panagopoulos ipoxorisi gseeΑπό το www.ethnos.gr ,17.04.2019

ΓΣΕΕ: Nέα δίοικηση με προσωρινή διαταγή του πρωτοδικείου Αθηνών  
Η συζήτηση της υπόθεσης θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου όπου και αναμένεται να διοριστεί και τελεσίδικα η νέα δίοικηση της ΓΣΕΕ

Mε προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνων διορίζεται προσωρινή διοίκηση στη ΓΣΕΕ με τα ίδια ακριβώς μέλη που είχε και η απερχόμενη δίοικηση. Η προσωρινή διαταγή διατηρεί και τα ίδια αξιώματα στα πρόσωπα της απερχόμενης διοίκησης.

Ειδικότερα διορίζει τον Γιάννη Παναγόπουλο ως Πρόεδρο, τον Θάνο Βασιλόπουλο ως Αναπληρωτή Πρόεδρο και τον Κιουτσούκη Νικόλαο ως Γενικό Γραμματέα.

Η συζήτηση της υπόθεσης θα διεξαχθεί στις 6 Μαϊου όπου και αναμένεται να διοριστεί και τελεσίδικα η νέα δίοικηση της ΓΣΕΕ με αποστολή να διεξαγάγει το 37ο Συνέδριο και τις εκλογές, που λόγω των σφοδρών συγκρούσεων του ΠΑΜΕ με την πλειοψηφία της διοίκησης δεν εχει καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθούν.

Απίστευτα "μαργαριτάρια" από ανώτατο στέλεχος της ΓΣΕΕ (αν. γραμμ. οργανωτικού

- Έχουμε καταντήσει να είμαστε "τουμπεκιστάν", 
- Τον Αύγουστο δεν βγαίνουμε απ΄'το Μνημόνιο...μπορεί να βγαίνουμε απ' το Μνημόνιο αλλά η...αυτή θα εξακολουθεί να υπάρχει (;;;)
- Η Ιρλανδία είχε 24% ατομικό ΑΕΠ (sic) και πήγε στο 54...ενώ εμείς από το 24 έχουμε παέι στο 17...χιλιάδες
- Αλλίμονο οι νέοι να μην περιμένουν τίποτα από κανέναν παρά μόνον με τον εαυτό τους...από τον εαυτό τους (...)
- O κόσμος κάθεται στη καφετέρια και σβήγγει στην τσιγαροθήκη (sic) τα όνειρα του

ΛΥΠΗΡΟ

 

 

Φαίνεται ότι κάτι αρχίζει επιτέλους να κινείται...και στην Ελλάδα σε σχέση με τις καταστροφικές "επενδυτικές" συμφωνίες που είτε έχουν ήδη συμφωνηθεί, είτε βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την ΕΕ και άλλες χώρες  του κόσμου.

Αναφερόμαστε στις γνωστές στην υπόλοιπη Ευρώπη (στην Ελλάδα επικρατεί "σιγή ιχθύος") συμφωνίες "με πρώτη και καλύτερη" την διαβόητη TTIP (μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ), την CETA (μεταξύ Καναδά-ΕΕ) και την TISA (διεθνής συμφωνία για τις Υπηρεσίες) οι οποίες μεταξύ άλλων συνεπειών επιφέρουν τρομακτικές αλλαγές στη σχέση κοινωνίας-κράτους-επενδυτών αφού θα δίνεται το δικαίωμα στους επενδυτές -βάσει ενός διαιτητικού-δικαστικού μηχανισμού (ISDS)- να προσφεύγουν σε "διεθνές ανεξάρτητο δικαστήριο" μηνύοντας ολόκληρα Κράτη όταν αυτά λαμβάνουν μέτρα που θίγουν την κερδοφορία και τα συμφέροντα των πολυεθνικών επενδυτών!

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το ιστολόγιό μας αναφέρεται στο θέμα (δείτε τις σχετικές μας αναρτήσεις εδώ) ωστόσο φαίνεται ότι η προσπάθεια αυτή δικαιώνεται αφού ακόμα και η ΓΣΕΕ "ξύπνησε" από τον λήθαργο και αποφάσισε να πάρει θέση, τη στιγμή μάλιστα που στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο κλπ) τα συνδικάτα (μεταξύ των οποίων και ιστορικά συνδικάτα όπως η Γερμανική IG METAL) βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση εδώ και καιρό! Σημαντική επίσης είναι και η θέση της ΓΣΕΕ να χαρακτηριστούν αυτές οι συμφωνίες "μικτές" να απαιτείται δηλαδή και η σύμφωνη γνώμη των εθνικών κοινοβουλίων για να γίνουν αυτές εφαρμοστέες και να μην αρκεί απλά η έγκριση από τους Ευρωπαϊκούς "θεσμούς". (Κομισιόν, Ευρωκοινοβούλιο).

Στο μεταξύ στις 11 Ιουλίου στις Βρυξέλλες ξεκινά ο 14ος γύρος των διαπραγματεύσεων για την TTIP ο οποίος ολοκληρώνεται στις 15 του ίδιου μήνα ενώ με δηλώσεις τους κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ-ΕΕ μεταξύ τους και οι Ομπάμα-Μέρκελ έχουν εκφράσει την άποψη ότι οι διαπργαματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο 2016.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ:
------------------------------------------------------

1/7/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (CETA –TTIP- TISA)

Το θέμα της εμπορικής συμφωνίας CETA, μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης και δύο ακόμη Εμπορικών Συμφωνιών που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση και θα επιφέρουν ακόμη δυσμενέστερες αλλαγές σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, συζήτησε η ΓΣΕΕ με την Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TISA.
Η ΓΣΕΕ τάσσεται κατά των συγκεκριμένων Διατλαντικών Συμφωνιών, θέση την οποία έχουν εκφράσει τόσο η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, όσο και η Διεθνής Συνομοσπονδία.
Η Συνομοσπονδία ενώνοντας τη φωνή της με όλους όσοι εκφράζουν φόβους και ανησυχία για τις τραγικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των συμφωνιών και την εγκαθίδρυση διαιτητικών μηχανισμών/ «μυστικών δικαστηρίων» (ρήτρα ISDS), τόσο στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο όσο και στους κανόνες που διέπουν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των πολιτών, την ασφάλεια των τροφίμων, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, απαιτεί κατ΄ελάχιστον από την κυβέρνηση:
 Η συμφωνία CETA να χαρακτηριστεί μικτή, έτσι ώστε αν δεν βρεθούν εμπόδια να την «μπλοκάρουν», να συζητηθεί στα Εθνικά Κοινοβούλια και εκεί να αναλάβει ο καθένας τις πολιτικές του ευθύνες.
 Να μη συμφωνήσει με τη «προσωρινή εφαρμογή» της CETA και στη συνέχεια να μην επικυρώσει την Εμπορική συμφωνία CETA μεταξύ Καναδά και Ε.Ε.
 Να μην επιβεβαιώσει στα Ευρωπαϊκά όργανα την υποστήριξή της για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την TTIP. Το ίδιο αίτημα, να αποσύρουν οι Πρωθυπουργοί των χωρών της Ε.Ε την υποστήριξή τους, υπογράφουν και θα παραδώσουν εκατοντάδες Ευρωπαϊκές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.
 Να μη συμβάλλει στην ολοκλήρωση των τρεχουσών διαπραγματεύσεων για τις TTIP και TISA.
Λόγω της μεγάλης σοβαρότητας και του εύρους των επιπτώσεων από την εφαρμογή αυτών των συμφωνιών και του γεγονότος ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν χαρακτηριστεί ως σκοτεινές, ακόμη και από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΓΣΕΕ στηρίζει εμπράκτως την ανάγκη ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο τον δημοκρατικό έλεγχο και πριν επηρεαστεί η ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων καταναλωτών και πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΓΣΕΕ προχωρά σε δράσεις ενημέρωσης των 154 οργανώσεων μελών της σε όλη τη χώρα (Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα), ώστε μέσω αυτών να υπάρξει εκτενής και επαρκής ενημέρωση στο σύνολο του κόσμου της εργασίας.
Στόχος είναι να ασκηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στην Ελληνική κυβέρνηση και μέσω αυτής στα Ευρωπαϊκά Κέντρα λήψης αποφάσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 • Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ στον σύνδεσμο ΕΔΩ.

gseeΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/5/2016

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας,  προκηρύσσει  48ωρη Γενική Απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 2016.

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων – και Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα Συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις Γενικές Απεργίες και στα Συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα της Κυβέρνησης. Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη  ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 • Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ στον σύνδεσμο ΕΔΩ

Oι τραπεζοϋπάλληλοι συμμετέχουμε στην 48ωρη Απεργία που έχει προκυρήξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔY για την Παρασκευή 06/05 και το Σάββατο 07/05.

Στο μεταξύ η ΓΣΕΕ έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου - ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Συλλαλητήρια θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και την Κυριακή 08/05 -ημερομηνία ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στην Βουλή- καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Έτσι μέχρι στιγμής το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

 1. 48ωρη Γενική Απεργία στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016

 2. Απεργία στον Ιδιωτικό Τομέα την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.

 3. Συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

 4. Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00, ημέρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά.

Τέλος τετραήμερη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου έχει προκηρύξει η Πανελήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)

 

http://www.gsee.gr/wp-content/uploads/2016/04/kleiston_epigrafh.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ - 20/4/16

Η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής και στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμότης Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος τωνπολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ΓΣΕΕ παράλληλα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Για αυτό η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

             Aθήνα, 01.12.2015
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια -με τις προηγούμενες- ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας.

Επιπλέον σήμερα είμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο μ’ έναν υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και περικοπών συντάξεων, αλλά και με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Γι’ αυτό και χωρίς περιστροφές η απάντησή μας σε όλους εκείνους που επιμένουν να ρίχνουν στην πλάτη των ασθενέστερων τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων πρέπει και μπορεί να είναι μία:

Αγώνας μέχρι τέλους, μέχρι να πάρουμε ότι κερδήθηκε με θυσίες γενεών.


            Καλούμε τους εργαζόμενους στην
AlphaBank να δώσουν με τη συμμετοχή τους το δικό τους αγωνιστικό παρών.

Να δώσουν μαζί με όλους τους συναδέλφους στις άλλες τράπεζες, απάντηση σε εκείνους που έχουν στοχοποιήσει τον κλάδο μας και σχεδιάζουν συρρίκνωση αλλά και νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, μαζί με τους ανέργους και τους συνταξιούχους μαζί με την ελληνική κοινωνία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και υπερασπίζουμε αποφασιστικά το δικαίωμα στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελπίδα.

Αντιστεκόμαστε στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, που συνεχίζονται αυτή τη φορά με «αριστερό πρόσημο», για να ολοκληρώσουν την κοινωνική καταστροφή.

 

Συμμετέχουμε με την ΟΤΟΕ στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ την προσεχή Πέμπτη στις 3 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων που σήκωσε το βάρος της χρηματοπιστωτικής κρίσης, των Capital Controls και της επιδείνωσης του οικονομικού και κοινωνικού κλίματος τους τελευταίους μήνες και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις, υπερασπίζοντας τη χώρα, τηνεργασία, την πραγματική ανάπτυξη, την ίδια την κοινωνία και το μέλλον των παιδιών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα

Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086

Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

gseeΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ
19/10/2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε διεξοδικά τα δραματικά αποτελέσματα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας από το τρίτο επαχθές μνημόνιο αποφάσισε:
1. Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την 12η Νοέμβρη 2015, με πιθανότητα ανακαθορισμού της ημερομηνίας με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας και με βάση πάντα τις τρέχουσες εξελίξεις.
2. Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου με την κατάθεση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή .
    Η 24ωρη Γενική Απεργία και οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν θα γίνουν σε συνεργασία της ΓΣΕΕ με άλλα κοινωνικά στρώματα, τα οποία επίσης πλήττονται από την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ επιταγή των δανειστών.
    Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν στο μέλλον.
    Η κατάργηση στην ουσία της κοινωνικής ασφάλισης με την αντικατάσταση των συντάξεων από επιδόματα φτώχειας, η φοροκαταιγίδα, ο αφανισμός κάθε εργασιακού δικαιώματος και πάνω από όλα η δραματική αύξηση της ανεργίας δεν δημιουργούν τίποτα άλλο παρά μόνο κοινωνικά ερείπια.
    Το «κυρίως πιάτο» που έπεται και περιλαμβάνει μια σειρά από νομοσχέδια για ασφαλιστικό, εργασιακά, συνδικαλισμό, θα αντιμετωπιστεί από τη ΓΣΕΕ μαζί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που ισοπεδώνονται, δίνοντας από κοινού τις μεγάλες μάχες σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ολομελεια γσεεΤα συνδικαλιστικά μνημονιακά ρετάλια συντάσσονται απολύτως με τους βρυκόλακες της εγχώριας και διεθνούς ελίτ (ΤΡΟΙΚΑ-ΣΕΒ-ΜΜΕ κλπ) έτσι ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι να πίνουν το αίμα του Λαού μας.

Αυτό που ακόμη δεν έχουν καταλάβει είναι ότι μετά το Δημοψήφισμα και ανεξαρτήτως αποτελέσματος τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο...ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΙΦΘΗ - Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

neoi ergazomenoi 
     Η Γ.Σ.Ε.Ε. χαιρετίζει την απόφαση 34/2015 του Ειρηνοδικείου Κατερίνης με την οποία για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε ο αντισυνταγματικός και άρα παράνομος χαρακτήρας συνολικά της αντεργατικής 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου του 2012, και ειδικότερα της διάταξης για την αυτόματη και μεγαλύτερη μείωση κατά -32% για τους νέους εργαζόμενους έως 25 ετών και την επιβολή αμοιβής τους με τα κατώτατα όρια αποδοχών, ανεξάρτητα από το εάν υπάγονταν σε ειδικότερη (εν προκειμένω κλαδική) συλλογική σύμβαση εργασίας.
   Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η ρύθμιση της 6ης ΠΥΣ 2012 εισάγει δυσμενή διάκριση αμοιβής σε βάρος των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών (-32%) παραβιάζει τα συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα της ισότητας ενώπιον του νόμου (4παρ.1), της μισθολογικής ισότητας και της συλλογικής αυτονομίας (22 παρ.1) και της προστασίας της νεότητας (21παρ.3).

    gsee      Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ (31.12.2014)

Η ΓΣΕΕ με Δελτίο Τύπου ανακοινώνει ότι απηύθηνε πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς για την άμεση έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΓΣΕΕ με την πρόσκληση θέτει μεταξύ άλλων:

 •  Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,39 € και του κατώτατου ημερομίσθιου στα 33,57€ για όλους τους εργαζόμενους χωρίς εξαιρέσεις, με προσαύξηση τριετιών Την καθολικότητα ισχύος του συνόλου των όρων, οικονομικών και θεσμικών, της ΕΓΣΣΕ
 •  Την άμεση ισχύ από 1/1/2015 της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ ως είχε
 •  Την επαναφορά του εύρους της μετενέργειας όλων των όρων των ΣΣΕ
 •  Την ενσωμάτωση της πρόσφατης Συμφωνίας της Γενεύης για καμία αλλαγή στο υφιστάμενο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ,την ανταπεργία και το συνδικαλιστικό νόμο.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι κοινωνικοί εταίροι είχαν προβλέψει τις δραματικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία από τη μείωση των κατώτατων μισθών και του επιπέδου προστασίας των συλλογικών συμβάσεων. Το γεγονός αυτό είχε επισημανθεί στον τότε Πρωθυπουργό το Φεβρουάριο του 2012 με κοινή επιστολή τους, το περιεχόμενο της οποίας η Συνομοσπονδία θέτει ως αφετηρία των διαπραγματεύσεων.

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική πρόσκληση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 • Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ και την σχετική πρόσκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις ΕΔΩ.

enasΣυναδέλφισσες συνάδελφοι,
 Αντιδρούμε στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών κυβέρνησης και τρόικας που συνεχίζονται μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό.

 Απεργούμε και αγωνιζόμαστε κατά των κυβερνητικών μέτρων που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα και διαλύουν το κοινωνικό κράτος.

 Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.

 

 • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 • Οι τραπεζοϋπάλληλοι της Αθήνας στο μπλοκ της ΟΤΟΕ
 • Οι συνάδελφοι της Περιφέρειας στις κατά τόπους συγκεντρώσεις

Σημείωση:
Οι απεργοί συνάδελφοι μέλη του ΕΝ.Α.Σ. Alpha Bank-Eμπορικής παρακαλούνται να μας αποστέλλουν από εδώ και στο εξής Ενημερωτικό Σημείωμα για την συμμετοχή τους στις Απεργίες (αφού πρώτα αυτές έχουν πραγματοποιηθεί), έτσι ώστε να καθίσταται δυνατή η πίστωση του λογαριασμού τους από το Απεργιακό μας Ταμείο.
Απαραίτητο είναι να αναγράφονται τα εξής:

Ονοματεπώνυμο - Μονάδα - Α.Μ. - Λογαριασμός Μισθοδοσίας

«Σας ενημερώνω ότι στις .....(ημερομηνία) συμμετείχα στην Απεργία που προκηρύχθηκε και παρακαλώ όπως μου πιστώσετε τον λογαριασμό μου σε χρέωση του Απεργιακού μας Ταμείου

Στο FAX του Συλλόγου μας: 210/3240407
Ή στο e-mail :

                                                    
                                                        Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                      ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 • Δείτε την ανακοίνωση Νο 40 του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής εδώ.