http://www.thetoc.gr/images/articles/0/article_10372/article10372.w_l.jpgΑναδημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank (προερχομένων εκ της Ιονικής) αναφορικά με την πρόσφατες προαγωγές ανωτέρων στελεχών στην Alpha Bank ((Πράξη 19 - 2 Μαρτίου 2018). Στο τέλος της ανακοίνωσης παρατίθεται και το έντυπο το οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να υποβάλλει μέχρι τέλος Μαρτίου, προς το Δ.Σ. της Τράπεζας και το Συμβούλιο Παραπόνων.

««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK  ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 16                                                             Αθήνα, 12 Μαρτίου 2018  . 

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ 1-1-2017  (Πράξη 19 - 2 Μαρτίου 2018)  . 

Έχει προοπτικές ανέλιξης ένας άξιος εργαζόμενος στην Alpha Bank;  Ποια είναι τα “προσόντα” που απαιτούνται;

Συνάδελφοι, 

Έχουμε στηλιτεύσει επανειλημμένως την ελλιπή αξιοκρατική διαχείριση της διαδικασίας των προαγωγών, που σημειώθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους από την τράπεζα, καθώς παρατηρήθηκαν για μία ακόμα φορά κατάφωρες παραβιάσεις του Οργανισμού Προσωπικού. 

Δυστυχώς, η προκλητική παράλειψη των αξιόλογων συναδέλφων μας που, βάσει του Οργανισμού Προσωπικού, όφειλαν να είναι στους καταλόγους, έχει καταστεί πλέον “παράδοση” για την τράπεζα.Για μία ακόμα φορά, πρωταγωνιστές της διαδικασίας αναδεικνύονται οι αλλεπάλληλα προαγόμενοι και τα συνήθη ευνοημένα “αγαπημένα παιδιά” της διοίκησης, με ελάχιστες εξαιρέσεις. 

Τελικά, αναρωτιόμαστε ποια είναι τα “προσόντα” που απαιτούνται προκειμένου να ανελιχθεί ένας άξιος εργαζόμενος στη σύγχρονη Alpha Bank που -υποτίθεται- ότι λειτουργεί με άκρως επαγγελματικά πρότυπα...

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν στην τράπεζα ότι οι προαγωγές δεν μπορούν να αποτελούν την “αντιπαροχή” εν είδει ανταμοιβής των “ημετέρων”, αλλά μία συντεταγμένη διαδικασία απόλυτης αξιοκρατίας και διαφάνειας

Απευθύνουμε ισχυρή προειδοποίηση στην τράπεζα ότι δεν μπορεί πλέον να διοικείται με επίκεντρο το δίκτυο πελατειακών σχέσεων που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια: 
Οφείλει πλέον να προωθήσει ένα αξιόπιστο και επαγγελματικό management, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο τραπεζικό όμιλο που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με τις θυσίες του ελληνικού λαού και να σταματήσει η επικράτηση και εμπέδωση της αναξιοκρατικής διαχείρισης.

Καλούμε όσους συναδέλφους αδικήθηκαν να έρθουν άμεσα σε επαφή με το σύλλογό μας, ώστε να τους παράσχουμε την απαραίτητη ενημέρωση για τις κινήσεις στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να προβούν ώστε να διεκδικήσουν το βαθμό που δικαιούνται.  

Η ανακοίνωση από το site του Συλλόγου εδώ.

 

axiokratiaΜε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία (ΑΣΠ), παράταξη η οποία δραστηριοποιείται στα πλαίσια του "Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank" καταγγέλει δημόσια "την αναξιοκρατία και τις αδιαφανείς διαιδικασίες στην Τράπεζα" καθώς και την ρουσφετολογική, όπως την χαρακτηρίζει, συμφωνία Συλλόγου Προσωπικού -Alpha Bank. Συγκεκριμένη αναφορά γίνεται επίσης στην ανακοίνωση σχετικά με την διαδικασία μετατάξεων ,προαγωγών αλλά και προσλήψεων που διενεργήθηκαν πρόσφατα από την Τράπεζα. Ειδικά για την διαδικασία των προσλήψεων η ΑΣΠ θέτει τα εξής ερωτήματα :

α) Με ποιά κριτήρια έγιναν οι νέες προσλήψεις και ποιά "βάση δεδομένων" χρησιμοποιήθηκε για να γίνει η αρχική επιλογή;

β) Με ποιά κριτήρια επιλέχθηκαν τέκνα ορισμένων συναδέλφων και κάποιων άλλων συναδέλφων όχι;

Με βάση τα παραπάνω η ΑΣΠ εκτιμά ότι ικανοποιούνται "φωτογραφικά" 100-120 άτομα. Καλεί δε την Επίτροπο του Δημοσίου κα Φραγκάκη που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των μετόχων να αναλάβει τις ευθύνες της.

  • Διαβάστε την ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Alpha Bank ΕΔΩ.
  • Διαβάστε την ανακοίνωση Νο 77 του Συλλόγου Προσωπικού και το κείμενο της συμφωνίας ΕΔΩ.

    proagwgesΚατάφωρες παραβιάσεις του Οργανισμού Προσωπικού στις προαγωγές ανωτέρων στελεχών όπως αυτές ανακοινώθηκαν με την Εγκύκλιο της 31/03/2015 καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του Σύλλογος Εργαζομένων στην Alpha Bank της πρ. Ιονικής.
     "Για πρώτη φορά στα χρονικά της τράπεζας έχουμε κατάφωρη παραβίαση του Οργανισμού Προσωπικού, αφού στην κυριολεξία αγνοήθηκε η διενέργεια των προαγωγών για τα έτη 2012-13-14 και...διεξήγαγε τις προαγωγές με valeur 1/1/2015...Βέβαια υπάρχει και αυτήν τη φορά ένας μεγάλος αριθμός αλλεπάλληλα προαγόμενων και τα συνήθη ευνοημένα «παιδιά» της τράπεζας" αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του και καταλήγει απευθύνοντας "...ισχυρή προειδοποίηση στην τράπεζα ότι δεν μπορεί πλέον να διοικείται με επίκεντρο το δίκτυο πελατειακών σχέσεων που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια" αλλά με "μία νέου τύπου αξιοκρατική διαχείριση που θα λαμβάνει υπόψη ότι η τράπεζα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού!

    "Αν δεν μπορούν να το καταλάβουν οι κύριοι της διοίκησης, θα προβούμε άμεσα σε αποκαλύψεις που θα τους «βοηθήσουν» να συνειδητοποιήσουν έμπρακτα αυτό το μήνυμα" είναι η αιχμή που αφήνει στο τέλος η ανακοίνωση.

  • Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου της πρ. Ιονικής ΕΔΩ.

dikastirio

"Για μία ακόμα μεγάλη δικαστική επιτυχία" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων & Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας αναφορικά με δυσμενή μεταχείριση που υπέστησαν οι Ιονικάριοι μετά τη συγχώνευση με την Alpha Bank. Στην εφετειακή απόφαση Νο 4803/2014 αναφέρεται ότι " δεν εξηγείται λογικά, πώς ένας υπάλληλος με πολύ καλή υπηρεσιακή εξέλιξη και αξιολόγηση για 25 ολόκληρα χρόνια, ξαφνικά, αμέσως μετά την απορρόφηση της ΙΛΤΕ από την εναγόμενη, μετατράπηκε σε έναν υπάλληλο που δεν είναι άξιος να ανταποκριθεί στα ήδη χορηγηθέντα σε αυτόν καθήκοντα..."

  •                    Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου εδώ