image0051ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ, ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ! ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ RBU

Η χθεσινή (σ.σ. 4.2.2019μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζομένων στο RBU, έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους που απεργάζονται σχέδια σε βάρος της σταθερής εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

1.200 εργαζόμενοι, μέσω της διαδρομής Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Βασ. Σοφίας - Πανεπιστημίου, διατράνωσαν στο κέντρο της Αθήνας την αντίθεσή τους στα σχέδια της Διοίκησης, βάζοντας οι ίδιοι το αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο:

- καμία απόσχιση,

- καμία απόλυση,

- καμία μεταβολή των όρων εργασίας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Λάρισα και αλλού.

.................

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΥΤΠΕ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Άρθρο 211
Ποσοστό απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας
Μετά το τρίτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 1264/1982 (Α΄ 79) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (½) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.»

http://www2.star.gr/storage/photos/w_800px/201705/4133371-1495022862.jpgΔεν θα είμασταν μακρυά από την πραγματικότητα εάν χαρακτηρίζαμε την συγκέντρωση και πορεία στην Βουλή των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως...συγκέντρωση και πορεία επικύρωσης των μέτρων.

Δυστυχώς αυτό ακριβώς συνέβη για άλλη μια φορά σήμερα 17.5.2017 στην Πλ. Κλαυθμώνος και στην πορεία προς την Βουλή.

Με κάποιες «συνιστώσες» για «γαρνιτούρα» -που άλλοτε λειτουργούσαν ως ουρά του ΠΑΣΟΚ- , η συγκέντρωση των «εργατοπατέρων» δεν κατάφερε (όχι ότι το επιδίωξε βέβαια) να συγκεντρώσει πάνω από 2-3 χιλιάδες ανθρώπους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι στην Απεργία συμμετείχαν και άλλοι κλάδοι (επιστημονικοί φορείς κλπ) αλλά και συνταξιούχοι.

Και όμως η προσέλευση ήταν κάτι παραπάνω από ισχνή. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού και σε αυτήν την απεργιακή συγκέντρωση δεν συμμετείχαν -ώς συνήθως- ούτε καν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και των Ομοσπονδιών που αποτελούν την δύναμη της ΓΣΕΕ.

Για παράδειγμα μόνο στην Αθήνα (χωρίς την Ελευσίνα, τον Πειραιά και το Λαύριο που είναι οι κατεξοχήν εργατικές περιοχές του Λεκανοπεδίου) τα σωματεία δύναμης του Εργατικού Κέντρου αγγίζουν τα 400 , με χιλιάδες να είναι μόνο τα εκλεγμένα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων !!!

Όσο για την πορεία; Επίσης άνευρη, άοσμη και άχρωμη με βαρετά και επαναλαμβανόμενα συνθήματα για «απεργία διαρκή» !!! κάποιων  άεργων κομματικών "στελεχών της ντουντούκας".

Κατά άλλα ο κ. Κουτσούμπας στην άλλη συγκέντρωση ,την ταξική όπως λέγεται, δήλωσε παντελώς αναρμόδιος αφού "...ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για να πετάξει το μνημόνιο στα σκουπίδια είναι ο ελληνικός λαός"  ...

Γραφικές και συνάμα τραγικές καταστάσεις...με τα εκατομμύρια των εργαζόμενων είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι, απλήρωτους, άνεργους, με τεράστια προβλήματα, με δάνεια, χωρίς μέλλον για τα παιδιά τους...

Την τιμή της Ελληνικής Εργατικής Τάξης έσωσαν για άλλη μια φορά οι ναυτεργάτες (ΠΝΟ) που πήραν απόφαση για 2 κυλιόμενες 48ωρες Απεργίες από την Τρίτη (16.5) ως και την Παρασκευή τα μεσάνυχτα (19.5)

foto: "Διαδηλωτές" σε αγωνιστικό "διάλογο" με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα ρίχνουν την αυλαία του 4ου Μνημονίου 

 

 

 

logo genikoΑνακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Μαϊου 2017 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Alpha Bank

Μια και μόνο ματιά στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής το οποίο –μαζί με το πολυνομοσχέδιο- κατατέθηκε ήδη και οδεύει πρός ψήφιση στην Βουλή, αρκεί για να δείξει ότι οι διάφορες επιδοτήσεις, τα σχολικά γεύματα, οι μειώσεις σε κάποιους φορολογικούς συντελεστές (ΕΝΦΙΑ, Εισφορά Αλληλεγγύης κλπ), ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ από νέες μειώσεις σε Συντάξεις, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και κυρίως από…το μεγάλο έγκλημα του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας μας !

Επιβεβαιώνεται έτσι για άλλη μια φορά πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει με άλλο μείγμα πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης την πολιτική που ακολούθησαν και οι προκάτοχοί της ΠΑΣΟΚ, ΝΔ με τους «μαϊντανούς» που κατά καιρούς συμπορεύτηκαν. 

Συνένοχοι όμως στο έγκλημα είναι και οι «εργατοπατέρες», κύρια της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, χωρίς τους οποίους η βίαιη φτωχοποίηση και η εργασιακή ζούγκλα δεν θα είχαν γίνει ποτέ πραγματικότητα στην χώρα μας. Και είναι τέτοια η υποκρισία τους όταν καλούν στην Απεργία «τις νέες και τους νέους όλης της χώρας», ενώ λίγες ημέρες πριν έβαζαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην διατήρηση του ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ για τους νέους εργαζόμενους (511€ μικτά).

Έτσι και στον δικό μας χώρο, οι ίδιες αυτές δυνάμεις, «Ενωμένος Σύλλογος Alpha Bank» και ΔΗΣΥΕ Εμπορικής, αντιδρούν στα λόγια ενώ στην πράξη μοιράζουν «πακέτα διακοπών» δύο μέρες πριν την απεργία. Ανενόχλητη έτσι η εργοδοσία, απρόσκοπτα προωθεί τα αντεργατικά πλάνα για μείωση του προσωπικού, συρρίκνωση εργασιών, κλείσιμο καταστημάτων, ατομικών στόχων στο Δίκτυο κλπ.

Όσο για την ΟΤΟΕ η οποία ναι μεν "απέτρεψε" 12 απολύσεις στην Τράπεζα Αττικής, κάνει όμως πως δεν βλέπει αυτό που συμβαίνει με τα περιβόητα "προγράμματα αποχωρήσεως" ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι τραπεζίτες την νέα μεγάλη μείωση των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Και όλοι μαζί βέβαια κάνουν «γαργάρα» το πρόστιμο των 1.635.000€, που πρόσφατα επέβαλλε το ΣΕΠΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, φοβούμενοι μήπως και ξυπνήσουν οι σκλάβοι και απαιτήσουν να πληρώνονται όταν εργάζονται πέραν του συμβατικού και νόμιμου ωραρίου.

Απέναντι σε αυτό το θλιβερό- όπως το έχουμε χαρακτηρίσει- συνδικαλιστικό τοπίο, μόνο ο δικός μας αγώνας, η αλληλεγγύη και η καλλιέργεια συλλογικής αγωνιστικής συνείδησης μπορεί να ανατρέψει το κλίμα στους χώρους δουλειάς.

Σπάμε τον φόβο – Kάνουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ δική μας υπόθεση

Κάτω τα νέα αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης –Ψευτοαντιπολίτευσης 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Alpha Bank 

http://2.bp.blogspot.com/-5EizuYq0pP0/VYEgErPkYHI/AAAAAAABMv8/g_-UFTZMNqw/s640/mesa+mazikhs+metaforas.jpgΣτην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου, συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και δρομολόγια προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί που θα μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Έτσι:

 • Οι συρμοί στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα. 
 • Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι γραμμές του μετρό.
 •  Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας:

- Την Τρίτη 16 Μαΐου, από τις 11.00 έως τις 16.00,
- Την Τετάρτη 17 Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και
- Την Πέμπτη 18 Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

 • Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν στάση εργασίας την Τετάρτη 17/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/792818/apergia-pos-tha-kinithoyn-metro-hsap-trolei-kai-leoforeia-tin-tetarti-17-5#ixzz4hAM476ds

 

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Ενόψη της ψήφισης από την Βουλή την Πέμπτη 18 Μαΐου, των μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε Πανελλαδική Γενική απεργία μια ημέρα πριν. 

Η απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εξής: 

* Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
* Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 
* Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ),
* Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), καθώς και η Ένωση Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
* Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
   Στην απεργία συμμετέχουν επίσης το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ. 

ΕΠΙΣΗΣ:
* Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαϊου. 
* Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της Τετάρτης. 
* Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει και η ΟΤΟΕ. 
* Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι. 
* Οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης 16 Μαΐου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 17 Μαΐου. 

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/792801/apergia-gsee-adedy-deite-poioi-tha-apergisoyn-tin-tetarti-17-maioy#ixzz4hANS6QVm

gseeΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/5/2016

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας,  προκηρύσσει  48ωρη Γενική Απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 2016.

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων – και Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα Συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις Γενικές Απεργίες και στα Συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα της Κυβέρνησης. Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη  ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 • Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ στον σύνδεσμο ΕΔΩ

Oι τραπεζοϋπάλληλοι συμμετέχουμε στην 48ωρη Απεργία που έχει προκυρήξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔY για την Παρασκευή 06/05 και το Σάββατο 07/05.

Στο μεταξύ η ΓΣΕΕ έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου - ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Συλλαλητήρια θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και την Κυριακή 08/05 -ημερομηνία ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στην Βουλή- καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Έτσι μέχρι στιγμής το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

 1. 48ωρη Γενική Απεργία στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016

 2. Απεργία στον Ιδιωτικό Τομέα την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.

 3. Συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

 4. Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00, ημέρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά.

Τέλος τετραήμερη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου έχει προκηρύξει η Πανελήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)

 

http://www.gsee.gr/wp-content/uploads/2016/04/kleiston_epigrafh.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ - 20/4/16

Η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής και στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμότης Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος τωνπολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ΓΣΕΕ παράλληλα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Για αυτό η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

enasΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ (ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9)

ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Ανακοίνωση Νο. 75

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε αποφασιστικά στην μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που οδηγούν μεγάλα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας στην απόλυτη φτωχοποίηση. Υψώνουμε τείχος στα σχέδια Κυβέρνησης-Δανειστών που δίνουν συντριπτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τις προηγούμενες «μεταρρυθμίσεις».

Στο πλευρό μας αυτήν την φορά βρίσκονται κλάδοι από πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας (αγρότες, επιστημονικοί κλάδοι) που βλέπουν ότι με αυτές τις πολιτικές δεν υπάρχει προοπτική για τον τόπο.

Οι εργαζόμενοι στην AlphaBank και σε όλες τις τράπεζες δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε σαν δούλοι ούτε να επαιτούμε τα φιλοδωρήματα των «συντάξεων».

«Πάρτε πίσω το έκτρωμα» πρέπει να είναι αύριο η μία και μοναδική φωνή ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/2 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι κατά την ημέρα της απεργίας δεν υπάρχει συμφωνία για προσωπικό ασφαλείας. Ως εκ τούτου όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργήσουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα

Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086

Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

SYDAPTTEurobank1    Με μία δυναμική κινητοποίηση απάντησε ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) στην απόφαση της Eurobank και των "εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων" για μείωση αποδοχών 53% των καθαριστριών.

    Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκτός των ίδιων των καθαριστριών και των οικογενειών τους (!!!) και άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΔΑΠΤ και "στήθηκαν" από τα ξημερώματα της Απεργίας της 3ης Δεκέμβρη στα σκαλοπάτια της Εισόδου του κτιρίου της Eurobank στην Οδό Αμαλίας. Είμασταν και εμείς εκεί αφού -πριν παρευρεθούμε στην κηδεία του "ασφαλιστικού" που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα...με το freddo στο χέρι- προτιμήσαμε να συμπαρασταθούμε εμπράκτως σε αυτές τις γυναίκες και τις οικογένειές τους.

    Ιδιαίτερα δε συγκινητική , ήταν η στιγμή όταν μία από τις καθαρίστριες καλωσόρισε τον γυιό της ο οποίος είχε μόλις σχολάσει από το βραδυνό μεροκάματο και ήρθε στην περιφρούριση.
   Από την πλευρά μας χαιρόμαστε πραγματικά για την θετική εξέλιξη που είχε η νέα αυτή κινητοποίηση των καθαριστριών και του ΣΥΔΑΠΤ και ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα τους.

                             H ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΣΥΔΑΠΤ:
---------------------------------------------------------------------

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
   Με συμμετοχή πολλών εργαζομένων μελών του ΣΥΔΑΠΤΤ, των ίδιων των καθαριστριών, των οικογενειών τους, γιών, συζύγων, αδερφών, αλληλέγγυων εργαζόμενων και νεολαίων, περιφρουρήσαμε σήμερα το δικαίωμα στην απεργία θέλοντας να διαμαρτυρηθούμε για την παράλογη και εξοντωτική μείωση μισθού 55% στις καθαρίστριες.
   Οι εργαζόμενοι στο  κτίριο απαντούσαν «έχετε δίκιο» όταν τους ενημερώναμε ότι ζητείται από τις γυναίκες αυτές να επιβιώσουν με 380 ευρώ τον μήνα ενώ τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών αμείβονται με χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Συμφωνούσαν ότι πρέπει όλοι μας να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους.
  Δυστυχώς κάποιοι δεν κατανοούν ακόμα ότι η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων και θέλησαν να επιβάλλουν τη δική τους άποψη ακόμα και με τραμπουκισμούς που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός από τα νέα παιδιά που είχε έρθει για συμπαράσταση.
  Η δυναμική κινητοποίηση, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της συγκεκριμένης Τράπεζας έκαμψε τη στάση της Διοίκησης της Τράπεζας που μέχρι τώρα αρνούνταν να συναντήσει το Σωματείο μας. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση το ΔΣ του Συλλόγου μας με τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. Ο κ. Ιωάννου δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί λύση για τις καθαρίστριες με εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Θα σας ενημερώσουμε για την συνέχεια των διαβουλεύσεων.
 
Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες από άλλους κλάδους και τους νέους, αγόρια και κορίτσια  που από τις 6:30 το πρωί βρίσκονταν δίπλα μας, γιατί μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε.
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
-------------------------------------------------------------------------------------
Για τον σχολιασμό και το "ρεπορτάζ"
Σπύρος Μητροτάσιος

             Aθήνα, 01.12.2015
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια -με τις προηγούμενες- ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας.

Επιπλέον σήμερα είμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο μ’ έναν υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και περικοπών συντάξεων, αλλά και με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Γι’ αυτό και χωρίς περιστροφές η απάντησή μας σε όλους εκείνους που επιμένουν να ρίχνουν στην πλάτη των ασθενέστερων τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων πρέπει και μπορεί να είναι μία:

Αγώνας μέχρι τέλους, μέχρι να πάρουμε ότι κερδήθηκε με θυσίες γενεών.


            Καλούμε τους εργαζόμενους στην
AlphaBank να δώσουν με τη συμμετοχή τους το δικό τους αγωνιστικό παρών.

Να δώσουν μαζί με όλους τους συναδέλφους στις άλλες τράπεζες, απάντηση σε εκείνους που έχουν στοχοποιήσει τον κλάδο μας και σχεδιάζουν συρρίκνωση αλλά και νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, μαζί με τους ανέργους και τους συνταξιούχους μαζί με την ελληνική κοινωνία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και υπερασπίζουμε αποφασιστικά το δικαίωμα στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελπίδα.

Αντιστεκόμαστε στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, που συνεχίζονται αυτή τη φορά με «αριστερό πρόσημο», για να ολοκληρώσουν την κοινωνική καταστροφή.

 

Συμμετέχουμε με την ΟΤΟΕ στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ την προσεχή Πέμπτη στις 3 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων που σήκωσε το βάρος της χρηματοπιστωτικής κρίσης, των Capital Controls και της επιδείνωσης του οικονομικού και κοινωνικού κλίματος τους τελευταίους μήνες και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις, υπερασπίζοντας τη χώρα, τηνεργασία, την πραγματική ανάπτυξη, την ίδια την κοινωνία και το μέλλον των παιδιών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα

Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086

Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Σας παραθέτουμε την εξαιρετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank (πρ. Ιονικής) την οποία αξίζει να διαβάσετε.

 • ⇒Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων

 • ⇒Η Ελλάδα των ανέργων, των απελπισμένων συνταξιούχων και των άστεγων έχει πλέον μηδενικές αντοχές

  σημειώνει ο Σύλλογος και μέσα από την 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη μας καλεί :

◊Να οικοδομήσουμε ένα αρραγές συνδικαλιστικό ανάχωμα στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της ελληνικής κοινωνίας

◊Να δείξουμε ότι δεν υφίσταται συγκατάθεση του λαού στην ισοπέδωση της ζωής του

◊Να δώσουμε απάντηση στους δανειστές που ελέγχουν το παρόν και το μέλλον της χώρας

◊Επιτέλους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ορθώσουμε το ανάστημα της εθνικής αξιοπρέπειας

 

 • Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΣΥΙΛΤΕ ΕΔΩ.