http://2.bp.blogspot.com/-EhrAoqagA2M/UcHTuHo9RFI/AAAAAAAACeg/_cPqI2gvuf4/s1600/esse_1.jpgΠαραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία (ΑΣΠ) στην Alpha Bank για την νέα Επιχειρησιακή ΣΣΕ 2016-2019 την οποία υπέγραψε στις 2 Αυγούστου 2016 ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank υπό την ηγεσία της εργοδοτικής ομάδας Γκιάτη. Η ΑΣΠ ασκεί δριμύα κριτική στην ηγεσία του Συλλόγου για την Σύμβαση (όπως αυτή περιγράφεται στην ανακοίνωση Νο 147 του Συλλόγου Προσωπικού), αναφερόμενη σημείο προς σημείο σε πολλά και σημαντικά ζητήματα όπως είναι το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο της AXA, οι παγίδες που αυτό κρύβει κ.α.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας:

««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2016-2019:

ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΠΟΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ 

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Συλλόγου για την νέα επιχειρησιακή σύμβαση, και με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε το κείμενο που υπογράφηκε, συμπεραίνουμε ότι το μόνο ουσιαστικά που εγγυάται είναι ότι για τα επόμενα 2 χρόνια δεν θα πάρουμε αυξήσεις. Τον τρίτο χρόνο μπορούμε να έχουμε είτε αύξηση είτε μείωση μισθού, αν και η ανακοίνωση της τράπεζας δεν αναφέρει τίποτα σχετικό. Τα υπόλοιπα είναι «παροχές και εγγυήσεις» για αφελείς. Είναι μια συμφωνία κατά αναλογία με όσες υπογράφτηκαν σε άλλες τράπεζες, με την διαφορά ότι προστέθηκαν επιπλέον επικίνδυνες ρυθμίσεις σε «Εφάπαξ» και Υγεία. Εξηγούμε γιατί:
  • ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. Δεν υπάρχει καμία προστασία της εργασίας μας , καμία ρήτρα μη απολύσεων ενώ αντίθετα επιβεβαιώνεται η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για ευκολότερες απολύσεις. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της τράπεζας δεν αναφέρει κάτι σχετικό με προστασία απασχόλησης.
  •  ΕΙΣΟΔΗΜΑ. Το μόνο που πραγματικά εγγυάται είναι ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον αν και η τράπεζα αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις για 3,5 χρόνια. Η αναφορά ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς προϋποθέτει ότι δεν θα προχωρήσουν οι ανατροπές στα εργασιακά τον Νοέμβριο, για τις οποίες και η ίδια η ηγεσία του Σωματείου ανησυχεί. Οι ξένοι δανειστές απαιτούν (εκτός των ομαδικών απολύσεων) αλλαγές στα Εργασιακά που αφορούν κυρίως επιδόματα που καλύπτονται από την Κλαδικά Σύμβαση όπως πολυετίες, επίδομα γάμου –τέκνων και συναφή. Η πραγματική κατοχύρωση απέναντι σε τέτοιες δυσμενείς εξελίξεις θα ήταν ρήτρα αναπλήρωσης εισοδήματος σε περίπτωση που από νόμο μειώνονταν οι μισθοί μας, αλλά αυτό αγνοήθηκε. 
  • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ. Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε πόσο καθοριστική είναι η μια ψήφος του Συλλόγου στα Συμβούλια. Όμως οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους το επιχείρημα του Συλλόγου όταν πριν 3 χρόνια διέλυσε τον παλιό Οργανισμό που μας εξασφάλιζε και τον αντικατέστησε με ένα νέο καθ υπαγόρευση της τράπεζας. Τότε ισχυρίζονταν ψευδώς ότι αναγκάστηκαν επειδή η τράπεζα μπορούσε όποτε ήθελε να τον καταγγείλει και να τον αλλάξει μονομερώς. Πότε μας λένε αλήθεια τότε η τώρα;
  • ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ κ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (πλην ΣΣΕ 1984). Υπάρχουν ήδη στην κλαδική σύμβαση. 
  • ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ. Μόνο θετικό η αύξηση της άδειας κατά 15 μέρες. Όμως δεν λήφθηκε καμία πρόνοια ώστε να δίνεται σωρευτικά το 9μηνο και η Δ/νση Προσωπικού ερμηνεύει κατά το δοκούν την κλαδική σύμβαση.
  • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕΣΩ ΑΧΑ. Οι συνάδελφοι πρέπει να προσέξουν πολύ, διότι όχι μόνο δεν αποτελεί παροχή αλλά παγίδα. Το ασφαλιστήριο της ΑΧΑ ρητά αναφέρει ότι μέχρι 10 χρόνια συμμετοχής στο πρόγραμμα ο αποχωρών συνάδελφος παίρνει μόνο τις εισφορές του!. Υπάρχει όμως μια ακόμη πιο επικίνδυνη διάταξη στο Ασφαλιστήριο της ΑΧΑ, ότι όσοι συμμετέχουν δεν δικαιούνται ούτε αποζημίωση απόλυσης ούτε αποχώρησης (νόμος 2112, εθελουσία , κλπ) !! Καταλαβαίνετε λοιπόν τι παγίδα αποτελεί για την πλειονότητα των συναδέλφων ΙΟΝΙΚΗΣ και ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και όχι μόνο. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα πως η τράπεζα θα κερδίσει εις βάρος μας, αρκεί κάποιος να υπολογίσει ότι η εισφορά της τράπεζας 2%, μεταφράζεται σε 0,28 του μισθού ετησίως και σε 5,6 μισθούς στα 20 χρόνια συμμετοχής στην ΑΧΑ, όταν η αποζημίωση του ν.2112 που θα καταβάλει η τράπεζα στην αποχώρηση είναι τουλάχιστον διπλάσια.
  • ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. Μέχρι σήμερα το ομαδικό Ασφαλιστήριο Υγείας, ήταν στο διηνεκές για κάθε εργαζόμενο. Τώρα ο Σύλλογος το εντάσσει στην Επιχειρησιακή Σύμβαση, οπότε μετατρέπεται σε 3ετούς διάρκειας. Αυτό είναι κατάκτηση η οπισθοχώρηση; Φυσικά καταλαβαίνουμε την σύγχυση του προεδρείου οι οποίοι προωθούν συμπληρωματικά προγράμματα της GENERALI, και θέλουν να εξυπηρετούν και την ΑΧΑ…. 
  •  Υπάρχουν ελάχιστα δευτερεύοντα ζητήματα στην επιχειρησιακή τα οποία είναι θετικά, όπως 10 μέρες φοιτητική άδεια μετ αποδοχών, και η εξωνοσοκομιακή κάλυψη έναντι 60 ευρώ ετησίως για όσους θέλουν να κάνουν διαγνωστικές πράξεις η φυσιοθεραπείες, και η αυξηση στο επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού.
Συνάδελφοι, 
            Η ηγεσία του Συλλόγου πανηγυρίζει για την σύμβαση, ακολουθώντας πρακτικές του οπαδικού Αθλητικού Τύπου που πρέπει να δοξάζει τον πρόεδρο της ομάδας και τις καταπληκτικές καλοκαιρινές μεταγραφές. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγο να πανηγυρίζουν για μια σύμβαση ευθύνης απέναντι στον εργοδότη και με προοπτική την αποδοχή των Μνημονίων. Η απαλλαγή από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και της νεοφιλελεύθερης ηγεσίας του, είναι το πρώτο βήμα για να δούμε καλύτερες μέρες.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων στην Alpha Bank

Αυγουστος 2016

            

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση