«Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, το τριήμερο «λουκέτο», που επιβλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας στο κατάστημα Βασιλίσσης Όλγας (2210) - Θεσσαλονίκη, με ευθύνη της προηγούμενης Διεύθυνσης του καταστήματος, σε συνέχεια του πρόσφατου ελέγχου που διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματός μας, όπως και οι συνεχιζόμενοι έλεγχοι σε καταστήματα του Δικτύου, επιβεβαιώνουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τη συστηματική καταστρατήγηση του νομίμου ωραρίου εργασίας, τόσο σε κεντρικές υπηρεσίες, κυρίως όμως σε υποκαταστήματα της Τράπεζάς μας.»

Αυτά σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (πρ. Κύπρου)με αφορμή νέα παρέμβασή του στην Τράπεζας Πειραιώς για την αποκατάσταση του νόμιμου ωραρίου.

Στην φωτογραφία δεξιά μπορείτε να δείτε το ενημερωτικό σημείωμα του κατ/τος της Πειραιώς προς τους πελάτες...

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας

--------------------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17-09-2018

Εφαρμόζοντας τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου (4488/17) του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, για την προστασία των εργαζομένων από την αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) επέβαλλε το κλείσιμο υποκαταστήματος της “Τράπεζας Πειραιώς”, στην οδό Β.Όλγας 201 στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα τριών ημερών.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε το ΣΕΠΕ το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες στα υποκαταστήματα Σερρών, Τρικάλων, Νάξου, Οινοφύτων και Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 33 του Ν.4488/17 ορίζει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δύναται να επιβάλλει την προσωρινή διακοπή λειτουργίας μίας επιχείρησης έως τρεις ημέρες, εφόσον επιβληθούν σε βάρος του εργοδότη τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε διάστημα δύο ετών.

Ο σεβασμός στις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και η προστασία των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αποτέλεσμα εικόνας για σεπε 15512'Εφοδοι του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) σε Κατ/τα αλλά και Διευθύνσεις της Alpha Bank καταγράφουν νέες περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας. Μετά την βαριά "καμπάνα" του ΣΕΠΕ στο Κατ/μα Πολύγυρου Χαλκιδικής ήρθε η σειρά των Μονάδων που στεγάζονται στο κτήριο της πλ. Κοραή (ανάμεσα στις οδούς Σταδίου & Πανεπιστημίου).

Παραθέτουμε αυτούσια την ενημερωτική ανακοίνωση του Συλλόγου της πρ. Ιονικής:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 14                 Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2018

H ALPHA BANK και οι συνεχιζόμενες αντεργατικές ενέργειες

Όπως είναι γνωστόν επανειλημμένα έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας και τα παράπονά μας για τα όχι σπάνια φαινόμενα αντεργατικής συμπεριφοράς της τράπεζας, κάτι που σύμφωνα με την πεποίθησή μας δεν αρμόζει σε μία μεγάλη τράπεζα, όπως είναι η Alpha Bank, με τα τεράστια μεγέθη και τις χιλιάδες προσωπικού διαφορετικής τραπεζικής προέλευσης. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Κατάστημα στον Πολύγυρο, το οποίο παρά την προσφυγή της τράπεζας στη Δικαιοσύνη για να ακυρώσει την ποινή που της επέβαλε το Σ.ΕΠ.Ε. (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) τελικά θα χρειαστεί να κλείσει για κάποιες ημέρες. 

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο με τις Διευθύνσεις που στεγάζονται στο κτίριο της πλατείας Κοραή, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας, την Παρασκευή 2/2/18, για δεύτερη φορά από το Σ.ΕΠ.Ε. με τη συνοδεία, μάλιστα, αστυνομίας, κατά την οποία βρέθηκαν αδήλωτοι εργαζόμενοι εκτός ωραρίου (περισσότεροι από 30), όπως πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους. Εννοείται ότι δεν μπορεί να αποτελεί αξιοπρεπή λύση η “έξοδος κινδύνου του κτιρίου”, όπως συνέβη κατά τα λεγόμενα στην πρώτη έφοδο του Σ.ΕΠ.Ε.

Στο πλαίσιο των αντεργατικών ενεργειών περιλαμβάνεται και η πρόσφατη ομαδική απόλυση των καθαριστριών, αλλά και η αντισυμβατική συμπεριφορά προς μεμονωμένους υπαλλήλους της τράπεζας που εκδηλώνεται με διαρκείς μικρομετακινήσεις από κατάστημα σε κατάστημα κ.λπ. (βλ. «καψόνια»). 

Με δεδομένα τα παραπάνω και λαμβανομένου υπ'όψη ότι αρμόδιος για το προσωπικό της Alpha Bank σήμερα είναι ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σπύρος Φιλάρετος, υποβάλλουμε προς αυτόν το αίτημα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εφαρμογής εκ μέρους της τράπεζας που επιβάλλονται από την εργατική νομοθεσία, μεταξύ των οποίων η αμοιβή των εργαζομένων για την υπερεργασία τους και γενικά να προβαίνει η εργοδότρια σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, όπως αρμόζει σε μια μεγάλη τράπεζα. Όλα αυτά ακόμα περισσότερο εν όψει και της φημολογούμενης αναβάθμισής του σε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank. 

Ως εκ περισσού τονίζουμε ότι ο Σύλλογός μας θα είναι αρωγός στην εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου και έτοιμος να επικροτεί τις νόμιμες ενέργειες, αλλά και να κατακρίνει τις μη νόμιμες, όπως είναι οι αντεργατικές.  .                   

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς                   

  Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας           

   Ν. Αέξόπουλος            Γ. Ανδριώτης

ΠΗΓΗ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΣΤΙΜΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΠΕ

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), διεξήχθησαν έλεγχοι σε 57 υποκαταστήματα τραπεζών.

Στους ελέγχους βρέθηκαν 8 περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας που αφορούσαν 29 εργαζόμενους.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 365.050 ευρώ, ενώ σε μία περίπτωση με βάση το Άρθρο 33 του πρόσφατου Νόμου 4488/17, η Επιθεώρηση προχώρησε σε τριήμερη αναστολή λειτουργίας υποκαταστήματος.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα συνεχίσει τους ελέγχους στη βάση του σχεδιασμού και των καταγγελιών.

Ειδική βαρύτητα λόγω της εορταστικής περιόδου θα δοθεί στους κλάδους εστίασης, παροχής υπηρεσιών καθώς και στα πολυκαταστήματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους που επιθυμούν να καταγγείλουν οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας να απευθύνονται στο 15512

 

 

http://www.videotex.gr/uploads/2015/08/sotita_gr.pngΠαραθέτουμε την απαντητική επιστολή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων σε ερώτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) που αφορά στην υποχρέωση των Τραπεζών να καταβάλλουν αυτούσιο το ποσόν των €1557 στους συναδέλφους που αποκτούν τέκνο.

Η υπόθεση και οι ενέργειες του ΣΕΥΤΠΕ ξεκίνησαν με αιτία μια κατάφωρα αντισυμβατική πρακτική που εφαρμόζει η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς. Συγκεκριμένα η "Πειραιώς" ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ το εν λόγω ποσόν που με βάση την ΣΣΕ υποχρεούται να καταβάλλει με αυτό το οποίο ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει στο Νοσοκομείο!

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η γνωμοδότηση της ΓΓΙΦ είναι ότι:

«δεν συνιστά ομοειδή απαίτηση υποκείμενη σε συμψηφισμό η καταβολή ποσού από τον Ασφαλιστικό Φορέα προς το Νοσοκομείο για ιατρικές πράξεις (καισαρική τομή, λοιπά έξοδα νοσηλείας), αφού το ποσό τούτο αποτελεί καταβολή μεταξύ τρίτων και όχι προς το δικαιούχο».

Τονίζουμε ότι ο ΣΕΥΤΠΕ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στήριξαν νομικά και συνδικαλιστικά προσφυγή την οποία έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού (σ.σ. πρόκειται για Κλαδικό Σωματείο του ΠΑΜΕ) από όπου και αναμένεται η απόφαση.

Είναι σε όλους γνωστό ότι το ωράριο εργασίας και άλλα συμβατικά και νόμιμα δικαιώματα δεν εφαρμόζονται όπως προβλέπεται από τους εργοδότες. Αυτό βέβαια το γνωρίζει πολύ καλά τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα όσο και το αρμόδιο υπουργείο. Ωστόσο οι προσπάθειες στην κατεύθυνση ελέγχου και εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας είναι τραγικά λίγες μέσα στην ζούγκλα της εργασιακής αυθαιρεσίας. 

Στα παρακάτω links κάθε εργαζόμενος μπορεί να ενημερωθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας για εργατικά θέματα και ειδικότερα για παραβάσεις σε σχέση με:

α) την εργατική νομοθεσία της σχετικής ιδίως με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας,
β) τα χρονικά όρια εργασίας,
γ) τους όρους κάθε είδους συλλογικών συμβάσεων εργασίας,
δ) την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων

Δείτε στον πίνακα τα τηλέφωνα & διευθύνσεις,fax & e-mails της οικείας Επιθεώρησης Εργασίας

Σχετικά με την λειτουργία και τις αρμοδιότητες του ΣΕΠΕ δείτε:

 

 

 


 

 

    sepe1Ο ΣΕΤΑΠ στην Επιθεώρηση Εργασίας

   H Eνιαία Αγωνιστική Συσπείρωση παρακολουθεί επισταμένα τα συνδικαλιστικά δρώμενα στον χώρο των Τραπεζών και την πραγματικά αξιόλογη δράση που επιδεικνύουν αρκετά σωματεία του κλάδου. Ενέργειες που στόχο έχουν την αποκατάσταση των αδικιών που παρατηρούνται στους εργασιακούς χώρους με ευθύνη των εργοδοτών βρίσκονται συνεχώς στο μικροσκόπιό μας. Η "τεχνογνωσία" άλλωστε που μεταφέρεται από τέτοιου είδους ενέργειες είναι χρήσιμη για όλους μας...
     Με αφορμή λοιπόν καταγγελίες συναδέλφων της Τράπεζας Πειραιώς στον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ) σχετικά με ανεπίδοτες άδειες προηγούμενων ετών αλλά και μη χορήγηση του bonus των χειμερινών αδειών, ο ΣΕΤΑΠ απέστειλε επιστολή στην Επιθεώρηση Εργασίας ζητώντας από την υπηρεσία του Υπουργείου "να ελέγξει την Τράπεζα και να χορηγηθούν οι άδειες που εκκρεμούν στους εργαζόμενους..." ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ !

Ακολουθεί η επιστολή του ΣΕΤΑΠ στην Επιθεώρηση Εργασίας:

        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ

           Οδός Αμερικής 10 - 106 71 ΑΘΗΝΑ

           Τηλ. 210-3622646 - FAX 210-3605968

           www.setap.gr – email :

                                                                                     Αθήνα 20/1/2015

Αριθ. Πρωτ. 7

ΠΡΟΣ

          ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

          Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ& ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕΠΕ

          ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 10  ΑΘΗΝΑ

Κύριοι,

Σύμφωνα με την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΟΤΟΕ και Τραπεζών, για κάθε 5 εργάσιμες ημέρες άδειας που χορηγούνται μεταξύ 1/10 έως 30/4 του επομένου έτους, προβλέπεται μία μέρα άδειας ως bonus. Αυτή η άδεια bonus ονομάζεται και χειμερινή άδεια.

Σύμφωνα με καταγγελίες που είχαμε από μέλη του Συλλόγου μας, η Τράπεζα Πειραιώς αποφεύγει συστηματικά να χορηγήσει την άδεια bonus με τη αιτιολογία ότι, αφού υπάρχουν υπόλοιπα αδειών προηγούμενων ετών, η άδεια bonus δεν χορηγείται.

Αξίζει όμως να δούμε πως προκύπτουν τα υπόλοιπα άδειας των προηγούμενων ετών σε τόσους πολλούς εργαζόμενους.

Στο τρέχον έτος, αν ο εργαζόμενος αιτηθεί άδεια, η άδεια που του χορηγείται είναι του τρέχοντος έτους παρόλο που μπορεί να έχει υπόλοιπα προηγούμενων ετών. Κατά την Τράπεζα αυτή η τακτική οφείλεται σε μηχανογραφική αδυναμία του συστήματος παρακολούθησης των αδειών.

Το αποτέλεσμα όμως αυτής της τακτικής που ακολουθεί η Τράπεζα είναι :

  • και να μένουν πάντα αδιάθετες οι άδειες των προηγούμενων ετών
  • και να μην χορηγείται ποτέ το bonus.

Για να μπορέσει κάποιος εργαζόμενος να εξαντλήσει τις άδειες των προηγούμενων ετών, θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσει την άδεια του τρέχοντος έτους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιος εργαζόμενος με 30 ή 40 ή 50 ημέρες άδειας, θα μπορέσει να φύγει από το κατάστημα για τόσο μεγάλο διάστημα, πράγμα αδύνατον όταν με δυσκολία χορηγούνται οι άδειες λόγω φόρτου εργασίας και λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο ισχυρισμός της Τράπεζας ότι φταίει το μηχανογραφικό σύστημα για τη μη διάθεση αδειών των προηγούμενων ετών δεν μας πείθει. Οι ατέλειες των μηχανογραφικών συστημάτων μπορούν και πρέπει να διορθώνονται άμεσα. Γι' αυτό το σκοπό άλλωστε έχει η Τράπεζα τόσους κατάλληλους γι' αυτή την εργασία ανθρώπους.

Ζητούμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει άμεσα για να διαπιστώσει τις παρανομίες στη χορήγηση των αδειών του προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς, τόσο για τις άδειες των προηγούμενων ετών όσο και για το bonus, να ελέγξει την Τράπεζα και να χορηγηθούν οι άδειες που εκκρεμούν στους εργαζόμενους.

Ζητούμε από την Τράπεζα Πειραιώς να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και τους όρους των ΣΣΕ και να βρει άμεσα λύση στη δυσλειτουργία των μηχανογραφικών συστημάτων (αν πράγματι βρίσκεται εκεί το πρόβλημα...) για τον τρόπο καταχώρησης της χειμερινής άδειας αλλά και για την υποχρέωση να εξαντλείται πρώτα η άδεια των προηγούμενων ετών πριν αρχίσει να χορηγείται η άδεια του τρέχοντος έτους.

Ο Σύλλογος θα μεριμνά για την πιστή τήρηση της νομοθεσίας, των ΣΣΕ και για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς.

               Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Α.Π.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΣΣΑΣ                   ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΥΩΤΗ

              ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

             ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
             ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ

                                                                                       >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>