enasΣάς γνωστοποιούμε βαρυσήμαντο κείμενο-ανοιχτή επιστολή των μελών του ΔΣ του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου Alpha Bank (ΕΝ.Α.Σ.) συναδέλφων Παπαδάκη Κων/νου και Μητροτάσιου Σπύρου. Με την πρωτοβουλία τους αυτή τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη του ΕΝ.Α.Σ. κρούουν, όπως λένε χαρακτηριστικά, τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω συρρίκνωση και αποδυνάμωση του Συλλόγου. Η ευθύνη για αυτό ανήκει στην κυρίαρχη  συνδικαλιστική ομάδα του ΕΝ.Α.Σ. που δεν είναι άλλη από την ηγεσία της ΔΗΣΥΕ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τον ΕΝ.Α.Σ. στα χέρια τους πριν να είναι πολύ αργά και αυτό μπορεί βέβαια να γίνει μόνο «με ανατροπή των συσχετισμών στο εσωτερικό του Συλλόγου» καταλήγει η ανακοίνωση των δύο συνδικαλιστικών στελεχών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι Παπαδάκης και Μητροτάσιος ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις ("Εργαζόμενοι Τολμούν" και "Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση" αντίστοιχα, πράγμα το οποίο από μόνο του αποκτά μία ιδιαίτερη συνδικαλιστική βαρύτητα.

Διαβάστε αμέσως παρακάτω την Ανοιχτή Επιστολή των δύο μελών του ΔΣ του ΕΝ.Α.Σ.

«««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

                                          ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

      ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝ.Α.Σ. ALPHA-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

      ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Τρία χρόνια μετά την επανίδρυση του Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας οι προσδοκίες και οι ελπίδες που οι εργαζόμενοι εναπόθεσαν στον Ενωτικό Αγωνιστικό Σύλλογο Alpha-Εμπορικής (ΕΝ.Α.Σ.) έχουν διαψευσθεί.

Bασική υπεύθυνη η κυρίαρχη συνδικαλιστική ομάδα του Ε.Ν.Α.Σ.

Μακριά από την ζώσα πραγματικότητα, από την καθημερινότητα και τα εκρηκτικά προβλήματα των εργαζομένων στο δίκτυο και τις διευθύνσεις, δεν τόλμησε να υψώσει αποφασιστικό τείχος για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Στην καθημερινή πλέον επίθεση της εργοδοσίας σέρνεται στην κυριολεξία πίσω από τις εξελίξεις παρεμβαίνοντας -όποτε παρεμβαίνειπότε άνευρα , πότε πυροσβεστικά αλλά πάντα εξ αποστάσεως.

Γιατί αυτή η αδιαφορία, η εγκατάλειψη και η αδράνεια;

  • Τι είναι αυτό που κατέστησε τελικά τον Ε.Ν.Α.Σ. παρατηρητή των αποφάσεων της Τράπεζας;
  • Τι είναι αυτό που οδήγησε τον ΕΝ.Α.Σ. σε έναν ξεπερασμένο από τη ζωή «mainstream» συνδικαλισμό ολίγον πελατειακό, ολίγον διαμεσολαβητικό, ολίγον (και προσχηματικά) διαμαρτυρόμενο;
  • Είναι μόνο η στενή συνεργασία, ελέω "αναγκαίων ισορροπιών", που υπάρχει ανάμεσα στις δυνάμεις της ΔΗΣΥΕ και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές (ομάδα Γκιάτη κλπ.) στην ΟΤΟΕ, που επιβάλλει σιγήν ιχθύος στην Alpha Bank σε βάρος των αιτημάτων και του αγώνα μας ;

Η υποτελής αυτή στάση ποιόν ωφελεί;
Ποιόν ωφελούν οι «παραλείψεις» και η εσκεμμένη απραξία;
Η εκκωφαντική σιωπή που θυμίζει το «σιγά η Πατρίδα κοιμάται» -ενώ οι εργαζόμενοι πνίγονται καθημερινά και αναζητούν διέξοδο…στην ανεργία και την κάθε «εθελουσία».

Σημάδια συνδικαλιστικής ερήμωσης που δείχνουν προς τα πού φυσάει ο άνεμος.


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η Πρωτοβουλία μας αυτή πάρθηκε από στελέχη του Συλλόγου μας που ζουν εκ των έσω τα τεκταινόμενα σε όλη τους την έκταση και διάσταση και που ήδη έχουν πάρει θέση για αυτά.

Έρχεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το που πάμε ως Σύλλογος και ως εργαζόμενοι.

Να βάλει τέρμα στις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούν οι δήθεν υπερασπιστές οι οποίοι με όχημα μια πονηρή «αντιπολίτευση» χειραγωγούν τις αντιδράσεις λειτουργώντας τελικά ως «βαλβίδα ασφαλείας» για την αποκλιμάκωση της έντασης.
ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΟΜΩΣ ΒΡΑΖΕΙ ΞΑΝΑ – Και για αυτό δεν πρέπει κανείς αυτήν την φορά να πιστέψει τα γνωστά παχιά λόγια για αγώνες που κάποτε έγιναν .

Διότι οι τίτλοι τέλους για την κυρίαρχη συνδικαλιστική ομάδα του ΕΝ.Α.Σ. έχουν πέσει.

Αγωνιζόμαστε να μην συμβεί το ίδιο και για τους εργαζόμενους. Να μην συμβεί το ίδιο με τα μεγάλα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που καθορίζουν την ζωή μας.
           

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝ.Α.Σ. ΖΩΝΤΑΝΟ

Να μην υποβαθμιστεί σε σωματείο που θα του έχει απομείνει η σφραγίδα του και δύο-τρεις «κλειδοκράτορες» να φυλούν τα έρημα…
                

         ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

Για όσους το επιχείρησαν ήταν πλέον αργά όταν συνειδητοποίησαν την παγίδα του εργοδοτικού μηχανισμού που έχει στηθεί στον Σύλλογο Προσωπικού της «Alpha»

             ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Για την ανατροπή των συσχετισμών στο εσωτερικό του Συλλόγου
Για την ισχυροποίηση και την αγωνιστική επανεκκίνηση του ΕΝ.Α.Σ

 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ

 

Παπαδάκης Κωνσταντίνος                 Μητροτάσιος Σπύρος

    697 227 7360                              694 700 9538

Μέλη του ΔΣ του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου Alpha-Εμπορικής

«««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

  • Δείτε την Ανοιχτή Επιστολή σε αρχείο pdf  ΕΔΩ.

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.