Συνάδελφοι σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Συλλόγου μας με αντικείμενο τα ισχύοντα σχετικά με την "Αδεια σχολικής προόδου" στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων. Πρόκειται για μία πλήρως εμπεριστατωμένη ανακοίνωση η οποία, εκτός από τις γενικές προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας και της  Κλαδικής Συλλογικής μας Σύμβασης οι οποίες παρατίθενται, "ρίχνει φως σε γκρίζα σημεία" τα οποία όμως επιτρέπουν στις τράπεζες να αποδυναμώνουν το δικαίωμα αυτό των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση αυτή βασίζεται σε μεγάλο μέρος σε απάντηση την οποία έλαβε από το αρμόδιο Υπουργείο, κατόπιν ερωτήματος, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας συνάδελφος Μητροτάσιος Σπύρος. Η απάντηση του Υπουργείου (19.10.2015, Αριθμ. Πρωτ: 45522/771) είναι στην διάθεση του όποιου ενδιαφερόμενου...

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι η σχετική Εγκύκλιος της Alpha Bank είναι ελλιπής αλλά και λαθεμένη σε κάποια σημεία όπως για παράδειγμα στο σημείο όπου αναφέρει τα έξι έτη του παιδιού ως προϋπόθεση για την χορήγηση αδείας στους γονείς ενώ η νομοθεσία ορίζει ως προϋπόθεση την ένταξη του παιδιού σε Νηπιαγωγείο ή Κρατικό Παιδικό Σταθμό. Με επιστολή του (04.11.2015 , Αριθμ. Πρωτ:3070) ο Σύλλογός μας κάλεσε την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού να διορθώσει άμεσα την Εγκύκλιο 158.

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.