Αποτέλεσμα εικόνας για απολύσεις stopΠαραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΡΙζοσπαστικής Παρέμβασης στην ΟΤΟΕ σχετικά με τις απίστευτες προτάσεις της ηγεσίας της ΟΤΟΕ για την αντιμετώπιση των επερχόμενων (;;;) απολύσεων στον κλάδο. Υπενθυμίζουμε ότι στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Tρίτη 18/07) στο οποίο παρεπιμπτόντως η ηγεσία της Ομοσπονδίας (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-Εργοδοτικοί) βρήκε τον "ένοχο" στο πρόσωπο του Συλλόγου της πρ. Ιονικής-προτάθηκε συν τοις άλλοις και το εξής "μέτρο προστασίας" της απασχόλησης (βλέπε ανακ. ΟΤΟΕ Νο 19) :
Η δημιουργία ενός ‘’ταμείου’’ που θα επιμορφώνει τραπεζοϋπάλληλους και θα συνδράμει όσους (απολυμένους) δεν καταφέρουν τελικά να "ανταποκριθούν" στις απαιτήσεις...

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης

 

 

Πρωταρχικός στόχος της ΟΤΟΕ να είναι

Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

και όχι η δημιουργία ταμείου ενίσχυσης απολυμένων…

Στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ ούτε λίγο ούτε πολύ η πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ), αποδέχτηκε το σχέδιο των τραπεζιτών για νέες μειώσεις των θέσεων εργασίας, με πρόσχημα την τεχνολογική εξέλιξη ή και την διαχείριση των κόκκινων δανείων από τις εταιρείες διαχείρισης.

 Θα περίμενε κανείς από την ιστορική ΟΤΟΕ, με τους δυναμικούς αγώνες για δικαιώματα και κατακτήσεις, απέναντι σε αυτά τα σχέδια των διοικήσεων των τραπεζών, να καλέσει τον κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα και κινητοποιήσεις, για  την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της εργασίας και όχι της απασχόλησης, όπως κάποιοι θέλουν να τη λένε.

 Αντί αυτού όμως, με πρόταση της πλειοψηφίας ξεκίνησε μια συζήτηση για τη δημιουργία ενός ταμείου (ή όπως αλλιώς θέλετε το λέμε) με σκοπό την αναβάθμιση της ‘’ψηφιακής κατάρτισης’’ των τραπεζοϋπαλλήλων, ώστε να καταστούν ‘’απασχολήσιμοι’’ και ενδεχομένως την αρωγή μέσω κάποιου βοηθήματος σε όσους τελικά δεν κρίνονται ‘’απασχολήσιμοι’’…!

 Απέναντι σε αυτούς τους επικίνδυνους χειρισμούς για τον κλάδο, ως Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην Ο.Τ.Ο.Ε δεν μπορούμε να τυρβάζουμε περί άλλων. Εδώ και τώρα να οργανώσουμε την πάλη για:

  • Προσλήψεις προσωπικού ενταγμένου στους οργανισμούς των τραπεζών και όχι «αλεξιπτωτιστών» ειδικών συνεργατών – συμβούλων
  • Τερματισμός του αναχρονιστικού θεσμού του ενοικιαζόμενου προσωπικού και ένταξη του ήδη απασχολούμενου στους οργανισμούς των τραπεζών ως μόνιμο προσωπικό
  • Να παραμείνει στις τράπεζες η διαχείριση των κόκκινων δανείων και να μην παραχωρηθεί σε εταιρείες
  • Να σταματήσει ο θεσμός των εθελούσιων αποχωρήσεων, αν όσοι αποχωρούν δεν αντικαθίστανται από νέο προσωπικό

 Η προστασία της εργασίας και των έστω μειωμένων θέσεων, συμφωνήθηκε με τις διοικήσεις των τραπεζών και περιλαμβάνεται και στην τελευταία ΚΣΣΕ 2016-2018 άρθρο 2.

Θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ότι οι συμβάσεις δεν αρκεί μόνο να υπογράφονται αλλά και να τηρούνται.

 Δεν αρκεί κάποιοι να θριαμβολογούν για την διατήρηση των θέσεων εργασίας και μετά να «κατανοούν» (άραγε εξυπηρετώντας ποιες σκοπιμότητες; ) τις διοικήσεις αν προκύψουν απολύσεις, αλλά να κινητοποιούν τον κλάδο για τήρηση των  συμβάσεων. Στο περίσσευμα υποκρισίας, ας απαντήσουμε με περίσσευμα αγώνων και δράσης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Στην τελευταία μας ανακοίνωση μιλήσαμε για την ανάγκη ενότητας στον κλάδο ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις σε δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Για να επιτευχθεί όμως η ενότητα, χρειάζεται μια ελάχιστη   συμφωνία στην βάση όσων μας ενώνουν, απέναντι στην αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχεται ο κλάδος, με γνώμονα τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι των διοικήσεων.

 Γιατί η προάσπιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων δεν είναι υπόθεση των ηγεσιών, πλειοψηφιών ή παρατάξεων, αλλά όλων των εργαζομένων, με ενημέρωση και συμμετοχή.

Η Γραμματεία της

Ριζοσπαστικής Παρέμβασης στην ΟΤΟΕ