Με μία προκλητική και ταυτόχρονα επικίνδυνη απόφαση η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς μεταφέρει δύο Κλάδους εργασιών (Φύλαξη, Καθαριότητα) σε τρίτους.

Η απόφαση αυτή που ουσιαστικά οδηγεί στην απόλυση 120 περίπου εργαζομένων φυλάκων και καθαριστριών λήφθηκε μονομερώς από την Διοίκηση η οποία απλά ενημέρωσε τις Διοικήσεις των Σωματείων σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους.

Πιό συγκεκριμένα την Παρασκευή 15/12 η Διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωσε στα σωματεία του χώρου την απόσχιση των κλάδων καθαριότητας και φύλαξης και τη μεταφορά των συναδέλφων καθαριστριών και φυλάκων σε άλλη εταιρία (πιθανολογείται στην Alter Ego).

Τα στελέχη της Διοίκησης ανέφεραν μάλιστα ότι στόχος της Τράπεζας είναι η μείωση του προσωπικού κατά 650 άτομα μέχρι το τέλος του χρόνου!!!

Άμεση ήταν η απάντηση των σωματείων του χώρου (συνολικά 6) τα οποία το μεσημέρι της Τρίτης 19/12  προχώρησαν σε αποκλεισμό του κτιρίου (Αμερικής 4) της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας όπου και παρέμειναν έως αργά το βράδυ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων
 - Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.) 
 - Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Α.Π) 
 - Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ) 
 - Ενωτικός Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Ε.Σ.Ε.Τ.Π) 
 - Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Υ.Γ.Τ.Ε) 
 - Σύλλογος Υπαλλήλων Τραπέζης Πειραιώς - πρ. ΕΤΒΑ

σημειώνουν:

«Συνάδελφοι,  Η πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους φύλακες και καθαρίστριες.  Μας αφορά όλους!! Γιατί σήμερα είναι μόνο η αρχή… Αύριο ενδεχομένως θα είναι η σειρά μας.  Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας στην κοινή προσπάθεια.  Για τη διασφάλιση της σταθερής εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. »

Θα πρέπει βέβαια να γίνει σαφές ότι η κινητοποίηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της πίεσης των αγωνιστικών δυνάμεων που δρουν στο χώρο και που ανάγκασε τις πλειοψηφίες της αδράνειας και της σιωπής (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ) να βγουν -έστω και με το ζόρι- στο προσκήνιο.

Ακόμα χειρότερα...η ηγεσία της ΟΤΟΕ, η οποία αντί να πιέσει άμεσα της "Πειραιώς" με Απεργιακή κινητοποίηση πετάει ουσιαστικά το μπαλάκι στην Κυβέρνηση .

Και είναι αμφίβολο -κρίνοντας τόσο από την χαλαρή διατύπωση στην 2η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ , όσο και από την γενικότερη στάση των ηγεσιών του χώρου της "Πειραιώς" - εάν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ  προτίθενται πραγματικά να αντισταθούν στα σχέδια της Τράπεζας. Πόσο μάλλον να τα ανατρέψουν...

Σε αυτό το πλαίσιο την Πέμπτη 21/12 στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται τριμερής συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΟΤΟΕ, της Διοίκησης της Τράπεζας και του Υπουργείου Εργασίας.
Αμέσως μετά θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση