Από την κινητοποίησηΑπό www.902.gr
--------------------------------

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της «Alpha Bank» πραγματοποίησαν την Πέμπτη 23.8 το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. Παράλληλα συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διοίκησης της τράπεζας απαιτώντας να μπει τέρμα στην προσπάθεια της τράπεζας να σύρει εργαζόμενο με αναπηρία σε «εθελούσια» απόλυση.

«Η υπογραφή του συναδέλφου με νοητική στέρηση υφαρπάχτηκε από την Τράπεζα προκειμένου να διωχτεί ο εργαζόμενος άρον άρον» υπενθυμίζει το σωματείο, ενώ καταγγέλει ότι

«ο εν λόγω εργαζόμενος, που προσελήφθη το 1992 με τις διατάξεις του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, παραπλανήθηκε και υπέγραψε αίτηση «εθελούσιας εξόδου» χωρίς να έχει αντιληφθεί το περιεχόμενό της».

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι της τράπεζας «μίλησαν για ανικανότητα του συναδέλφου ΑμΕΑ προς εργασία, για εγκυκλίους που δεν μπορούν να παραβούν και άλλα παρόμοια» ενώ στην επιμονή των φορών να δοθεί λύση παρέπεμψαν στη διενέργεια εργατικής διαφοράς που έχει οριστεί στις 17/9, μετά την προσφυγή του σωματείου στο ΣΕΠΕ.

Σιγήν ιχθύος φυσικά από τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank ενώ οι συνταξιούχοι του ΕΝ.Α.Σ. διέκοψαν για λίγο την θερινή τους ραστώνη για να "συμπαρασταθούν" κατόπιν εορτής -όπως οι ίδιοι παραδέχονται- στον συνάδελφο ΑμΕΑ. Ως εκεί βέβαια...τα δάκρυα και οι "καταγγελίες". Στο απυρόβλητο η Διοίκηση αφού το χέρι που μάς "ταΐζει" (βλ. παράνομες αποσπάσεις) δεν το δαγκώνουμε... 

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει: Η εργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ λαμβάνει χώρα δύο εβδομάδες μετά (στις 17/9) την θέση σε ισχύ (στις 31/8) της εθελουσίας.

Photo από την συγκέντρωση στη Σταδίου