Παρακολουθείστε την αποκαλυπτική και εμπεριστατωμένη ομιλία του πρώην Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας (ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής) Μητροτάσιου Σπύρου η οποία έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στις 29.11.2019 κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εμπορικής. Σε μία κατάμεστη αίθουσα από την οποία "παρέλασαν" περίπου 1.200 πρώην εργαζόμενοι της πρ. Εμπορικής (και της Alpha Bank) όλες οι "γενιές" της Εμπορικής άκουσαν την αλήθεια:

-για τους συνδικαλιστικούς εμπνευστές της ένταξης του ΕΤΑΤ/ΤΕΑΠΕΤΕ στο ΙΚΑ (πολύ πριν το Νόμο Κατρούγκαλου)

-για το μεγάλο ζήτημα της ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου της Εμπορικής (αλλά και αυτής του ΤΕΑΠΕΤΕ για το οποίο η Τράπεζα συζητά...ομάδα εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΝ.Α.Σ Γιώργο Κωνσταντινόπουλο). 

Παραθέτουμε άρθρο του Χρήστου Τσιλώνη Προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας στο οποίο παρέχονται κάποιες αναγκαίες διευκρινίσεις σχετικά με την υπογραφή της Σύμβασης ΤΕΑΠΕΤΕ-ΕΠΙΛΥΣΙΣ για την μηχανογραφική υποστήριξη των συντάξεων. Ο Πρόεδρος του ΣΣΕΜ επισημαίνει τον αντισυναδελφικό και παρ' ολίγον ολέθριο ρόλο του Αντιπροέδρου του ΤΕΑΠΕΤΕ και Προέδρου του ΕΝ.Α.Σ. Γιώργου Κωνσταντινόπουλου ο οποίος τελικά -και κατ' εντολήν της Τράπεζας η οποία διοικεί το Ταμείο κατά πλειοψηφία- υπέγραψε χωρίς τη θέλησή του τη Σύμβαση.

Θορυβημένος από τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων/συνταξιούχων ο γνωστός για τις κυβισθήσεις του Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. δεν διστάζει τώρα να πανηγυρίζει για την υπογραφή "του" κάνοντας το μαύρο άσπρο..( δείτε ανακοίνωση ΕΝ.Α.Σ. εδώ) ενώ προηγούμενα με επιστολή του προς τον ΕΦΚΑ υποστήριζε με σθένος ότι το ΤΕΑΠΕΤΕ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για την μηχανογραφική υποστήριξη των συντάξεων και ότι αυτή ανήκει αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ...

Ακολουθεί αυτούσιο το αποκαλυπτικό άρθρο του Χρήστου Τσιλώνη παρμένο από το FB της παράταξης ΚΙΣΥΕΤ
----------------------------------------------------------------------------------

Ορισμένες αναγκαίες διευκρινήσεις για την υπογραφή της σύμβασης ΤΕΑΠΕΤΕ-ΕΠΙΛΥΣΙΣ (29.6.2019)

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΑΠΕΤΕ Γ. Κωνσταντινόπουλος υπερηφανεύεται ότι υπέγραψε την σύμβαση ΤΕΑΠΕΤΕ - ΕΠΙΛΥΣΙΣ. Αυτός μόνος του....
Υπέγραψε τη σύμβαση χωρίς την έγκριση και εντολή της Τράπεζας ; Και γιατί δεν το έκανε αρκετά νωρίτερα ;
Όχι δεν υπέγραψε με τη θέλησή του! Υπέγραψε κατ΄εντολή της Τράπεζας η οποία αποφασίζει για λογαριασμό του ΤΕΑΠΕΤΕ!
Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος προσπάθησε να ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ τη συνέχιση της μηχανογραφικής κάλυψης των συντάξεων με νέα σύμβαση από το ΤΕΑΠΕΤΕ,με την από 12 Ιουνίου 2019 επιστολή του ΕΝ.Α.Σ. προς ΕΦΚΑ, ΤΕΑΠΕΤΕ, σε πλήρη αντιδιαστολή με τη συμφωνηθείσα με το Σύλλογό μας δέσμευση Τράπεζας-Ταμείου, και υποστήριξε ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ !
Πως; Πείθοντας τους αρμόδιους της Τράπεζας, ότι πρέπει να απεμπλακεί πλέον η Τράπεζα και το ΤΕΑΠΕΤΕ από οποιοδήποτε συνταξιοδοτικό θέμα, ακόμη και από την ανανέωση της σύμβασης ΤΕΑΠΕΤΕ-ΕΠΙΛΥΣΙΣ και να αφήσουν το θέμα της υπογραφής σύμβασης στον ΕΦΚΑ.
Η ΑΚΑΡΙΑΙΑ όμως ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ των ενδιαφερομένων συναδέλφων με κλείσιμο-κατάληψη του ΤΕΑΠΕΤΕ, στη Νίκης 23, το εξώδικο του ΣΣΕΜ στην Τράπεζα και στο ΤΕΑΠΕΤΕ, με το οποίο επισημάναμε τις ευθύνες τους, εάν δεν συνεχιστεί η μηχανογραφική κάλυψη του Ταμείου, που εδράζονται κυρίως στο άρθρο 5 του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ, και η παρέμβαση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Β. Ψάλτη, ανέτρεψαν τα σχέδια ακύρωσης της συνέχισης της σύμβασης με το ΤΕΑΠΕΤΕ.

Επειδή ο Γ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε άσφαιρο το εξώδικο του ΣΣΕΜ τον ερωτώ.
Πότε μίλησε για τελευταία φορά για το άρθρο 5 του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ;
Θυμίζω ότι με το άρθρο 5 "......η εισφορά της Τράπεζας ορίζεται ίση με το ποσό που απαιτείται ως συμπλήρωση των λοιπών πόρων του Ταμείου για την πληρωμή όλων των κάθε είδους παροχών του προς τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους των δαπανών και εξόδων για τις ανάγκες λειτουργίας του, των εν γένει υποχρεώσεών του και κάθε άλλη ανάγκη σχετική με την ανεμπόδιστη εκπλήρωση του σκοπού του σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού…. Το Δ.Σ. του Ταμείου έχει την ευθύνη να προβαίνει έγκαιρα σε κάθε νόμιμη ενέργεια που επιβάλλεται, τόσο για την εμπρόθεσμη είσπραξη όλων των παραπάνω πόρων, όσο και για την εμπρόθεσμη πληρωμή των συντάξεων και λοιπών παροχών του καταστατικού αυτού στους δικαιούχους".

Όταν η Τράπεζα αντιλήφθηκε ότι μπορεί 1.000 εμπορικάριοι διαδηλωτές να κυκλώσουν το τετράγωνο των κεντρικών γραφείων της ( πρόσφατες ήταν οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις μας στις οποίες ήταν άφαντος ο Γ. Κωνσταντινόπουλος) κατάλαβε ότι οι συμβουλές του ήταν άρες μάρες σαχλαμάρες και τα σχέδια για μη περαιτέρω εμπλοκή της Τράπεζας και του ΤΕΑΠΕΤΕ δεν μπορούν να προχωρήσουν.
Μετά από αυτά όντως η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΣΕΜ Χ. Τσιλώνη και τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας, μετά όμως από την παρέμβαση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Β. Ψάλτη ήταν «δίλεπτη». Και ήταν η ακόλουθη:

-Ερώτηση Προέδρου ΣΣΕΜ: Υπάρχει υπαναχώρηση της Tράπεζας στην υπογραφή της σύμβασης; -Απάντηση: Όχι θα υπογραφεί άμεσα η σύμβαση χωρίς προϋποθέσεις.

-Ερώτηση Προέδρου ΣΣΕΜ: To ΤΕΑΠΕΤΕ και η ΕΠΙΛΥΣΙΣ βάζουν προϋποθέσεις οι οποίες οδηγούν την υπογραφή της σύμβασης στις καλένδες. -Απάντηση: Σκεφτήκαμε κάποια πράγματα, αλλά αποφασίσαμε να υπογράψουμε χωρίς προϋποθέσεις.

-Ερώτηση Προέδρου ΣΣΕΜ: Άρα υπογράφεται άμεσα; -Απάντηση: Επιβεβαιώνω ότι υπογράφουμε χωρίς προϋποθέσεις.

Ερωτάται ο Γ. Κωνσταντινόπουλος αυτές τις «προϋποθέσεις» συναποφάσισε με τους εμπλεκόμενους; Κατόπιν τούτων, η Τράπεζα υλοποίησε την δέσμευσή της με το Σύλλογό μας, δόθηκε η εντολή για την υπογραφή της σύμβασης και ανατέθηκε στον Αντιπρόεδρο του ΤΕΑΠΕΤΕ Γ. Κωνσταντινόπουλο να την υπογράψει. Τα γεγονότα αυτά τα γνωρίζουν οι συνάδελφοι και το κακό είναι ότι δεν μπορεί ο ίδιος να καταλάβει πως τον πήρανε χαμπάρι. Επιστράτευσε ακόμη και τον Κωνσταντάκη να επανεμφανισθεί στο φβ ρόλο του.

Αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά ότι ο Γ. Κωνσταντινόπουλος και η ηγεσία του ΕΝ.Α.Σ. έχουν τεθεί επικεφαλής της «ομάδας αντίδρασης» σε βάρος όχι μόνον του Προεδρείου του ΣΣΕΜ, αλλά των Συνταξιούχων της Εμπορικής. Ο ρόλος αυτός έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των συναδέλφων. Η σημερινή ηγεσία του ΕΝ.Α.Σ. θα μείνει στη συνείδηση όλων ως ο διαχειριστής των Ακινήτων των Εμπορικάριων που από χώρους συνάθροισης των συναδέλφων προσπάθησε να τα μετατρέψει σε χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης μέσω Airbnb

Χρήστος Τσιλώνης

ssem agwnaΌπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας (εδώ) την προηγούμενη εβδομάδα ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΣΕΜ Χρήστο Τσιλώνη η παρέμβαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Alpha Bank κ. Β. Ψάλτη για την επίλυση του ζητήματος της μηχανογραφικής υποστήριξης των συντάξεων του ΤΕΑΠΕΤΕ καθώς και την εξεύρεση άμεσης λύσης από την Τράπεζα.

Έτσι την Τρίτη 18.6.2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΣΕΜ με την κα Κονιδάρη Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας.

Το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό για τους ασφαλισμένους

...παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συνδικαλιστών του ΕΝ.Α.Σ. Κωνσταντινόπουλου-Χαιρέτη να σαμποτάρουν τη συνδρομή του ΤΕΑΠΕΤΕ και της συνεργαζόμενης εταιρείας "Επίλυσις" στην μηχανογραφική υποστήριξη των συντάξεων και να μεταθέσουν την ευθύνη αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ (βλ. επιστολή τους προς ΕΦΚΑ από 12.6.2019)

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης -μετά την συνάντηση με την Διευθύντρια Προσωπικού της ALPHA ΒΑΝΚ κ. Κονιδάρη- ο Πρόεδρος του ΣΣΕΜ Χρήστος Τσιλώνης υπογραμμίζει:

«Ενεργοποίηση του μηχανογραφικού συστήματος ΤΕΑΠΕΤΕ στα γραφεία του ΕΦΚΑ απο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019. Την νίκη την έφεραν όσοι ηταν στο δρόμο, στις συνεδριάσεις του ΕΦΚΑ και στο ΤΕΑΠΕΤΕ. Οταν οι συνάδελφοι βγαίνουν στο προσκήνιο και αγωνίζονται, το παρασκήνιο ηττάται κατα κράτος»

FOTO από την συγκέντρωση στα γραφεία του ΤΕΑΠΕΤΕ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΣΕΜΕξώδικο προς την ALPHA BANK και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού της Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ) απέστειλε ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας (ΣΣΕΜ) καλώντας την Διοίκηση της Αlpha Bank -που έχει και την πλειοψηφία στο ΔΣ του ΤΕΑΠΕΤΕ- να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΣΕΜ αναφέρεται στο από 7.6.2019 έγγραφό του ΤΕΑΠΕΤΕ, με το οποίο η Τράπεζα δεσμεύεται:

- να αρχίσει άμεσα η απονομή και καταβολή των συντάξεων των δικαιούχων προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος προερχομένων από το ΤΕΑΠΕΤΕ

- να λάβει άμεσα κάθε αναγκαίο μέτρο, για την συνέχιση της κάλυψης των δικαιούχων από το μηχανογραφικό σύστημα που υποστηρίζει το ΤΕΑΠΕΤΕ

- να συνδράμει στο έργο αυτό με τους έμπειρους λειτουργούς της , όπως συνέβη και μετά την υπαγωγή του ΤΕΑΠΕΤΕ στο Ε.Τ.Α.Τ.

Άλλως - όπως σημειώνεται στο εξώδικο - «Οποιαδήποτε υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα κατά τα ανωτέρω συνιστά παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας από πλευράς σας και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων των μελών μας»

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως εχθρικά απέναντι στο συγκεκριμένο αίτημα για την συνέχιση της μηχανογραφικής υποστήριξης των συντάξεων από το ΤΕΑΠΕΤΕ και την εταιρεία "Επίλυσις" - στάθηκαν ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΑΠΕΤΕ και Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος καθώς και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΝ.Α.Σ Βασίλης Χαιρέτης οι οποίοι με επιστολή τους (12.6.2019) προς τον ΕΦΚΑ έβαζαν τέλος (!) στη συνδρομή του ΤΕΑΠΕΤΕ και της συνεργαζόμενης εταιρείας "Επίλυσις".

Σύμφωνα με τους ίδιους " είναι πλέον ευθύνη του ΕΦΚΑ να εκδίδονται και να υλοποιούνται μηχανογραφικά οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις "

'Ετσι για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι του ΤΕΑΠΕΤΕ, πρώην εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας και της Alpha Bank, είδαν ξεκάθαρα ποιοί είναι οι φίλοι και ποιοί οι εχθροί τους...

Εξάλλου όπως αναφέρει και ο ΣΣΕΜ στο σχετικό εξώδικο :

«Στην παρούσα φάση, οποιαδήποτε υπόδειξη για εξεύρεση λύσης, λήψη άμεσων αποφάσεων καθώς και για την ανάληψη ευθυνών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως διατυπώνεται και με την από 12 Ιουνίου 2019 ανακοίνωση του ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Alpha Bank – Εμπορικής, υπογεγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο του ΤΕΑΠΕΤΕ Γεώργιο Κωνσταντινόπουλο και το μέλος του ΔΣ ΤΕΑΠΕΤΕ Βασίλη Χαιρέτη, δεν συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά παρατείνει την αβεβαιότητα σχετικά με το αν και πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους και ως εκ τούτου οδηγεί σε περαιτέρω εξαθλίωση τους συνταξιούχους!»

Ωστόσο, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΤΕΑΠΕΤΕ, συντεταγμένοι και με μπροστάρη τον ΣΣΕΜ θα κερδίσουν και αυτή τη μάχη.

Ας είναι σίγουροι γι' αυτό οι διάφοροι κύκλοι της εργοδοσίας και τα πειθήνια όργανά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα...

‘Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΣΕΜ Χρήστο Τσιλώνη η παρέμβαση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Alpha Bank κ. Β. Ψάλτη για την επίλυση του ζητήματος καθώς και την εξεύρεση άμεσης λύσης από την Τράπεζα και έτσι την Τρίτη 18.6.2019 υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΣΕΜ με την κα Κονιδάρη Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας.

Για να δείτε το εξώδικο του ΣΣΕΜ προς το ΤΕΑΠΕΤΕ και την ALPHA BANK ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σσεμΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Αθήνα 25.2.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, μετά τη σημερινή (25.2.2019) συνάντηση του Συλλόγου μας με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λοιπών Παροχών ΕΦΚΑ, κα Ε. Φουρνάρου, σας ενημερώνουμε αναλυτικά για όσα προκύπτουν μετά την απόφαση του ΔΣ ΕΦΚΑ της 14ης Φεβρουαρίου 2019, κατά την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Διεύθυνσης Λοιπών Παροχών (προσυνταξιοδοτικών παροχών).

Διαβάστε

Αποτέλεσμα εικόνας για μέντιουμΦαίνεται ότι ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.

Λογικό είναι να μην κατάφεραν να τον "συναντήσουν" εκ νέου οι απίθανοι συνδικαλιστές της ηγεσίας του ΕΝ.Α.Σ (Κωνσταντινόπουλος και λοιποί). 

Αποφάσισαν έτσι -μεταξύ των πολύμηνων διακοπών τους και της καθιερωμένης "αγωνιστικής ανόδου" στη ΔΕΘ- να κάνουν μιά βόλτα από τον ΕΦΚΑ !

Προκειμένου να συναντήσουν -λέει- την κ. Βουτσινά (...)

Ποιά είναι όμως η κ. Βουτσινά;

 

Η κ. Βουτσινά είναι ανώτερο (προσοχή όχι ανώτατο) στέλεχος του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα η Δ/ντρια της Δ/νσης Προσυνταξιοδοτικών Παροχών του...Υπερταμείου.

Γνωστή στους ασφαλισμένους του ΤΕΑΠΕΤΕ Εμπορικής για την απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και ευθέως αντιυπηρεσιακή στάση της στο ζήτημα της εφαρμογής του άρ 7 του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ που αφορούσε, ως γνωστόν , το δικαίωμα στην προσυνταξιοδοτική παροχή για τους άνδρες "παλαιούς" ασφαλισμένους (οι οποίοι ως την 12η Μαϊου 2016 είχαν συμπληρώσει 30 έτη ασφάλισης).

Και ενώ το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ με την απόφαση 271/22.03.2018 δικαίωσε τον τρίχρονο αγώνα του ΣΣΕΜ ωστόσο η κ. Βουτσινά είχε άλλη γνώμη...

Με την κάλυψη - όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- κύκλων του ΕΦΚΑ που διάκειντο αρνητικά στην εν λόγω απόφαση του ΔΣ και προφασιζόμενη διάφορες δικαιολογίες...δεν αποδέχονταν την ισχύ της απόφασης .

Σημειώνεται επίσης ότι η κ. Βουτσινά δεν είναι κάποιο στέλεχος που το "βλέπεις" δύσκολα. Συνάδελφοι την επισκέπτονταν σχεδόν κάθε εβδομάδα προκειμένου να την πιέσουν να αποδεχθεί -ως όφειλε- την ως άνω απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ.

Αυτό το παντελώς αναξιόπιστο στέλεχος του ΕΦΚΑ επισκέφθηκαν οι "ταλαίπωροι" συνδικαλιστές μας...

Ας περάσουμε τώρα και στην ουσία της ανακοίνωσης

 

            - ΖΗΤΗΜΑ 1ο- "Αρρυθμίες" ...

Προκειμένου για τις "αρρυθμίες" του ΕΦΚΑ σχετικά με την καταβολή των συντάξεων στους αποχωρήσαντες από την Τράπεζα το 2017-2018  αναρωτιόμαστε.

Θα επιλύσουν τις όποιες "αρρυθμίες" ενός Υπερταμείου ποιοί άραγε ;

Εκείνοι οι οποίοι επί 20 συναπτά έτη αδυνατούσαν (;) να επιλύσουν ένα απλό κατοχυρωμένο καταστατικό δικαίωμα (βλ. 30 έτη ασφ.) του οικείου Ταμείου (ΤΕΑΠΕΤΕ) όντας μάλιστα και στην Διοίκησή του (sic); 

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος των Συνταξιούχων "ΣΣΕΜ" έχει πραγματοποιήσει πλείστες παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου χωρίς να το διατυμπανίζει.

Ωστόσο η κίνηση των "αιώνιων" συνδικαλιστών της Εμπορικής για επίσπευση της καταβολής των συντάξεων στους αποχωρήσαντες του 2017-2018 έχει και άλλη στόχευση εκτός από την καθαρά επικοινωνιακή. 

Πουλώντας εκδούλευση στους -συνταξιούχους πλέον- συναδέλφους γίνονται μέλη του ΣΣΕΜδίνουν μία καλή "πάσα" στη ΔΗΣΥΕ Συνταξιούχων η οποία πνέει τα λοίσθια.

 

       - ΖΗΤΗΜΑ 2ο - ..."αισθήσεις"

Η ανακοίνωση βεβαίως (όποιος έχει χρόνο για χάσιμο μπορεί να την δει εδώέχει και την αστεία πλευρά της...

 Σύμφωνα με τα γραφόμενα σε αυτήν - η "αίσθηση" της κας Βουτσινά σχετικά με το δικαίωμα συνταξιοδότησης με αναστολή (25-55 για άνδρες κλπ), όπως έκρινε πρόσφατα το ΣτΕ,

ήταν ότι "απομένει η τυπική διαδικασία έκδοσης της Εγκυκλίου από το Υπουργείο".

Για αυτό, τους προτείνουμε την επόμενη φορά να συμβουλευτούν και τις "αισθήσεις" ενός μέντιουμ...ίσως μάθουν κάτι περισσότερο.

 

konst vogiatz 1«Από το 1993 η Εμπορική Τράπεζα με την σιωπηρή ανοχή των δύο Συλλόγων (εν ενεργεία και συνταξιούχων) επέβαλλε την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου και την απονομή τη σύνταξης χωρίς όριο ηλικίας από τα 32 έτη.

Πολλοί συνάδελφοι που επιθυμούσαν να αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία με 30 χρόνια εργασίας υποχρεώθηκαν, από τη σιωπή των δύο Συλλόγων, να επιλέξουν είτε την παραμονή στην Τράπεζα μέχρι τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων των 32 ετών είτε την αναστολή της σύνταξης μέχρι την συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας τους.

Ειδικά η συγκεκριμένη πρακτική Τράπεζας και Συλλόγων αποτέλεσε στοιχείο εξόντωσης συναδέλφων που υποχρεώθηκαν με τις τελευταίες εθελούσιες να αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία έχοντας τα 30 χρόνια αλλά όχι τα 32.

Τους οδήγησαν στην αναστολή καταβολής της σύνταξης μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, δηλαδή να «επιβιώσουν» χωρίς κανένα εισόδημα και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη δική τους και της οικογένειάς τους.

Ευτυχώς στην τελευταία μεγάλη «έξοδο» του 2014 υπήρξε μια ομάδα 7 συναδέλφων που επέλεξαν, με μεγάλο προσωπικό κόστος, αντί την αναστολή μέχρι τα 55, την απαίτηση εφαρμογής του Καταστατικού.

Έδωσαν διάσταση στο θέμα, το κυνήγησαν και με τη βοήθεια της νέας Διοίκησης του Συλλόγου μας με ημερομηνία (27.04.2018) πιστώθηκαν για πρώτη φορά ως συνταξιούχοι.»

Tα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Η επιτυχία της εφαρμογής του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ για συνταξιοδότηση με τα 30 χρόνια και οι «γνωστοί καλοθελητές»» ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας.

https://www.taxheaven.gr/uploads/images/newsimages/asfalistiko.pngΕγκύκλιος ΥΠΕΚΑ&ΚΑ στις 23/12/2016

Θέμα:Γνωστοποίηση των διατάξεων των άρθρων 14&33 του ν.4387/2016, σε συνδυασμό με την ΥΑ οικ.26083/887 (ΦΕΚ Β1605/2016)

http://www.dimoskarditsas.gov.gr/wp-content/uploads/2013/02/diavgeia_b.jpgΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - Θέμα: Γνωστοποίηση ρυθμίσεων του ν. 4387/2016, που αφορούν το ΕΤΑΤ και τους συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ).

http://static.wixstatic.com/media/e33f0f_922be0ace541470f9b14921ad498b304.jpg/v1/fill/w_284,h_153,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01/e33f0f_922be0ace541470f9b14921ad498b304.jpgΘέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας, του τρόπου και της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων , απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και των χρηματικών διαθεσίμων των φορέων κύριας κοινωνικής ασφάλισης του άρθρου 53 του ν. 4387/2016, οι οποίοι από 01.01.2017 εντάσσονται στον  Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.)».

Πίνακας Διανομής: ΕΦΚΑ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΑΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ ...

http://www.ssem.gr/images/logo-sul.pnghttp://www.ssalpha.gr/wp-content/uploads/logo.jpg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 28.06.2016 στις 10 π.μ. διοργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας (ΣΣΕΜ) έξω από το Υπουργείο Εργασίας ΚΑ &ΚΑ, αυτήν την φορά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συνταξιούχων της Alpha Bank.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη μαζική απάντηση των συνταξιούχων της Εμπορικής είχε δοθεί στις 24 Μαίου 2016 όταν αντιπροσωπεία του ΣΣΕΜ από κοινού με αντιπροσωπείες της ΟΣΤΟΕ, της ΟΤΟΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων της πρ. Εμπορικής (ΕΝΑΣ Alpha-Εμπορικής), του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank και του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής είχαν πραγματοποιήσει μαζικό διάβημα και συνάντηση στο Υπουργείο με τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο και τον ΓΓ του Υπουργείο κ. Φράγκο.

Στα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των συνδικαλιστών δεν είχε δοθεί βέβαια καμία θετική απάντηση. Μάλιστα, σε σχέση με την βιωσιμότητα του ΕΤΑΤ, ο Υφυπουργός είχε εκφράσει την αναγκαιότητα ένταξής του στον ΕΦΚΑ λόγω της παντελούς οικονομικής αδυναμίας του Ταμείου να καταβάλλει συντάξεις τους επόμενους μήνες! Στην επιμονή ωστόσο συνδικαλιστών τόσο από την πλευρά του ΣΣΕΜ όσο και από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα του ΕΝ.Α.Σ. συναδέλφου Σπύρου Μητροτάσιου για την υποχρέωση της πολιτείας να αναθέσει αναθεωρημένες αναλογιστικές μελέτες για την βιωσιμότητα του Ταμείου (λόγω των αυξημένων εθελουσιών σε σχέση με αυτές που υπολογίστηκαν βάσει της Ειδικής Οικονομικής Μελέτης του ν.3371/2005 ) η απάντηση του Υπουργού ήταν : "Αυτό είναι δικό σας αίτημα".

Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η αντιμετώπιση "με δύο μέτρα και δύο σταθμά" των προσυνταξιούχων του ΕΤΑΤ απο την πλευρά της Κυβέρνησης είναι κατάφωρα άδικη καθώς:

- Αρχικά τους εντάσσει στον ΕΦΚΑ (!!!)...ενώ πρόκειται για προσυνταξιούχους

και στη συνέχεια

- Παρά την ένταξη αρνείται να τους αντιμετωπίσει ως συνταξιούχους Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (όπως είναι ο ΕΦΚΑ) προκειμένου να τύχουν όπως και οι υπόλοιποι 2,7 εκ. συνταξιούχοι της χώρας μας των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου (βλ. "προσωπική διαφορά" άρθρου 14) περί προστασίας του ύψους των παρεχόμενων σήμερα συντάξεων μέχρι τέλους του 2018.

Έτσι ο ΣΣΕΜ επανέρχεται δυναμικά προκειμένου "να ανατραπεί ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, που επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις".

Στο ίδιο πνεύμα κινούμενος και ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Alpha Bank καλεί σε αποφασιστική πορεία στο Υπουργείο προκειμένου "να πάρουμε πίσω τις συντάξεις μας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

  • Δείτε την ανακοίνωση του ΣΣΕΜ στον σύνδεσμο ΕΔΩ.
  • Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Alpha Bank ΕΔΩ.

 

http://www.kerdos.gr/media/5744111/petropoulos.jpgΣυγκροτήθηκε σε σώμα το προσωρινό Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) το οποίο όρισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος. 

Στο ΔΣ συμμετέχει και η Αφροδίτη Χαρίση ως Πρόεδρος του ΕΤΑΤ για την οποία αναφέρεται:

8. Αφροδίτη Χαρίση του Δημητρίου, πτυχιούχο Α.Ε.Ι. με Α.Δ.Τ. Ξ 638642 Πρόεδρο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (Ε.Τ.Α.Τ.) ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή το Γάτη Ιωάννη του Χρήστου με Α.Δ.Τ. ΑΖ 795912, συνταξιούχο, αναπληρωτή της Προέδρου στο Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Τ..

καθώς και για το ΤΑΥΤΕΚΩ:

7. Ο Σταμάτιος Υπερήφανος του Δημητρίου, Πτυχιούχος ΑΕΙ, Μηχανολόγος Μηχανικός, με Α.Δ.Τ. Χ 154782, Πρόεδρος του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.), ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Κουμπαράκη Γεώργιο του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 722872, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω..

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το προσωρινό Δ.Σ. θα συντάξει τον πρώτο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ και θα εισηγηθεί νέο Κανονισμό για την ασφάλιση και τις παροχές με βάση πόρισμα το οποίο θα στηριχθεί στις οικονομικές δυνατότητες του ενιαίου φορέα.

Σύμφωνα τέλος με την Υπουργική Απόφαση η θητεία του προσωρινού Δ.Σ. λήγει αυτοδικαίως με τη συγκρότηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ν.4387/2016, του νέου Δ.Σ. του Ε.Φ.Κ.Α..