Η μικτή αμοιβή που καταβλήθηκε στα Μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ στο πρώτο εννεάμηνο  του 2015 ανήλθε σε €573,5χιλ. Επιπρόσθετα, για τα Εκτελεστικά Μέλη, καταβλήθηκε για εισφορές κοινωνικής ασφάλισης ποσό ύψους €41,4χιλ.

Συνολικά δηλαδή οι δαπάνες του ΤΧΣ για τα παρακάτω 12 μέλη της ΕΕ και του ΓΣ για το εννεάμηνο του 2015 ήταν €614,9 χιλ.

 

Εκτελεστική Επιτροπή                Θέση

Αριστείδης Ξενόφος                  Διευθύνων Σύμβουλος

Γεώργιος Κουτσός                   Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος

Αναστάσιος Γάγαλης                Εκτελεστικό Μέλος  

 

Γενικό Συμβούλιο                       Θέση

Γεώργιος Μιχελής                      Πρόεδρος

Pierre Mariani,                            Μέλος

Wouter Devriendt                       Μέλος

Steven Franck                            Μέλος

Χριστόφορος Στράτος                  Μέλος

Ηλίας Καρακίτσος                       Μέλος

Jon Sigurgeisson                        Μέλος 

Κερασίνα Ραυτοπούλου              Μέλος, εκπρόσωπος του Υπ. Οικ. Βασίλειος

Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος         Μέλος, ορισμένος από την ΤτΕ

 

Οι Ζημίες από την 3η ανακεφαλαιοποίηση και τα νέα ποσοστά συμμετοχής του Ταμείου στις Τράπεζες

Στο μεταξύ ζημίες ρεκόρ ύψους 8,27 δισ. ευρώ παρουσίασε στο ίδιο διάστημα (εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2015) το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αποτυπώνοντας τις τεράστιες απώλειες του ελληνικού Δημοσίου τις οποίες προκάλεσε η 3η ανακεφαλαιοποίηση.

Στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα "Καθημερινή":

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΤΧΣ, η αξία των συμμετοχών του Ταμείου στις τέσσερις συστημικές τράπεζες διαμορφώθηκε κατά την 30ή Σεπτεμβρίου 2015 στα 2,1 δισ. ευρώ έναντι 11,6 δισ. ευρώ που ήταν την 31η Δεκεμβρίου του 2014.
Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2014, πριν δηλαδή η χώρα μπει σε προεκλογική περίοδο και πριν από την παρατεταμένη διαπραγμάτευση του 2015, η αξία των συστημικών τραπεζών στο Χρηματιστήριο Αθηνών είχε ανέλθει στα 33 δισ. ευρώ.
Σήμερα η τρέχουσα αξία των συμμετοχών του ΤΧΣ στις 4 συστημικές τράπεζες διαμορφώνεται σε μόλις 1,15 δισ. ευρώ, εξαιτίας της νέας κατάρρευσης των τιμών των τραπεζικών μετοχών.
Μετά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση η συμμετοχή του ΤΧΣ συρρικνώθηκε δραστικά: στη Eurobank διαμορφώθηκε στο 2,38% από 35,41%, στην Alpha Bank στο 11,01% από 66,29%, στην Τράπεζα Πειραιώς στο 26,42% από 66,93% και στην Εθνική Τράπεζα στο 40,39% από 57,24% που ήταν πριν από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση έγινε σε τιμές που αντιστοιχούσαν σε αποτίμηση... 750 εκατ. ευρώ για όλο το τραπεζικό σύστημα, έναντι χρηματιστηριακής αξίας άνω των 33 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2014.
Σημειώνεται ότι οι τράπεζες ενισχύθηκαν στο πλαίσιο της 3ης ανακεφαλαιοποίησης με νέα κεφάλαια ύψους περίπου 14 δισ. ευρώ ενώ η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών διαμορφώνεται κοντά στα 5,5 δισ. ευρώ

 

  • Δείτε όλα τα στοιχεία στο Δελτίο Τύπου του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΕΔΩ.
  • Δείτε το ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Καθημερινή" ΕΔΩ.