδρο της ΕΕΤ αναφέρονται ως συμπεράσματα τα εξής:
----------------------------------------------------------------------------

Επίδομα Βρεφονηπιακού Σταθμού

Σύμφωνα την κλαδική σύμβαση, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν επίδομα Βρεφονηπιακού Σταθμού για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας μόνο με μόνο δύο προϋποθέσεις: Ο εργαζόμενος στην Τράπεζα να είναι γονέας τέκνου προσχολικής ηλικίας και η Τράπεζα να μη διαθέτει ιδιόκτητο βρεφονηπιακό σταθμό (ΣΣΕ 1984). Τα τελευταία χρόνια αυθαίρετα και με παράτυπες ερμηνείες ζητούν από τους δικαιούχους να δηλώσουν αν εργάζεται ο σύζυγος ή η σύζυγος και να δηλώσουν αν το επίδομα το παίρνει σύζυγος ή η σύζυγος από άλλο οργανισμό ή Τράπεζα με αποτέλεσμα να μη καταβάλλεται το ως άνω επίδομα σε πολλές περιπτώσεις.

Επίδομα τοκετού

Σε ορισμένες Τράπεζες εφαρμόζουν πλημμελώς τις διατάξεις των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) ή/και σχετικών Διαιτητικών Αποφάσεων (ΔΑ) μεταξύ Τραπεζών και ΟΤΟΕ και δεν καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό που οφείλουν ως εργοδότες σε ό,τι αφορά το επίδομα τοκετού.

Σωρευτική άδεια 9 μηνών με αποδοχές

Ο εργαζόμενος γονέας (γυναίκα η άνδρας) μπορεί να λάβει σωρευτική άδεια 9 μηνών με αποδοχές αντί του μειωμένου ωραρίου που δικαιούται (2 ώρες για τα 2 πρώτα χρόνια και 1 ώρα για τα 2 επόμενα ) σύμφωνα με κλαδική η επιχειρησιακή σύμβαση. Η δυνατότητα αυτή δυστυχώς δεν χορηγείται σε όλους τους εργαζόμενους γονείς αλλά κάποιες Τράπεζες προϋποθέτουν την έγκριση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης λόγω της οικονομικής κρίσης, της υψηλής ανεργίας και του φόβου απόλυσης, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι  παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη φύλαξη των παιδιών τους, διστάζουν να κάνουν χρήση αυτών των δικαιωμάτων τους.

Άδεια παρακολούθησης της σχολικής επίδοσης τέκνου.

Ο εργαζόμενος γονέας βάση νομοθεσίας η κλαδικής σύμβασης δικαιούται άδειας μετ’ αποδοχών (για τις Τράπεζες είναι έξι ημέρες το χρόνο) για να επισκεφθούν το σχολείο των παιδιών τους με σκοπό την παρακολούθηση της σχολικής τους επίδοσης. Αν και οι δύο γονείς απασχολούνται, αποφασίζουν με κοινή συμφωνία ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και για πόσο χρονικό διάστημα. Ενώ για τη χορήγηση αυτής της άδειας δεν απαιτείται να εργάζονται και οι δύο γονείς, ορισμένες τράπεζες εξαρτούν τη χορήγηση της άδειας από το αν εργάζονται και οι δύο γονείς με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μη την χορηγούν.

Ακολούθως οι αντίστοιχες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της Γ.Γ. Ισότητας ήταν:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • Σωστή εφαρμογή σε όλες τις τράπεζες των Κλαδικών Συμβάσεων και των Διοικητικών αποφάσεων που αφορούν τα γονεικά επιδόματα και τις γονεικές άδειες σε όλες και όλους τους δικαιούχους.
  • Χορήγηση της σωρευτικής άδειας 9 μηνών με αποδοχές από όλες τις τράπεζες χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Απρόσκοπτη χορήγηση του μειωμένου ωραρίου εναλλακτικά με τη σωρευτική άδεια.
  • Εφαρμογή πολιτικών διευκόλυνσης για τις θηλάζουσες εργαζόμενες μητέρες όπως: Χορήγηση αδειών με αποδοχές για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για τις εργαζόμενες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ευέλικτα εργασιακά ωράρια για να μπορεί η μητέρα να θηλάζει το βρέφος της, δημιουργία φιλικών χώρων για άντληση του γάλακτος ή και θηλασμό μέσα στους εργασιακούς χώρους καθώς και δημιουργία παιδικών σταθμών κοντά ή και μέσα στους εργασιακούς χώρους.

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ

http://www.ecdltest-themata.gr/images/Epikairotita/epidoma-toketou.jpgΣύμφωνα με την Κλαδική ΣΣΕ της 29 Σεπτεμβρίου 2009 μεταξύ ΟΤΟΕ-Τραπεζών η οποία ισχύει με Διαιτητική Απόφαση (ΔΑ 37/2009) ορίζονται στο άρθρο 6 τα εξής σε σχέση με το επίδομα τοκετού:

«Το επίδομα τοκετού της παραγράφου 4 της από 7.5.1984 Σ.Σ.Ε. Τραπεζών - ΟΤΟΕ, όπως ισχύει σήμερα, αναπροσαρμόζεται από την 4.6.2009 σε 1.557€ από 1.476€ που είχε καθοριστεί με την CΑ 39/2008. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι προϋποθέσεις χορήγησής του, βάσει της παραγράφου 4 της από 7.5.1984 Σ.Σ.Ε. Τραπεζών -Ο.Τ.Ο.Ε.»

Σε επιστολή του προς την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Σύλλογος εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (πρ. Κύπρου) αναφέρεται σε παρατυπίες της ΔΑΔ Τράπεζας Πειραιώς,ως προς το θέμα της καταβολής του επιδόματος αυτού.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος καταγγέλει ότι η Τράπεζα καταβάλλει σε συναδέλφους - δικαιούχους μέρος μόνο του συνολικού ποσού, το οποίο οφείλει να αποδώσει ο εργοδότης ως επίδομα τοκετού, «και τούτο γιατί κατ’  ουσίαν συμψηφίζεται παράτυπα το οφειλόμενο ποσό με δαπάνες, τις οποίες κατέβαλε ο ασφαλιστικός φορέας (ΕΟΠΥΥ), προς το κατά περίπτωση νοσηλευτικό ίδρυμα για ιατρικές πράξεις, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο.»

Η απαντητική επιστολή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας ξεκαθαρίζει το ζήτημα ως εξής:

«Η καταβολή ποσού από τον Ασφαλιστικό Φορέα προς το Νοσοκομείο για ιατρικές πράξεις (καισαρική τομή, λοιπά έξοδα νοσηλείας), δεν συνιστά ομοειδή απαίτηση υποκείμενη σε συμψηφισμό αφού το ποσό τούτο αποτελεί καταβολή μεταξύ τρίτων και όχι προς το δικαιούχο.»

  • Δείτε το άρθρο 6 της ΔΑ/3709  ΕΔΩ.
  • Διαβάστε την Ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ στον σύνδεσμο ΕΔΩ.
  • Διαβάστε το έγγραφο της Γραμματείας Ισότητας του ΥΠΕΔΑ ΕΔΩ.