Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΑνακοίνωση Νο 23, 9.9.2018
Οι τραπεζοϋπάλληλοι στην «καλίμπρα»
Σε εξέλιξη σχέδιο των τραπεζιτών για σκλήρυνση των Κανονισμών Αξιολόγησης
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνάδελφοι
Με την από 9 Ιουλίου 2018 Ανακοίνωσή του (Νο 85) ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank ανακοινώνει ότι η Τράπεζα εξετάζει μία νέα δομή Αξιολόγησης του Προσωπικού.

Το μόνο που πληροφορούμαστε σχετικά, είναι ότι ο Νέος Κανονισμός Αξιολόγησης θα χαρακτηρίζεται από μία «νέα προσέγγιση» καθώς ο σημερινός είναι ξεπερασμένος, ισοπεδωτικός…και δεν συνάδει πλέον με την λειτουργία της Τράπεζας. Αυτά και μόνο…τηλεγραφικά ! Τίποτε άλλο.

Στη δε διαβούλευση (…) που θα προηγηθεί, ο Σύλλογος θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις…χωρίς βέβαια να ξεκαθαρίζει πότε - ή εάν ποτέ - αυτές θα περιέλθουν εις γνώσιν των εργαζομένων. Αυτήκοοι μάρτυρες απλά ; …ή και εντολοδόχοι ;

Από κοντά και οι θεμελιωμένοι συνταξιούχοι του «ΕΝ.Α.Σ» συμπληρώνουν το παζλ.

Την ίδια ακριβώς ημέρα 9/7 (!) αποκαλύπτουν -με κάτι μισόλογα- πως σε άλλη συστημική Τράπεζα (σ.σ. εννοούν την «Πειραιώς» αλλά δεν το μαρτυρούν) υπεγράφη νέος Κανονισμός Αξιολόγησης, «υπό την καθοδήγηση και αποδοχή της ΟΤΟΕ».

Μάλιστα ο Κανονισμός «δέθηκε» και με Ειδική ΣΣΕ για να δεσμεύει τους πάντες…όχι τους «Αγίους Πάντες» βέβαια.

Όσο για το τι προβλέπει; Να ορισμένα δείγματα:

  •  Ότι ο ίδιος ο εργαζόμενος συμμετέχει ενεργητικά στην διαδικασία αξιολόγησης καθ’ όλη την διάρκεια του έτους –και όχι μόνο στο τέλος
  •  Ότι ο ίδιος ο εργαζόμενος είναι πλέον υπεύθυνος για την εξέλιξή του, με Ατομικό Πλάνο Ανάπτυξης, που πρέπει απαρεγκλίτως να ακολουθεί
  •  Ότι ο εργαζόμενος «συζητά εποικοδομητικά» την απόδοσή του σε τακτικές συναντήσεις «CHECK INS»
  •  Ότι -όταν απαιτείται- υποβάλλεται σε διαδικασίες ευθυγράμμισης «Calibration Meetings» (sic) όπου εκεί πλέον …μπαίνει στην «καλίμπρα»

                                                Τα συμπεράσματα δικά σας

Συνάδελφοι,

Επειδή ήδη -σε περίπτωση «χαμηλής αξιολόγησης»- προβλέπονται από τους Οργανισμούς πειθαρχικές ποινές οι οποίες φθάνουν ως και την απόλυση.

Επειδή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι αλλαγές στη δομή και τη φιλοσοφία του νέου Κανονισμού Αξιολόγησης της Alpha Bank, θα εξωραϊσθούν εμφανιζόμενες ως κάτι το θετικό…όπως ακριβώς συνέβη και στην «Πειραιώς».

Επειδή με την κραυγαλέα «ανοχή» των φιλοεργοδοτικών της ΟΤΟΕ, χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι έχουν οδηγηθεί στη φυγή και χιλιάδες άλλοι υπέστησαν πρωτόγνωρη «σφαγή» μισθών και δικαιωμάτων

Επειδή, τελικά, αυτό το οποίο έχουμε ανάγκη ως εργαζόμενοι δεν είναι μια πιο συγκαλυμμένη μέθοδος εξώθησης από την εργασία

Συνιστούμε στους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε ό,τι τους σερβιριστεί ως σύγχρονο και αποτελεσματικό (για ποιούς άραγε;) εργαλείο.

                                               ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ

Νάφε και μέμνασο απιστείν

Μείνε νηφάλιος και μην ξεχνάς να παραμένεις δύσπιστος

ΕΠΙΧΑΡΜΟΣ (5ΟΣ αι. π.τ.χ.)

------------------------------------------------------------------------------

H Aνακοίνωση σε μορφή PDF εδώ.

 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργαζομένων στην Alpha Bank
Βρείτε μας στο www.symmaxia.org

-------------------------------------------------------------------------------------

 

axiologisiΣυναδέλφισσες συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζουμε ολοκληρώθηκε η διαδικασία της Αξιολόγησης έτους 2014 για όλους τους εργαζόμενους της Τράπεζας πλην των προερχομένων από τη Citibank. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δελτίων Αξιολόγησης ήταν τυπικά η 30η Απριλίου 2015. Με την ευκαιρία ο Σύλλογός μας αναφέρεται σε κάποιες παγίδες που αφορούν τόσο στην ίδια την διαδικασία Αξιολόγησης όσο και σε θέματα που σχετίζονται με αυτήν όπως είναι ο Οργανισμός  Προσωπικού της Alpha Bank.
     
Διαβάστε την σημαντική αυτή ανακοίνωση του Συλλόγου μας που αφορά όλους τους εργαζόμενους της Τράπεζας και το μέλλον τους στην επιχείριση.

 Στο μεταξύ όπως αναφέρεται και στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης ορίστηκε για την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 10:00 η συζήτηση* της προσωρινής διαταγής που αφορά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

*Ενημέρωση 10.06.2015
Δεν συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή καθώς ορίσθηκε ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων η 1η Ιουλίου 2015