Παραθέτουμε αυτούσια την Ανακοίνωση που εξέδωσε η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Alpha Bank παράταξη η οποία δραστηριοποιείται στον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank. Σημειώνουμε ότι "Ενωμένος Σύλλογος" είναι η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Γκιάτη. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΣΠ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΜΥΘΙ «ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»

Η απερχόμενη ηγεσία του Συλλόγου, ζητάει να συνεργήσουμε στην συνέχιση της υποβάθμισης της ζωής των εργαζομένων, στην αποδοχή ότι Σύλλογος Εργαζομένων σημαίνει τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Διοίκησης, και στην κοροϊδία μιας ανύπαρκτης προστασίας σε όσους στοιχίζονται πίσω της.
Η τελευταία 3ετία αποδεικνύει όλο τον εκφυλισμό και την κοροϊδία της εργοδοτικής παράταξης της Ν.Δ. στην τράπεζα που κρύβεται πίσω από το τίτλο «ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ».

-    ΑΠΩΝ ο Σύλλογος από το πρόσφατο Πρόγραμμα Αποχώρησης, όπου με αδιαφανείς διαδικασίες, με εκφοβισμό, ακόμη και εκβιασμούς η τράπεζα απειλούσε εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι αγωνιούσαν και ο Σύλλογος διακινούσε χρεωστικές κάρτες (!) και διαφήμιζε ιδιωτικό ταξιδιωτικό γραφείο ! Έτσι προάσπισε και θα προασπίσει στο μέλλον την Εργασία μας; Φυσικά δεν περιμένουμε τίποτε περισσότερο από το σωματείο που έχει υπογράψει να αλλάξει ο Οργανισμός Προσωπικού ώστε να διευκολύνονται οι απολύσεις, να μεταθέτει η τράπεζα κατά το δοκούν και με μείωση αποδοχών, να προάγει όποιον και όπως θέλει. Η δε «προστασία» του Συλλόγου που τάζει στους «κολλητούς» της, είναι για αφελείς γιατί ουκ ολίγοι εξ αυτών εκδιώχθηκαν κακήν – κακώς ή μετατέθηκαν δυσμενώς.

-    ΑΠΟΥΣΙΑ και στην καθημερινή αγωνία. Στα περισσότερα καταστήματα και στις κεντρικές Υπηρεσίες, καταστρατηγείται καθημερινά το ωράριο εργασίας και το Σωματείο δεν κάνει καμία κίνηση είτε για προστασία του ωραρίου είτε για υπερωριακή αμοιβή είτε για σωστότερη κατανομή προσωπικού. Καμία αντίδραση για τις εξωφρενικές στοχοθεσίες που αλλοιώνουν την έννοια της εργασίας.

-    Διπλά γελασμένοι οι συνάδελφοι της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ. Λεφτά τους έταζε τέτοιες μέρες πριν 1 χρόνο και τους έπαιρνε αιτήσεις για διαγραφή από το ΤΑΠΙΛΤΑΤ. Όμως αντί για λεφτά στους συναδέλφους, πήρε τα διαθέσιμα του ΤΑΠΙΛΤΑΤ και τα «επένδυσε» σκανδαλωδώς στην τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ κατόπιν άνωθεν εντολών. Όμως και στο θέμα του Εφάπαξ τους γέλασε ο Γκιάτης και η παρέα του. Εγγύηση του Εφάπαξ τους έταξε, απαλλαγή της Τράπεζας από αυξημένες εισφορές στην Κύρια Ασφάλιση έκανε. Τώρα με την ένταξη στου κλάδου Πρόνοιας στο ΕΤΕΑ θα κατηγορήσει για μια ακόμη φορά το Κράτος και φυσικά θα απαλλάξει την τράπεζα από την δέσμευσή της.

-    Μεγάλη κοροϊδία και στο Εφάπαξ της πρώην Πίστεως. Μετά την συμφωνία για να καταργηθεί η σύμβαση του 81 της πρώην Πίστεως, ο Γκιάτης και η παρέα του συνέργησε για να απαλλαγεί η τράπεζα και από υποχρεώσεις στο Εφάπαξ, δήθεν γιατί κινδύνευε από τον τότε Υπουργό Εργασίας (Κατρούγκαλο) με τον οποίο διατηρούσε άριστες σχέσεις…... Φυσικά ούτε το εφάπαξ της Πίστεως κινδύνευε ούτε το Ταμείο έχει διαλυθεί όπως θα αποδειχθεί και από τις νομικές ενέργειες που υποστηρίζουμε.

-    Στο θέμα της Υγείας η βασική μέριμνα του Συλλόγου είναι η προώθηση ιδιωτικών προγραμμάτων Υγείας σε αντικατάσταση δωρεάν παροχών είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών. Πριν μερικά χρόνια συναίνεσε στην μη κάλυψη με το ομαδικό Ασφαλιστήριο Υγείας όταν θα συνταξιοδοτηθούμε, Τώρα προωθεί για τους συνταξιούχους ιδιωτικό πρόγραμμα μέσω ΑΧΑ επι αδρή πληρωμή και μέχρι τα 80 έτη ηλικίας (μάλλον στόχος είναι σύνταξη στα 67 και να πεθαίνουμε στα 80). Όλα δείχνουν ότι η επόμενη κίνηση θα είναι να συμβεί το ίδιο και για τους εν ενεργεία, αν κρίνουμε ότι η ηγεσία του Συλλόγου αποδέχθηκε το ομαδικό Ασφαλιστήριο Υγείας να συνδεθεί με την επιχειρησιακή σύμβαση που έχει 2,5 χρόνια ακόμα διάρκεια. Ακόμη και η θετική δημιουργία Πολυϊατρείου, δεν ξεχνάμε ότι δημιουργήθηκε στα ερείπια της ακύρωσης του Ενιαίου Φορέα Υγείας Τραπ/λων που σαμποτάρισε η ηγεσία του Συλλόγου λόγω αντιπαράθεσης με την Εθνική Τράπεζα.

-    Απατημένοι και οι συνάδελφοι της πρώην Εμπορικής. Αρκεί να θυμήσουμε την «συνέπεια» του ΕΝΩΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ο οποίος ακριβώς πριν τις τελευταίες εκλογές τους διαβεβαίωνε ότι δεν θα πειραχθούν οι αποδοχές τους, και αμέσως μετά τα αποτελέσματα ο Γκιάτης και ο Αδαμόπουλος υπέγραψαν να  μειωθούν 20 έως 40%.Θα μπορούσαμε να έχουμε μια ατελείωτη λίστα των έργων και ημερών της τωρινής ηγεσίας του Συλλόγου που έχει καθίσει στο σβέρκο μας τα τελευταία 25 χρόνια φροντίζοντας με συνέπεια να εξυπηρετεί την τράπεζα για να περνάνε καλά οι ίδιοι. Μόνο που σιγά – σιγά τελειώνουν οι κατακτήσεις του παρελθόντος που είχαν να πουλήσουν και η τράπεζα όλο και λιγότερο τους έχει ανάγκη.Απέναντι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό στήριξε την προσπάθεια της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ώστε στο χώρο της Alpha bank να δημιουργηθεί ένα μέτωπο προάσπισης των δημοκρατικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων. Χωρίς το σύνδρομο της «αγωνιστικής αποκλειστικότητας» θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε το αντίπαλο δέος γιατί γνωρίζουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε το πλούτο και η συλλογική δράση μας τροποποιεί υπέρ μας τους συσχετισμούς.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Γιώργος Παυλόπουλος  694 443 1895

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση