https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2016/11/%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-55-696x394.jpgΑφιερώνουμε λίγο χώρο και χρόνο για την παρηκμασμένη ηγεσία του κάποτε Ενωτικού, κάποτε Αγωνιστικού -και πλέον- κάποτε "Συλλόγου" (!) προκειμένου να διαπιστώσουν οι συνάδελφοι το μέγεθος της κοροϊδίας. Αναφερόμαστε στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ Εμπορικής (ΠΑΣΟΚ) ως Πρόεδρος κ' Γραμματέας του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής...

...και θέτουμε υπόψη των συναδέλφων τα εξής:

Ζήτημα 1ο: Συναντήσεις με την Διοίκηση

Οι συναντήσεις πλέον δεν είναι συναντήσεις...του Συλλόγου αλλά της ΔΗΣΥΕ (Κωνσταντινόπουλος, Χαιρέτης). Τα σχόλια περιττεύουν...

Ζήτημα 2ον: Κατασκηνώσεις συναδέλφων πρ. Εμπορικής

Η συμπαιγνία "βγάζει μάτι". ΔΗΣΥΕ και Τράπεζα μετακυλίουν την υποχρέωση στον ΕΦΚΑ...Ως τότε θα πληρώνει ο εργαζόμενος...από την τσέπη του (βλ. Ταμείο Συλλόγου)

Ζήτημα 3ον: Χορήγηση σωρευτικού εννεαμήνου για θηλασμό.

Η Διοίκηση ρίχνει το μπαλάκι στους Διευθυντές και η ΔΗΣΥΕ ρίχνει...λίγα δάκρυα για τους συναδέλφους του Δικτύου στους οποίους το "σωρευτικό" δεν εγκρίνεται τόσο εύκολα όπως συμβαίνει...λένε, στις Διευθύνσεις.

Ζήτημα 4ον: Υπερωρίες

Βλέπε ζήτημα 3ον ήτοι...η Διοίκηση ρίχνει ξανά το μπαλάκι στους Διευθυντές και η ΔΗΣΥΕ...στους συναδέλφους. Οι τελευταίοι καλούνται να ενημερώσουν την "Ευπόλιδος 8" (γραφεία Συλλόγου) - που προφανώς κινείται σε άλλον γαλαξία- για την καταστρατήγηση του ωραρίου.

Ζήτημα 5ον: Αξιολόγηση

"Πονηρή" διατύπωση με την οποία κανείς δεν καταλαβαίνει αν το "Αυτονόητη είναι η απουσία οποιασδήποτε οδηγίας υποαξιολόγησης" είναι η θέση του Συλλόγου ή η θέση της Τράπεζας.

Ζήτημα 6ον: Παλιά μου τέχνη κόσκινο...

Η συνάντηση με την Διοίκηση ήταν πρόταση και απαίτηση της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ" στο ΔΣ. "Καλή ιδέα"... θα σκέφθηκαν οι συνταξιούχοι "εργατοπατέρες" του ΕΝ.Α.Σ...ας την εκμεταλλευτούμε για ένα καφεδάκι...με την Διοίκηση! "

 

 

 

synedriasi    Πραγματοποιήθηκε  την  Πέμπτη  26/03  συνάντηση  του  Eνωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου Alpha-Εμπορικής με  την  Δ/νση Ανθρώπινου  Δυναμικού  και  συγκεκριμένα  με την  κα  Κονιδάρη  και την  κα  Παλιούρα,  μετά από αίτημα του Συλλόγου.

   Στην  συνάντηση  το  Προεδρείο  του  Συλλόγου  μας ξεδίπλωσε  μία  ατζέντα  θεμάτων  που απασχολούν τους συναδέλφους της πρ. Εμπορικής και όχι μόνο αυτών. Πιο συγκεκριμένα το Προεδρείο του Συλλόγου μας αναφέρθηκε και ζήτησε απαντήσεις σε ζητήματα όπως η τρέχουσα διαδικασία προσλήψεων που ακολουθεί η Τράπεζα, το νέο σύστημα αξιολόγησης απόδοσης, η ανεπαρκής διάθεση κατασκηνώσεων για τους προερχόμενους από την Εμπορική, η μη εφαρμογή της ΕΣΣΕ 2014-2016 στο ζήτημα της σωρευτικής άδειας μητρότητας ("εννέαμηνο).  

   Το Προεδρείο του ΕΝ.Α.Σ. ζήτησε επίσης ενημέρωση για τις προθέσεις και τις ενέργειες της Διοίκησης της Alpha Bank σχετικά με την βιωσιμότητα του ΕΤΑΤ και τις υποχρεώσεις της Τράπεζας απέναντι στο Ταμείο.

   Τέλος ιδιαίτερη όσο και επίμονη αναφορά έγινε από την πλευρά μας στην υποτιθέμενη διαδιακασία διαλόγου που έχει ξεκινήσει μεταξύ του πλέον αντιπροσωπευτικού Συλλόγου και της Διοίκησης για το μισθολόγιο της πρ. Εμπορικής.

  • Διαβάστε την ανακοίνωση Νο 50 του ΕΝ.Α.Σ.Alpha-Εμπορικής ΕΔΩ

synedriasiΣτην συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας του Συλλόγου μας με την Διοίκηση της Τράπεζας στις 7/05/2014, η πλευρά της Διοίκησης επέμεινε στη σκληρή γραμμή που έχει χαράξει, τόσο για τις μειώσεις των αποδοχών μας, όσο και την αλλαγή του Οργανισμού.
Από την πλευρά μας ξεκαθαρίσαμε τα εξής:

●Ότι η Διοίκηση ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της ως διάδοχος εργοδότης, δεν διαβουλεύτηκε ως όφειλε, προέβει μονομερώς από τον Απρίλιο σε μία παράνομη και αντισυμβατική ενέργεια μειώσεων των αποδοχών μας.
● Ότι επιδιώκει «ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ» να «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ» αυτές αλλά και τις επόμενες περικοπές που σχεδιάζει να κάνει, με την υπογραφή και τη σύμφωνη γνώμη του πλέον αντιπροσωπευτικού συλλόγου.
●Ότι ο Οργανισμός Προσωπικού είναι ισχυρότατος έχοντας κυρωθεί με νόμο και δεν μπορεί να καταγγελθεί. Ότι πρόσφατη δικαστική απόφαση αποφαίνεται θετικά υπέρ της ισχύος του και της υποχρέωσης της Τράπεζας να τον τηρεί.
●Επισημάναμε για άλλη μια φορά ότι η διαπραγμάτευση με τους όρους και τον τρόπο που γίνεται είναι προσχηματική και δεν επιχειρεί να λύσει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων αλλά αντίθετα χρησιμοποιείται ως "πλυντήριο" ήδη ειλημμένων αποφάσεων.
Στην συνέχεια κάναμε απολύτως σαφές:
●Ότι όλες οι μονομερείς ενέργειές της συνιστούν μη νόμιμη βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας μας και θα απαντηθούν με μαζικές νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες.
●Ότι οποιαδήποτε δίωξη είτε αυτή εξελιχθεί σε προσωπικό επίπεδο είτε έχει χαρακτήρα «πογκρόμ» εναντίων των συναδέλφων θα βρει μπροστά της ένα τείχος αντίστασης, αλληλεγγύης και δημόσιας καταγγελίας .
●Ότι η διατήρηση των θέσεων εργασίας μας δεν αποτελεί «επιχείρημα» για την μείωση των μισθών μας διότι οι Τράπεζας ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, ακριβώς για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να παράσχουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και στα ελληνικά νοικοκυριά και όχι για να συντηρήσουν τα προνόμια των Διοικήσεων τους.
Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση της Τράπεζας παρέμεινε για άλλη μια φορά αμετακίνητη στις θέσεις της για πλήρη «εξίσωση προς τα κάτω» των αποδοχών των εργαζομένων. Επισημάναμε ότι ούτε κάτι τέτοιο ισχύει!
Διότι ένας εργαζόμενος της πρ. Εμπορικής κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο το μεγαλύτερο μέρος της «διαφοράς αποδοχών», όχι μόνο την θέση ευθύνης και το επίδομα ευθύνης αλλά και το λεγόμενο «συμπλήρωμα αποδοχών» το οποίο η Τράπεζα δίνει μόνο (;) σε όσους έχουν «ρόλο» στο κατάστημα ή στην Διεύθυνση.
Στην πραγματικότητα λοιπόν, για μεγάλο τμήμα συναδέλφων, δεν πρόκειται για «εξομοίωση» αλλά για υποβάθμιση όχι μόνο εργασιακή (βλ. απώλεια υπογραφών θέσεων ευθύνης) αλλά και μισθολογική η οποία υπολείπεται ακόμα και των μισθολογικών παροχών της Alpha Bank !!!


Συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 8/05/2014 συγκλήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας όπου έγινε λεπτομερής αποτίμηση της κατάστασης και αποφασίστηκαν τα εξής:
1.Ζητάμε συνέχιση του διαλόγου με την Διοίκηση χωρίς προαπαιτούμενα. Με την παρουσία όλων των Συλλόγων σε κοινή συνεδρίαση όπου με ανοιχτά χαρτιά θα γίνει ουσιαστικός και όχι προσχηματικός διάλογος με "προειλημμένες συμφωνίες".

2.Συντονισμός και επιτάχυνση των νομικών ενεργειών για την διεκδίκηση των αμοιβών που παράνομα και αυθαίρετα περικόπηκαν. Αποφασίσαμε ομόφωνα εκτός από την νομική υποστήριξη για την κατάθεση αγωγών από το νομικό μας επιτελείο μέσω του Συλλόγου, να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα οικονομικής κάλυψης ακόμη και ολόκληρου του ποσού που χρειάζεται για την κατάθεση της αγωγής σε πρώτο βαθμό (αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αγωγών
και το ύψος του συνολικού ποσού. Θα καταβληθεί κάθε δυνατότητα με βάση τα οικονομικά μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα).

3.Συνέχιση των περιοδειών του Συλλόγου μας για ενημέρωση σε όλη την Ελλάδα. Ήδη κλιμάκιο του Συλλόγου βρίσκεται στη Θεσσαλία.

4.Παναττική συγκέντρωση την Πέμπτη 15/05/2014 και ώρα 17:00 στα γραφεία του Συλλόγου μας (Ευπόλιδος 12- 8ος όροφος). Θέμα της συγκέντρωσης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων για την νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση και τον καθορισμό των, από κοινού, περαιτέρω ενεργειών μας.
                                                        

           Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
                                                         Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ        ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

synedriasiΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε στις 29.04.2014 η προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου μας με την Διοίκηση μετά από πρόσκληση και επιστολή της προς τον Σύλλογό μας. Με την επιστολή αυτή η Διοίκηση μάς καλούσε να καταθέσουμε τις απόψεις μας για τον Οργανισμό Προσωπικού και την Επιχειρησιακή Σύμβαση. 
O Σύλλογός μας προσήλθε στην συνάντηση όπου και εξέθεσε τις πάγιες θέσεις του:

1. Επιχειρησιακή ΣΣΕ : Καμία μείωση αποδοχών για τους εργαζόμενους οι οποίοι προέρχονται από την Εμπορική Τράπεζα και σταδιακή εξομοίωση «προς τα πάνω» του μισθού όλων των εργαζομένων της Alpha Bank .
2. Οργανισμός Προσωπικού : Ο Οργανισμός Προσωπικού της Εμπορικής έχει ισχύ τυπικού νόμου και δεν καταγγέλλεται.
3. Απαιτήσαμε να πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, κοινές συναντήσεις όλων των Συλλόγων με την Διοίκηση όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει, αλλά και όπως η ουσία επιβάλλει ώστε να έχουν όλες οι πλευρές άμεση εικόνα για τις θέσεις που κατατίθενται.
Για τα τρία αυτά ζητήματα οι θέσεις της Διοίκησης ήταν αντιστοίχως:

1. Σταδιακή μείωση της "διαφοράς αποδοχών" των εργαζομένων της πρ. Εμπορικής με ξεκάθαρη πρόθεση για ολική εξάλειψή της σε εύλογο χρονικό διάστημα.
2. Εφαρμογή ενός "νέου" Οργανισμού Προσωπικού που θα δημιουργηθεί "κοινή συναινέσει", χωρίς να διασαφηνίζεται ποιά ακριβώς σημεία θέλει η εργοδοσία να τροποποιήσει.
3. Δεν είναι θέση της Διοίκησης αλλά απαίτηση του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank οι ξεχωριστές συναντήσεις Συλλόγων-Διοίκησης!

Εκτός από την πλήρη διάσταση απόψεων η οποία προέκυψε πάνω στα κυρίαρχα ζητήματα, ο Σύλλογός μας έθεσε επιπροσθέτως και κάποια ειδικότερα θέματα τα οποία όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικά και αφορούν μεγάλη μερίδα συναδέλφων:

Προαγωγές για τους εργαζόμενους της πρ. Εμπορικής οι οποίες εκκρεμούν από το 2009: Η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι πράγματι υπάρχει καθυστέρηση ωστόσο κανένας συνάδελφος δεν θα χάσει την προαγωγή του. Έθεσε όμως ως «προαπαιτούμενο» την συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων βάσει του νέου Οργανισμού και την μη τήρηση και εφαρμογή του δικού μας Οργανισμού!
Σωρευτική άδεια φροντίδας παιδιών και θηλασμού («εννεάμηνο»): Η Διοίκηση αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα να συμπεριληφθεί η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση και στη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση (υπενθυμίζουμε ότι ο όρος αυτός περιλαμβάνεται στην Επιχειρησιακή ΣΣΕ του Συλλόγου μας).
Μέριμνα για συναδέλφους οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο από το Ανθρώπινο Δυναμικό. Σημειώνεται ότι η Διοίκηση από την προηγούμενη συνάντηση (16.04) είχε ήδη εκφράσει τη σκέψη για λήψη ειδικής μέριμνας για συναδέλφους οι οποίοι έχουν λάβει δάνειο για Α΄κατοικία. Επισημάναμε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στη οποία έχουν ήδη περιέλθει πολλοί συνάδελφοι δανειολήπτες, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στην 2η ή 3η περίοδο αποπληρωμής (επταετία) του δανείου τους, όπου η δόση πλέον είναι προσαυξημένη.
Μετακινήσεις συναδέλφων : Εκφράσαμε την αντίθεσή μας σε μετακινήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή σε χώρους όπως η Μηχανογράφηση όπου οι συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απώλεια μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι,

Πρέπει να τονιστεί ότι η Διοίκηση της Alpha Bank επιχειρεί να «νομιμοποιήσει» τις παράνομες και καταχρηστικές μειώσεις μισθών μέσα από έναν προσχηματικό διάλογο. Για το λόγο αυτό μεθοδεύει και επιδιώκει την υπογραφή και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων Συλλόγων, έχοντας προφανώς ως δεδομένη την, μετά από "εξαντλητική διαπραγμάτευση", συμφωνία της "ήρεμης δύναμης" του πλέον αντιπροσωπευτικού Συλλόγου.
Καλούμε για άλλη μια φορά την ηγεσία του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank να αντιληφθεί και να σεβαστεί το δικαίωμα εκπροσώπησης των χιλιάδων εργαζομένων που είναι μέλη μας και να αποδεχθεί την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων με την Διοίκηση, με την συμμετοχή όλων των Συλλόγων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα. Αυτό επιτάσσει η σημερινή συγκυρία, αυτό επιζητούν οι εργαζόμενοι, αυτή είναι η πολιτική ενότητας που ενοποιεί και εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στην Τράπεζα.
Ο Σύλλογός μας, εκφράζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, αποφάσισε, στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της 30/4/2014, νέο κύκλο συνδικαλιστικών και νομικών ενεργειών για να μην τελεσφορήσουν τα σχέδια της Διοίκησης.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων:

1. Να εκδοθούν ειδικές ανακοινώσεις προς τους συναδέλφους, για τις νομικές και δικαστικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν με στόχο να αποκρούσουμε τις μειώσεις αποδοχών και τις λοιπές βλαπτικές μεταβολές.
2. Να δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το περιεχόμενο ατομικών εξουσιοδοτήσεων των συναδέλφων προς τον Σύλλογο που είναι απαραίτητες για την στήριξη των νομικών ενεργειών.
3. Να συνεχιστούν οι περιοδείες του ΔΣ του Συλλόγου μας σε μεγάλους εργασιακούς χώρους στην Αθήνα καθώς και σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
4. Να σχεδιαστούν εναλλακτικές δράσεις για κλιμάκωση της συνδικαλιστικής πίεσης προς τη Διοίκηση.
5. Να δοθεί επιπλέον δημοσιότητα και να αναδειχθούν οι μονομερείς, αυθαίρετες και παράνομες πράξεις της Τράπεζας σε βάρος των εργαζομένων.
6. Να γίνουν ενέργειες προς το ΕΤΑΤ και προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία στην κατεύθυνση επίσπευσης της αναλογιστικής μελέτης για τις «εθελούσιες» της περιόδου 2007-2012 για να εισπράξει επιτέλους το ΕΤΑΤ τις οφειλές από την Τράπεζα.

Τέλος ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι ολοκληρώνεται η συμφωνία με μεγάλο Ιατρικό Όμιλο ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες υγείας με προνομιακές τιμές για όλους τους συναδέλφους.

                                                          ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

                                                                                  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΩΡΓΟΣ                   ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086
Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email: