dikastirioΔυστυχώς η Διοίκηση της Τράπεζας με το ενημερωτικό σημείωμα αριθ. 76 και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Συλλόγου μας στο ζήτημα των παιδικών κατασκηνώσεων, επαναλαμβάνει την ίδια τακτική μη τήρησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας !!!
  
Είμαστε ως εκ τούτου αναγκασμένοι για μια ακόμη φορά, πέρα από τις συνδικαλιστικές ενέργειες, να προχωρήσουμε και σε ανάλογες δικαστικές, με πρώτη ενέργεια την άμεση κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση, που δεν είναι άλλη από την πλήρη εφαρμογή και τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.   

 

  • Διαβάστε την ανακοίνωση Νο 56 του ΕΝ.Α.Σ Alpha-Εμπορικής ΕΔΩ.
  • Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα Νο 76 με τις διαθέσιμες κατασκηνώσεις ΕΔΩ

 

kataskinwseisΜε αφορμή την έναρξη της Κατασκηνωτικής Περιόδου 2015 ο Σύλλογός μας επανέρχεται στο ζήτημα της διάθεσης κατασκηνώσεων για τους προερχόμενους από την Εμπορική Τράπεζα συναδέλφους.

   Έτσι με επιστολή του προς την Δ/ντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Κονιδάρη χαρακτηρίζει ανεπαρκή τον περσινό αριθμό κατασκηνώσεων (5) που η Τράπεζα διέθεσε πανελλαδικώς (!!!) για τους συναδέλφους της πρ. Εμπορικής.

    Υπενθυμίζουμε ότι μετά από προσφυγή του Συλλόγου μας για το θέμα αυτό, η Επιθεώρηση Εργασίας εξέφρασε την άποψη ότι αρμόδια να κρίνουν και να επιλύσουν την εν λόγω εργατική διαφορά είναι τα πολιτικά δικαστήρια.Ελπίζουμε ωστόσο ότι η Διοίκηση "δεν θα τορπιλίσει την προσπάθειά μας για εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΕΝ.Α.Σ. στην ανακοίνωσή του.

Θα ήταν πραγματικά μειωτικό για τον πολιτισμό μας να κρίνεται με αυτόν τον τρόπο το χαμόγελο των παιδιών μας...

  •  Διαβάστε την Ανακοίνωση Νο 55 του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής ΕΔΩ.

pelk logoΕπιστολή στην Alpha Bank απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων (ΠΕΛΚ) με θέμα "Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2014 για παιδιά υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας". Παραθέτουμε την επιστολή (04.06.2014) της ΠΕΛΚ προς την Διεύθυνση Δυναμικού της Alpha Bank :

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

"Κύριοι, Με έκπληξή μας ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να επιλέξετε συγκεκριμένο αριθμό κατασκηνώσεων, σε πανελλήνιο επίπεδο, στο οποίο θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τα παιδιά των υπαλλήλων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας.

Μέχρι σήμερα, όλες οι κατασκηνωτικές επιχειρήσεις-μέλη του σωματείου μας, είχαν το πρόγραμμα της Εμπορικής Τράπεζας και είχαν άψογη συνεργασία μαζί της. Όπως καταλαβαίνετε έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση και στα μέλη του σωματείου μας αλλά και στους γονείς και τα παιδιά που είχαν συνηθίσει να πηγαίνουν σε κατασκηνώσεις της αρεσκείας και της επιλογής τους.

Για το λόγο αυτό , σας ζητούμε να εγκρίνετε τη συμμετοχή όλων των μελών, 'οπως ακριβώς γινόταν έως σήμερα, και να εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής κατασκήνωσης από τους γονείς.

Ελπίζουμε πραγματικά να κατανοήσετε το αίτημά μας και να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες.

Σας στέλνουμε συνημμένη κατάσταση των μελών του σωματείου μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ                      Ο Γραμματέας

Μπαρδάκης Παναγιώτης           Μαραγκός Ευστάθιος "

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  • Στο μεταξύ προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση της ΣΣΕ στο θέμα του κατασκηνωτικού επιδόματος, ετοιμάζει ο Σύλλογός μας. Για τα αποτελέσματα της προσφυγής θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

enasΕπιστολή στην Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού απέστειλε ο Σύλλογός μας με αφορμή την μη εφαρμογή της ΣΣΕ ΟΤΟΕ-Τραπεζών στο θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων. Παραθέτουμε την επιστολή με ημερομηνία 02.06.2014 :

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

" Κα Κονιδάρη, Στο ενημερωτικό σημείωμα της Τράπεζας Αρ. 22/30.5.2014 αναφέρεστε στη δυνατότητα συμμετοχής των τέκνων συναδέλφων της πρ. Εμπορικής σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις για τη θερινή περίοδο 2014.
Στο εν λόγω σημείωμα προτείνετε μόνο 5 κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα, εξαιρώντας τόσο τα παιδιά που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής , όσο και αυτά τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα στο ΤΑΥΤΕΚΩ.
Είναι σαφές ότι η παροχή και ο τρόπος που αυτή δίδεται , δεν ανταποκρίνεται στους όρους της Συλλογικής Συμβάσεως Εργασίας ΟΤΟΕ – Τραπεζών 1993 (άρθρο Β7), όπως αυτή τροποποιήθηκε ως προς το ύψος του επιδόματος με την ΣΣΕ 2006-2007 (άρθρο 5).
Με βάση τα ανωτέρω, υποχρεούστε να χορηγείτε κατασκηνωτικό επίδομα ύψους ευρώ 724, το οποίο θα δίδεται στο γονέα έναντι αποδεικτικών στοιχείων της δαπάνης.
Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τήρηση των συμβατικών σας υποχρεώσεων, καθώς έχει απομείνει ελάχιστος χρόνος μέχρι την έναρξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                  ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ  

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

kataskinwseisΣυναδέλφισσες Συνάδελφοι.

   Στο ενημερωτικό σημείωμα της ALPHA BANK αρ. 22, με θέμα τις παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2014, με έκπληξή διαπιστώνουμε ότι η Τράπεζα μετά την νόμιμη διεκδίκησή μας για την εφαρμογή της ΣΣΕ 2006 - 2007 την οποία μέχρι σήμερα δεν εφάρμοζε, απαντάει με μια νέα πρόκληση, προσβάλλοντας όχι μόνο τη νοημοσύνη μας αλλά κάθε αίσθημα δικαίου και κοινωνικής ευαισθησίας για την οποία δήθεν κόπτεται.
   Η Τράπεζα συρόμενη από την πρόσφατη ανακοίνωσή μας, όπου ζητάμε την συνέχιση της εφαρμογής της ΣΣΕ καταγγέλλοντας παράλληλα την προσπάθεια μεταβίβασης του κόστους στις πλάτες των εργαζομένων (σε βάρος της υγείας μας μέσω του ΤΑΥΤΕΚΩ), αναγκάζεται να εφαρμόσει τη ΣΣΕ και πάλι όμως παρανομώντας. 

    Είναι σαφές ότι μπροστά στην ανάγκη να συμμορφωθεί, λειτουργεί εν δυνάμει με «εκδικητική» διάθεση απέναντι στους εργαζόμενους της πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, χρησιμοποιώντας ακόμη και τις ανάγκες των παιδιών μας.


● Προτείνει λοιπόν μόνον πέντε (5)! κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα, τη στιγμή που σε προηγούμενη εγκύκλιο της προς τους εργαζόμενους της υπόλοιπης ALPHA BANK λίγες μέρες νωρίτερα προτείνει σαράντα πέντε (45)! Τα σχόλια δικά σας!!!
● Δεν προτείνει καμία κατασκήνωση στο νομό Αττικής, τη στιγμή που φρόντισε για λόγους κόστους και όχι μόνον να μη συνεχίσει τη λειτουργία της κατασκήνωσης της Βαρυμπόμπης την οποία βρήκε έτοιμη. Τα παιδιά που οι γονείς τους εργάζονται στο νομό Αττικής σύμφωνα με τις προτάσεις της Τράπεζας σε ποια κατασκήνωση θα συμμετάσχουν;
● Περιορίζει αυθαίρετα τη συμμετοχή των παιδιών, περιλαμβάνοντας μόνο όσα είναι ασφαλισμένα στο ΤΑΥΤΕΚΩ αποκλείοντας τα υπόλοιπα παιδιά συναδέλφων μας που για κάποιο λόγο είναι ασφαλισμένα σε άλλο φορέα!!!

   Είναι φανερό ότι όλοι αυτοί οι περιοριστικοί παράγοντες, καθιστούν (μαζί με τη πίεση του χρόνου), από δύσκολη έως αδύνατη την εξυπηρέτηση των συναδέλφων.
   Έτσι δυστυχώς αντιλαμβάνεται η διοίκηση της Τράπεζας την υποχρέωσή της να εφαρμόζει θεσμούς και συμβάσεις. Με «κουτοπονηριές» και εμπόδια προσπαθεί να αποποιηθεί των συμβατικών ευθυνών της.
   Με περισσή υποκρισία, στα αγωνιώδη τηλεφωνήματα των συναδέλφων δίνεται ήδη η απάντηση, ότι αν δεν είχε ανακινήσει το θέμα ο Σύλλογός μας όλα θα ήταν τακτοποιημένα!

Αιδώς Αργείοι!!!
Σταματήστε επιτέλους να απεργάζεστε σχέδια που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.
Σταματήστε συνεπικουρούμενοι από τον εργοδοτικό σας βραχίονα στο συνδικαλισμό να λειτουργείτε σαν μόνιμο εμπόδιο στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Απαιτούμε
✓ Να εφαρμοστεί πλήρως και χωρίς διακρίσεις η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
✓ Το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα.
✓ Τα παιδιά πρέπει να συμμετάσχουν και φέτος στην ίδια κατασκήνωση που πήγαν και τη προηγούμενη χρονιά με ευθύνη των γονιών τους και το κόστος να καλυφθεί από τη Τράπεζα με τη προσκόμιση των παραστατικών.
✓ Ακόμη και παιδαγωγικοί λόγοι επιβάλλουν τη συμμετοχή του παιδιού εκεί που θέλει το ίδιο και οι γονείς του, εκεί που έχει συνηθίσει, εκεί που έχει εμπιστοσύνη, εκεί που έχει φίλους και όχι εκεί που κάποιοι το στέλνουν με το ζόρι για να εξοικονομήσουν λίγα ευρώ.
✓ Εκπληρώστε επιτέλους το θεσμικό σας ρόλο και σταματήστε να χρησιμοποιείτε ακόμη και τα παιδιά μας για να μας απαξιώσετε περαιτέρω.
Συνεχίζουμε
● Με κάθε συνδικαλιστικό και θεσμικό μέσο τη νόμιμη διεκδίκησή μας.
● Καλούμε τη Τράπεζα να συμμορφωθεί άμεσα.
● Τα παιδιά των εργαζομένων της πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ δεν είναι παιδιά β΄ κατηγορίας και δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης.
● Ο Αγώνας μας θα δικαιωθεί παρά τις όποιες μεθοδεύσεις.

                           Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ              ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086
Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445

 

 
Ο χρήστης Ανώνυμος ρινόκερος εισήλθε στο έγγραφο.

enasΣυναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πέρα από τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν ως εργαζόμενους αυτήν την περίοδο, πρέπει να αναφερθούμε και σε δυο τρέχοντα θέματα που αφορούν μεγάλο μέρος συναδέλφων. Συγκεκριμένα:

1. Παιδικές Κατασκηνώσεις
Το ποσό συμμετοχής της Τράπεζας ανέρχεται στο ύψος των 724,00€ ανά παιδί.
Η υποχρέωση αυτή της Τράπεζας προκύπτει από την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΟΤΟΕ-Τραπεζών (ΣΣΕ 2006-2007, άρθρο 5).
Τονίζουμε ότι για τους εργαζόμενους της πρ. Εμπορικής η συγκεκριμένη παροχή είναι υποχρέωση της Τράπεζας και όχι του Ταμείου Υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ) όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους συναδέλφους στην Alpha Bank.
Ως εκ τούτου καλούμε τους συναδέλφους της πρ. Εμπορικής να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία υποβολής αιτήσεων όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να τις αποδεχτεί υλοποιώντας την προαναφερθείσα Κλαδική Σ.Σ.Ε. του 2006-2007.
Επισημαίνουμε ότι η Κλαδική Σ.Σ.Ε. αφορά το σύνολο των Τραπεζοϋπαλλήλων της χώρας και δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά! Καλούμε τον αντιπροσωπευτικότερο Σύλλογο της Alpha Bank να διεκδικήσει έστω και τώρα, με καθυστέρηση ετών, την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης, απαλλάσσοντας το Ταμείο (δηλαδή τον εργαζόμενο) από την επιβάρυνση του κατασκηνωτικού κόστους που οφείλει να καταβάλλει η Τράπεζα.

2. Κανονικές άδειες την θερινή περίοδο
Οι συνάδελφοι πρέπει να υποβάλλουν αίτημα χορήγησης της κανονικής τους άδειας για την θερινή περίοδο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
Η εργατική νομοθεσία προβλέπει ότι η Τράπεζα οφείλει, ανάλογα με τις ανάγκες και τον προγραμματισμό της κάθε Μονάδας, να χορηγήσει τουλάχιστον 2 συνεχόμενες εβδομάδες (10 εργάσιμες ημέρες) κανονικής άδειας σε κάθε συνάδελφο κατά την θερινή περίοδο.

Καλούμε την Διοίκηση να εκδόσει έγκαιρα εγκυκλίους:

1) για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων και τον τρόπο κάλυψης του κόστους φιλοξενίας των παιδιών των συναδέλφων σε παιδικές κατασκηνώσεις για την καλοκαιρινή περίοδο 2014.
2) για τον ετήσιο προγραμματισμό των αδειών.

                             Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                     ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086
Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
                                 Email: