Ενδιαφέρουσα ανακοίνωση για το δικαίωμα στο διάλειμμα εξέδωσε ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤ). Άλλη μία παρέμβαση του ΣΥΔΑΠΤ που πραγματικά πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Tην παρουσιάζουμε αυτούσια.
-------------------------------------------------------------------

Όχι στη μείωση του χρόνου διαλείμματος στο Contact Center

Πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους στο Contact Center (Τηλεφωνικό Κέντρο) της Εθνικής Τράπεζας  ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από εκπροσώπους των «εργολαβικών εταιρειών»  από την 1/1/2016 θα μειωθεί ο χρόνος των διαλειμμάτων.

Η δικαιολογία που προφασίστηκαν είναι ότι επειδή οι εργαζόμενοι του … διπλανού τμήματος Collection εργάζονται σκληρά και έχουν μικρότερο διάλειμμα, θα πρέπει μειωθεί σε αυτούς ώστε να αυξηθεί στους άλλους !!!!!

Μένουμε για άλλη μια φορά άναυδοι με τους όρους που επιβάλλονται και τις δικαιολογίες που προβάλλονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο, αλλά αυτή τη φορά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Δεν υπάρχουν λόγια να εκφραστεί το μέγεθος της αυθαιρεσίας, η έξαρση της αυταρχικότητας και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

Απαιτούμε να παραμείνουν τα διαλείμματα στο Contact Center ως έχουν, άλλωστε ακολουθούν πιστά και συμφωνούν πλήρως με όσα προβλέπονται από:

·         το Προεδρικό Διάταγμα 398/94

·         την Ευρωπαϊκή Οδηγία 90/270/ΕΟΚ

·      την Έκθεση του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας)  για την «Υγεία και Ασφάλεια σε εργασία με Οθόνες Οπτικής Απεικόνισης».

Απαιτούμε να δοθούν ίσου χρόνου διαλείμματα για το Τμήμα Collection στο οποίο πράγματι η εργασία είναι εξαιρετικά δύσκολη, όπως έχουμε επανειλημμένα ζητήσει.

Η Τράπεζα δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να ξεπλένει τα χέρια της θεωρώντας ότι δεν έχει καμία ευθύνη για εργαζόμενους και εργαζόμενες που εργάζονται εντός των δικών της εγκαταστάσεων επικοινωνούν καθημερινά με τους πελάτες της Τράπεζας και είναι στην ουσία ο καθρέφτης της Τράπεζας για το κοινό.

Η ψυχική και σωματική εξουθένωση των εργαζομένων δεν πρόκειται να φέρει κανένα όφελος προς την Τράπεζα, μειώνει και δεν αυξάνει την παραγωγικότητα. Η κατάχρηση εξουσίας (να σημειωθεί ότι αρχικά ζητήθηκε να μην δίνεται καθόλου χρόνος επιπλέον διαλείμματος για την υπερωριακή απασχόληση), υποδηλώνει προσωπικότητες με ανεπάρκεια δεξιοτήτων και αμαυρώνει την εικόνα της Τράπεζας.

Συνάδελφοι με τη δική μας συσπείρωση γύρω από το σωματείο μπορούμε να λύνουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα, όπως έγινε πρόσφατα σε περίπτωση συναδέλφου για την οποία, με την παρέμβαση του Συλλόγου καταφέραμε να αλλάξει πόστο σε back office εργασία και να μην δουλεύει στις (τηλεφωνικές) γραμμές, λόγω πολύ σοβαρού  προβλήματος υγείας.

Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον επικεφαλής  του Τομέα Contact Center, η οποία θα οριστεί για την επόμενη εβδομάδα και με τους Διευθυντές των εταιρειών. Μέχρι να γίνουν οι συναντήσεις οι χρόνοι των διαλειμμάτων παραμένουν ως έχουν διότι αποτελούν επιχειρησιακή συνήθεια και δεν μπορούν να αλλάξουν μονομερώς από τον εργοδότη χωρίς την συναίνεση των εκπροσώπων των εργαζομένων. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα παρακάτω τηλέφωνα.

23.12.2015

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γιώργος Καπετανάκης                   6977 741 228

Βασιλική Χριστοπούλου               6976 685 485

Αφροδίτη Ανδρίτσου                     6936 163 458

Μαρία Λάτσα                                   6980 548 900

Νάντια Κατσιμίγα                           6946 561 195

Γεωργία   Γιανούλη                         6977 850 862

Άννα Λιάκου                                     6972 668 910