https://i.ytimg.com/vi/Y4bhN6XT7Rw/hqdefault.jpgΔεν αρκούσε φαίνεται στην ομάδα Κωνσταντινόπουλου ο σφετερισμός του Προεδρείου και όλων των αποσπάσεων , δηλαδή το "θάψιμο" του 30% που εξασφάλισε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις εκλογές του ΕΝ.Α.Σ. Alpha Εμπορικής.
Τώρα συνεχίζουν το "δημοκρατικό" τους έργο και μέσα από το site του Συλλόγου στο οποίο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν υπάρχει πουθενά. Να σημειωθεί ότι ούτε καν τα δικά τους εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ δεν εμφανίζουν παρά μόνον αυτά του Προεδρείου (δείτε εδώ στο κάτω μέρος της σελίδας).
Φαίνεται ότι οι εκλογές στον ΕΝ.Α..Σ δεν αφορούσαν στην ανάδειξη νέου 15μελούς ΔΣ και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι, αλλά στο βόλεμα της ομάδας των τεσσάρων (Κωνσταντινόπουλος,Δημακάκος, Μούκας, Χαιρέτης).
Φυσικά η ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν θα μπορούσε να ανεχθεί την νέα φοβική και απαξιωτική συμπεριφορά των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και για αυτό απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον ΕΝ.Α.Σ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Από: ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ALPHA BANK

Προς: ΕΝ.Α.Σ. ΑLPHA-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: Σοβαρές συνδικαλιστικές παραλείψεις στον Ιστότοπο του ΕΝ.Α.Σ.

Υπόψιν Προέδρου, Γραμματέα

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ουδέποτε ειδοποιηθήκαμε για την πρόθεσή σας (αν και είχε μόλις προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ !) να προχωρήσετε σε δημιουργία νέου ιστοτόπου του Συλλόγου μας και θέτουμε υπόψιν σας τα παρακάτω:

 1. Στην αρχική σελίδα αναγράφεται στο κάτω μέρος της: «Η σύνθεση του Προεδρείου του ΕΝ.Α.Σ. μετά τις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου του 2016 είναι η εξής:…»

Όπως όμως γνωρίζουν οι πάντες -και εσείς οι ίδιοι φυσικά- οι αρχαιρεσίες και τα αποτελέσματά τους δεν συνθέτουν από μόνες τους Προεδρείο αφού οι αρχαιρεσίες αναδεικνύουν μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο. Εκτός και εάν σκοπός σας είναι να σχηματιστεί η εντύπωση στους συναδέλφους ότι η σύνθεση του Προεδρείου ήταν αποτέλεσμα μιας δικής τους επιλογής !!!

Συμπερασματικά επιβάλλεται ορθή διατύπωση που να παραθέτει όλα - και τα υπόλοιπα οκτώ- εκλεγμένα μέλη του ΔΣ που προέκυψαν από « τις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου του 2016 » ανάμεσα στα οποία άλλωστε βρίσκονται και πέντε μέλη της δική σας παράταξης.

2.Δίπλα στο εικονίδιο «Ανακοινώσεις Συλλόγων» επιβάλλεται να παρατεθεί αντίστοιχο εικονίδιο «Ανακοινώσεις των παρατάξεων» με περιεχόμενο την συνεχή ροή των ανακοινώσεων της ΔΗΣΥΕ , της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της Πρωτοβουλίας. Εκτός και αν ο Σύλλογος για εσάς είναι μια άχρωμη και άοσμη μονοπαραταξιακή οντότητα η οποία δρα φοβικά και απαξιωτικά απέναντι στις υπόλοιπες παρατάξεις. Η ύπαρξη της στήλης «ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ» δεν είναι βέβαια η απάντηση.

3. Συμπληρωματικά θα μπορούσε -αν και δεν έχουμε πολλές αυταπάτες ότι αυτό θα συμβεί- να παρατεθεί ο ιστότοπος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ www.symmaxia.σε εμφανή σημείο του site με εικονίδιο το σήμα της παράταξής μας, όπως επίσης και ο αντίστοιχος της Πρωτοβουλίας και της ΔΗΣΥΕ εάν και εφόσον λειτουργούν.

4. Το ότι η ΔΗΣΥΕ ενδεχομένως εκφράζεται μέσα από το siteτου Συλλόγου αφού έτσι εκλαμβάνει την πλειοψηφία δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας στην ισότιμη αντιμετώπιση αφού σε τελικά ανάλυση ο Σύλλογος ανήκει σε όλα τα μέλη του, που πληρώνουν και κρατούν ζωντανό το σωματείο.

 

  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ALPHA BANK

   ΑΘΗΝΑ 28.2.2017

                                         

 

Η παρούσα επέχει θέση εισερχόμενης αλληλογραφίας και ως εκ τούτου αρχειοθετείται με ευθύνη της Γραμματείας

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Σχετική εικόναΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο ΔΣ του ΕΝ.Α.Σ σχετικά με συνεχείς εμπλοκές που παρουσιάζονται όταν πρόκειται για ανακοινώσεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (καθυστέρηση, μη αποστολή τους κλπ).

Τελευταίο κρούσμα ήταν η Ανακοίνωση Νο8 με την οποία αναγγέλλαμε την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας μας.

Επειδή όλα έχουν τα όριά τους ενημερώνουμε κάποιους "αλά καρτ δημοκράτες" ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο την κοροϊδία. Ακολουθεί η επιστολή μας με ημερομηνία 09.01.2016:
«««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

Από: ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργαζομένων στην ALPHA BANK

Προς: ΔΣ ΕΝ.Α.Σ.

ΘΕΜΑ: Συνεχείς εμπλοκές με ανακοινώσεις ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ


Υπόψιν Προέδρου

Αποστέλλω Ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ πρός άμεση ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και αποστολή της στους συναδέλφους με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Σύλλογός .

Εδώ και ένα 24ωρο -παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις μου και τα e-mails-αδυνατώ να έρθω σε επικοινωνία με τον αμειβόμενο συνεργάτη του Συλλόγου μας κ. Ορφανό Φωκίων.

Τονίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται εμπλοκή σε ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Θυμίζω προηγούμενη εμπλοκή με ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ η οποία τελικά ουδέποτε έφθασε στους συναδέλφους (πλην όσων έχουν λογαριασμό στο facebook).

Κάνουμε τέλος σαφές ότι ως ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν έχουμε την πολυτέλεια να βρισκόμαστε συνεχώς σε τέτοια εγρήγορση και ήδη έχουμε επιδείξει μεγάλη ανοχή σε διάφορες αιτιολογήσεις.
Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Για την ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργαζομένων στην Alpha Bank

Σπύρος Μητροτάσιος

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΕΙ

«««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

Σημείωση (Τρίτη 10.01.2016) :
Μετά από έντονες και επίμονες παρεμβάσεις μας η ανακοίνωση Νο8 με ημερομηνία 08.01.2016 απεστάλλει στα προσωπικά e-mails των συναδέλφων το πρωϊ της Τρίτης στις 08:35 π.μ. !!!

Δεν αναρτήθηκε ωστόσο στον "τοίχο" του ΕΝ.Α.Σ. στο Facebook πράγμα το οποίο- με νέα τηλεφωνική μας παρέμβαση- "υπενθυμίσαμε" στους "υπεύθυνους" των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου ΜΑΣ. Τελικώς η ανακοίνωση αναρτήθηκε λίγο μετά και στο Facebook.

Ένα έχουμε να πούμε: Κάποιοι στον Σύλλογο "γέρασαν" και μυαλό δεν έβαλαν φαίνεται...Θα επανέλθουμε όμως !

Σημείωση (Τετάρτη 11.01.2016) :
Σε μήνυμά του ο συνεργάτης και υπεύθυνος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.Ορφανός Φωκίων, ζητά «την αποκατάσταση της αλήθειας για τον λόγο της καθυστέρησης και την πραγματική της διάρκεια», επισημαίνοντας ότι αφενός ήταν ασθενής και αφετέρου η ημέρα που ζητήσαμε την ανάρτηση της ανακοίνωσης ήταν Κυριακή. Τέλος μάς διαβεβαίωσε για την καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία μας από τούδε και στο εξής.

Δεν σκοπεύουμε να συνεχίσουμε -ούτε και αυτός ήταν ο στόχος μας βέβαια - την αντιπαράθεση με τον έμμισθο συνεργάτη του Συλλόγου μας. Θα ήταν άλλωστε επανάληψη των όσων αναφέραμε πιό πάνω.

Στόχος της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ" είναι η διασφάλιση από τον Σύλλογο της ισότιμης διακίνησης του υλικού όλων των παρατάξεων. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

enasΣάς γνωστοποιούμε βαρυσήμαντο κείμενο-ανοιχτή επιστολή των μελών του ΔΣ του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου Alpha Bank (ΕΝ.Α.Σ.) συναδέλφων Παπαδάκη Κων/νου και Μητροτάσιου Σπύρου. Με την πρωτοβουλία τους αυτή τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη του ΕΝ.Α.Σ. κρούουν, όπως λένε χαρακτηριστικά, τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω συρρίκνωση και αποδυνάμωση του Συλλόγου. Η ευθύνη για αυτό ανήκει στην κυρίαρχη  συνδικαλιστική ομάδα του ΕΝ.Α.Σ. που δεν είναι άλλη από την ηγεσία της ΔΗΣΥΕ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τον ΕΝ.Α.Σ. στα χέρια τους πριν να είναι πολύ αργά και αυτό μπορεί βέβαια να γίνει μόνο «με ανατροπή των συσχετισμών στο εσωτερικό του Συλλόγου» καταλήγει η ανακοίνωση των δύο συνδικαλιστικών στελεχών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι Παπαδάκης και Μητροτάσιος ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις ("Εργαζόμενοι Τολμούν" και "Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση" αντίστοιχα, πράγμα το οποίο από μόνο του αποκτά μία ιδιαίτερη συνδικαλιστική βαρύτητα.

Διαβάστε αμέσως παρακάτω την Ανοιχτή Επιστολή των δύο μελών του ΔΣ του ΕΝ.Α.Σ.

«««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

                                          ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

      ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝ.Α.Σ. ALPHA-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

      ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Τρία χρόνια μετά την επανίδρυση του Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας οι προσδοκίες και οι ελπίδες που οι εργαζόμενοι εναπόθεσαν στον Ενωτικό Αγωνιστικό Σύλλογο Alpha-Εμπορικής (ΕΝ.Α.Σ.) έχουν διαψευσθεί.

Bασική υπεύθυνη η κυρίαρχη συνδικαλιστική ομάδα του Ε.Ν.Α.Σ.

Μακριά από την ζώσα πραγματικότητα, από την καθημερινότητα και τα εκρηκτικά προβλήματα των εργαζομένων στο δίκτυο και τις διευθύνσεις, δεν τόλμησε να υψώσει αποφασιστικό τείχος για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Στην καθημερινή πλέον επίθεση της εργοδοσίας σέρνεται στην κυριολεξία πίσω από τις εξελίξεις παρεμβαίνοντας -όποτε παρεμβαίνειπότε άνευρα , πότε πυροσβεστικά αλλά πάντα εξ αποστάσεως.

Γιατί αυτή η αδιαφορία, η εγκατάλειψη και η αδράνεια;

 • Τι είναι αυτό που κατέστησε τελικά τον Ε.Ν.Α.Σ. παρατηρητή των αποφάσεων της Τράπεζας;
 • Τι είναι αυτό που οδήγησε τον ΕΝ.Α.Σ. σε έναν ξεπερασμένο από τη ζωή «mainstream» συνδικαλισμό ολίγον πελατειακό, ολίγον διαμεσολαβητικό, ολίγον (και προσχηματικά) διαμαρτυρόμενο;
 • Είναι μόνο η στενή συνεργασία, ελέω "αναγκαίων ισορροπιών", που υπάρχει ανάμεσα στις δυνάμεις της ΔΗΣΥΕ και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές (ομάδα Γκιάτη κλπ.) στην ΟΤΟΕ, που επιβάλλει σιγήν ιχθύος στην Alpha Bank σε βάρος των αιτημάτων και του αγώνα μας ;

Η υποτελής αυτή στάση ποιόν ωφελεί;
Ποιόν ωφελούν οι «παραλείψεις» και η εσκεμμένη απραξία;
Η εκκωφαντική σιωπή που θυμίζει το «σιγά η Πατρίδα κοιμάται» -ενώ οι εργαζόμενοι πνίγονται καθημερινά και αναζητούν διέξοδο…στην ανεργία και την κάθε «εθελουσία».

Σημάδια συνδικαλιστικής ερήμωσης που δείχνουν προς τα πού φυσάει ο άνεμος.


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η Πρωτοβουλία μας αυτή πάρθηκε από στελέχη του Συλλόγου μας που ζουν εκ των έσω τα τεκταινόμενα σε όλη τους την έκταση και διάσταση και που ήδη έχουν πάρει θέση για αυτά.

Έρχεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το που πάμε ως Σύλλογος και ως εργαζόμενοι.

Να βάλει τέρμα στις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούν οι δήθεν υπερασπιστές οι οποίοι με όχημα μια πονηρή «αντιπολίτευση» χειραγωγούν τις αντιδράσεις λειτουργώντας τελικά ως «βαλβίδα ασφαλείας» για την αποκλιμάκωση της έντασης.
ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΟΜΩΣ ΒΡΑΖΕΙ ΞΑΝΑ – Και για αυτό δεν πρέπει κανείς αυτήν την φορά να πιστέψει τα γνωστά παχιά λόγια για αγώνες που κάποτε έγιναν .

Διότι οι τίτλοι τέλους για την κυρίαρχη συνδικαλιστική ομάδα του ΕΝ.Α.Σ. έχουν πέσει.

Αγωνιζόμαστε να μην συμβεί το ίδιο και για τους εργαζόμενους. Να μην συμβεί το ίδιο με τα μεγάλα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που καθορίζουν την ζωή μας.
           

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝ.Α.Σ. ΖΩΝΤΑΝΟ

Να μην υποβαθμιστεί σε σωματείο που θα του έχει απομείνει η σφραγίδα του και δύο-τρεις «κλειδοκράτορες» να φυλούν τα έρημα…
                

         ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

Για όσους το επιχείρησαν ήταν πλέον αργά όταν συνειδητοποίησαν την παγίδα του εργοδοτικού μηχανισμού που έχει στηθεί στον Σύλλογο Προσωπικού της «Alpha»

             ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Για την ανατροπή των συσχετισμών στο εσωτερικό του Συλλόγου
Για την ισχυροποίηση και την αγωνιστική επανεκκίνηση του ΕΝ.Α.Σ

 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ

 

Παπαδάκης Κωνσταντίνος                 Μητροτάσιος Σπύρος

    697 227 7360                              694 700 9538

Μέλη του ΔΣ του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου Alpha-Εμπορικής

«««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

 • Δείτε την Ανοιχτή Επιστολή σε αρχείο pdf  ΕΔΩ.

penaΣε συνέχεια της ανακοίνωσης Νο 72 ο Σύλλογός μας ενημερώνει τους εργαζόμενους της Alpha Bank και όλους τους τραπεζοϋπάλληλους για δύο νέες πρωτοβουλίες του σχετικά με την νέα Κλαδική ΣΣΕ . Συγκεκριμένα με επιστολές του προς την ΟΤΟΕ ο ΕΝ.Α.Σ. προτείνει στην Ομοσπονδία ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας εν'όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τους τραπεζίτες.

Οι προτάσεις αυτές αφορούν:

 • στην μείωση του επιτοκίου των Στεγαστικών δανείων προσωπικού και
 • στην άδεια σχολικής παρακολούθησης

Ειδικότερα αναφορικά με το επιτόκιο των στεγαστικών η πρόταση ζητά: "...δραστική περαιτέρω μείωση του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων που χορηγούνται στους τραπεζοϋπάλληλους -βάσει της ΣΣΕ ’84..."
Όσο για τις ημέρες αδείας σχολικής παρακολούθησης η εισήγηση αναφέρει: "...θεωρούμε απόλυτα ώριμο και δίκαιο να συμπεριληφθεί στις διεκδικήσεις του Κλάδου μας το αίτημα για χορήγηση της αδείας σχολικής παρακολούθησης για κάθε παιδί ξεχωριστά* όπως ισχύει και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους..."

 • Διαβάστε την ανακοίνωση Νο 73 του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής ΕΔΩ.

Ο Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha Bank – Εμπορικής συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε στην Επιχειρησιακή του 2014 για την υποχρεωτική εφαρμογή του «εννεάμηνου» στην Alpha Bank.

Με επιστολή του στην ΟΤΟΕ τονίζει ότι "η βιοφυσική αλλά και ψυχική σύνδεση μητέρας-παιδιού αποτελεί άκρως σημαντικό παράγοντα για την ανατροφή του παιδιού, όπως όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες μαρτυρούν τον τελευταίο καιρό" και προτείνει στην Ομοσπονδία:

Να συμπεριλάβει στις διεκδικήσεις της νέας Κλαδικής ΣΣΕ την υποχρεωτικότητα* χορήγησης της σωρευτικής άδειας φροντίδας τέκνων στις μητέρες-τραπεζοϋπάλληλους.

Καλεί τέλος όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα να γίνουν αρωγοί του δίκαιου και υπερώριμου αυτού αιτήματος.

 •  Διαβάστε την ανακοίνωση Νο 72 του ΕΝ.Α.Σ. Alpha Εμπορικής ΕΔΩ.
wrario2Συνάδελφοι,

Σας παραθέτουμε επιστολή του Συλλόγου μας προς την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού την οποία κοινοποιούμε επίσης στην Δ/νση Δικτύου Κατ/των Ελλάδος καθώς και στην Δ/νση Κατ/των Αττικής & Ανατ. Στερεάς με αντικείμενο την καταβολή της αποζημίωσης υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης Μηνός Ιουνίου 2015.
    Στην επιστολή σημειώνεται ότι η Τράπεζα -μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής παρουσιών - έχει  πλέον ιδιαίτερη ευχέρεια στην καταγραφή της υπερεργασίας και της υπερωρίας.
    Ο Σύλλογος καλεί την Διοίκηση να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις σεβόμενη την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα υπερασπιζόμενος το συμβατικό ωράριο.

 • Δείτε την επιστολή στην Ανακοίνωση Νο 58 του ΕΝ.ΑΣ. Alpha-Εμπορικής ΕΔΩ.

 

 

stratoulis rwmanias

Η ΟΤΟΕ με επιστολή της στον Αναπλ.Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και κοινοποίηση στον Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά, ζητά την μεταφορά στο ΕΤΑΤ, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ με τις διατάξεις του Ν.4052/2012.

Στην ίδια επιστολή η Ομοσπονδία ζητά επίσης την μετατροπή του ΕΤΑΤ σε Ν.Π.Ι.Δ υποχρεωτικής ασφάλισης κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του ν.3029/2012.

Η επιστολή της ΟΤΟΕ καταλήγει:

«Ευελπιστούμε ότι θα προωθήσετε νομοθετική ρύθμιση με την οποία να παρέχεται τρίμηνη (3) προθεσμία για εκπόνηση και υποβολή στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ενιαίας αναλογιστικής μελέτης, που θα τεκμηριώνει τους πόρους που θα απαιτηθούν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΤΑΤ».

Η ΟΤΟΕ ενημερώνει για τις ενέργειές της, τους εμπλεκόμενους με το ΕΤΑΤ Συλλόγους: "Προσωπικού Alpha Bank", "ΕΝ.Α.Σ Alpha-Εμπορικής, Επιστημονικού Προσωπικού Alpha, "Αγροτικής-Πειραιώς", Τράπεζας Πειραιώς, Τράπεζας Αττικής, υπενθυμίζοντάς τους ότι η πρόταση αυτή που απεστάλλη στο Υπουργείο υπερψήφιστηκε από το Γενικό Συμβούλιο στις 30/4/2015.

 • Δείτε την επιστολή* της ΟΤΟΕ στον Αναπλ. Υπουργό Κοιν. Ασφαλίσεων ΕΔΩ
 • Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα της ΟΤΟΕ προς τους Συλλόγους Εργαζομένων ΕΔΩ.

     Από την πλευρά μας απλά να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση «έπεσε στο τραπέζι» ως λύση της τελευταίας στιγμής απο την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ μετά το "κάζο" που υπέστησαν οι εισηγητές της πρότασης από δεκάδες συνταξιούχους του ΕΤΑΤ στην σχετική συνεδρίαση του Γεν. Συμβουλίου.
Όλοι πλέον γνωρίζουν και θυμούνται πολύ καλά ότι η αρχική πρόταση-"λύση" της "πεφωτισμένης ηγεσίας" της ΟΤΟΕ για το μέλλον του ΕΤΑΤ ήταν...«η μεταφορά μέρους της κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ» και «για το υπόλοιπο τμήμα της σύνταξης που θα απομείνει στο ΕΤΑΤ θα ζητήσουμε από το Υπουργείο να γίνει αναλογιστική μελέτη η οποία θα εξετάσει σε βάθος...» κλπ κλπ "πιάσε το αυγο και κούρεψ' το" δηλαδή, ας μας επιτραπεί η έκφραση !

Για το ιστορικό της εν λόγω απαράδεκτης πρότασης η οποία είχε την τύχη που της άξιζε...

 • Δείτε προηγούμενη ανάρτησή μας ΕΔΩ.

     Τέλος όσον αφορά σε αυτή καθεαυτή την πρόταση για μετατροπή του ΕΤΑΤ σε Ν.Π.Ι.Δ θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε ένα αποκαλυπτικό άρθρο του αείμνηστου Συνδικαλιστή και πρώην Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας Σωτήρη Αντωνίου με τίτλο «ΤΟ ΕΤΑΤ ΜΕΤΑ ΤΟ Ν. 4052/12 ΚΑΙ Η ΟΤΟΕ».

     Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τραπεζικός Αγών» τον Σεπτέμβριο του 2013 (Φύλλο 668) και συν τοις άλλοις καταγγέλει απερίφραστα τις τεράστιες ευθύνες τόσο του πρώην Υπουργού Γ. Κουτρουμάνη όσο και της Γραμματέως Ασφαλιστικού της ΟΤΟΕ Βάσως Βογιατζοπούλου, οι ενέργειες και οι παραλείψεις των οποίων το 2010-2012 οδήγησαν (τότε) σε ναυάγιο την υπόθεση Ενιαίος Φορέας Επικούρισης Τραπεζοϋπαλλήλων.

 • Διαβάστε το άρθρο-καταπέλτη του Σωτήρη Αντωνίου  ΕΔΩ
  (επεξεργασία pdf και φωτογραφία κειμένου από easp.gr)

 ---------------------------------------

*Στην επιστολή της ΟΤΟΕ (4η παράγραφος της 1ης σελίδας) ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στην υποχρεωτική ένταξη των ασφαλισμένων της Εμπορικής στο ΕΤΑΤ δεν είναι, όπως εκ παραδρομής προφανώς αναφέρεται, ο ν.3566/2006 αλλά ο ν.3455/2006 (άρθρο 26).

 

 

kataskinwseisΜε αφορμή την έναρξη της Κατασκηνωτικής Περιόδου 2015 ο Σύλλογός μας επανέρχεται στο ζήτημα της διάθεσης κατασκηνώσεων για τους προερχόμενους από την Εμπορική Τράπεζα συναδέλφους.

   Έτσι με επιστολή του προς την Δ/ντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Κονιδάρη χαρακτηρίζει ανεπαρκή τον περσινό αριθμό κατασκηνώσεων (5) που η Τράπεζα διέθεσε πανελλαδικώς (!!!) για τους συναδέλφους της πρ. Εμπορικής.

    Υπενθυμίζουμε ότι μετά από προσφυγή του Συλλόγου μας για το θέμα αυτό, η Επιθεώρηση Εργασίας εξέφρασε την άποψη ότι αρμόδια να κρίνουν και να επιλύσουν την εν λόγω εργατική διαφορά είναι τα πολιτικά δικαστήρια.Ελπίζουμε ωστόσο ότι η Διοίκηση "δεν θα τορπιλίσει την προσπάθειά μας για εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΕΝ.Α.Σ. στην ανακοίνωσή του.

Θα ήταν πραγματικά μειωτικό για τον πολιτισμό μας να κρίνεται με αυτόν τον τρόπο το χαμόγελο των παιδιών μας...

 •  Διαβάστε την Ανακοίνωση Νο 55 του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής ΕΔΩ.

epistoliΣας παραθέτουμε την επιστολή του Συλλόγου μας προς την ΟΤΟΕ με την οποία ενημερώνουμε τον Πρόεδρο συν. Σταύρο Κούκο και την Γραμματέα Ασφαλιστικού της Ομοσπονδίας συν. Βάσω Βογιατζοπούλου για την θέση του ΕΝ.Α.Σ. για το ΕΤΑΤ.

Η απόφαση του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής πάρθηκε κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου στις 22.04.2015.

 • Διαβάστε την επιστολή με την θέση του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής ΕΔΩ

Γενικό Συμβούλιο ΟΤΟΕ Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Στο μεταξύ, μετά την ξεκάθαρη στάση του ΕΝ.Α.Σ. αλλά και την αυθόρμητη κινητοποίηση δεκάδων ασφαλισμένων του ΕΤΑΤ η Γραμματέας Ασφαλιστικού της ΟΤΟΕ απέσυρε την απαράδεκτη πρότασή της για το μέλλον του Ταμείου εισηγούμενη μία διαφορετική θέση ! Συγκεκριμένα η Γραμματέας Ασφαλιστικού επανέφερε την πρόταση* για Επικουρικό Ταμείο όλων των Τραπεζ/λων. Αξίζει να τονιστεί ότι την θέση του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής στήριξε κάνοντας μάλιστα ορισμένες χρήσιμες επισημάνσεις η Ενωτική Ριζοσπαστική Παρέμβαση.

* Αναμένουμε την έκδοση των πρακτικών της συνεδρίασης για την ακριβή ενημέρωσή σας

enasΣυναδέλφισσες συνάδελφοι,

   Ο Σύλλογός μας με αφορμή το εξαγγελθέν Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου της Alpha Bank απέστειλε στις 19.09.2014 επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη από τον Νόμο διαδικασία όπου «σε περίπτωση προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου τα πιστωτικά ιδρύματα βαρύνονται εξολοκλήρου με το κόστος της δαπάνης αυτής» (Ν.3371/2005,άρθρο 69 παρ. 1).


   Το Υπουργείο μέσω της Γενικής Διευθύντριας κ. Δεδούλη μας ενημερώνει ότι το ΕΤΑΤ ως αρμόδιος φορέας θα ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών «να προκηρύξει και να αναθέσει την κατά το νόμο εκπόνηση της ειδικής οικονομικής μελέτης για τον προσδιορισμό του ποσού, που θα πρέπει να καταβάλει η Τράπεζα για την κάλυψη του κόστους των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, με το οποίο θα επιβαρυνθεί το εν λόγω Ταμείο».
   Μετά την θετική αυτή εξέλιξη σας αποστέλλουμε αυτούσια την σχετική επιστολή του Υπουργείου, κάνοντας σαφές ότι παρακολουθούμε στενά το θέμα στο οποίο και θα επανέλθουμε με ενέργειες προς τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς (ΕΤΑΤ,ΥΠΟΙΚ)
   Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό καθώς αφορά στην βιωσιμότητα του προσυνταξιοδοτικού συστήματος του ΕΤΑΤ και συνεπώς αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους συναδέλφους οι οποίοι προέρχονται από την πρ. Εμπορική Τράπεζα και την πρ. Τράπεζα Πίστεως.
   Σας παραθέτουμε την επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας και σε link στο τέλος την απάντηση του Υπουργείου

«««
ΑΠ : 3036 Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
Κύριε Υπουργέ,
Την 15/9/2014 η ALPHA BANK επίσημα με την εγκύκλιό της υπ' αριθμ. 150 εξήγγειλε "πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού". Στην εν λόγω εγκύκλιο όπου περιγράφονται ενδελεχώς οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής του προσωπικού στο πρόγραμμα, απουσιάζει –ίσως εκ παραδρομής- η δέσμευση της Τράπεζας να τηρήσει την νόμιμη υποχρέωσή της, καταβάλλοντας στα ασφαλιστικά ταμεία το κόστος της εθελούσιας εξόδου.
Όπως σας είναι γνωστό, σύμφωνα με την παράγραφο 1, άρθρο 69 του ν. 3371/05 και με την παράγραφο 6, άρθρο 10 του ν. 3620/07, τα πιστωτικά ιδρύματα βαρύνονται εξ ολοκλήρου, συμπληρωματικά προς τα ποσά των εισφορών που προκύπτουν από τις μελέτες της περ. γ' του άρθρου 59 του παρόντος νόμου και της περ. α' του παρόντος άρθρου και με το κόστος της δαπάνης οποιασδήποτε εθελουσίας εξόδου ή πρόωρης συνταξιοδότησης που δεν καλύπτεται από τις διατάξεις του νόμου αυτού και δεν έχει προβλεφθεί στις μελέτες των άνω άρθρων.
Εκ προοιμίου θεωρούμε ότι η ALPHA BANK θα τηρήσει όπως υποχρεούται τις νόμιμες υποχρεώσεις της, όπως ήδη προφορικά έχει δεσμευτεί απέναντί μας. Θεωρούμε όμως απαραίτητη τόσο την δημόσια δέσμευσή της την οποία και θα επιδιώξουμε, όσο και την δική σας θεσμική παρέμβαση ώστε να επιταχυνθούν και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Ταμείου μας, το οποίο ήδη έχει πληγεί από ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και για τις οποίες έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Για όλους τους ως άνω λόγους παρακαλούμε να ασκήσετε την θεσμική και προσωπική σας παρέμβαση ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία προσδιορισμού των οφειλόμενων ποσών προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου.
Με τιμή
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALPHA BANK-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ           ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                    ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ          ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ       »»»

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086
Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

 

 •  Δείτε την ανακοίνωση Νο37 καθώς και την απάντηση του Υπουργείου εδώ

enasΠρος το Υπουργείο Εργασίας-"Διορισμός Προέδρου στο ΕΤΑΤ"

Ειδική Ανακοίνωση – Επιστολή
ΑΠ : 3035
ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Εργασίας. Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

Κύριε Υπουργέ,

     Όπως γνωρίζετε, μετά την παραίτηση του κου Φράγκου από τη θέση του Προέδρου του ΕΤΑΤ (Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων) το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου δεν έχει ούτε καν τη δυνατότητα συνεδρίασης.
     Στα ήδη σωρευμένα προβλήματα λόγω της μη ουσιαστικής λειτουργίας του Ταμείου επί σειρά μηνών, ήρθαν να προστεθούν επιπλέον σοβαρότατα ζητήματα που προκύπτουν από εξαγγελθέν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της ALPHA BANK.

Το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο έχει καταληκτική ημερομηνία την 30/9/2014 απαιτεί, εκτός των άλλων, την άμεση και πλήρη λειτουργία του Δ.Σ. του ΕΤΑΤ, ώστε να διεκπεραιωθούν ζωτικά αιτήματα των ασφαλισμένων μελών μας, όπως η εξαγορά χρόνου υπηρεσίας και η πράξη απονομής σύνταξης.

Όπως είναι προφανές, είναι άμεση και επιτακτική πλέον η ανάγκη τοποθέτησης εκ μέρους σας νέου Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΤΑΤ, έτσι ώστε να επιλυθούν τα εκκρεμούντα προβλήματα εντός των ήδη ασφυκτικών χρονικών πλαισίων.

Παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την τοποθέτηση Προέδρου ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Ταμείου και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων μελών μας.

                                                                                     Με τιμή

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALPHA BANK-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ      ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ           ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086
Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

enasΣε ποιό στάδιο βρίσκεται η μελέτη κύριοι του Υπουργείου Οικονομικών;

Επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ο Σύλλογός μας ζητώντας ενημέρωση για την πορεία ανάθεσης της οικονομικής μελέτης του Ν.3371/2005 για το Ε.Τ.Α.Τ. Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω μελέτη αφορά στον υπολογισμό του κόστους του προγράμματος προσυνταξιοδότησης της Εμπορικής Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 2006-2011 με βάση και την "Απόφαση Βρούτση" για το ίδιο θέμα.

Και ενώ το κονδύλι έχει εγκριθεί από την Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών ήδη από 21/8/2013 ουδείς ακόμη έχει ενημερωθεί για το στάδιο (δείτε εδώ προηγούμενη "εμπλοκή") στο οποίο βρίσκεται η μελέτη !!! Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι το ΕΤΑΤ σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για την καταβολή συντάξεων στους χιλιάδες νύν και εν δυνάμει συνταξιούχους του.

Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή:

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALPHA – ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠ : 3033

ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Οικονομικών
Γενική Γραμματεία
Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
Κοινοποίηση:
Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (Ε.Τ.Α.Τ)

 

Κύριοι,

     Γνωρίζουμε ότι ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης με την, από 11 Ιανουαρίου 2013, απόφασή του (Αριθμ. Πρωτ.: Φ90022/327/11) αναφέρει τα εξής σε σχέση με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας που πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα 2006-2011: «Εν προκειμένω σε ό,τι αφορά την Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ... από τα στοιχεία των δημοσιευμένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεών της τεκμαίρεται (προκύπτει ως συμπέρασμα) ότι η διοίκηση της Τράπεζας κατά το χρονικό διάστημα 2006-2011 υλοποίησε προγράμματα εθελούσιας εξόδου.»
     Με βάση την παραπάνω απόφαση του Υπουργού και σε εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στο θέμα αυτό (άρθρο 69 § 1 του ν.3371/2005 και άρθρο 10 § 6 του ν.3620/2007) προβλέπεται ότι τα πιστωτικά ιδρύματα βαρύνονται και με τα ποσά των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, τα οποία (ποσά) όμως δεν έχουν προβλεφθεί σε σχετικές ειδικές οικονομικές μελέτες για την ένταξη των οικείων ταμείων στο ΕΤΑΤ.
     Επίσης το άρθρο 68 § 3 του ν.3371/2005 προβλέπει την εκπόνηση των σχετικών οικονομικών μελετών από το Υπουργείο Οικονομικών.
     Γνωρίζουμε επίσης ότι σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση η Δ/νση Προϋπολογισμού & Δημοσιονομικών Αναφορών της Γενικής Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών με την από 21/8/2013 (Αρ. Πρωτ. 2/78064) «Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης» αποφάσισε την έγκριση δέσμευσης πίστωσης ύψους 10.000,00 € (δέκα χιλιάδων ευρώ) «..για την ανάθεση οικονομικής μελέτης του Ν.3371/2005 για το Ε.Τ.Α.Τ σχετικά με τον υπολογισμό του κόστους του προγράμματος προσυνταξιοδότησης της Εμπορικής Τράπεζας.
     Ήδη έχει παρέλθει πάνω από ένα έτος από την έκδοση της σχετικής απόφασης.
Επειδή όμως το ΕΤΑΤ σύντομα θα βρεθεί σε αδυναμία καταβολής των συντάξεων και είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη η ενίσχυση των πόρων του, εν όψει μάλιστα και των επικείμενων νέων προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank, ζητάμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εκπόνηση της ειδικής οικονομικής μελέτης για το Ε.Τ.Α.Τ. και στην περίπτωση ολοκλήρωσής της για το αποτέλεσμά της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ         ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245.739, 3245.679, 3240.242, 3240.086
Fax.: 210-3240.407 - Εσωτ.τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>