Αποτέλεσμα εικόνας για μέντιουμΦαίνεται ότι ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.

Λογικό είναι να μην κατάφεραν να τον "συναντήσουν" εκ νέου οι απίθανοι συνδικαλιστές της ηγεσίας του ΕΝ.Α.Σ (Κωνσταντινόπουλος και λοιποί). 

Αποφάσισαν έτσι -μεταξύ των πολύμηνων διακοπών τους και της καθιερωμένης "αγωνιστικής ανόδου" στη ΔΕΘ- να κάνουν μιά βόλτα από τον ΕΦΚΑ !

Προκειμένου να συναντήσουν -λέει- την κ. Βουτσινά (...)

Ποιά είναι όμως η κ. Βουτσινά;

 

Η κ. Βουτσινά είναι ανώτερο (προσοχή όχι ανώτατο) στέλεχος του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα η Δ/ντρια της Δ/νσης Προσυνταξιοδοτικών Παροχών του...Υπερταμείου.

Γνωστή στους ασφαλισμένους του ΤΕΑΠΕΤΕ Εμπορικής για την απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και ευθέως αντιυπηρεσιακή στάση της στο ζήτημα της εφαρμογής του άρ 7 του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ που αφορούσε, ως γνωστόν , το δικαίωμα στην προσυνταξιοδοτική παροχή για τους άνδρες "παλαιούς" ασφαλισμένους (οι οποίοι ως την 12η Μαϊου 2016 είχαν συμπληρώσει 30 έτη ασφάλισης).

Και ενώ το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ με την απόφαση 271/22.03.2018 δικαίωσε τον τρίχρονο αγώνα του ΣΣΕΜ ωστόσο η κ. Βουτσινά είχε άλλη γνώμη...

Με την κάλυψη - όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- κύκλων του ΕΦΚΑ που διάκειντο αρνητικά στην εν λόγω απόφαση του ΔΣ και προφασιζόμενη διάφορες δικαιολογίες...δεν αποδέχονταν την ισχύ της απόφασης .

Σημειώνεται επίσης ότι η κ. Βουτσινά δεν είναι κάποιο στέλεχος που το "βλέπεις" δύσκολα. Συνάδελφοι την επισκέπτονταν σχεδόν κάθε εβδομάδα προκειμένου να την πιέσουν να αποδεχθεί -ως όφειλε- την ως άνω απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ.

Αυτό το παντελώς αναξιόπιστο στέλεχος του ΕΦΚΑ επισκέφθηκαν οι "ταλαίπωροι" συνδικαλιστές μας...

Ας περάσουμε τώρα και στην ουσία της ανακοίνωσης

 

            - ΖΗΤΗΜΑ 1ο- "Αρρυθμίες" ...

Προκειμένου για τις "αρρυθμίες" του ΕΦΚΑ σχετικά με την καταβολή των συντάξεων στους αποχωρήσαντες από την Τράπεζα το 2017-2018  αναρωτιόμαστε.

Θα επιλύσουν τις όποιες "αρρυθμίες" ενός Υπερταμείου ποιοί άραγε ;

Εκείνοι οι οποίοι επί 20 συναπτά έτη αδυνατούσαν (;) να επιλύσουν ένα απλό κατοχυρωμένο καταστατικό δικαίωμα (βλ. 30 έτη ασφ.) του οικείου Ταμείου (ΤΕΑΠΕΤΕ) όντας μάλιστα και στην Διοίκησή του (sic); 

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος των Συνταξιούχων "ΣΣΕΜ" έχει πραγματοποιήσει πλείστες παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου χωρίς να το διατυμπανίζει.

Ωστόσο η κίνηση των "αιώνιων" συνδικαλιστών της Εμπορικής για επίσπευση της καταβολής των συντάξεων στους αποχωρήσαντες του 2017-2018 έχει και άλλη στόχευση εκτός από την καθαρά επικοινωνιακή. 

Πουλώντας εκδούλευση στους -συνταξιούχους πλέον- συναδέλφους γίνονται μέλη του ΣΣΕΜδίνουν μία καλή "πάσα" στη ΔΗΣΥΕ Συνταξιούχων η οποία πνέει τα λοίσθια.

 

       - ΖΗΤΗΜΑ 2ο - ..."αισθήσεις"

Η ανακοίνωση βεβαίως (όποιος έχει χρόνο για χάσιμο μπορεί να την δει εδώέχει και την αστεία πλευρά της...

 Σύμφωνα με τα γραφόμενα σε αυτήν - η "αίσθηση" της κας Βουτσινά σχετικά με το δικαίωμα συνταξιοδότησης με αναστολή (25-55 για άνδρες κλπ), όπως έκρινε πρόσφατα το ΣτΕ,

ήταν ότι "απομένει η τυπική διαδικασία έκδοσης της Εγκυκλίου από το Υπουργείο".

Για αυτό, τους προτείνουμε την επόμενη φορά να συμβουλευτούν και τις "αισθήσεις" ενός μέντιουμ...ίσως μάθουν κάτι περισσότερο.

 

VLAX2870Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στους "μαικ λαμάρ" της ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΕ οι οποίοι είναι ικανοί να μετατρέψουν μία τυχαία συνάντηση με τον Υφυπουργό...κάπου στη Σταδίου σε...ένταση των συναντήσεων με το Υπουργείο... !

Επανειλλημένως έχουμε επίσης αναφερθεί και στην συνειδητή εξαπάτηση των ασφαλισμένων του ΤΕΑΠΕΤΕ από τη ΔΗΣΥΕ Εμπορικής που επί 20 συναπτά έτη στάθηκε ανίκανη (γιατί άραγε;) να επιλύσει το ζήτημα της συνταξιοδότησης με 30 έτη ασφάλισηςΕυτυχώς, βέβαιαγια τους ασφαλισμένους του ΤΕΑΠΕΤΕ ,με απόφαση του ΕΦΚΑ αλλά και την αποφασιστική δράση του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας δώθηκε οριστικό τέλος στην παραβίαση του άρ. 7 του Καταστατικού (εδώ) 

Ωστόσο οι "αγωνιστές της καρέκλας" (που από τα τσίπουρα στη Θεσσαλία...συγνώμη την περιοδεία θέλαμε να πούμε, πέρασαν πάραυτα στις καθιερωμένες για κάποιους 40ήμερες (!!!) διακοπές τους) δεν αρκούνται μόνο στην παραπλάνηση των συναδέλφων για το ασφαλιστικό.

Στο τελευταίο ΔΣ του ΕΝ.Α.Σ. προχώρησαν και στην πλήρη απαξίωση του ίδιου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΝ.Α.Σ..

Έτσι ενώ στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ -κατά την συνεδρίαση της 6/7/2018- δεν υπήρχε κανένα θέμα για λήψη απόφασης (μόνο "ενημέρωση") ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση γράφουν επακριβώς:

«απορρίφθηκε από το Δ.Σ. η πρόταση του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας να τους παραχωρηθεί δωρεάν το ακίνητο (σ.σ. της Ευπόλιδος 12)».

Γιατί όμως επιδίδονται  και εδώ σε  ένα τόσο χονδροειδές ψέμα που παραβιάζει την ίδια την λειτουργία του συλλόγου;

Απλούστατα διότι θέλουν να προκαταλάβουν τις εξελίξεις προκειμένου η αίθουσα της Ευπόλιδος 12 να μην παραχωρηθεί  στον "τρισκατάρατο" Σύλλογο Συνταξιούχων...της ηγεσίας Τσιλώνη-Δέδε.

Βέβαια όταν η ηγεσία του ΣΣΕΜ αποτελούνταν από τις ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚ, τότε, οι της ΔΗΣΥΕ του "ΕΝ.Α.Σ." συζητούσαν προσιτές τιμές ενοικίασης του ακινήτου.

Στο δια ταύτα τώρα:
  • Τους κάναμε γνωστό ως ΣΥΜΜΑΧΙΑ ότι "απόφαση ΔΣ δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση" και εάν θέλουν ας φέρουν το ζήτημα σε επόμενο ΔΣ όπου και θα τοποθετηθούμε. 
 
  • Η όποια απόφαση στη συνέχεια θα πρέπει να σταλεί ως απαντητική στον ΣΣΕΜ.
 
Εάν πάλι δεν θέλουν να κάνουν τίποτε από τα παραπάνω...δικαίωμά τους. 
Ούτως ή άλλως , Σύλλογο και περιουσία (συνδρομές, αποθεματικά κλπ των χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων) τα αντιμετωπίζουν ως τσιφλίκι τους. 
 
Όμως πάει πολύ  -και είναι τουλάχιστον ανήθικο -να παίζουν παιχνιδάκια με την περιουσία των συναδέλφων που εδώ και χρόνια διώκoνται ουσιαστικά (μέσω των "εθελουσιών") από την Τράπεζα...
 
Ενώ οι ίδιοι "θεμελιωμένοι συνταξιούχοι" (όχι μόνο από το ΤΕΑΠΕΤΕ αλλά κάποιοιακόμα και από το "ΙΚΑ") παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες του Συλλόγου Εργαζομένων.
 
Θα επανέλθουμε... 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ï€Î¹Î½Î¿ÎºÎ¹Î¿Η κατρακύλα του πάλαι ποτέ ιστορικού Συλλόγου της Πρ. Εμπορικής, η ανικανότητα και η αναξιοπιστία που εκπέμπουν οι "αγωνιστές" της...καρέκλας χρειάζεται κάποιου είδους επικάλυψη !!!

Και μη έχοντας βέβαια κάποια -έστω και μικρή- δράση να επιδείξουν, οι συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ), το' χουν ρίξει στο καθαρό ψεύδος.

Μήπως είμαστε υπερβολικοί; Ας δούμε τι λένε οι ίδιοι.

Στη τελευταία τους ανακοίνωση Νο 44 09.07.2018 γράφουν επακριβώς:

«η πίεση μας σε συναντήσεις, τόσο με τον αρμόδιο Υφυπουργό, όσο και με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, εντάθηκαν με σκοπό την ολοκλήρωση των εξαγορών και την έκδοση εφαρμοστικής εγκυκλίου του όρου των 25 ετών υπηρεσίας και ηλικίας 55 ετών.»

Ισχυρίζονται δηλαδή εδώ , ότι οι συναντήσεις τους εντάθηκαν, όπως γράφουν , με τον Υφυπουργό με σκοπό «την έκδοση εφαρμοστικής εγκυκλίου του όρου των 25 ετών υπηρεσίας και ηλικίας 55 ετών.»

Πράγμα που σημαίνει ότι αρχικά υπήρξαν κάποιες επαφές οι οποίες στη συνέχεια εντάθηκαν. Σωστά θα πεί κανείς. 

Κι όμως όχι ...

Σε ερώτησή μας στον συντάκτη της Ανακοίνωσης, Γραμματέα του ΕΝ.Α.Σ. (κο Χαιρέτη), για το πού και πότε έλαβε χώρα αυτή η...πληθώρα των συναντήσεων "με τον αρμόδιο Υφυπουργό" λάβαμε την απίθανη απάντηση ότι ο πρόεδρος (σ.σ. κος Κωνσταντινόπουλος) τον συνάντησε (σ.σ. τον κ. Πετρόπουλο) στο δρόμο τυχαία !!!

Μια τυχαία δηλαδή συνάντηση στο δρόμο (γωνία Αιόλου και Σταδίου σαν να λέμε ) βαφτίζεται από τους απίθανους αυτούς τύπους του "βαθέως ΠΑΣΟΚ" ως ένταση των συναντήσεων με τον Υφυπουργό .

Άραγε αυτό πώς λέγεται στην καθομιλουμένη;

Αφήνουμε την απάντηση στους αναγνώστες του ιστολογίου μας...


 

 

VLAX3244"Κουτί" ήρθε στους γηραιούς εργατοπατέρες της πρ. Εμπορικής η θεομηνία στην Δυτική Αττική. Μην έχοντας και κάποια άλλη δράση να επιδείξουν αποφάσισαν να το παίξουν αλληλέγγυοι...

Μες στην πρεμούρα τους μάλιστα έκαναν αναγγελία επίσκεψης στα κατ/τα της περιοχής...πέντε ημέρες πριν (!!!). Από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου για την ερχόμενη Δευτέρα δηλαδή...

Κατά τα άλλα κατηγορούν ανοιχτά τον Σύλλογο της πρ. Ιονικής Τράπεζας για ανηθικότητα με αφορμή ανακοίνωσή του για την αυτοκτονία της συναδέλφου από την Λιβαδιά.

'Εχουμε όμως και ένα ερώτημα για τους "πονεμένους" συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ.

Γνωρίζουν μήπως κάτι για τις απολύσεις που προαναγγέλει η Τράπεζα την ίδια ημέρα που αυτοί θα βρίσκονται σε "περιοδεία αλληλεγγύης";

Διότι την Δευτέρα, 20/11 με πρωτοβουλία του "ανήθικου" Συλλόγου της πρ. Ιονικής έχει κατεπειγόντως προσδιοριστεί τριμερής συμφιλιωτική σύσκεψη στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας. 

Θέμα της σύσκεψης στην οποία θα συμμετέχουν παράγοντες του Υπουργείου, στελέχη του Συλλόγου και στελέχη της Τράπεζας είναι οι επαπειλούμενες απολύσεις των καθαριστριών.

Φυσικά, οι πλήρως υποταγμένοι στην εργοδοσία της Alpha Bank "συνδικαλιστές" της ΔΗΣΥΕ γνωρίζουν όλα τα παραπάνω.

Για αυτό άλλωστε ρίχνουν για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων (όσων ακόμα τους πιστεύουν) με δήθεν κινήσεις συμπαράστασης.

 

 

https://www.androsfilm.gr/wp-content/uploads/2017/01/vanglouk-androsfilm-3.jpgΗ κοπή της πίτας του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής για το 2017 θα συνδυαστεί με δωρεάν παρακολούθηση θεατρικής παράστασης για κάθε μέλος και εναν συνοδό που επιθυμεί. Έτσι, συμφωνήθηκε με το θέατρο "ΡΙΑΛΤΟ"/Αλέκος Αλεξανδράκης (Οδός Κυψέλης 54), στο οποίο ανεβαίνει η παράσταση των Ρήγα/Αποστόλου "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή", να παραχωρηθεί ολόκληρο το θέατρο για την παράσταση της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου να δηλώσουν την συμμετοχή τους, με την αποστολή μιας απλής αίτησης με το ονοματεπώνυμο, την Μονάδα που υπηρετούν και τον αριθμό των συμμετεχόντων (1 ή 2 άτομα αυστηρά) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους στο fax του Συλλόγου: 210/3240407.

Η προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων είναι μέχρι τις 15:00 της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου.

Όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν και διευκολύνονται, μπορούν να προσκομίσουν την αίτηση και μαζί να παραλαμβάνουν τα εισιτήρια τους και από γραφεία του ΕΝ.Α.Σ. στην οδό Ευπόλιδος 8, 1ος όροφος, από Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου (ώρες 9:00 έως 15:00). Επίσης από τα ταμεία του θεάτρου πριν την έναρξη της παράστασης.

Η ώρα προσέλευσης είναι 19:45 , ενώ η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει στις 20:30. Ανάλογες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονική & Περιφέρεια θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους Γενικούς Συμβούλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία με το θέατρο Ριάλτο ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας του Εφόρου Λέσχης του Συλλόγου συν/φου Βασίλη Νικητόπουλου (ΣΥΜΜΑΧΙΑ).

Παραθέτουμε την Ανακοίνωση Νο1 του ΕΝ.Α.Σ. η οποία αναφέρεται -με τα μάτια της ΔΗΣΥΕ φυσικά- στην συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Στην ανακοίνωση περιγράφεται η διχαστική πρόταση Κωνσταντινόπουλου την οποία ομόφωνα μεν, αλλά μόνοι τους δε, μιας και δεν δεχτήκαμε την κοροϊδία - ψήφισαν οι "αναλογικοί" !!!

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αθήνα 13.01.2017
Ανακοίνωση Νο. 1
Συνάδελφοι,
Συνεδρίασαν σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, οι εκλεγέντες συνάδελφοι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αυτοί αναδείχθηκαν από τις εκλογές του Συλλόγου μας που διεξήχθησαν από 1-16.12.2016.Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με το καταστατικό, ήταν η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.Μετά από σύντομη αλλά δημιουργική συζήτηση, κατατέθηκε πρόταση του πλειοψηφήσαντα συμβούλου Κωνσταντινόπουλου Γιώργου, εκ μέρους της παράταξης της ΔΗΣΥΕ, η οποία στηριζόμενη στις πάγιες αρχές της αναλογικότητας, της αντιπροσωπευτικότητας και της λειτουργικότητας του οργάνου, πρότεινε την κατανομή των 7 θέσεων του Προεδρείου σε αντίστοιχα 5 θέσεις στην παράταξη της ΔΗΣΥΕ και 2 στην παράταξη της Συμμαχίας.

Η παράταξη της Συμμαχίας απείχε από την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας για την κάθε θέση του Προεδρείου.

Κατόπιν αυτού η ψηφοφορία που διεξήχθη διαμόρφωσε ομόφωνα την εξής σύσταση του Προεδρείου.

Πρόεδρος :                    Κωνσταντινόπουλος Γιώργος

Αναπλ. Πρόεδρος :         Δημακάκος Φωκίων

Αντιπρόεδρος :              Μούκας Σταύρος

Γενικός Γραμματέας :     Χαιρέτης Βασίλης

Ταμίας :                        Ορφανός Κωνσταντίνος

Οι δυο υπολειπόμενες θέσεις του Προεδρείου, δηλαδή οι θέσεις του Αναπληρωτή Γραμματέα και του Έφορου Λέσχης, που προτάθηκαν στην παράταξη της Συμμαχίας, αποφασίστηκε από το σώμα να παραμένουν κενές προς το παρόν. Το Διοικητικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση του θα εξετάσει τις δυνατότητες σύγκλισης απόψεων και συμφωνίας, ώστε να συμπληρωθούν και αυτές και το Προεδρείο να αφοσιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στα σοβαρά ζητήματα  που απασχολούν τους συναδέλφους.
Το νέο Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που με την δυναμική και μαζική συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, απέδειξαν ότι ο Σύλλογος μας έχει και τις δυνάμεις και τη θέληση να δώσει λύσεις στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Όλοι ενωμένοι στηρίζουμε το Σύλλογό μας. Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα για το σήμερα και το αύριο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ευπόλιδος 8, 105 51 ΑθήναΤηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086Fax.: 210-3240407Email:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

http://torgdecor.com/files/uploads/2012/09/141-30.jpgΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 5

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝ.Α.Σ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μετά την διενέργεια των αρχαιρεσιών του Συλλόγου μας, από 1/12-16/12/2016 , προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα :

ΨΗΦΙΣΑΝ: 666

ΕΓΚΥΡΑ: 638

ΑΚΥΡΑ / ΛΕΥΚΑ: 7 / 21

                                                          

Παράταξη Ψήφοι Ποσοστό Έδρες
ΔΗΣΥΕ 413 64,73% 10
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 188 29,47% 5
ΑΓΩΝ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 37 5,80% 0


Με βάση τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν οι υποψήφιοι σε κάθε συνδυασμό, για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, εκλέγονται κατά σειρά :

ΔΗΣΥΕ:

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:                             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                    

                                                  ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                         

                                                  ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ ΦΩΚΙΩΝ                                     

                                                  ΜΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                                         

                                                  ΟΡΦΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                  

                                                  ΚΑΝΤΑ ΣΟΦΙΑ                                                  

                                                  ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                             

                                                  ΝΟΛΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ                                        

                                                  ΤΡΑΚΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ                                       

                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                   

           

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ :          
                                               ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 

                                   ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 

                                   ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ   

                                   ΓΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ                          

                                 
Τα αναλυτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κ.Ε.Ε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΙΩΒ  

 

http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=308277&format=.jpgΜεγάλη αγωνία έχει πιάσει τους φραγκάτους εργατοπατέρες της ΔΗΣΥΕ και δεν έχουν αφήσει ήσυχο συνάδελφο για συνάδελφο με αφορμή τις αρχαιρεσίες του ΕΝ.Α.Σ..

Τα τηλεφωνήματα, τα ιδιαίτερα...καφεδάκια και τα "φιλικά" χτυπήματα στην πλάτη έδιναν και έπαιρναν τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία του Συλλόγου στην Ευπόλιδος 8.

Άλλα τρία χρόνια συνδικαλιστικής ασφάλειας και χαλαρότητας είναι αυτά ... Τώρα μάλιστα και με το e-shop...ανοίξαμε και σας περιμένουμε !!!

Από εκεί και ύστερα, τι ακριβώς εννοούν λέγοντας ότι «οι συνάδελφοι ψήφισαν μαζικά στηρίζοντας την ενωτική αγωνιστική προοπτική του ΕΝ.Α.Σ.» ...ο θεός και η ψυχή τους!

 

 

http://vezniko.gr/wp-content/uploads/2015/10/Kalpi-skitso-576x330.jpgΠαραθέτουμε την Ανακοίνωση Νο 3 της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν 1-16 Δεκεμβρίου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Οι τρεις συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των 927 μελών του ΕΝ.Α.Σ. είναι αυτοί των:

  1. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
  3. ΔΗΣΥΕ

Οι εργαζόμενοι-μέλη του ΕΝ.Α.Σ. ψηφίζουν-στηρίζουν το μαχητικό, φρέσκο ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Πάνε κόντρα στο συνδικαλιστικό κατεστημένο του κομματισμού και της ιδιοτέλειας που εκφράζει η ηγετική ομάδα της ΔΗΣΥΕ

ΛΕΝΕ ΟΧΙ στον ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΣΜΟ στην ΑΠΡΑΞΙΑ και στην ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ των συμβιβασμένων συνδιακαλιστών

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε για τα μέλη του την διάθεση προνομιακού πακέτου καλοκαιρινών διακοπών σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο ZORPIDIS TRAVEL.
Οι εν λόγω προσφορές περιλαμβάνουν αρκετούς προορισμούς καλύπτοντας γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας και με μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων.

Σημειώνεται ότι στις τιμές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπολογίσουν μια επιπλέον έκπτωση 5% επί του τιμοκαταλόγου.

Επίσης ο Σύλλογός μας αντιλαμβανόμενος τις οικονομικές δυσκολίες των καιρών αποφάσισε να επιδοτήσει (από τον λογαριασμό των πολιτιστικών εξόδων) το ποσό των 300 ευρώ ανά κράτηση.

Τέλος μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου παρέχεται έκπτωση 10% στα μέλη μας (και στα μέλη των οικογενειών τους) στις ήδη προνομιακές τιμές αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τους προορισμούς κράτησης.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΛΗΓΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

  • Δείτε την ανακοίνωση Νο 83 καθώς και τον πλήρη κατάλογο προσφορών ΕΔΩ.


enasΣυναδέλφισσες συνάδελφοι,

Με τις αιφνιδιαστικές τροπολογίες που κατατέθηκαν την Κυριακή 08/05/2016 στο (ήδη ψηφισθέν) ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, οι συνάδελφοί μας εν ενεργεία-ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΤ (δηλαδή ασφαλισμένοι πριν το 1993 που εντάχθηκαν στο ΕΤΑΤ το 2005) και οι οποίοι ΟΜΩΣ δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από το Ταμείο ως την έναρξη ισχύος του νόμου, καταδικάζονται σε αύξηση ορίων ηλικίας (γενικά όρια ήτοι 62 ή 67) αλλά και σε σημαντική μείωση των συντάξιμων αποδοχών!

Μεγάλες βέβαια είναι και οι οικονομικές απώλειες των συναδέλφων που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά -σε κύριο φορέα ασφάλισης π.χ. ΙΚΑ- μετά την 01/01/1993 (για τους οποίους άλλωστε δεν υφίσταται προ-συνταξιοδοτικό δικαίωμα).

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πετσοκόβει ακόμα περισσότερο τις αποδοχές όσων δικαιούνται σύνταξη από το ΕΤΑΤ αφού άλλο ένα 20%-30% έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες μειώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων μειώνοντας έτσι κατά 50% την αρχική παροχή του δικαιούχου!

Φυσικά οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου -σε ότι μας αφορά- είναι η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και η απαλλαγή της Τράπεζας από τις υποχρεώσεις της στο ΕΤΑΤ με τα βάρη εν τέλει να μετακυλίονται και στους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί και συμμετέχει στις εξελίξεις προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ανακόψει τις εν λόγω ανατροπές.

Βασικό ζητούμενο βέβαια είναι η αναζήτηση συνδικαλιστικών μέσων διεκδίκησης και σε επίπεδο κλάδου καθώς αύριο 11/05/2016 θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ με αντικείμενο την ενημέρωση για τις επιπτώσεις του νέου νόμου και την λήψη απόφασης.

Ωστόσο με την συνδρομή του νομικού επιτελείου του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε άμεσα μια πρώτη ενδελεχής ανάλυση με ταυτόχρονη εξέταση πιθανών νομικών διεκδικήσεων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας όπου θα γίνει συνολική ανασκόπηση των δεδομένων και των ενδεδειγμένων ενεργειών στην κατεύθυνση ακύρωσης των σκληρών αυτών μέτρων που συν τοις άλλοις εγκλωβίζει ειδικές κατηγορίες συναδέλφων που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην ύπαρξη του προ-συνταξιοδοτικού καθεστώτος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα

Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086

Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

enasΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ (ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9)

ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Ανακοίνωση Νο. 75

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε αποφασιστικά στην μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που οδηγούν μεγάλα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας στην απόλυτη φτωχοποίηση. Υψώνουμε τείχος στα σχέδια Κυβέρνησης-Δανειστών που δίνουν συντριπτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τις προηγούμενες «μεταρρυθμίσεις».

Στο πλευρό μας αυτήν την φορά βρίσκονται κλάδοι από πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας (αγρότες, επιστημονικοί κλάδοι) που βλέπουν ότι με αυτές τις πολιτικές δεν υπάρχει προοπτική για τον τόπο.

Οι εργαζόμενοι στην AlphaBank και σε όλες τις τράπεζες δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε σαν δούλοι ούτε να επαιτούμε τα φιλοδωρήματα των «συντάξεων».

«Πάρτε πίσω το έκτρωμα» πρέπει να είναι αύριο η μία και μοναδική φωνή ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/2 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι κατά την ημέρα της απεργίας δεν υπάρχει συμφωνία για προσωπικό ασφαλείας. Ως εκ τούτου όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργήσουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα

Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086

Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email: