Αποτέλεσμα εικόνας για λαγος της εργοδοσιας"Τη δημιουργία μιας νέας συνδικαλιστικής παράταξης, η οποία φιλοδοξεί να ανατρέψει τα δεδομένα στο συνδικαλιστικό κίνημα, αναμένεται να ανακοινώσει αμέσως μετά το Πάσχα, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Alpha Bank, Τάσος Γκιάτης. Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Γκιάτης, που τα τελευταία πολλά χρόνια λαμβάνει... ποσοστά Τσαουσέσκου στις εκλογές του συλλόγου προσωπικού της τράπεζας (έλαβε 95,19% στις πρόσφατες εκλογές), θεωρεί ότι ήρθε πλέον η ώρα να αναδυθεί ξανά στο προσκήνιο ο χώρος της εργασίας, καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει, «σημαντικό μέρος της παρούσας συνδικαλιστικής ηγεσίας βουλιάζει στην αναξιοπιστία μαζί με την πολιτική ηγεσία της χώρας». Στο ερώτημα αν η νέα αυτή παράταξη θα πρόσκειται στη Ν.Δ., καθώς είναι γνωστές αφενός οι αποστάσεις της ΔΑΚΕ με τη νέα ηγεσία του κόμματος αλλά και οι καλές σχέσεις του ίδιου με τον πρόεδρο της Ν,Δ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Γκιάτης δηλώνει κατηγορηματικά ότι «δεν έχουμε και δεν θέλουμε χρίσμα από κανένα κόμμα. Δεν είμαστε διασπαστές αλλά θα προκαλέσουμε διασπάσεις στις παραδοσιακές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος».

Αγγίζει βέβαια τα όρια του γκροτέσκο το γεγονός ότι ο κ. Γκιάτης εμφανίζεται ως "Τσαουσέσκου του συνδικαλιστικού κινήματος" από εφημερίδα και την ίδια στιγμή μάλιστα το ρεπορτάζ δημοσιεύεται στο επίσημο site του Συλλόγου Προσωπικού!!!

Είναι επίσης προφανές από τα συμφραζόμενα ότι η παράταξη "Δύναμη Ελπίδας" θα δημιουργήσει ρήγμα στην ΔΑΚΕ καθώς θα πρόσκεινται σε αντίπαλες μερίδες της ΝΔ.

Τέλος, ο ακραιφνής εργοδοτισμός της "Δύναμη Ελπίδας" -όπως πιθανά θα ονομαστεί η παράταξη- είναι ήδη πρόδηλος αφού "ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Alpha Bank δεν διστάζει να ταχθεί υπέρ συγκεκριμένων αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο, όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη διενέργεια απεργιών" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ. 'Η όπως αναφέρει και ο Ριζοσπάστης σε σχετικό άρθρο "...οι αλλαγές που μεθοδεύουν εργοδοσία, κυβέρνηση και κουαρτέτο σε ό,τι αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο, χρειάζονται και τους κατάλληλους «λαγούς»..."

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση