Ανακοίνωση για το πρόγραμμα αποχώρησηςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ (16.7.2019)

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
η Διοίκηση τής Τράπεζας με σχετική ανακοίνωση έκανε γνωστή στο προσωπικό πρόταση προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης, το οποίο μάλιστα σε περίπτωση πρόσληψης από την Intrum ή από ανταγωνίστρια συστημική Τράπεζα εντός του επόμενου έτους υποχρεώνει σε άμεση επιστροφή κάθε ποσού αποζημίωσης στην Τράπεζα και μάλιστα εντόκως.

Ο Σύλλογός μας, με νωπές τις μνήμες των απόλυτα επιτυχημένων κινητοποιήσεων στο RBU και τη συγκινητική στήριξη των εργαζομένων τόσο στις κεντρικές υπηρεσίες όσο και στο Δίκτυο των καταστημάτων, προκαταβολικά σας καλεί να γυρίσετε την πλάτη στις απατηλές «σειρήνες» των προγραμμάτων «εθελούσιας» ανεργίας.

Άλλωστε, αδιάψευστοι μάρτυρες παραμένουν οι αποχωρήσαντες συνάδελφοί μας, που συμμετείχαν σε προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα, με τα αποτελέσματα στις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι άκρως αποκαρδιωτικά.

Τα πολυπόθητα εναλλακτικά … «επιχειρηματικά σχέδιά» τους κατέρρευσαν, οι συνεχείς ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις τούς διέψευσαν, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η υποαμειβόμενη και ανασφάλιστη εργασία αντικατέστησαν τη σταθερή και ρυθμισμένη βάσει συμβάσεων εργασία,οι απογοητεύσεις, τα αμφιθυμικά συναισθήματα και η κατάθλιψη ήλθαν δυστυχώς στο προσκήνιο, όπως αντίστοιχα η μείωση της συζυγικής και οικογενειακής ποιότητας ζωής.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην απεμπολήσουν, για κανένα λόγο, την εργασία τους, το προστατευτικό πλαίσιο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε επίπεδο μισθολογικών και λοιπών ρυθμίσεων, κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες, που αναμφισβήτητα βιώνουμε καθημερινά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις, έχοντας πάντοτε κατά νου -την αποτελεσματική και απόλυτα επιτυχημένη δράση του Συλλόγου μας, με την οποία ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ έχουμε επιβάλλει σημαντικές νίκες, όσον αφορά:

-τη διασφάλιση του προστατευτικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
-την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας,
-την προστασία του νομίμου ωραρίου εργασίας και του κλαδικού ωραρίου συναλλαγών,
-την εξάντληση των υπολοίπων κανονικής αδείας εντός του ημερολογιακού έτους και τη χορήγηση των υπολοίπων κατοχυρωμένων αδειών, αντί της παράτυπης συστημικής συσσώρευσης που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, την προστασία της μητρότητας,
-την απόκρουση επιθετικών και αντιεπαγγελματικών συμπεριφορών σε βάρος συναδέλφων,
-την ουσιαστική ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας,

Προς την ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε και εντείνουμε την προσπάθειά μας για την εμπέδωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, με σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζομένων, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες, διασφαλισμένες θέσεις εργασίας, κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, ποιοτικές συνθήκες εργασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, στον τραπεζικό κλάδο, δεν θα είναι βεβαίως στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτό, άλλωστε, ισχύει και για τα υπόλοιπα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε, ωστόσο, μπροστά μας μία προοπτική. Αυτήν της δέσμευσης, της συσπείρωσης και της ενίσχυσης της συλλογικής μας προσπάθειας. Για να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας, για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας, το δικό μας και των οικογενειών μας.

Από την πλευρά μας, παραμένουμε αυτονόητα στο πλευρό των συναδέλφων, με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα, όπως άλλωστε αποδεδειγμένα πράξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Δίνοντας κυρίως όραμα και προοπτική στους συναδέλφους, αναδεικνύοντας και νοηματοδοτώντας εκ νέου αρχές και αξίες, όπως η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη, η πίστη στα συλλογικά οράματα, που για κάποιους και ενδεχομένως δικαιολογημένα αντιμετωπίζονται με δυσπιστία, αλλά που τόσο απαραίτητες θα αποδειχθούν και το επόμενο διάστημα.

Στο ίδιο πλαίσιο, καλούμε τους συναδέλφους - μέλη μας, να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν και να συμβουλευθούν το Σύλλογό μας, πριν τη λήψη της όποιας απόφασης, που μέλλει να καθορίσει το εργασιακό τους μέλλον και τη ζωή τη δική τους αλλά και των οικογενειών τους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141), 216 4001699 (εσ. 81699) & 216 9001245. ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​

​​​​ ​​ Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος                      Μπεμπένης Εμμανουήλ ​​ 
Ο Γεν. Γραμματέας ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​  ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος

ΠΗΓΗ

Ενημέρωση από το site της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΤΕ-Πειραιώς
-----------------------------------------------------------------------------
Αποζημίωση που φτάνει μέχρι και τους 36 μισθούς με «ταβάνι» τα 160.000 ευρώ δίνει η Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια της εθελούσιας πρότασης που ανακοίνωσε για το προσωπικό της σήμερα το πρωί.

Αναλυτικά, στο πεντασέλιδο κείμενο που έλαβαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της τράπεζας, περιλαμβάνονται όλοι οι όροι και προϋποθέσεις για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εθελούσια. Το πρόγραμμα αφορά υπαλλήλους της τράπεζας που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τρία χρόνια προϋπηρεσίας και εργάζονται είτε στο δίκτυο των καταστημάτων, είτε στη διοίκηση (συμπεριλαμβανομένου και του RBU) είτε στις θυγατρικές Factoring και Leasing.
Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανεξαρτήτως μονάδας, δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στο “Middle & Senior Management Level”. Η διάρκεια της εθελούσιας φτάνει μέχρι και τις 16 Αυγούστου, ενώ αφορά και τους εργαζόμενους στο RBU της Τράπεζας.

Αποζημίωση έως 36 μισθοί

Ως προς τα κίνητρα για τη συμμετοχή στην εθελούσια, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει αποζημίωση που εξαρτάται από τα έτη προϋπηρεσίας και τη μονάδα ή τη θυγατρική που απασχολείται. Η αποζημίωση αυτή ξεκινά από τους 12 μισθούς για όσους έχουν προϋπηρεσία από 3 έως 9 χρόνια, ενώ φτάνει μέχρι και τους 36 μισθούς για όσους έχουν προϋπηρεσία άνω των 21 ετών. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Στην πρώτη, που περιλαμβάνει τις μονάδες διοίκησης, τις θυγατρικές του εξωτερικού και το Middle & Senior Management η αποζημίωση ξεκινά από τους 12 μισθούς και φτάνει τους 30.
Για τη δεύτερη, που περιλαμβάνει το δίκτυο καταστημάτων, τα Central Administration Units και τις υπηρεσίες καθαριότητας και ασφαλείας η αποζημίωση ξεκινά από τους 15 μισθούς και φτάνει τους 36. Επιπλέον, στη δεύτερη κατηγορία υπάρχει προσαύξηση μισθού κατά 20% σε σχέση με την πρώτη κατηγορία.
Σημειώνεται ότι ο μισθός που λαμβάνεται υπόψιν είναι ο μηνιαίος μεικτός μισθός του Μαΐου 2019. Ως προς τα όρια, το κατώτατο ποσό αποζημίωσης είναι 10.000 ευρώ ενώ το ανώτατο φτάνει τις 160.000 ευρώ.

Επιπλέον παροχές

Όπως αναφέρει η τράπεζα, οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα αποφασίσουν να αποχωρήσουν θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης το οποίο αποσκοπεί στο να τους συνδράμει για τη συνέχιση της απασχόλησής τους, ενδεικτικά ως:

 • Ασφαλιστικοί πράκτορες για εκείνους που είναι πιστοποιημένοι ή επιθυμούν να πιστοποιηθούν.
 • Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι σε κατά τόπους εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
 • Ανεξάρτητοι brokers χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, προβλέπεται η κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακής φύλαξης για όσους έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι και το νηπιαγωγείο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ίδια κάλυψη μέσω του ομαδικού ιατροφαρμακευτικού προγράμματος για πέντε έτη, καθώς και η προσωπική και οικογενειακή υποστήριξη μέσω προγραμμάτων EAP (Employee Assistance Programs).

Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, το πρόγραμμα στοχεύει στην περαιτέρω αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Τράπεζας, που έχει ως επιχειρηματικό στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ την τριετία 2019 – 2021, τον εξορθολογισμό και τη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων για τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα είναι πιο ευέλικτος και παραγωγικός, με πιο αποδοτικές διαδικασίες.

Πηγή: www.insider.gr

---------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΔΩ.

Ενοποίηση των Συλλόγων τώρα!ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΩΡΑ! ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΕΝΟΣ ΙΣΧΥΡΟΥ ΑΝΤΙΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ

"Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, με τη συμμετοχή τους στις απόλυτα επιτυχημένες και δυναμικές πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, έδωσαν τη δική τους ηχηρή απάντηση στα σχέδια της Διοίκησης, για το μέλλον των εργαζομένων στη Διεύθυνση Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων"

Αυτά σημειώνει εισαγωγικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΥΤΠΕ επισημαίνοντας την αδήριτη αναγκαιότητα για άμεση ενοποίηση των Συλλόγων στην Τράπεζα. 

Διαβάστε την πολύ σημαντική παρέμβαση του ΣΕΥΤΠΕ (Σύλλογος Εργαζομένων πρ. Τράπεζας Κύπρου) κάνοντας ΚΛΙΚ στην εικόνα.

 

 

 

Αναδημοσιεύουμε επίκαιρο σχόλιο της Συσπείρωσης στην Αγροτικής-Πειραιώς:

Οι εξελίξεις τρέχουν –Όχι όμως και ο ΣΕΤΑΠ

Σε 1 μέρα έγινε καταμέτρηση εκατομμυρίων ψήφων και άλλαξε κυβέρνηση η χώρα.

Την ιδια ώρα ο ΣΕΤΑΠ 1 μήνα μετα τις εκλογές ενός συλλόγου με λιγότερα από 3000 μέλη, δεν έχει καταφέρει ακόμα να ανακοινώσει το επίσημο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, κάτι που είναι προϋπόθεση για να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο συμβούλιο.

Κι όλα αυτά ενώ τα παράπονα των συνάδελφων για τα round tables που κοντεύουν να ολοκληρωθούν είναι καθημερινά. Ο ΣΕΤΑΠ και ειδικά η ΔΗΣΥΕ μοιάζει να βρίσκονται σε μια περίεργη νιρβάνα. Ήδη δημοσιεύματα προαναγγέλλουν εθελουσία για αύριο 12 Ιουλίου Η έναρξη των ατομικών συναντήσεων προσδιορίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Συνάδελφοι ξυπνήστε !

Δεν λύθηκε το πρόβλημα με δυο συναντήσεις με τον δικηγόρο. Η διοίκηση ετοιμάζεται και διαμορφώνει το κλίμα και ο σύλλογος είναι απών…

Οι συνάδελφοι περιμένουν επιτέλους την παρέμβαση του ΣΕΤΑΠ!

ΠΗΓΗ

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΙΡΑΙΩΣ INTRUMΑναδημοσιεύουμε αυτούσιο το ενδιαφέρον άρθρο από τον ιστότοπο της παράταξης "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" Εργαζομένων στην ΑΤΕ-Πειραιώς
---------------------------------------

Πρόσφατα η Εθνική αποφάσισε να μην δώσει σε ξένα funds τη διαχείριση κόκκινων δανείων.
Γιατί η λύση που προτίμησε η ΕΘΝΙΚΗ, να διαχειριστεί δηλαδή η ίδια τα δάνεια της με τους ανθρώπους της, δεν προτιμήθηκε;
Αυτό που είναι καλό για την Εθνική, δεν είναι καλό για μας;
Μήπως οι άνθρωποί μας είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας; Μα με αυτούς τους υπαλλήλους δεν προγραμματίζεται να δουλέψει και η INTRUM;
Μήπως έχει άλλο λογισμικό, θαυματουργό;
Γιατί αν δουλέψει με το ίδιο προσωπικό και τους ιδίους managers, τι άλλο από τα 280 εκατ. προσφέρει;
Εξαντλήθηκαν όλες οι άλλες προσπάθειες να βρεθούν κεφάλαια; Εξετάσθηκαν οι περιπτώσεις αξιοποίησης μεγάλων ακινήτων; Ή με ένα σχήμα τύπου sale and lease back.
Το νοσοκομείο Ερ. Ντυνάν, για το οποίο το ίδρυμα Ωνάση έκανε πρόταση σχεδόν 100 εκατομμύρια, δεν μας κάνει; και μας κάνουν τα 280-300-320-380 εκατομμύρια τηςINTRUM για δάνεια 28 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!!!; ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 1% ΚΑΙ ΤΟΥ 1,36% της αξίας που έχει στον ισολογισμό της Τράπεζας.

Το παρακάτω δημοσίευμα του focus για την πρόταση της ΕΘΝΙΚΗΣ με το ερώτημα: «Γιατί η Πειραιώς απέρριψε την δελεαστική πρόταση της Εθνικής τράπεζας ύψους 3 δισεκ. ευρώ;» αληθεύει;
……………………………………………………………………………………
Γιατί η Πειραιώς απέρριψε την δελεαστική πρόταση της Εθνικής τράπεζας ύψους 3 δισεκ. ευρώ;

Την ερχόμενη εβδομάδα η τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει το deal με την Intrum για την διαχείριση 28 δισεκ. προβληματικών δανείων.
Το deal αυτό που περιλαμβάνει πολλές πτυχές

1)Η Intrum για την διαχείριση συνολικά της RBU που διαχειρίζεται τα προβληματικά δάνεια θα πληρώσει στην Πειραιώς 320 εκατ ευρώ.

2)Η Intrum θα ενσωματώσει 1200 εργαζόμενους της Πειραιώς χωρίς να παραβιαστούν οι βασικές συμβάσεις

3)Αμέσως επόμενο βήμα είναι η Πειραιώς να προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού tier 2 με επιτόκιο 9% και με στόχο να συγκεντρώσει 500 εκατ ευρώ.

Το σχέδιο αυτό κυοφορείται εδώ και πολλούς μήνες και φαίνεται ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου. Η Πειραιώς αρχές εβδομάδας θα ανακοινώσει το deal αυτό το οποίο αποτελεί μια λύση στα κεφαλαιακά ζητήματα και στην συνολική διαχείριση των προβληματικών δανείων.

Είναι πιθανό η ανακοίνωση του deal να οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση στα 1,5 δισεκ. ευρώ της τράπεζας Πειραιώς ή 3,5 ευρώ ανά μετοχή. Γιατί η Πειραιώς απέρριψε την δελεαστική πρόταση της Εθνικής ύψους 3 δισεκ. ευρώ;

Ενώ η Πειραιώς κλείνει το deal με την Intrum πριν λίγο καιρό η Εθνική τράπεζα υπέβαλλε μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση στην διοίκηση Μεγάλου της τράπεζας Πειραιώς. Η πρόταση περιλάμβανε τις εξής παραμέτρους

1)Η Εθνική θα αγόραζε 3 δισεκ. ευρώ assets της Πειραιώς τα οποία σε ποσοστό 70% δεν θα ήταν προβληματικά αλλά υγιή assets.

2)H Πειραιώς θα μείωνε το μέσο σταθμισμένο ενεργητικό της οπότε θα βελτιώνονταν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

3)Η Εθνική θα πλήρωνε για την αγορά των assets ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε 300 εκατ ή στο 60% των κεφαλαιακών αναγκών της Πειραιώς ύψους 500 εκατ ευρώ.

4)Το deal δεν προχώρησε παρ΄ ότι είχαν συμφωνήσει οι εποπτικές αρχές και κυρίως ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών.

5)Η διοίκηση Μεγάλου της Πειραιώς αποφάσισε να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο καθώς παραμένει προσηλωμένη στην έκδοση του tier 2 ύψους 500 εκατ με επιτόκιο 9% ή οριακά χαμηλότερα.
………………………………………………………………
Το δημοσίευμα αυτό δεν έχει, από όσο γνωρίζουμε, διαψευσθεί ούτε από την Πειραιώς ούτε από την Εθνική.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Δεν διεκδικούμε να συνδιοικήσουμε την τράπεζα. Δεν το κάναμε ποτέ ούτε φιλοδοξούμε να το κάνουμε τώρα.
Ούτε golden boys είμαστε, ούτε illustration βιογραφικά διαθέτουμε
Όμως ως εργαζόμενοι της τράπεζας, ως Έλληνες πολίτες που αναλάβαμε το βάρος του χρέους της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας, διεκδικούμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε φωναχτά,
Αν η λύση που φαίνεται ότι προκρίνει η τράπεζα είναι η μόνη; Αν είναι η καλύτερη δυνατή;

Για μας σίγουρα όχι ! Για το Ελληνικό λαό που χρεώθηκε με 7,5 δις για την ανακεφαλαιοποίησή της σίγουρα όχι!

Ποιων τα συμφέροντα εν τέλει εξυπηρετεί αυτή η λύση;

ΠΗΓΗ

Με ένα ευφιές σχόλιο η παράταξη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στον Σύλλογο Αγροτικής-Πειραιώς μάς δίνει μια εικόνα των διλημμάτων που ήδη αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο RBU της Τράπεζας Πειραιώς:

«Επικοινωνιακή καταιγίδα και σήμερα.
Οι γνωστοί manager χτύπησαν και πάλι. Ενημέρωσαν τους συναδέλφους ότι υπάρχουν ελάχιστες θέσεις εργασίας, αυτές που ανακοινώνονται στο intranet.
Ότι ίσως βγει εθελούσια η οποία θα είναι πολύ κατώτερη από την προηγούμενη.
Την ίδια ώρα στο αγγλόφωνο ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας αναφέρεται ότι η συμφωνία αφορά 1000 περίπου άτομα ενώ εχθές από τη διοίκηση ανακοινώθηκε ότι η συμφωνία αφορά 1300 άτομα.
Ταυτόχρονα σε άλλη μονάδα ενημέρωσαν συναδέλφους ότι θα χρειαστεί να υπογράψουν πρόσθετη πράξη με άγνωστο περιεχόμενο σχετικά με την σύμβασή τους.
Στην Μεσογείων μαθαίνουμε ότι κέρασαν πίτσα σε όλους τους ορόφους. Οι πληροφορίες ότι ήταν πίτσα INTRUM δεν επιβεβαιώθηκαν…»

ΠΗΓΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για RBUΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι πολύ σοβαρές εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς με την απόσχιση/μεταβίβαση της Διεύθυνσης των «κόκκινων δανείων» (RBU) στη Σουηδική «INTRUM» επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις εκτιμήσεις μας :

 Ότι η ανίερη συμμαχία τραπεζιτών-συνδικαλιστικής ηγεσίας είναι πλέον άκρως επικίνδυνη για την εργασία μας, για τα δικαιώματά μας.

 Ότι τα ψίχουλα της Κλαδικής ΣΣΕ που μοίρασαν ΟΤΟΕ-Τραπεζίτες – ακόμα κι αυτά χωρίς αντίκρισμα λόγω της «προσωπικής διαφοράς»- …δεν ήταν παρά «φύλλο συκής» για αυτό το οποίο θα επακολουθούσε.

Ούτε μήνας δεν πέρασε από την υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης και η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς -επισήμως στις 3 Ιουνίου δια «στόματος» Μεγάλου- ανακοινώνει τα σχέδιά της για τα κόκκινα δάνεια.

Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι στο RBU της «Πειραιώς» βρίσκονται απ’ τη μια μέρα στην άλλη αντιμέτωποι με το φάσμα της ανασφάλειας και δυνητικά της ανεργίας. «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» η όποια επιλογή…

Όχι μόνο για όσους «εθελοντικά» θα πλαισιώσουν το νέο σχήμα αλλά και για εκείνους που θα επιλέξουν την παραμονή τους στην Τράπεζα! Ποιες Μονάδες άραγε θα τους απορροφήσουν;

Και τι έγινε εκείνη η πολυδιαφημισμένη –δήθεν- ρύθμιση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας την οποία χωρίς ίχνος ντροπής σερβίριζαν στους εργαζόμενους; «Τα δύο μέρη εκφράζουν τη βούληση για την προστασία της απασχόλησης στον κλάδο» (άρθρο 2 της ΣΣΕ )

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεσμεύονται κιόλας ! Έτσι δεν είναι κύριοι της ΟΤΟΕ;

Κι ενώ αυτά που συμβαίνουν στην Πειραιώς προμηνύουν άσχημες εξελίξεις συνολικά για τον κλάδο, στην Alpha Bank όλοι τηρούν σιγή ιχθύος.

Όχι μόνο για τα όσα κοσμογονικά συμβαίνουν δίπλα μας αλλά και για τα…του οίκου μας.

Ο μεν Σύλλογος Προσωπικού κάτι ψελλίζει που και που για τις αθλιότητες διαφόρων στελεχών αλλά ως εκεί.

Οι δε «μαθουσάλες συνδικαλιστές» της ΔΗΣΥΕ/Εμπορικής συνεδριάζουν για να μοιράσουν 300ευρα για διακοπές στα μέλη (sic). Αυτή είναι η έγνοια τους.

Καμία έμπρακτη αντίδραση στην εντεινόμενη επιθετικότητα της εργοδοσίας

Με γελοία επιχειρήματα απορρίπτονται συνεχώς οι προτάσεις που επίμονα η ΣΥΜΜΑΧΙΑ καταθέτει:

- Για αυστηρές , συγκεκριμένες καταγγελίες και νομικές ενέργειες προκειμένου η εργοδοσία να «μαζευτεί».

Έρμαια της αυθαιρεσίας οι εργαζόμενοι:

Με την -κατ’ ευφημισμό- διαδικασία αξιολόγησης που’ χε ως αποτέλεσμα τις γνωστές «αντικειμενικές» βαθμολογίες.

Με τις ευθείες απειλές απόλυσης ή μετάθεσης σ’ όσους δεν αυτοαπολύονται …«οικειοθελώς» !

Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες έχουμε πλέον μεγάλη πείρα για τον ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε Συλλόγους και ΟΤΟΕ. Δεν φτάσαμε ως εδώ τυχαία.

Από τις «χρυσές εποχές» της πιστωτικής επέκτασης, όπου ότι κινούνταν…δανειοδοτούνταν, έως και την τρέχουσα δραματική συρρίκνωση του κλάδου η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ακόμα και σήμερα που ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τα σχέδια των τραπεζιτών για περαιτέρω μείωση του προσωπικού (αποσχίσεις, νέες εθελουσίες, συγκαλυμμένες απολύσεις) :

-Δεν πράττουν το παραμικρό για να προετοιμάσουν τον κλάδο.
-Λειτουργούν πυροσβεστικά στις αγωνιστικές διαθέσεις.

Όμως η επίθεση των μεγαλομετόχων και των funds στα δικαιώματά μας δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον δύσκολο αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, των έντιμων συνδικαλιστών και των σωματείων που πρωτοστατούν σ’ αυτόν.

Συμμαχία ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ALPHA BANK

www.symmaxia.org

Ενημέρωση από το site της Συσπείρωσης Εργαζομένων Αγροτικής-Πειραιώς
--------------------------------------------------
Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία. Κατέβηκαν τα ρολά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο και σε πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, παρόλο το μικρό διάστημα που είχαμε για να προετοιμάσουμε την απεργία.

Η ημέρα ξεκίνησε με περιφρουρήσεις σε μεγάλες διευθύνσεις της τράπεζας και συνεχίστηκε με μια μεγάλη συγκέντρωση στις 11 μπροστά από την Αμερικής 4. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των σωματείων μας με την Διοίκηση. Δυστυχώς ο εκπρόσωπος της τράπεζας κ.Κεσόγλου, δεν τοποθετήθηκε επι της ουσίας στα ζητήματα. Ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και θα μεταβιβάσει τα αιτήματα των εργαζομένων στον κ Μεγάλου.

Στην συνέχεια εκατοντάδες συνάδελφοι συντεταγμένα με τα πανό τους και τις σημαίες τους μετά από πορεία κατέληξαν στο υπουργείο εργασίας. Αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου τον κ. Νεφελούδη ο οποίος μας απάντησε ότι είναι δεδομένη η θέση του υπουργείου για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στα συγκεκριμένα ερωτήματα μας για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την στάση της τράπεζας ο κ. Νεφελούδης μας προέτρεψε να προσφύγουμε στη διαδικασία της τριμερούς.
.................
Ενδεικτικό της ανησυχίας της διοίκησης της τράπεζας για τις σημερινές κινητοποιήσεις είναι η προσπάθεια της να μεταφέρει προσωπικό από περιφερειακά καταστήματα σε έδρες νομών μήπως και τα καταφέρει να λειτουργήσει και ταυτόχρονα οι διαρροές για δήθεν χαμηλά ποσοστά της απεργίας.

Οι κινητοποιήσεις μας παράγουν αποτελέσματα! Μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια της διοίκησης!

ΠΗΓΗ

  Επί δέκα ολόκληρα λεπτά προσπαθούσε ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ να μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε στις  28/5/2019 στα γραφεία της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς το Προεδρείο της ΟΤΟΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου.

Στο άκουσμα και μόνο ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στο νέο σχήμα που θα διαχειρίζεται τα κόκκινα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς θα είναι εθελοντική οι εργαζόμενοι , αντιλαμβανόμενοι το που οδεύει το πράγμα, αντέδρασαν έντονα προκαλώντας ιδιαίτερη αμηχανία στην ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ η Διοίκηση δεσμεύτηκε προφορικά απέναντι στην ΟΤΟΕ ότι:
 Δεν θα υπάρξουν απολύσεις
 Θα διασφαλιστούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων
 Η όποια συμμετοχή των εργαζομένων σε μελλοντικό εταιρικό σχήμα θα είναι σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ.

Την ίδια στιγμή η Διοίκηση της Τράπεζας με Δελτίο Τύπου δηλώνει ότι οι δύο πλευρές είχαν πολύωρο και αναλυτικό διάλογο και κατέληξαν ότι είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες (!!!) στα παραπάνω σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

 

«Συνδεθείτε μέσω video κλήσης με τον ταμία από απόσταση και πραγματοποιήστε οποιαδήποτε συναλλαγή με την ίδια ευκολία και απλότητα ενός κανονικού ταμείου. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε ευρώ με τη χρήση της ηλεκτρονικής σας υπογραφής.»

Τα παραπάνω αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στον επίσημο ιστοτοπό της και συνεχίζει:

Ζήστε τη σύγχρονη τραπεζική εμπειρία που δημιούργησε η Τράπεζα Πειραιώς για εσάς και πραγματοποιήστε εύκολα και γρήγορα:

 • Κατάθεση μετρητών
 • Μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών σε ίδιο ή διαφορετικό νόμισμα μέχρι του ποσού των € 10.000 ή το ισότιμο αυτού
 • Ανάληψη μετρητών μέχρι του ποσού των € 10.000
 • Πληρωμή πιστωτικών καρτών / δανείων
 • Πληρωμή λογαριασμών / οφειλών Δημοσίου
  ......

Ενώ παράλληλα διευκρινίζεται ότι :

 • Οι συναλλαγές που καταχωρούνται, από Δευτέρα έως Παρασκευή, εντός του προκαθορισμένου χρόνου λήξης ημερήσιων εργασιών που ισχύει ανά είδος συναλλαγής, εκτελούνται αυθημερόν.
 • Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται το Σάββατο καταχωρούνται με ημερομηνία επόμενης εργάσιμης ημέρας.

 

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό πεδίο στον ιστότοπο της Τράπεζας Πειραιώς.

image0051ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ, ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ! ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ RBU

Η χθεσινή (σ.σ. 4.2.2019μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζομένων στο RBU, έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους που απεργάζονται σχέδια σε βάρος της σταθερής εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

1.200 εργαζόμενοι, μέσω της διαδρομής Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Βασ. Σοφίας - Πανεπιστημίου, διατράνωσαν στο κέντρο της Αθήνας την αντίθεσή τους στα σχέδια της Διοίκησης, βάζοντας οι ίδιοι το αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο:

- καμία απόσχιση,

- καμία απόλυση,

- καμία μεταβολή των όρων εργασίας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Λάρισα και αλλού.

.................

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΥΤΠΕ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ntountou1"Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, όσον αφορά το μέλλον της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων (RBU), σε συνέχεια και της χθεσινής ενημέρωσης προς το προσωπικό από δύο Γενικούς Διευθυντές που επιβεβαιώνουν στην πράξη τα σενάρια απόσχισης και απώλεια της ιδιότητας του τραπεζοϋπαλλήλου για τους εργαζόμενους, ήρθε η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ."

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων "ΣΕΥΤΠΕ" ο οποίος πρωτοστατεί για άλλη μια φορά στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων στην Τράπεζα. Διαβάστε τη συνέχεια...