tapilt atΠαρακολουθήστε στους συνδέσμους (links) που σας παραθέτουμε τα ρεπορτάζ των καναλιών ALPHA, STAR και ΣΚΑΪ, τα οποία προέβαλαν στα χθεσινά (26/09) κεντρικά δελτία ειδήσεών τους τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σύλλογος εργαζομένων-συνταξιούχων "Ιονική Ενότητα" αναφορικά με τη σκανδαλώδη υπόθεση της επένδυσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ 55,5 εκατ. στην Α.Μ.Κ. της ATTICA BANK.

Στα προκαθορισμένα χρονικά σημεία του ρεπορταζ εμφανίζεται -εκτός του εκπροσώπου των συνταξιούχων της Ιονικής Σαράντου Φιλιππόπουλου- και ο συνάδελφος Νίκος Αλεξόπουλος εργαζόμενος στην Alpha Bank και Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Alpha Bank προερχομένων εκ της Ιονικής

ALPHA (1:18:08 – 1:20:17):

http://www.alphatv.gr/shows/informative/news/webtv/kentriko-deltio-2692016

ΣΚΑΪ (36:27 – 40:29):

http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=279385

STAR (14:55 – 15:59)

https://www.youtube.com/watch?v=oyI8hKKZQDc

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ "ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"

 

Εξαιρετική ανακοίνωση για τον ρόλο της ηγεσίας του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank εξέδωσε η παράταξη Αυτόνομη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία στην Alpha Bank η οποία δραστηριοποιείται στα πλαίσια αυτού του Συλλόγου. Σας την κοινοποιούμε (οι υπογραμμίσεις δικές μας).
-------------------------------------------------------

Την περασμένη βδομάδα η ηγεσία του Συλλόγου Alpha Βank έδωσε ένα ακόμα νόημα στο ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Με την υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ και τις «προσφορές» για συνδρομές σε προϊόντα άλλων εμπορικών εταιριών δείχνει ότι ανοίγονται νέοι ορίζοντες.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤΑΤ.

            Από τα μέσα Οκτωβρίου η ηγεσία του Συλλόγου είχε δήθεν αναλάβει την σωτηρία των χρημάτων του επικουρικού Ταμείου των εργαζομένων της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ (ΤΑΠΙΛΤΑΤ), και απέστειλε αιτήσεις για να πιστωθούν σε ατομικούς λογαριασμούς οι εργατικές και εργοδοτικές εισφορές. Από την μεριά μας είχαμε εγκαίρως επισημάνει τους κινδύνους, τα προβλήματα και τους πραγματικούς σκοπούς της πρωτοβουλίας αυτής. Ξαφνικά την περασμένη βδομάδα ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 55 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠΙΛΤΑΤ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ !! με απόφαση των εργοδοτικών συνδικαλιστών της Alpha bank και Eurobank.

            Το ότι η κυβέρνηση εζήτησε από όλες τις τράπεζες να στηρίξουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αττικής είναι γνωστό. Η πληροφορία οτι η Alpha Bank και η Eurobank δεν ήθελαν να ρισκάρουν τα δικά τους Αποθεματικά, αλλά ζήτησαν από τους ελεγχόμενους εργοδοτικούς συνδικαλιστές να «τζογάρουν» τους καταθετικούς λογαριασμούς του ΤΑΠΙΛΤΑΤ, δεν μπορεί να αποδειχθεί και αφήνεται στην κρίση των συναδέλφων. Όμως είναι αναμφισβήτητη η ασυνέπεια έργων και λόγων καθώς και οι σοβαρότατες ευθύνες της ηγεσίας του Συλλόγου.        

Γιατί η ηγεσία του Συλλόγου συμφώνησε στην τοποθέτηση χρημάτων των ασφαλισμένων σε μετοχές και μάλιστα μιας προβληματικής Τράπεζας; Ποιες άλλες επιλογές εξέτασαν ή νομίζουν ότι καλύπτονται πίσω από ένα χαρτί του Υπουργείου για την βιωσιμότητα της Αττικής; Να υποθέσουμε ότι ο Γκιάτης και ο Χαρίτος (Eurobank) θεωρούν την τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ ασφαλέστερη και αποδοτικότερη από όλες τις υπόλοιπες τράπεζες…; Να θυμηθούμε το σάλο που ξεσήκωσαν και τις μηνύσεις που υπέβαλαν πριν από 7 χρόνια για την επισφαλή τοποθέτηση Αποθεματικών του ΤΑΠΙΛΤΑΤ στην τράπεζα ΑΣΠΙΣ; Αλήθεια τώρα δεν έχουμε ανάλογους κινδύνους η τελικά όλα γίνονται ανάλογα με τα συμφέροντα της Διοίκησης της Τράπεζας; Τα ίδια θα κάνουν με το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΗΣ της ΑΧΑ για τους νέους συναδέλφους;

           

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

            Εκτός απο τον «μποναμά» του ΤΑΠΙΛΤΑΤ, η ηγεσία του Συλλόγου είχε Χριστουγεννιάτικα «δώρα» για όλους τους συναδέλφους. Μαζική αποστολή φακέλων μέσω τραπέζης, με προσφορές συνεργασίας με εταιρίες Ηλεκτρισμού (ELPEDISON), εταιρίες ασφάλισης αυτοκινήτου (Interamerican) και ασφαλιστήρια Υγείας (Generalli)!

Δεν θέλουμε να εισέλθουμε σε αναλυτική εξέταση το πόσο συμφέρουν οι προσφορές που απέστειλε ο Σύλλογος, ούτε πως κατέληξαν σε αυτές και όχι σε άλλες εταιρίες. Εξάλλου από ότι γνωρίζουμε ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για να εξηγήσουν τα κριτήρια επιλογής. Πάντως δεν φαίνεται να κερδίζει κάτι σημαντικό ο συνάδελφος σε σχέση με ατομικές προσφορές σε ανάλογα προγράμματα. Ελπίζουμε πάντως ότι αυτή η κίνηση δεν υποκρύπτει την αμφισβήτηση των παροχών του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου Υγείας που έχουν οι εργαζόμενοι. Από κει και πέρα ας κρίνει κάθε συνάδελφος αν κερδίζει κάτι σημαντικό, η απλώς είναι πολιτική δημοσίων σχέσεων της ηγεσίας του Συλλόγου με μεγαλομετόχους της Elpedison και της Interamerican, που έχουν επιρροή στα ΜΜΕ.       

Με αφορμή τα 2 παραπάνω γεγονότα αποδεικνύεται για ακόμα φορά ο ρόλος της ηγεσίας του Σωματείου. Σε μια εποχή που καταστρατηγούνται Εργατικά και Ασφαλιστικά δικαιώματα, η προτεραιότητα του Συλλόγου είναι να εξυπηρετεί την Διοίκηση της Τραπέζης. Αντί για ηγεσία Σωματείου Εργαζομένων, βλέπει τον εαυτό της σαν διαμεσολαβητή ενός αθροίσματος «πελατών» με την Διοίκηση της Τράπεζας και τώρα τελευταία και με εμπορικές εταιρίες. Τέλος επειδή είχαμε ανάλογα κρούσματα στο παρελθόν (δανείσθηκαν στο όνομα του Συλλόγου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν μετοχές της Alpha Bank που σήμερα έγιναν καπνός και ακόμα πληρώνουμε από τις συνδρομές μας), τους δηλώνουμε ότι τις Δημόσιες σχέσεις να τις κάνουν με τα δικά τους λεφτά, όχι τα δικά μας…

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία στην Alpha Bank

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015


«Yπέρ της επένδυσης σε μετοχές Attica Bank, τάχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ την προηγούμενη Τρίτη και Τετάρτη (15&16-12-2015) σε μια μαραθώνια “πανηγυρική” συνεδρίαση με ψήφους 6 υπέρ και 2 κατά » μάς ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων& Συνταξιούχων "Ιονική Ενότητα" (foto από εκδήλωση).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι υπέρ ψήφισαν οι τέσσερις εκπρόσωποι του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK (συνάδελφοι της Ιονικής κκ Ξύστρας, Λάτσης, Πετράκης και ο ταμίας κ. Τσιακούλιας).

Έτσι ενώ, υποτίθεται, ότι οι ασφαλισμένοι του ΤΑΠΙΛΤΑΤ θα ελάμβαναν στον λογαριασμό τους μέχρι το τέλος του 2015 τα ποσά των εισφορών (3%+4%=7%), όπως τους διαβεβαίωναν από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK, ...«τελικά γίναμε όλοι μέτοχοι της Αttica Βank!» σχολιάζει σκωπτικά η Ιονική Ενότητα.

Στο μεταξύ ο Σύλλογος Προσωπικού ισχυρίζεται ότι με αυτήν του την κίνηση, η οποία είναι μία κίνηση τακτικής, κατάφερε «να διασφαλίσει μέρος του ασφαλιστικού του κεφαλαίου σε μια τοποθέτηση επενδυτική που αποτρέπει τη διάλυση του Ταμείου και την ένταξή του στο ΕΤΕΑ».

  • Διαβάστε την ανακοίνωση Νο 32 της Ιονικής Ενότητας ΕΔΩ.
  • Διαβάστε την ανακοίνωση Νο 107 του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank ΕΔΩ.

tapilt atΕΞΕΛΙΞΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK
Άμεση και καταλυτική παρέμβαση του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης ακυρώνει οριστικά και τελεσίδικα οποιαδήποτε παρέμβαση του Συλλόγου Προσωπικού ALPHA BANK στο ασφαλιστικό κεφάλαιο του Ταμείου.

   Με αυτούς τους πηχιαίους τίτλους απευθύνεται στους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ο Σύλλογος των Εργαζομένων &Συνταξιούχων "Ιονική Ενότητα" στην ανακοίνωσή του Νο 20. Η Ιονική Ενότητα αισθάνεται δικαιωμένη καθώς πλέον ουδείς ασφαλισμένος του Ταμείου «δεν πρόκειται να εισπράξει εισφοροκρατήσεις από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ...εκτός αν τις πληρώσει ο Σύλλογος του κ. Γκιάτη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση!

   Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο-επιστολή του Υπουργείου (δείτε το εδώ) προς το ΔΣ του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και θέμα «Διατήρηση Ασφαλιστικού Κεφαλαίου» καλείται η Διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να απόσχει «από οποιαδήποτε ενέργεια επέμβασης στο ασφαλιστικό κεφάλαιο του ταμείου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τυχόν παραβίαση των ανωτέρω επισύρει αστικές και ποινικές κυρώσεις»

   ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ; Το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είναι ταμείο υποχρεωτικής ασφάλισης, ανήκει στην Γενική Κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν παρέχεται ελευθερία κινήσεων στη διαχείριση των εισφορών των εργαζόμενων από τη Διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

  • Διαβάστε την ανακοίνωση Νο20 της Ιονικής Ενότητας ΕΔΩ.

 

Ioniki Enotita«Επειδή οι καιροί είναι ιδιαιτέρως κρίσιμοι και η επικουρική μας σύνταξη κρέμεται από μία κλωστή, θεωρούμε ότι πρέπει να τοποθετήσουμε τα πρόσωπα και τα πράγματα αυτής της υπόθεσης στη σωστή τους θέση και διάσταση, ώστε στη συνέχεια κάθε συνάδελφος ενήμερος όλων των εμφανών, αλλά και παρασκηνιακών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, να μπορεί να κρίνει τους πρωταγωνιστές με υπευθυνότητα και σωφροσύνη και να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει»
Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων &Συντ/χων «Ιονική Ενότητα» με αφορμή κινήσεις του Συλλόγου Συντ/χων Ιονικής καθώς και του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank οι οποίες αποδυκνείονται καταστροφικές για το μέλλον της Επικουρικής Ασφάλισης της ιονικής οικογένειας.

  • Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ιονικής Ενότητας ΕΔΩ.