Apergia ETE

«Με καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία της 14ης Ιουνίου στην Εθνική Τράπεζα. Στο κτίριο του Κέντρου Μηχανογράφησης στον Γέρακα, ένα κτίριο (βλ. foto) στο οποίο εργάζονται περίπου 1000 εργαζόμενοι, την πύλη πέρασαν μόνο το προσωπικό ασφαλείας, όπως είχε συμφωνηθεί με τη Διοίκηση και το αντιπροσωπευτικό σωματείο. Η απεργία περιφρουρήθηκε από νωρίς το πρωί ενώ στην απεργιακή φρουρά παραβρέθηκε και ο Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.Κ.Α. (Εργατικό Κέντρο Αθήνας), Χρήστος Γιαμπουράνης.

Η ίδια εικόνα υπήρχε και σε άλλα κεντρικά κτίρια της Εθνικής Τράπεζας, στα οποία επίσης υπήρχε περιφρούρηση της απεργίας με έντονη παρουσία συναδέλφων από νωρίς το πρωί. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών χρειάστηκε να περιμένουν στην πύλη μέχρι να αποφασίσουν να τους αποδεσμεύσουν οι εταιρείες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάστηκαν φαινόμενα όπου οι προϊστάμενοί τους (;) τους ζητούσαν να επιστρέψουν στις 2 μ.μ. για να εισέλθουν στο κτίριο και να δουλέψουν μέχρι τις 5μ.μ. (!) »

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του (18.6.2018) ο μαχητικός Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα προερχομένων από την πρώην ΕΘΝΟDATA και καταλήγει:

«Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες της Εθνικής Τράπεζας σε όλη τη χώρα δίνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον Κανονισμό Εργασίας και να παλέψουμε για την άμεση υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Αυτά εξασφαλίζουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα πρέπει να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση. Αυτά είναι τα μηνύματα της απεργίας και θα πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψη της η Διοίκηση. »

https://easpemporiki.files.wordpress.com/2014/02/cropped-img_95677.jpgΣε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία προχωρούν  οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας την Παρασκευή 14.6.2019 μετά από απόφαση του ΔΣ του σωματείου (ΣΥΕΤΕ) .

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΕΤΕ κάνει λόγο για "συνειδητή αμφισβήτηση και απαξίωση κάθε έννοιας θεσμικής νομιμότητας και ομαλότητας" από πλευράς Διοίκησης  κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την νέα Επιχειρησιακή ΣΣΕ.

 Όσον αφορά τώρα στα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα ο ΣΥΕΤΕ με ανακοίνωσή του (11.6.2019) τονίζει τα εξής:

«Στη χθεσινή συνάντηση, 20 μόλις μέρες πριν λήξει η επέκταση ισχύος της προηγούμενης Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. 2016‐2019, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Τ.Ε. κ. Μυλωνάς απαίτησε να δεχθούμε την αλλαγή του Κανονισμού Εργασίας, ως προϋπόθεση για να διαπραγματευτεί και να απαντήσει συγκεκριμένα στις διεκδικήσεις μας για τη νέα Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. Θεωρώντας, μάλιστα, «περιττή» κάθε άλλη συζήτηση, αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση, κάτι πρωτοφανές στην ιστορία και την παράδοση της Εθνικής Τράπεζας. Είναι εξίσου πρωτοφανές να απαιτεί η Διοίκηση από τον Σύλλογο να συμφωνήσει εκβιαστικά, εν λευκώ και με συνοπτικές διαδικασίες, στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του Κανονισμού Εργασίας, που δεν είναι «οποιαδήποτε βραχύβια Συλλογική συμφωνία». Είναι το Σύνταγμα για κάθε επιχείρηση, πόσο μάλλον για μια επιχείρηση του μεγέθους και του κύρους της Ε.Τ.Ε.!»

Η παραπάνω στόχευση της Διοίκησης της ΕτΕ που θέτει ως προαπαιτούμενο για την διαπραγμάτευση νέας ΕΣΣΕ την αλλαγή Κανονισμού Εργασίας θυμίζει κάτι... από τα παλιά στους εργαζόμενους της Alpha Bank οι οποίοι προέρχονται από την Εμπορική Τράπεζα. Ήταν η εποχή που ο τότε Δ/νων Σύμβουλος της ΕΜΤΕ κ. Strub σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΕΤ (νυν ΕΝ.Α.Σ.) επιχείρησαν να κάνουν κάτι παρόμοιο. Μόνο που τότε το εκβιαστικό δίλημμα δεν ήταν "Αλλαγή Κανονισμού και υπογραφή ΕΣΣΕ" αλλά "Αλλαγή Κανονισμού και ένταξη  των νεοπροσληφθέντων στον Οργανισμό". Ωστόσο, όπως όλοι θυμούνται, τον Δεκέμβριο του 2010 στο Ξενοδοχείο Caravel το εργοδοτικό δίδυμο Strub-Κωνσταντινόπουλος υπέστη ταπεινωτική ήττα καθώς μια οργισμένη Γενική Συνέλευση απέδειξε ότι όταν οι εργαζόμενοι θέλουν μπορούν !

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην αρκεστούν σε απεργίες "τριημέρου".

Foto από την ΓΣ των εργαζομένων της Εμπορικής στο CARAVEL (4 ΔΕΚ 2010) για την υπεράσπιση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ/ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ενημέρωση από το site της Συσπείρωσης Εργαζομένων Αγροτικής-Πειραιώς
--------------------------------------------------
Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία. Κατέβηκαν τα ρολά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο και σε πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, παρόλο το μικρό διάστημα που είχαμε για να προετοιμάσουμε την απεργία.

Η ημέρα ξεκίνησε με περιφρουρήσεις σε μεγάλες διευθύνσεις της τράπεζας και συνεχίστηκε με μια μεγάλη συγκέντρωση στις 11 μπροστά από την Αμερικής 4. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των σωματείων μας με την Διοίκηση. Δυστυχώς ο εκπρόσωπος της τράπεζας κ.Κεσόγλου, δεν τοποθετήθηκε επι της ουσίας στα ζητήματα. Ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και θα μεταβιβάσει τα αιτήματα των εργαζομένων στον κ Μεγάλου.

Στην συνέχεια εκατοντάδες συνάδελφοι συντεταγμένα με τα πανό τους και τις σημαίες τους μετά από πορεία κατέληξαν στο υπουργείο εργασίας. Αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου τον κ. Νεφελούδη ο οποίος μας απάντησε ότι είναι δεδομένη η θέση του υπουργείου για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στα συγκεκριμένα ερωτήματα μας για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την στάση της τράπεζας ο κ. Νεφελούδης μας προέτρεψε να προσφύγουμε στη διαδικασία της τριμερούς.
.................
Ενδεικτικό της ανησυχίας της διοίκησης της τράπεζας για τις σημερινές κινητοποιήσεις είναι η προσπάθεια της να μεταφέρει προσωπικό από περιφερειακά καταστήματα σε έδρες νομών μήπως και τα καταφέρει να λειτουργήσει και ταυτόχρονα οι διαρροές για δήθεν χαμηλά ποσοστά της απεργίας.

Οι κινητοποιήσεις μας παράγουν αποτελέσματα! Μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια της διοίκησης!

ΠΗΓΗ

  Επί δέκα ολόκληρα λεπτά προσπαθούσε ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ να μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε στις  28/5/2019 στα γραφεία της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς το Προεδρείο της ΟΤΟΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου.

Στο άκουσμα και μόνο ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στο νέο σχήμα που θα διαχειρίζεται τα κόκκινα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς θα είναι εθελοντική οι εργαζόμενοι , αντιλαμβανόμενοι το που οδεύει το πράγμα, αντέδρασαν έντονα προκαλώντας ιδιαίτερη αμηχανία στην ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ η Διοίκηση δεσμεύτηκε προφορικά απέναντι στην ΟΤΟΕ ότι:
 Δεν θα υπάρξουν απολύσεις
 Θα διασφαλιστούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων
 Η όποια συμμετοχή των εργαζομένων σε μελλοντικό εταιρικό σχήμα θα είναι σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ.

Την ίδια στιγμή η Διοίκηση της Τράπεζας με Δελτίο Τύπου δηλώνει ότι οι δύο πλευρές είχαν πολύωρο και αναλυτικό διάλογο και κατέληξαν ότι είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες (!!!) στα παραπάνω σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

 

image0051ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ, ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ! ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ RBU

Η χθεσινή (σ.σ. 4.2.2019μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζομένων στο RBU, έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους που απεργάζονται σχέδια σε βάρος της σταθερής εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

1.200 εργαζόμενοι, μέσω της διαδρομής Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Βασ. Σοφίας - Πανεπιστημίου, διατράνωσαν στο κέντρο της Αθήνας την αντίθεσή τους στα σχέδια της Διοίκησης, βάζοντας οι ίδιοι το αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο:

- καμία απόσχιση,

- καμία απόλυση,

- καμία μεταβολή των όρων εργασίας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Λάρισα και αλλού.

.................

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΥΤΠΕ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Άρθρο 211
Ποσοστό απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας
Μετά το τρίτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 1264/1982 (Α΄ 79) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (½) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.»

http://www2.star.gr/storage/photos/w_800px/201705/4133371-1495022862.jpgΔεν θα είμασταν μακρυά από την πραγματικότητα εάν χαρακτηρίζαμε την συγκέντρωση και πορεία στην Βουλή των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως...συγκέντρωση και πορεία επικύρωσης των μέτρων.

Δυστυχώς αυτό ακριβώς συνέβη για άλλη μια φορά σήμερα 17.5.2017 στην Πλ. Κλαυθμώνος και στην πορεία προς την Βουλή.

Με κάποιες «συνιστώσες» για «γαρνιτούρα» -που άλλοτε λειτουργούσαν ως ουρά του ΠΑΣΟΚ- , η συγκέντρωση των «εργατοπατέρων» δεν κατάφερε (όχι ότι το επιδίωξε βέβαια) να συγκεντρώσει πάνω από 2-3 χιλιάδες ανθρώπους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι στην Απεργία συμμετείχαν και άλλοι κλάδοι (επιστημονικοί φορείς κλπ) αλλά και συνταξιούχοι.

Και όμως η προσέλευση ήταν κάτι παραπάνω από ισχνή. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού και σε αυτήν την απεργιακή συγκέντρωση δεν συμμετείχαν -ώς συνήθως- ούτε καν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και των Ομοσπονδιών που αποτελούν την δύναμη της ΓΣΕΕ.

Για παράδειγμα μόνο στην Αθήνα (χωρίς την Ελευσίνα, τον Πειραιά και το Λαύριο που είναι οι κατεξοχήν εργατικές περιοχές του Λεκανοπεδίου) τα σωματεία δύναμης του Εργατικού Κέντρου αγγίζουν τα 400 , με χιλιάδες να είναι μόνο τα εκλεγμένα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων !!!

Όσο για την πορεία; Επίσης άνευρη, άοσμη και άχρωμη με βαρετά και επαναλαμβανόμενα συνθήματα για «απεργία διαρκή» !!! κάποιων  άεργων κομματικών "στελεχών της ντουντούκας".

Κατά άλλα ο κ. Κουτσούμπας στην άλλη συγκέντρωση ,την ταξική όπως λέγεται, δήλωσε παντελώς αναρμόδιος αφού "...ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για να πετάξει το μνημόνιο στα σκουπίδια είναι ο ελληνικός λαός"  ...

Γραφικές και συνάμα τραγικές καταστάσεις...με τα εκατομμύρια των εργαζόμενων είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι, απλήρωτους, άνεργους, με τεράστια προβλήματα, με δάνεια, χωρίς μέλλον για τα παιδιά τους...

Την τιμή της Ελληνικής Εργατικής Τάξης έσωσαν για άλλη μια φορά οι ναυτεργάτες (ΠΝΟ) που πήραν απόφαση για 2 κυλιόμενες 48ωρες Απεργίες από την Τρίτη (16.5) ως και την Παρασκευή τα μεσάνυχτα (19.5)

foto: "Διαδηλωτές" σε αγωνιστικό "διάλογο" με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα ρίχνουν την αυλαία του 4ου Μνημονίου 

 

 

 

logo genikoΑνακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Μαϊου 2017 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Alpha Bank

Μια και μόνο ματιά στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής το οποίο –μαζί με το πολυνομοσχέδιο- κατατέθηκε ήδη και οδεύει πρός ψήφιση στην Βουλή, αρκεί για να δείξει ότι οι διάφορες επιδοτήσεις, τα σχολικά γεύματα, οι μειώσεις σε κάποιους φορολογικούς συντελεστές (ΕΝΦΙΑ, Εισφορά Αλληλεγγύης κλπ), ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ από νέες μειώσεις σε Συντάξεις, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και κυρίως από…το μεγάλο έγκλημα του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας μας !

Επιβεβαιώνεται έτσι για άλλη μια φορά πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει με άλλο μείγμα πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης την πολιτική που ακολούθησαν και οι προκάτοχοί της ΠΑΣΟΚ, ΝΔ με τους «μαϊντανούς» που κατά καιρούς συμπορεύτηκαν. 

Συνένοχοι όμως στο έγκλημα είναι και οι «εργατοπατέρες», κύρια της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, χωρίς τους οποίους η βίαιη φτωχοποίηση και η εργασιακή ζούγκλα δεν θα είχαν γίνει ποτέ πραγματικότητα στην χώρα μας. Και είναι τέτοια η υποκρισία τους όταν καλούν στην Απεργία «τις νέες και τους νέους όλης της χώρας», ενώ λίγες ημέρες πριν έβαζαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην διατήρηση του ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ για τους νέους εργαζόμενους (511€ μικτά).

Έτσι και στον δικό μας χώρο, οι ίδιες αυτές δυνάμεις, «Ενωμένος Σύλλογος Alpha Bank» και ΔΗΣΥΕ Εμπορικής, αντιδρούν στα λόγια ενώ στην πράξη μοιράζουν «πακέτα διακοπών» δύο μέρες πριν την απεργία. Ανενόχλητη έτσι η εργοδοσία, απρόσκοπτα προωθεί τα αντεργατικά πλάνα για μείωση του προσωπικού, συρρίκνωση εργασιών, κλείσιμο καταστημάτων, ατομικών στόχων στο Δίκτυο κλπ.

Όσο για την ΟΤΟΕ η οποία ναι μεν "απέτρεψε" 12 απολύσεις στην Τράπεζα Αττικής, κάνει όμως πως δεν βλέπει αυτό που συμβαίνει με τα περιβόητα "προγράμματα αποχωρήσεως" ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι τραπεζίτες την νέα μεγάλη μείωση των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Και όλοι μαζί βέβαια κάνουν «γαργάρα» το πρόστιμο των 1.635.000€, που πρόσφατα επέβαλλε το ΣΕΠΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, φοβούμενοι μήπως και ξυπνήσουν οι σκλάβοι και απαιτήσουν να πληρώνονται όταν εργάζονται πέραν του συμβατικού και νόμιμου ωραρίου.

Απέναντι σε αυτό το θλιβερό- όπως το έχουμε χαρακτηρίσει- συνδικαλιστικό τοπίο, μόνο ο δικός μας αγώνας, η αλληλεγγύη και η καλλιέργεια συλλογικής αγωνιστικής συνείδησης μπορεί να ανατρέψει το κλίμα στους χώρους δουλειάς.

Σπάμε τον φόβο – Kάνουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ δική μας υπόθεση

Κάτω τα νέα αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης –Ψευτοαντιπολίτευσης 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Alpha Bank 

http://2.bp.blogspot.com/-5EizuYq0pP0/VYEgErPkYHI/AAAAAAABMv8/g_-UFTZMNqw/s640/mesa+mazikhs+metaforas.jpgΣτην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου, συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και δρομολόγια προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί που θα μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Έτσι:

  • Οι συρμοί στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα. 
  • Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι γραμμές του μετρό.
  •  Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας:

- Την Τρίτη 16 Μαΐου, από τις 11.00 έως τις 16.00,
- Την Τετάρτη 17 Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και
- Την Πέμπτη 18 Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

  • Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν στάση εργασίας την Τετάρτη 17/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/792818/apergia-pos-tha-kinithoyn-metro-hsap-trolei-kai-leoforeia-tin-tetarti-17-5#ixzz4hAM476ds

 

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Ενόψη της ψήφισης από την Βουλή την Πέμπτη 18 Μαΐου, των μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε Πανελλαδική Γενική απεργία μια ημέρα πριν. 

Η απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εξής: 

* Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
* Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 
* Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ),
* Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), καθώς και η Ένωση Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
* Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
   Στην απεργία συμμετέχουν επίσης το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ. 

ΕΠΙΣΗΣ:
* Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαϊου. 
* Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της Τετάρτης. 
* Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει και η ΟΤΟΕ. 
* Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι. 
* Οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης 16 Μαΐου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 17 Μαΐου. 

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/792801/apergia-gsee-adedy-deite-poioi-tha-apergisoyn-tin-tetarti-17-maioy#ixzz4hANS6QVm

gseeΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/5/2016

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας,  προκηρύσσει  48ωρη Γενική Απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 2016.

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων – και Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα Συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις Γενικές Απεργίες και στα Συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα της Κυβέρνησης. Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη  ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  • Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ στον σύνδεσμο ΕΔΩ

Oι τραπεζοϋπάλληλοι συμμετέχουμε στην 48ωρη Απεργία που έχει προκυρήξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔY για την Παρασκευή 06/05 και το Σάββατο 07/05.

Στο μεταξύ η ΓΣΕΕ έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου - ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Συλλαλητήρια θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και την Κυριακή 08/05 -ημερομηνία ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στην Βουλή- καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Έτσι μέχρι στιγμής το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

  1. 48ωρη Γενική Απεργία στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016

  2. Απεργία στον Ιδιωτικό Τομέα την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.

  3. Συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

  4. Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00, ημέρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά.

Τέλος τετραήμερη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου έχει προκηρύξει η Πανελήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)

 

http://www.gsee.gr/wp-content/uploads/2016/04/kleiston_epigrafh.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ - 20/4/16

Η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής και στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμότης Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος τωνπολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ΓΣΕΕ παράλληλα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Για αυτό η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ