Παραθέτουμε άρθρο του Χρήστου Τσιλώνη Προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας στο οποίο παρέχονται κάποιες αναγκαίες διευκρινίσεις σχετικά με την υπογραφή της Σύμβασης ΤΕΑΠΕΤΕ-ΕΠΙΛΥΣΙΣ για την μηχανογραφική υποστήριξη των συντάξεων. Ο Πρόεδρος του ΣΣΕΜ επισημαίνει τον αντισυναδελφικό και παρ' ολίγον ολέθριο ρόλο του Αντιπροέδρου του ΤΕΑΠΕΤΕ και Προέδρου του ΕΝ.Α.Σ. Γιώργου Κωνσταντινόπουλου ο οποίος τελικά -και κατ' εντολήν της Τράπεζας η οποία διοικεί το Ταμείο κατά πλειοψηφία- υπέγραψε χωρίς τη θέλησή του τη Σύμβαση.

Θορυβημένος από τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων/συνταξιούχων ο γνωστός για τις κυβισθήσεις του Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. δεν διστάζει τώρα να πανηγυρίζει για την υπογραφή "του" κάνοντας το μαύρο άσπρο..( δείτε ανακοίνωση ΕΝ.Α.Σ. εδώ) ενώ προηγούμενα με επιστολή του προς τον ΕΦΚΑ υποστήριζε με σθένος ότι το ΤΕΑΠΕΤΕ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για την μηχανογραφική υποστήριξη των συντάξεων και ότι αυτή ανήκει αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ...

Ακολουθεί αυτούσιο το αποκαλυπτικό άρθρο του Χρήστου Τσιλώνη παρμένο από το FB της παράταξης ΚΙΣΥΕΤ
----------------------------------------------------------------------------------

Ορισμένες αναγκαίες διευκρινήσεις για την υπογραφή της σύμβασης ΤΕΑΠΕΤΕ-ΕΠΙΛΥΣΙΣ (29.6.2019)

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΑΠΕΤΕ Γ. Κωνσταντινόπουλος υπερηφανεύεται ότι υπέγραψε την σύμβαση ΤΕΑΠΕΤΕ - ΕΠΙΛΥΣΙΣ. Αυτός μόνος του....
Υπέγραψε τη σύμβαση χωρίς την έγκριση και εντολή της Τράπεζας ; Και γιατί δεν το έκανε αρκετά νωρίτερα ;
Όχι δεν υπέγραψε με τη θέλησή του! Υπέγραψε κατ΄εντολή της Τράπεζας η οποία αποφασίζει για λογαριασμό του ΤΕΑΠΕΤΕ!
Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος προσπάθησε να ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ τη συνέχιση της μηχανογραφικής κάλυψης των συντάξεων με νέα σύμβαση από το ΤΕΑΠΕΤΕ,με την από 12 Ιουνίου 2019 επιστολή του ΕΝ.Α.Σ. προς ΕΦΚΑ, ΤΕΑΠΕΤΕ, σε πλήρη αντιδιαστολή με τη συμφωνηθείσα με το Σύλλογό μας δέσμευση Τράπεζας-Ταμείου, και υποστήριξε ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ !
Πως; Πείθοντας τους αρμόδιους της Τράπεζας, ότι πρέπει να απεμπλακεί πλέον η Τράπεζα και το ΤΕΑΠΕΤΕ από οποιοδήποτε συνταξιοδοτικό θέμα, ακόμη και από την ανανέωση της σύμβασης ΤΕΑΠΕΤΕ-ΕΠΙΛΥΣΙΣ και να αφήσουν το θέμα της υπογραφής σύμβασης στον ΕΦΚΑ.
Η ΑΚΑΡΙΑΙΑ όμως ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ των ενδιαφερομένων συναδέλφων με κλείσιμο-κατάληψη του ΤΕΑΠΕΤΕ, στη Νίκης 23, το εξώδικο του ΣΣΕΜ στην Τράπεζα και στο ΤΕΑΠΕΤΕ, με το οποίο επισημάναμε τις ευθύνες τους, εάν δεν συνεχιστεί η μηχανογραφική κάλυψη του Ταμείου, που εδράζονται κυρίως στο άρθρο 5 του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ, και η παρέμβαση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Β. Ψάλτη, ανέτρεψαν τα σχέδια ακύρωσης της συνέχισης της σύμβασης με το ΤΕΑΠΕΤΕ.

Επειδή ο Γ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε άσφαιρο το εξώδικο του ΣΣΕΜ τον ερωτώ.
Πότε μίλησε για τελευταία φορά για το άρθρο 5 του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ;
Θυμίζω ότι με το άρθρο 5 "......η εισφορά της Τράπεζας ορίζεται ίση με το ποσό που απαιτείται ως συμπλήρωση των λοιπών πόρων του Ταμείου για την πληρωμή όλων των κάθε είδους παροχών του προς τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους των δαπανών και εξόδων για τις ανάγκες λειτουργίας του, των εν γένει υποχρεώσεών του και κάθε άλλη ανάγκη σχετική με την ανεμπόδιστη εκπλήρωση του σκοπού του σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού…. Το Δ.Σ. του Ταμείου έχει την ευθύνη να προβαίνει έγκαιρα σε κάθε νόμιμη ενέργεια που επιβάλλεται, τόσο για την εμπρόθεσμη είσπραξη όλων των παραπάνω πόρων, όσο και για την εμπρόθεσμη πληρωμή των συντάξεων και λοιπών παροχών του καταστατικού αυτού στους δικαιούχους".

Όταν η Τράπεζα αντιλήφθηκε ότι μπορεί 1.000 εμπορικάριοι διαδηλωτές να κυκλώσουν το τετράγωνο των κεντρικών γραφείων της ( πρόσφατες ήταν οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις μας στις οποίες ήταν άφαντος ο Γ. Κωνσταντινόπουλος) κατάλαβε ότι οι συμβουλές του ήταν άρες μάρες σαχλαμάρες και τα σχέδια για μη περαιτέρω εμπλοκή της Τράπεζας και του ΤΕΑΠΕΤΕ δεν μπορούν να προχωρήσουν.
Μετά από αυτά όντως η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΣΕΜ Χ. Τσιλώνη και τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας, μετά όμως από την παρέμβαση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Β. Ψάλτη ήταν «δίλεπτη». Και ήταν η ακόλουθη:

-Ερώτηση Προέδρου ΣΣΕΜ: Υπάρχει υπαναχώρηση της Tράπεζας στην υπογραφή της σύμβασης; -Απάντηση: Όχι θα υπογραφεί άμεσα η σύμβαση χωρίς προϋποθέσεις.

-Ερώτηση Προέδρου ΣΣΕΜ: To ΤΕΑΠΕΤΕ και η ΕΠΙΛΥΣΙΣ βάζουν προϋποθέσεις οι οποίες οδηγούν την υπογραφή της σύμβασης στις καλένδες. -Απάντηση: Σκεφτήκαμε κάποια πράγματα, αλλά αποφασίσαμε να υπογράψουμε χωρίς προϋποθέσεις.

-Ερώτηση Προέδρου ΣΣΕΜ: Άρα υπογράφεται άμεσα; -Απάντηση: Επιβεβαιώνω ότι υπογράφουμε χωρίς προϋποθέσεις.

Ερωτάται ο Γ. Κωνσταντινόπουλος αυτές τις «προϋποθέσεις» συναποφάσισε με τους εμπλεκόμενους; Κατόπιν τούτων, η Τράπεζα υλοποίησε την δέσμευσή της με το Σύλλογό μας, δόθηκε η εντολή για την υπογραφή της σύμβασης και ανατέθηκε στον Αντιπρόεδρο του ΤΕΑΠΕΤΕ Γ. Κωνσταντινόπουλο να την υπογράψει. Τα γεγονότα αυτά τα γνωρίζουν οι συνάδελφοι και το κακό είναι ότι δεν μπορεί ο ίδιος να καταλάβει πως τον πήρανε χαμπάρι. Επιστράτευσε ακόμη και τον Κωνσταντάκη να επανεμφανισθεί στο φβ ρόλο του.

Αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά ότι ο Γ. Κωνσταντινόπουλος και η ηγεσία του ΕΝ.Α.Σ. έχουν τεθεί επικεφαλής της «ομάδας αντίδρασης» σε βάρος όχι μόνον του Προεδρείου του ΣΣΕΜ, αλλά των Συνταξιούχων της Εμπορικής. Ο ρόλος αυτός έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των συναδέλφων. Η σημερινή ηγεσία του ΕΝ.Α.Σ. θα μείνει στη συνείδηση όλων ως ο διαχειριστής των Ακινήτων των Εμπορικάριων που από χώρους συνάθροισης των συναδέλφων προσπάθησε να τα μετατρέψει σε χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης μέσω Airbnb

Χρήστος Τσιλώνης