«O Πόλσον πιέζει για συγχώνευση Πειραιώς-Αlpha» ήταν ένας από τους τίτλους με τους οποίους η "Νέα Σελίδα" κυκλοφόρησε το πρωτοσέλιδο φύλλο της, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018. 

Ωστόσο στη σελίδα 54, όπου φιλοξενείται το άρθρο, ο τίτλος είναι πιό...σκληρός αν και με ερωτηματικό: «Εκβιάζει ο Πόλσον για συγχώνευση Πειραιώς - Alpha Bank;»

Διαβάστε ποιά είναι - κατά την γνώμη της εφημερίδας - τα δύο χοντρά σενάρια (υπάρχει βέβαια και ένα...τρίτο) που "παίζουν" στο τραπεζικό τοπίο 

Paulson neaselida

Σχετική εικόναΑπό www.bankingnews.gr (06/09/2018)
-----------------------------------------------------
Το αρχικό σχέδιο να ακολουθηθεί μια ταχύρρυθμη διαδικασία για την εκλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Alpha bank φαίνεται ότι ελαφρώς τροποποιείται και αναμένεται όχι στο διοικητικό συμβούλιο τέλη Σεπτεμβρίου αλλά αρχές Οκτωβρίου να καθοριστεί ο νέος CEO. Με βάση ορισμένες ενδείξεις έως τις 12 Οκτωβρίου θα έχει επιλεγεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 εσωτερικών υποψηφίων και ορισμένων εξωτερικών…για τυπικούς λόγους. Αρχικώς είχε αναφερθεί ότι οι υποψήφιοι για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα είναι 4 δηλαδή Σπ. Φιλάρετος αναπληρωτής CEO, Γ. Αρώνης αναπληρωτής CEO, Αρ. Θεοδωρίδης αναπληρωτής CEO και ο Β. Ψάλτης οικονομικός διευθυντής. Ωστόσο ο Θεοδωρίδης έχει αποχωρήσει από την διαδικασία ή επί της ουσίας μπορεί να μην ενδιαφερόταν για την θέση αυτή. Έχουν απομείνει 3 υποψήφιοι.

Αυτό που φαίνεται να είναι πολύ πιθανό είναι ότι ο Βασίλης Ράπανος ο πρόεδρος της Alpha bank θα παραμείνει για ακόμη 3 χρόνια. Κάποια στιγμή είχε αναφερθεί ότι ο Δ. Μαντζούνης ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Alpha bank που αποχωρεί με δική του πρωτοβουλία θα αναλάμβανε Πρόεδρος στην Alpha bank αλλά φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει τέτοια εξέλιξη.

Ως προς τον διευθύνοντα σύμβουλο αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι στο επερχόμενο διοικητικό συμβούλιο θα έχουν καθοριστεί οι τάσεις. Η μάχη θα κριθεί όπως φαίνεται μεταξύ Αρώνη και Φιλάρετου με το πιθανότερο σενάριο ο Ψάλτης να αναβαθμιστεί στην επόμενη φάση σε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο εξέλιξη σίγουρα θετική για τον ίδιο άπαξ και ξεκίνησε από την Emporiki, έγινε CEO στην Alpha bank και ακολουθεί μια ομαλή πορεία. Ο Ψάλτης λέγεται ότι τον στηρίζει ο Paulson αλλά η Alpha bank …δεν είναι Πειραιώς.

Ως προς την επικρατούσα άποψη στο εσωτερικό της τράπεζας μπορεί να ειπωθεί ότι υπάρχει ένα ρεύμα….το οποίο για την ώρα θα το κρατήσουμε…για εμάς. Πάντως είναι πολύ θετικό να τονιστεί ότι στην Alpha bank οι εργαζόμενοι αισθάνονται ασφαλείς ότι κάτω από οποιαδήποτε σενάριο γνωρίζουν ότι η τράπεζα δεν θα έχει κενό διοίκησης.

Αποτέλεσμα εικόνας για το σημα της νικηςΆτακτη υποχώρηση της διοίκησης της ALPHA BANK:
Μετά από τις καθολικές αντιδράσεις θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα σε Κάσο, Τήλο και Λειψούς
----------------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση Ιονικής Ενότητας  

Μετά από τις καθολικές αντιδράσεις που προκάλεσε η μονομερής απόφαση της διοίκησης της τράπεζας να κλείσει τα καταστήματά της (τα μοναδικά τραπεζικά καταστήματα και ATM) στα ακριτικά νησιά Κάσο, Τήλο και Λειψούς και μετά από διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, επικράτησε εν τέλει η λογική και τα καταστήματα θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων που επρόκειτο να εφαρμοστεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου είχε κοινοποιηθεί με ένα απλό fax, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προηγούμενη διαβούλευση και επρόκειτο να επιτείνει ακόμα περισσότερο τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών αυτών των νησιών που θα χρειαζόταν να ταξιδεύουν επί ώρες ακόμα και για μία απλή τραπεζική συναλλαγή!

Επιπλέον, η συγκεκριμένη απόφαση εν μέσω μίας εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου έντασης με τους γείτονες, όπως ήταν λογικό, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε θεσμικούς φορείς, στα ΜΜΕ και στην ελληνική κοινωνία που σύσσωμοι κατέκριναν την αναλγησία και ανευθυνότητα που επιδείκνυε η τράπεζα σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που άπτεται των εθνικών συμφερόντων.

Η άμεση αντίδραση των θεσμικών και κοινωνικών φορέων που καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή την επιλογή της τράπεζας, καθώς και της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που κατήγγειλε με το από 17/8/18 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ την αντικοινωνική αυτή απόφαση, είχαν ως αποτέλεσμα η διοίκηση να κάνει στροφή 180 μοιρών, ανακοινώνοντας τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων στα 3 ακριτικά νησιά.

Ωστόσο, παρά το αίσιο τέλος αυτής της υπόθεσης με την άτακτη υποχώρηση της διοίκησης της τράπεζας, δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ένα τόσο κρίσιμο θέμα είναι ενδεικτική της ανεπάρκειας του τρόπου λειτουργίας της…

Δυστυχώς, οι χειρισμοί της διοίκησης για μία ακόμα φορά σε ένα λεπτό θέμα που άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την ALPHA BANK και αμαύρωσαν την εικόνα της στην κοινή γνώμη, καθόσον εμφανίστηκε να αποφασίζει χωρίς ίχνος εθνικής και κοινωνικής ευαισθησίας, αδιαφορώντας για το κοινωνικό ρόλο που οφείλουν να διαδραματίζουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που μάλιστα στην περίπτωση της χώρας μας διασώθηκαν με τα χρήματα και τις θυσίες των πολιτών… .

Ένοχη σιωπή

Κανείς βέβαια δεν είχε προσδοκίες ότι αυτή η υπόθεση θα περιλαμβανόταν στον τομέα του ενδιαφέροντος του «αντιπροσωπευτικού» Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank του κ. Γκιάτη, καθώς έχει άλλα «σοβαρά» θέματα για να ασχοληθεί… Ωστόσο, θα περίμενε κανείς έστω και την τυπική αντίδραση εκ μέρους της ιστορικής συνομοσπονδίας της ΟΤΟΕ, που όμως δεν ήρθε ποτέ… Φαίνεται ότι η διοίκησή της δεν αξιολόγησε το ζήτημα ως σημαντικό για να πάρει θέση και να παρέμβει ως εκπρόσωπος του παντραπεζικού συνδικαλιστικού κινήματος, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την απόλυτη ταύτιση και ευθυγράμμισή της με τις επιλογές του κ. Γκιάτη.

Η ένοχη σιωπή της ΟΤΟΕ σε αυτό και σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται του εργασιακού Μεσαίωνα που επιχειρείται να επιβληθεί, είναι ένα άκρως δυσοίωνο φαινόμενο που ήδη έχει επισύρει σοβαρές συνέπειες στο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των τραπεζοϋπαλλήλων. .

Συνάδελφοι,

Ευελπιστούμε ότι το σχετικό πάθημα έγινε μάθημα για τη διοίκηση της τράπεζας, ώστε στο μέλλον να αντιμετωπίζει αντίστοιχα μείζονος σημασίας θέματα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και προνοητικότητα. Ωστόσο, δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες ότι η τράπεζα δε θα συνεχίσει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με την εφαρμογή αμείλικτων αποφάσεων.

Παρ’ όλα αυτά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε έναν κόσμο που μοιάζει να μην αφήνει πολλά περιθώρια «για να σηκώσουμε κεφάλι», η ανατροπή αυτής της αντικοινωνικής απόφασης της τράπεζας αποδεικνύει ότι με τη συστράτευση των θεσμικών και κοινωνικών φορέων, την έγκαιρη αντίδραση και βούληση της Πολιτείας και τη μαχητική συνδικαλιστική στάση μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

ALPHA THLOS 3 minΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 19 Αυγούστου 2018

Η ALPHA BANK κλείνει τα καταστήματά της σε Κάσο, Τήλο και Λειψούς (τα μοναδικά τραπεζικά καταστήματα και ATM στα 3 ακριτικά νησιά) !
KΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καθώς φαίνεται η διοίκηση της ALPHA BANK έχει βαλθεί με κάθε μέσο να χτίσει τη «φήμη» της, προχωρώντας σε ενέργειες απόλυτα καταδικαστέες από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας!

Η τελευταία απόφασή της -γιατί η αλήθεια είναι πως αποτελεί τη συνέχιση μίας αλυσίδας αντίστοιχων αποφάσεων- να κλείσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου τα καταστήματα που διατηρεί στα ακριτικά νησιά Κάσο, Τήλο και Λειψούς, σε μία περίοδο μάλιστα εθνικής έντασης με τους γείτονες, αφήνοντάς τα χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα και ATM, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε θεσμικούς φορείς (ήδη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι οδηγείται σε διακοπή κάθε συνεργασίας με την ALPHA BANK…), στα ΜΜΕ και στην ελληνική κοινωνία.

Μάλιστα, όπως ενημερωνόμαστε από τα ΜΜΕ, η απόφαση κοινοποιήθηκε ξαφνικά, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, μέσα από ένα απλό… fax!

Οι κάτοικοι πλέον των νησιών αυτών θα πρέπει να ταξιδεύουν επί ώρες για μπορούν να πραγματοποιήσουν ακόμα και μία απλή τραπεζική συναλλαγή. Αυτή η απόφαση βεβαίως εντάσσεται στα πλαίσια της λήψης των αποφάσεων με αυστηρώς οικονομικά κριτήρια, αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες αυτών των ακριτικών νησιών, αλλά και αδιαφορώντας για τον κοινωνικό ρόλο που οφείλουν να επιτελούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αλλά αυτά για τη διοίκηση της ALPHA BANK είναι μικρές λεπτομέρειες…

Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι οι τράπεζες διασώθηκαν με την ανακεφαλαιοποίηση από τα χρήματα και τις θυσίες του ελληνικού λαού, που πλήρωσε το μάρμαρο για την ανεύθυνη διαχείριση της εποχής της κίβδηλης ευμάρειας και το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν είναι να στηρίξουν τους σωτήρες τους, παραμερίζοντας, ειδικά σε τόσο ευαίσθητες περιπτώσεις, τις λογιστικές λογικές και τις οικονομίες κλίμακας…

Οι οικονομίες κλίμακας της τράπεζας για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους με τη συνεχιζόμενη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και με την εφαρμογή αμείλικτων αποφάσεων καλά κρατούν. Εμείς έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι τα προβλήματα στην τράπεζα δε δημιούργησαν τα καταστήματα στα ακριτικά νησιά ή οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοί της, αλλά οι υπέρογκες παροχές προς τα υψηλόβαθμα στελέχη και η άκριτη παροχή αεροδανείων και μετοχοδανείων μέχρι πριν λίγα χρόνια…

Γιατί πέραν της προφανούς ανεκδιήγητης πορείας της διοίκησης στο δρόμο της αναλγησίας και του παραλογισμού σε σειρά ζητημάτων, η συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί να μη συνδεθεί και με την απουσία ευθυκρισίας και αισθήματος ευθύνης, αφού σε μία δύσκολη εθνικά περίοδο ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι αποφάσεις της διοίκησης τελικά το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δυσφημίζουν το όνομα της τράπεζας, να προκαλούν κύματα αντιπάθειας και να αμαυρώνουν τη φήμη της. Και πολύ φοβούμαστε ότι αν συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς σύντομα δε θα μιλάμε για τη φήμη της τράπεζας, αλλά για την υστεροφημία της…

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να σημειώσουμε για μία ακόμα φορά την χαώδη διαφορά τραπεζικής κουλτούρας που διέκρινε την ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ από τη σημερινή ALPHA BANK, αφού οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η ΙΟΝΙΚΗ, δίνοντας σημασία και στον κοινωνικό ρόλο που προαναφέραμε, δε δίστασε να ανοίξει κατάστημα στο ακριτικό νησί της Σύμης ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 – και μάλιστα με πρωτοποριακή online σύνδεση για την εποχή – ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλες τράπεζες… .

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Σ. Φιλιππόπουλος Ν. Αλεξόπουλος

ΠΗΓΗ

«Η πιο ενδιαφέρουσα είδηση που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank την Παρασκευή 29/6, ήταν ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, κ. Δημήτρη Μαντζούνη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο σώμα των μετόχων.

Μάλιστα, ο κ. Μαντζούνης εξέφρασε την άποψη ότι ο διάδοχός του πρέπει να προέρχεται από το χώρο της Alpha Bank, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να πάψει να βρίσκεται στην υπηρεσία της τράπεζας από άλλη θέση (χωρίς να διευκρινίζει ποια).

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε σειρά δικαστικών εκκρεμοτήτων (αφορούν και τον ίδιο) που βρίσκονται σε εξέλιξη και θεωρεί ότι δυσχεραίνουν το έργο της διοίκησης…

Εμείς πιστεύουμε ότι όποιος επιλεγεί, δε θα πρέπει να προέρχεται από τα υπόλοιπα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Alpha Bank, καθόσον τα όσα έχουν συμβεί στην τράπεζα - και στη στρατηγική της - από το 2004 μέχρι σήμερα δεν δικαιολογούν μία τέτοια επιλογή, η οποία οπωσδήποτε δεν θα σηματοδοτεί την επιβαλλόμενη διοικητική εξυγίανση. (***)

Ωστόσο, ο κ. Μαντζούνης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της τράπεζας, αναφέροντας τις επιδόσεις της στα πρόσφατα αποτελέσματα των stress test. Βέβαια, οι δικές μας εκτιμήσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες…

Τα stress test που επικαλέστηκε ο κ. Μαντζούνης χρυσώνουν το χάπι μίας ιδιαιτέρως προβληματικής και ρευστής κατάστασης στην οποία βρίσκονται όλες οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, καθώς σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους θέση και πόσο ευάλωτες παραμένουν.

Το μεγάλο πρόβλημα για το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι τα κόκκινα δάνεια που χωρίς την υλοποίηση ρεαλιστικών, ευνοϊκών ρυθμίσεων για τη διαχείρισή τους, δεν θα υπάρξει λύτρωση….

Ο Σύλλογός μας έχει ασκήσει έντονη κριτική στην περίοδο διοίκησης Μαντζούνη και έχουμε έρθει επανειλημμένως ανοιχτά σε σύγκρουση μαζί του για την αναποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας, για την έλλειψη αξιοκρατίας και κανόνων χρηστής διοίκησης, αλλά και για την απουσία ενός στρατηγικού σχεδιασμού με προοπτική ανάπτυξης της τράπεζας.

Η επικείμενη παραίτηση του κ. Μαντζούνη, αν ενδεχομένως συνδυαστεί με τη διαδοχή του από ένα ικανό στέλεχος που να συγκεντρώνει τις απαραίτητες ικανότητες, γνώσεις και εμπειρία στο τραπεζικό σύστημα, ενδεχομένως να συμβάλει στη βελτίωση των επιδόσεων, της εικόνας και την ανάκτησης αξιοπιστίας της τράπεζας, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού, οδηγώντας τη σε ένα εκσυγχρονισμένο μοντέλο λειτουργίας που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας εποχής που διαμορφώνεται στο τραπεζικό σύστημα.

Είναι μία εξέλιξη απαραίτητη για το εγχώριο τραπεζικό μας σύστημα συνολικά, που σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεφύγει από τους επικίνδυνους σκοπέλους της κρίσης. Για να φτάσει στα ήρεμα νερά της ομαλότητας απαιτούνται τομές και μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν προοπτική επιβίωσης και συνάμα θα προστατεύσουν το επάγγελμα του τραπεζοϋπαλλήλου από τη διαρκή υποβάθμιση και φθορά που υπόκειται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, αλλά και τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων… .

(***) Η ανυπαρξία λογοδοσίας και ανάληψης ευθύνης είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των σύγχρονων μοντέλων διοίκησης των ελληνικών τραπεζών. Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη το 2010, όταν τράπεζα του εξωτερικού είχε επισημάνει την Έκθεση της Alpha Bank σε Βαλκανική χώρα ως ένα από τα σημαντικότερα τότε προβλήματά της και εντούτοις ο αρμόδιος Γεν. Διευθυντής που επόπτευε αυτές τις δραστηριότητες, αναβαθμίστηκε. .

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Σ. Φιλιππόπουλος Ν. Αλεξόπουλος »

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank ο κ. Δημήτρης Μαντζούνης

alpha logo2 Στην ομιλία του κατά την Γενική Συνέλευση Μετόχων της Alpha Bank που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, o Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δ. Π. Μαντζούνης, διατύπωσε την πρόθεσή του να δρομολογήσει τη διαδικασία διαδοχής του.

Τούτο ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει με την αρμόζουσα για τη θέση και ιστορία της Alpha Bank στο τραπεζικό σύστημα περίσκεψη, σύνεση και προσοχή.

Οι σημαντικές προκλήσεις που υπάρχουν θα πρέπει να προσδιορίζουν τις ιδιότητες και ικανότητες που θα πρέπει ο επόμενος Διευθύνων Σύμβουλος να κατέχει. 

H Alpha Bank έχει ήδη στο στελεχιακό της δυναμικό ανθρώπους που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτόν τον ρόλο, τόνισε, ενώ ο ίδιος θα συνεχίσει να προσφέρει στην Τράπεζα και τον Όμιλο από τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης.

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR

Σημαντικό επίσης στοιχείο που προέκυψε από την ομιλία του Δ.Μαντζούνη είναι και το ότι η Τράπεζα έχει ήδη επιτύχει τους στόχους του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως όσον αφορά τόσο στον αριθμό Εργαζομένων όσο και στον αριθμό Καταστημάτων.

 

ethelousiaΣύλλογος Εργαζομένων στην Alpha Bank προερχομένων εκ της Ιονικής

“Φτωχό” και κατώτερο των προσδοκιών το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της τράπεζας

Συνάδελφοι,
Μετά την ανακοίνωση της εθελουσίας εξόδου από την τράπεζα και αφού οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι ανέλυσαν κάθε φανερή και “κρυφή” πτυχή της, σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία που πρέπει να αξιολογήσετε προκειμένου να λάβετε μία απόφαση ζωής για τη συμμετοχή σας ή όχι στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Κατ' αρχάς, οφείλουμε να τονίσουμε ότι συγκρίνοντας το πρόγραμμα συντεταγμένης εθελουσίας εξόδου που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 8/6/18 (δείτε το πατώντας εδώ) από την Alpha Bank με τα αντίστοιχα προηγούμενων ετών -θεσμοθετημένα ή άτυπα- είναι σαφώς φτωχότερο.

Τούτο δε, διότι το πρόγραμμα αυτό στοχεύει κυρίως στους συναδέλφους της Πίστεως και της Εμπορικής που φέρονται να θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης βάσει της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ. Στους συναδέλφους αυτούς συνιστούμε να ερευνήσουν ενδελεχώς το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους με βάση το προσυνταξιοδοτικό, πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση.

Οι συνάδελφοι της ΙΟΝΙΚΗΣ πρέπει να προσέξετε και να συνυπολογίσετε όλα τα δεδομένα :

  • Συνολικό χρόνο ασφάλισης
  • Έναρξη της ασφάλισης
  • Ημερομηνία θεμελίωσης δικαιώματος πλήρους ή μειωμένης σύνταξης
  • Δικαίωμα αυτασφάλισης και προϋποθέσεις
  • Υπολογισμός του ποσού της σύνταξης
  • Ηλικία
  • Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.

Θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά πριν επιλέξετε ολόκληρη ή μειωμένη αποζημίωση, σε συνδυασμό με μειωμένη μισθοδοσία για τα επόμενα 1-2-3 έτη. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν και θετικά και αρνητικά, ανάλογα με την εργασιακή, ασφαλιστική και ηλικιακή ταυτότητα του καθενός. Προτού πάρετε οποιαδήποτε απόφαση να μελετήσετε με ψυχραιμία, σοβαρότητα και σύνεση όλα τα δεδομένα και να μην προστρέξετε να δηλώσετε συμμετοχή με το δέλεαρ της προσαύξησης του 5% πριν να είστε απολύτως σίγουροι ότι κάνετε τη σωστή επιλογή, διότι η κατάθεση της αίτησής σας δεν ανακαλείται.

Αυτό δε, που πρέπει να σας τονίσουμε, έχοντας και την εμπειρία της εθελουσίας του 2014, είναι ότι στην περίπτωση που δεν είναι πολύ κοντά ο χρόνος απονομής σύνταξης, σας συμβουλεύουμε να μη διακινδυνεύσετε, διότι το ασφαλιστικό μέσα στα επόμενα χρόνια φαίνεται ότι θα αλλάξει και πάλι και επομένως αν έχετε αποχωρήσει με τα σημερινά ασφαλιστικά δεδομένα μπορεί να βρεθείτε προ αδιεξόδου, ειδικά αν ο στόχος σας είναι η μειωμένη σύνταξη που απαιτεί να έχετε τον απαραίτητο αριθμό ημερών ασφάλισης μέσα στην τελευταία πενταετία.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα συνυπολογίσετε λεπτομερώς. Να θυμάστε ότι ο καθένας είναι μία ξεχωριστή περίπτωση ασφαλιστικά και επομένως σας συνιστούμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε όσα θα ακούγονται από συναδέλφους σας για τις δικές τους περιπτώσεις και να μη λάβετε καμία απόφαση αν προηγουμένως δεν έχετε εσείς οι ίδιοι άμεση, υπεύθυνη, εξατομικευμένη πληροφόρηση για όσα ισχύουν για την περίπτωσή σας.

Συνάδελφοι, Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπ'όψη το γεγονός ότι μετά την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπάρξει ανάκληση, η απόφαση για συμμετοχή στην εθελούσια έξοδο είναι Απόφαση Ευθύνης – Απόφαση Ζωής και όποιος συνάδελφος συμπληρώσει αίτηση συμμετοχής πρέπει να έχει εξαντλήσει κάθε λεπτομέρεια που αφορά τις ασφαλιστικές και οικονομικές του προϋποθέσεις.

Να έχετε υπ' όψη ότι, σύμφωνα με την εμπειρία μας από την προηγούμενη εθελούσια έξοδο το 2014, πολλοί συνάδελφοί μας που αποχώρησαν τότε χωρίς να έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, καθόσον είναι δεδομένο ότι τα έτοιμα λεφτά φεύγουν γρήγορα...

Επιπλέον, συμβουλεύουμε τους συναδέλφους που αμφιταλαντεύονται να μη βιαστούν να κάνουν την επιλογή τους, αφού όπως σας έχουμε ενημερώσει και κατά το παρελθόν, θεωρούμε βέβαιο ότι οι διαδικασίες εθελούσιας εξόδου θα συνεχιστούν και στο μέλλον, αφού αποτελεί κεντρική στρατηγική των τραπεζών η μείωση του προσωπικού και κατά συνέπεια του λειτουργικού τους κόστους.

Ήδη, η τράπεζα έχει πιάσει το στόχο μείωσης του προσωπικού του επιχειρησιακού πλάνου 2015-2018 και ουσιαστικά οι σχεδιασμοί και οι ενέργειές της έχουν να κάνουν με την προσπάθειά της να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά εν όψει του επόμενου επιχειρησιακού πλάνου μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Συνεπώς, θέλουμε να ελπίζουμε ότι όσοι συνάδελφοι συμμετάσχουν θα το κάνουν με βεβαιότητα για την επιλογή τους κατόπιν ωρίμου σκέψεως. .

Ο Σύλλογός μας θα σταθεί αρωγός στις υποθέσεις σας για όσο διαρκέσει η διαδικασία.

Να επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα μας για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις και επί αυτού του θέματος, ενώ μπορείτε να απευθύνεστε στο Σύλλογό μας για όποια σχετική απορία και πληροφορία επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο -χωρίς περαιτέρω κρίσεις και σχόλια- άρθρο από το bankingnews.

««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

Στην Εθνική ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες πρώτες ζυμώσεις με στόχο να ανατεθεί σε εταιρία η διερεύνηση της τραπεζικής αγοράς στελεχών εντός και εκτός Ελλάδος.

Δύο διαγωνιστικές διαδικασίες σχεδιάζονται σε Εθνική τράπεζα και Alpha bank με στόχο να προπαρασκευάσουν την αλλαγή στα managements των δύο τραπεζών. Με βάση καλά ενημερωμένες πηγές χρονοδιαγραμματικά η Εθνική τράπεζα θα προηγηθεί και θα ακολουθήσει η Alpha bank.

Στην Εθνική ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες πρώτες ζυμώσεις με στόχο να ανατεθεί σε εταιρία η διερεύνηση της τραπεζικής αγοράς στελεχών εντός και εκτός Ελλάδος. Η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει μάλλον αρχές ή μέσα Ιουνίου με στόχο έως το τέλος Καλοκαιριού ή αρχές Σεπτεμβρίου 2018 να έχει επιλεγεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος για την Εθνική τράπεζα.

Ως προς την ονοματολογία θα πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι παρά την μεγάλης σημασίας θέση του CEO της Εθνικής τράπεζας. Άπαξ και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία ότι λέγεται είναι περιορισμένης αξίας. Ο Παύλος Μυλωνάς είναι ξεκάθαρο ότι θα συμμετάσχει στην διαδικασία και προφανώς και άλλα τραπεζικά στελέχη. Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι τι είδους διοίκηση χρειάζεται η Εθνική τράπεζα. Χρειάζεται ένα τραπεζίτη κύρους, ένα παράγοντα που θα δώσει νέα πνοή στην Εθνική τράπεζα η οποία εσχάτως έχει υποστεί ορισμένα πλήγματα λόγω της διοικητικής κρίσης.

Για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής θα πρέπει να πρυτανεύσει ο ορθολογισμός, να πρυτανεύσει η προτεραιότητα ότι η Εθνική χρειάζεται ένα ισχυρό διοικητικό σοκ που θα κινητοποιήσει τις μεγάλες δυνάμεις της τράπεζας. Πλέον μπορεί να ειπωθεί ότι ακόμη και εάν δεχθούμε ότι υπήρξε διοικητικό πραξικόπημα στην Εθνική τράπεζα είναι βέβαιο ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος πρέπει να προκαλεί τον σεβασμό στο διοικητικό συμβούλιο. Η καθαίρεση Φραγκιαδάκη από CEO της Εθνικής με 8 κατά σε σύνολο 10 στο διοικητικό συμβούλιο και με εξαίρεση την ψήφο του Χ. Μάκκα ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης στην Γενική Συνέλευση αποδεικνύει ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να έχει διασφαλίσει την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου και βεβαίως του ΤΧΣ.

Το πρόσωπο που θα αναλάβει θα είναι έκπληξη και δεν θα είναι αυτός ή αυτοί που η αγορά υπολογίζει ή εκτιμάει.

Τι θα συμβεί στην Alpha bank

Διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει και στην Alpha bank, ωστόσο οι εξελίξεις οριοθετούνται από τις αποφάσεις που θα λάβει ο Δήμος Μαντζούνης ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου που έχει μια διαδρομή επιτυχημένη.

Επί διοίκησης Μαντζούνη η τράπεζα κατάφερε να παραμείνει η πρώτη τράπεζα σε ποιοτικούς δείκτες μια εποχή ακραίας τραπεζικής αμφισβήτησης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διοίκηση Μαντζούνη είναι από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της τράπεζας καθώς κρίθηκε και δοκιμάστηκε στην χειρότερη περίοδο της τραπεζικής ιστορίας.

Ωστόσο ο Δ. Μαντζούνης είναι πιθανό – όχι βέβαιο αλλά πιθανό – στην Γενική Συνέλευση της Alpha bank προς τα τέλη Ιουνίου να ανακοινώσει ότι θα είναι η τελευταία γενική συνέλευση στην οποία θα συμμετάσχει. Με βάση κάποιες πληροφορίες διαγωνιστική διαδικασία για την διαδοχή θα μπορούσε να ξεκινήσει μετά την Γενική Συνέλευση με προοπτική έως το τέλος του 2018 να έχει βρεθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Το βασικό θέμα είναι θα είναι πρόσωπο από το εσωτερικό της τράπεζας ή εφόσον είναι διαγωνιστική διαδικασία θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και τραπεζικά στελέχη εκτός Alpha bank; Με βάση την λογική η Alpha bank μπορεί να καλύψει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου από το εσωτερικό με τέτοιο τρόπο ώστε η μετάβαση να είναι βελούδινη και θετική για τον όμιλο της Alpha bank.

Υπάρχει μια αίσθηση ότι ο Γιώργος Αρώνης και ο Β. Ψάλτης θα διεκδικήσουν την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Κάποιοι βλέπουν Αρώνη ο οποίος έχει όλα τα πλεονεκτήματα του επιτυχημένου manager κάποιοι τον Ψάλτη που του πιστώνουν την «υπεροχή» στο stress tests.

H πραγματικότητα είναι ότι ο Γιώργος Αρώνης αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση για την Alpha bank για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν. Ωστόσο και οι δύο επιλογές είναι βέβαιο ότι θα πάνε μπροστά την Alpha bank σε μια περίοδο όπου οι τράπεζες θα δώσουν μάχη…στις λεπτομέρειες για να ξεχωρίσουν.

ΠΗΓΗ

Tης Αναστασίας Παπαϊωάννου 

«««««««««««««««««««««««««

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου «ανοικτού τύπου» όσον αφορά το χρονικό διάστημα που θα δοθεί στους εργαζόμενους για να δηλώσουν συμμετοχή, ετοιμάζεται να ανακοινώσει σύντομα η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,00%.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι το νέου τύπου πρόγραμμα αφορά περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους της τράπεζας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες.

Σε αντίθεση με τη φιλοσοφία των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου που έχουν έως σήμερα εφαρμοστεί, το επικείμενο πρόγραμμα της Αlpha Βank είναι καινοτόμο, καθώς δεν θα θέσει στους εν δυνάμει αποχωρούντες από την τράπεζα χρονικό περιορισμό ενός μηνός, όπως συνέβαινε έως τώρα. «Θα είναι ανοικτό, χωρίς ασφυκτικό πλαίσιο, έτσι ώστε να δοθεί ο χρόνος, ο εργαζόμενος να σταθμίσει με προσοχή τα οφέλη, χωρίς βιασύνη και σφιχτά χρονικά όρια», τονίζει στο Euro2day.gr πηγή με γνώση της διαδικασίας.

Όσον αφορά το ανώτερο όριο αποζημίωσης, η εκτίμηση είναι ότι θα κινείται εντός των γνωστών πλαισίων και δεν θα ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.

Οφελος 60 εκατ. ευρώ

Η τράπεζα έχει ήδη σχηματίσει πρόσθετη πρόβλεψη το τέταρτο τρίμηνο του 2017 για το κόστος της εφεξής αποχώρησης του προσωπικού, ύψους 92,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές, το ετήσιο όφελος (σ.σ. εξοικονόμηση δαπανών) από το νέου τύπου πρόγραμμα εθελούσιας που θα ανακοινώσει η τράπεζα εκτιμάται στην περιοχή των 60 εκατ. ευρώ. Η απόφαση για περαιτέρω μείωση του προσωπικού ελήφθη στο πλαίσιο της υλοποίησης του τριετούς (2017-19) επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών λειτουργιών της τράπεζας, μείωση του λειτουργικού κόστους, ψηφιακό μετασχηματισμό και αξιοποίηση νέων λύσεων και υποδομών.

Σήμερα η Αlpha Βank, μετά και το τελευταίο στοχευμένο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που υλοποίησε το 2016, αριθμεί 8.667 εργαζόμενους στην Ελλάδα, έχοντας πιάσει τον επιχειρησιακό στόχο για μείωση του προσωπικού στο τέλος του 2017 κάτω από 9.504 άτομα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΙΛΤΕΣύλλογος Εργαζομένων στην Alpha Bank (προερχομένων εκ της Ιονικής) , 26 Απριλίου 2018

Για καζάνι που βράζει και για μεθοδεύσεις «μακαρθισμού της δεκαετίας του 1940» κάνει λόγο ο ΣΥΙΛΤΕ στην ανακοίνωσή του. Ανάμεσα στα άλλα ο Σύλλογος της πρ. Ιονικής καταγγέλει ότι ... «η διοίκηση της Alpha Bank συνεχίζει την υλοποίηση μίας άτυπης εθελουσίας εξόδου, όχι συντεταγμένης (με θέσπιση συγκεκριμένων κινήτρων αποχώρησης γενικής εφαρμογής), όπως π.χ. αυτή της Τράπεζας Πειραιώς που έληξε προσφάτως, αλλά à la carte , υπό την έννοια ότι το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού της τραπέζης θα κατανεμηθεί κατά βούληση, διαπραγματευόμενη σε ατομική βάση με συγκεκριμένους υπαλλήλους

http://www.moneyonline.gr/datafiles//IMG_4036.JPGΡεπορτάζ από το "moneyonline.gr"

Ηλεκτρονικά θα εξυπηρετούνται οι συναλλασσόμενοι σε ακόμη οκτώ καταστήματα της Alpha Bank από τη Δευτέρα 2 Απριλίου, με τα Ταμεία να ...καταργούνται.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος μετασχηματισμού του δικτύου των καταστημάτων της τράπεζας, η διοίκηση της οποίας στοχεύει μέχρι και το τέλος του έτους οι μισές της μονάδες να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, σε κάθε κατάστημα θα λειτουργεί μόνο ένα ή το πολύ δύο ταμεία.

Τα ηλεκτρονικά κανάλια

Στην είσοδο αυτών των καταστημάτων, εξειδικευμένο προσωπικό θα υποδέχεται τους πελάτες και θα τους κατευθύνει στην ειδική ψηφιακή γωνία, όπου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν όλες τις συναλλαγές τους μέσω:     

  - e-banking    

  - phone banking    

  - αυτόματων εισπρακτικών μηχανημάτων 

Μόνο εάν μία συναλλαγή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω των παραπάνω δικτύων, πχ. κατάθεση επιταγής, θα γίνεται χρήση του διαθέσιμου Ταμείου. 

Μέχρι και σήμερα 6 καταστήματα στην περιοχή της Πρωτεύουσας λειτουργούν από τα τέλη του 2017 με αυτόν τον τρόπο, ενώ από τη Δευτέρα 2 Απριλίου το μοντέλο υιοθετείται από 8 ακόμη καταστήματα. 

Στόχος της τράπεζας είναι περίπου 200 - 250 καταστήματα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, να ακολουθούν αυτό το πρότυπο μέχρι και το τέλος του 2018.

Στη φωτό βλέπετε την ψηφιακή «γωνία» ενός από τα ανακαινισμένα καταστήματα της τράπεζας

ΠΗΓΗ

http://www.ionikienotita.gr/wp-content/uploads/2018/03/syilte-logotypo.pngΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK 
ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ
Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51 
ΤΗΛ.:210_3250692–3-4
FAX:210_3311278                                                                                                     

e-mail:  

 

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 21    Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ; 

 - Να προηγηθεί “εθελούσια” έξοδος στα μέλη της εκτελεστικής διοίκησης της Alpha Bank που “πολιορκούνται” από τη Δικαιοσύνη, καθώς και στα συνδικαλιστικά στελέχη που την στηρίζουν 

 - Κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των εργαζομένων για αποχώρηση πριν την ανακοίνωση επίσημης εθελουσίας εξόδου από την τράπεζα, εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για όσους θα αλλάξουν γνώμη και θα θελήσουν να παραμείνουν τελικά στην εργασία τους .

Συνάδελφοι, 
Μέχρι την ανακοίνωση της εθελουσίας εξόδου για την οποία διοχετεύεται (επισήμως...) ότι θα γίνει κατά τον Ιούνιο..., η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας θα συνεχίσει εντατικά την άτυπη εθελούσια έξοδο κατά τις γνωστές τακτικές, μεθόδους και διαδικασίες. Μάλιστα, προκειμένου να ευδοκιμήσει ο σχεδιασμός της, ήδη τεχνηέντως και “αρμοδίως” διαρρέονται πληροφορίες από τους γνωστούς “αβανταδόρους” και ότι τάχα το οικονομικό κίνητρο της άτυπης είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα ορίζει η επίσημη εθελούσια έξοδος του Ιουνίου. 

Οι απαραίτητες “διεργασίες” εκ μέρους της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού για την επιτυχία του εγχειρήματος της άτυπης εθελουσίας εξόδου είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα δελτία αξιολόγησης, νωρίς - νωρίς φέτος, “πάνε κι έρχονται” ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητες υποαξιολογήσεις που θα δώσουν “επιχειρήματα” στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για να μπορεί να πιέσει - και με αυτά - τους στοχοποιημένους συναδέλφους να υπογράψουν εκουσίως την αποχώρησή τους.

Παράλληλα, οι γνωστοί συνδικαλιστικοί κύκλοι άρχισαν ήδη να διαδίδουν όσα απαιτούνται προκειμένου να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι οικειοθελώς στην έξοδο πριν οποιαδήποτε ανακοίνωση επίσημης εθελουσίας εξόδου. Μάλιστα, πριν “ευαισθητοποιηθούν” και ασχοληθούν με τα φύλλα αξιολόγησης και την αξιοκρατία που δήθεν ευαγγελίζονται, άρχισαν να περιδιαβαίνουν και την επαρχία για να διαδώσουν “τα νέα” περί της... πλούσιας άτυπης εθελουσίας εξόδου και της συγχώνευσης με την Τράπεζα Πειραιώς, προσβάλλοντας συγχρόνως και τους Διευθυντές των Καταστημάτων που τόλμησαν να παρακούσουν τις άνωθεν εντολές υποαξιολόγησης εις βάρος των εργαζομένων (δυστυχώς για κάποιους ελάχιστους Διευθυντές δεν έπιασαν το... στόχο του προβλεπόμενου ποσοστού υποαξιολόγησης των εργαζομένων...).

Είναι βέβαιο ότι το όποιο ενδιαφέρον εκδηλωθεί έστω και για απλή πληροφόρηση από τους συναδέλφους πριν την επίσημη ανακοίνωση εθελουσίας εξόδου, απλά θα μεγαλώσει τον κατάλογο των “στοχοποιημένων”, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται, καθόσον θα αρχίσει το γνωστό “πάνω χέρι κάτω χέρι” των ενδιαφερομένων. 

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι, έως ότου πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους, θα πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το “παιχνίδι” χωρίς να συμμετέχουν αναφανδόν σε αυτό και να περιμένουν, καθόσον μάλιστα αναμένονται σοβαρές εξελίξεις.

Πρώτον, αναμένονται αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Alpha Bank στις αρχές του καλοκαιριού, οι οποίες μπορεί να επιφέρουν αλλαγές στις αποφάσεις και τους προγραμματισμούς της τράπεζας. 

Δεύτερον, έρχονται καταιγιστικές αλλαγές στο ελληνικό τραπεζικό τοπίο, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με την υπ’αριθμ. 8/6.9.17 ανακοίνωσή μας :

                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 

Δυσοίωνες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη ρήση του Γιάννη Κωστόπουλου 

Δυστυχώς οι προβλέψεις του τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου για "δυόμιση" τράπεζες φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν μετά από δεκαπέντε χρόνια. Αυτό το καταλαβαίνει άραγε η σημερινή Διοίκηση της Τράπεζας; Την προβληματίζει το θέμα και τι κάνει επ'αυτού; 

Από τα στοιχεία που έχουμε υπ'όψη μας και παραθέτουμε στη συνέχεια, προκύπτει η αρνητική απάντηση. Δεν φαίνεται να την απασχολεί πρωτίστως το καλώς εννοούμενο συμφέρον της τράπεζας και όλων των μετόχων της, ούτε όλου του προσωπικού της.

                                          

                                    Απόφαση Ζωής 

Συνάδελφοι, 

Η κατάσταση είναι ρευστή. Δεν ξέρουμε αν τον Ιούνιο θα γίνει οπωσδήποτε εθελούσια έξοδος, αφού η τράπεζα δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, όμως όλα δείχνουν ότι η μεγάλη εθελούσια έξοδος θα γίνει μάλλον μετά τις επερχόμενες τραπεζικές εξελίξεις στην Ελλάδα (π.χ. απορρόφηση της Alpha Bank από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, που κατά πληροφόρησή μας είναι το επικρατέστερο σενάριο και όχι συγχώνευση με την Τράπεζα Πειραιώς). Και οπωσδήποτε δεν θα γίνει από την κ. Πηνελόπη Κονιδάρη, στην οποία καταλήγει αυθημερόν οποιαδήποτε εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους σας προς τους εκπροσώπους σας ή και αλλού (βλ. “πάνω χέρι κάτω χέρι”).

Συνάδελφοι, πάρτε την απόφασή σας (απόφαση ζωής) χωρίς φόβο, με ψυχραιμία και σύνεση. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Το “παιχνίδι” που παίζεται είναι γνωστό, παίχτηκε με παραλλαγές και με την εθελουσία του 2014. Ο προϋπολογισμός της Alpha Bank έχει προβλέψει περί τα 100 εκατ. ευρώ για την εθελούσια έξοδο και σε αυτήν θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι είναι αποφασισμένοι με βάση τα κριτήρια (υποκειμενικά και αντικειμενικά) που ο καθένας μας θέτει ξέχωρα από το διπλανό του.  Σε κάθε περίπτωση συνάδελφοι, θα πρέπει να διαβάσετε (στην ιστοσελίδα www.ionikienotita.gr) και την ανακοίνωση υπ'αριθμ. 9/20.9.17 του Συλλόγου μας ώστε να είστε ενημερωμένοι σωστά και υποψιασμένοι για να μην μπορεί κανένας να σας παραπλανήσει.

                Για τους εργαζόμενους της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ 

Όσον αφορά τους συναδέλφους από την ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού με ευθύνη της κ. Κονιδάρη, ο κλάδος σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ στον ΕΦΚΑ (Δραγατσανίου 8) έχει στοκαρισμένες 250 περίπου αιτήσεις συνταξιοδότησης. Δηλαδή όποιος φύγει και περιμένει να πάρει τη σύνταξή του και το εφάπαξ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Όσον αφορά το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ οι συνάδελφοι που θα αποχωρήσουν από την Τράπεζα και θα επιλέξουν να αναλάβουν τις ατομικές τους εισφορές και να αποποιηθούν το δικαίωμα συντάξεώς τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου καταστατικού του επικουρικού μας ταμείου που ισχύουν από 1/2/2018, η ατομική μερίδα των εν ενεργεία ασφαλισμένων έχει μειωθεί περίπου κατά το 1/3. Αυτό σημαίνει ότι π.χ. ένας ασφαλισμένος που κατέβαλε ατομικές εισφορές 30.000 ευρώ, θα εισπράξει περίπου 20.000 ευρώ και κατόπιν αναλογιστικής μελέτης που θα γίνει ειδικά για τη μείωση των ατομικών μερίδων των εν ενεργεία ασφαλισμένων (η τροποποίηση αυτή του καταστατικού εγκρίθηκε με την ψήφο των εκπροσώπων του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ). 

                    Ανίερη, αμφίδρομη σχέση 

Συνάδελφοι, σημειώστε επίσης ότι την ώρα που η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πιέζει τους εργαζόμενους για να αποχωρήσουν, διατηρεί παράλληλα αποσπασμένους συνδικαλιστές - που σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν δικαιούνται απόσπαση (και μάλιστα μετά συνδικαλιστικών επιδομάτων) - για να τους έχει προφανώς - και αυτούς - για αβάντα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι τακτικές της (π.χ. εκ της Εμπορικής).  Ο επηρεασμός (βλ. Εκμαυλισμός) συνδικαλιστικών συνειδήσεων στην Alpha Bank είναι πλέον γεγονός αδιαμφισβήτητο. Επί του σοβαρού αυτού θέματος ο Σύλλογός μας έχει απευθύνει στις αρμόδιες Επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank και στον εκπρόσωπο του Τ.Χ.Σ., σχετική υπ'αριθμ. 9/22.2.2018 επιστολή (υπ'όψη της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου κ. Carolyn G. Dittmeier, του Προέδρου της Επιτροπής Αποδοχών κ. Richard R. Gildea και του εκπροσώπου του Τ.Χ.Σ. κ. Σπύρου Α. Μαυρόγαλου) και περιμένουμε οπωσδήποτε την απάντησή τους.  

Για όλα τα παραπάνω και οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά τους προερχόμενους από την ΙΟΝΙΚΗ, τα μέλη του ΣΥΙΛΤΕ μπορούν να απευθύνονται στο Σύλλογό μας για έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση.         

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς     

    Για το Δ.Σ.                  

    Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

    Ν. Αλεξόπουλος            Γ. Ανδριώτης

ΠΗΓΗ