synedriasiΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε στις 29.04.2014 η προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου μας με την Διοίκηση μετά από πρόσκληση και επιστολή της προς τον Σύλλογό μας. Με την επιστολή αυτή η Διοίκηση μάς καλούσε να καταθέσουμε τις απόψεις μας για τον Οργανισμό Προσωπικού και την Επιχειρησιακή Σύμβαση. 
O Σύλλογός μας προσήλθε στην συνάντηση όπου και εξέθεσε τις πάγιες θέσεις του:

1. Επιχειρησιακή ΣΣΕ : Καμία μείωση αποδοχών για τους εργαζόμενους οι οποίοι προέρχονται από την Εμπορική Τράπεζα και σταδιακή εξομοίωση «προς τα πάνω» του μισθού όλων των εργαζομένων της Alpha Bank .
2. Οργανισμός Προσωπικού : Ο Οργανισμός Προσωπικού της Εμπορικής έχει ισχύ τυπικού νόμου και δεν καταγγέλλεται.
3. Απαιτήσαμε να πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, κοινές συναντήσεις όλων των Συλλόγων με την Διοίκηση όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει, αλλά και όπως η ουσία επιβάλλει ώστε να έχουν όλες οι πλευρές άμεση εικόνα για τις θέσεις που κατατίθενται.
Για τα τρία αυτά ζητήματα οι θέσεις της Διοίκησης ήταν αντιστοίχως:

1. Σταδιακή μείωση της "διαφοράς αποδοχών" των εργαζομένων της πρ. Εμπορικής με ξεκάθαρη πρόθεση για ολική εξάλειψή της σε εύλογο χρονικό διάστημα.
2. Εφαρμογή ενός "νέου" Οργανισμού Προσωπικού που θα δημιουργηθεί "κοινή συναινέσει", χωρίς να διασαφηνίζεται ποιά ακριβώς σημεία θέλει η εργοδοσία να τροποποιήσει.
3. Δεν είναι θέση της Διοίκησης αλλά απαίτηση του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank οι ξεχωριστές συναντήσεις Συλλόγων-Διοίκησης!

Εκτός από την πλήρη διάσταση απόψεων η οποία προέκυψε πάνω στα κυρίαρχα ζητήματα, ο Σύλλογός μας έθεσε επιπροσθέτως και κάποια ειδικότερα θέματα τα οποία όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικά και αφορούν μεγάλη μερίδα συναδέλφων:

Προαγωγές για τους εργαζόμενους της πρ. Εμπορικής οι οποίες εκκρεμούν από το 2009: Η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι πράγματι υπάρχει καθυστέρηση ωστόσο κανένας συνάδελφος δεν θα χάσει την προαγωγή του. Έθεσε όμως ως «προαπαιτούμενο» την συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων βάσει του νέου Οργανισμού και την μη τήρηση και εφαρμογή του δικού μας Οργανισμού!
Σωρευτική άδεια φροντίδας παιδιών και θηλασμού («εννεάμηνο»): Η Διοίκηση αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα να συμπεριληφθεί η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση και στη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση (υπενθυμίζουμε ότι ο όρος αυτός περιλαμβάνεται στην Επιχειρησιακή ΣΣΕ του Συλλόγου μας).
Μέριμνα για συναδέλφους οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο από το Ανθρώπινο Δυναμικό. Σημειώνεται ότι η Διοίκηση από την προηγούμενη συνάντηση (16.04) είχε ήδη εκφράσει τη σκέψη για λήψη ειδικής μέριμνας για συναδέλφους οι οποίοι έχουν λάβει δάνειο για Α΄κατοικία. Επισημάναμε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στη οποία έχουν ήδη περιέλθει πολλοί συνάδελφοι δανειολήπτες, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στην 2η ή 3η περίοδο αποπληρωμής (επταετία) του δανείου τους, όπου η δόση πλέον είναι προσαυξημένη.
Μετακινήσεις συναδέλφων : Εκφράσαμε την αντίθεσή μας σε μετακινήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή σε χώρους όπως η Μηχανογράφηση όπου οι συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απώλεια μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι,

Πρέπει να τονιστεί ότι η Διοίκηση της Alpha Bank επιχειρεί να «νομιμοποιήσει» τις παράνομες και καταχρηστικές μειώσεις μισθών μέσα από έναν προσχηματικό διάλογο. Για το λόγο αυτό μεθοδεύει και επιδιώκει την υπογραφή και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων Συλλόγων, έχοντας προφανώς ως δεδομένη την, μετά από "εξαντλητική διαπραγμάτευση", συμφωνία της "ήρεμης δύναμης" του πλέον αντιπροσωπευτικού Συλλόγου.
Καλούμε για άλλη μια φορά την ηγεσία του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank να αντιληφθεί και να σεβαστεί το δικαίωμα εκπροσώπησης των χιλιάδων εργαζομένων που είναι μέλη μας και να αποδεχθεί την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων με την Διοίκηση, με την συμμετοχή όλων των Συλλόγων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα. Αυτό επιτάσσει η σημερινή συγκυρία, αυτό επιζητούν οι εργαζόμενοι, αυτή είναι η πολιτική ενότητας που ενοποιεί και εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στην Τράπεζα.
Ο Σύλλογός μας, εκφράζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, αποφάσισε, στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της 30/4/2014, νέο κύκλο συνδικαλιστικών και νομικών ενεργειών για να μην τελεσφορήσουν τα σχέδια της Διοίκησης.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων:

1. Να εκδοθούν ειδικές ανακοινώσεις προς τους συναδέλφους, για τις νομικές και δικαστικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν με στόχο να αποκρούσουμε τις μειώσεις αποδοχών και τις λοιπές βλαπτικές μεταβολές.
2. Να δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το περιεχόμενο ατομικών εξουσιοδοτήσεων των συναδέλφων προς τον Σύλλογο που είναι απαραίτητες για την στήριξη των νομικών ενεργειών.
3. Να συνεχιστούν οι περιοδείες του ΔΣ του Συλλόγου μας σε μεγάλους εργασιακούς χώρους στην Αθήνα καθώς και σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
4. Να σχεδιαστούν εναλλακτικές δράσεις για κλιμάκωση της συνδικαλιστικής πίεσης προς τη Διοίκηση.
5. Να δοθεί επιπλέον δημοσιότητα και να αναδειχθούν οι μονομερείς, αυθαίρετες και παράνομες πράξεις της Τράπεζας σε βάρος των εργαζομένων.
6. Να γίνουν ενέργειες προς το ΕΤΑΤ και προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία στην κατεύθυνση επίσπευσης της αναλογιστικής μελέτης για τις «εθελούσιες» της περιόδου 2007-2012 για να εισπράξει επιτέλους το ΕΤΑΤ τις οφειλές από την Τράπεζα.

Τέλος ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι ολοκληρώνεται η συμφωνία με μεγάλο Ιατρικό Όμιλο ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες υγείας με προνομιακές τιμές για όλους τους συναδέλφους.

                                                          ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

                                                                                  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΩΡΓΟΣ                   ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086
Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση