paylosmylwnase8nikh«Προχωράμε προγραμματισμένα σε μείωση του αριθμού των απασχολουμένων, με νέα προγράμματα εθελοντικής αποχώρησης. Η μείωση του προσωπικού υπαγορεύεται από την ανάγκη περικοπής του κόστους λειτουργίας της τράπεζας, αλλά και από τη μείωση του δικτύου των καταστημάτων μας, την οποία επιβάλλουν η αλλαγή και η απλοποίηση του τρόπου συναλλαγών. Οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται πλέον από το κινητό τηλέφωνο για παράδειγμα ή από το προσωπικό κομπιούτερ, από το σπίτι ή το γραφείο.»

Έτσι περιγράφει με δυό λόγια το μέλλον που επιφυλάσσει η Διοίκηση της ΕΤΕ στους εργαζόμενους της μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής (24.2.2019) ο CEO της Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς...και συνεχίζει:

«Το πρόγραμμα «μετασχηματισμού» υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια. Σε λιγότερο από δύο μήνες θα συναντηθούμε με τους επενδυτές, κυρίως τους μεγαλύτερους επενδυτές του εξωτερικού, και θα τους παρουσιάσουμε την Εθνική της επόμενης μέρας.»

Διαβάστε:

   Σε μία πολύ σοβαρή πρόκληση προχώρησε η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς τις προηγούμενες  ημέρες. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε στην αντιπροσωπεία του (αντιπροσωπευτικού) Συλλόγου Εργαζομένων (ΣΕΤΠ) «την απόφασή της να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει: 

α) εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους και
β) εθελοντική μερική απασχόληση».

   Ξυπνώντας από τον βαθύ συνδικαλιστικό του λήθαργο ο ΣΕΤΠ τονίζει -πολύ σωστά ομολογουμένως- τα εξής:

«Αν η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει να παίξει το ρόλο του «λαγού» του τραπεζικού συστήματος, για να εκτιμήσει τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, είναι καλύτερα γι΄ αυτή να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της. Η «νέα τάξη πραγμάτων», στην ηγεσία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, αν νομίζει ότι αυτά μπορούν να περάσουν στο χώρο των Τραπεζών είναι μακριά νυχτωμένη.»

 

Άμεση όμως ήταν η αντίδραση και του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (πρ. Κύπρου) στην ανακοίνωση του οποίου αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Ο στόχος για ακόμη μία φορά είναι ξεκάθαρος. Η δημιουργία τεχνητού κλίματος ανασφάλειας, φόβου και τρομοκρατίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να οδηγηθούν εν τέλει, με δική τους επιλογή, εκτός Τράπεζας, υπό το φόβο τυχόν δυσμενέστερων εξελίξεων στα εργασιακά.

Πρόκειται στην ουσία για ένα νέου τύπου, Υβριδικό Πρόγραμμα «Εθελούσιας Εξόδου», που επιχειρεί να εξασφαλίσει για τον εργοδότη την πολυπόθητη μείωση του εργασιακού κόστους, και μάλιστα χωρίς καμία παροχή για τον εργαζόμενο.

Απέναντι στο ήδη διαμορφούμενο κλίμα, ο Σύλλογός μας για ένα πράγμα διαβεβαιώνει τους συναδέλφους. Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς δεν πρόκειται να ξαναζήσουν στιγμές της περιόδου 2011 …

Και ο νοών νοείτω!»

ΣΤΟ VIDEO Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ ΓΙΑ "ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"

Από την κινητοποίησηΑπό www.902.gr
--------------------------------

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της «Alpha Bank» πραγματοποίησαν την Πέμπτη 23.8 το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. Παράλληλα συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διοίκησης της τράπεζας απαιτώντας να μπει τέρμα στην προσπάθεια της τράπεζας να σύρει εργαζόμενο με αναπηρία σε «εθελούσια» απόλυση.

«Η υπογραφή του συναδέλφου με νοητική στέρηση υφαρπάχτηκε από την Τράπεζα προκειμένου να διωχτεί ο εργαζόμενος άρον άρον» υπενθυμίζει το σωματείο, ενώ καταγγέλει ότι

«ο εν λόγω εργαζόμενος, που προσελήφθη το 1992 με τις διατάξεις του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, παραπλανήθηκε και υπέγραψε αίτηση «εθελούσιας εξόδου» χωρίς να έχει αντιληφθεί το περιεχόμενό της».

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι της τράπεζας «μίλησαν για ανικανότητα του συναδέλφου ΑμΕΑ προς εργασία, για εγκυκλίους που δεν μπορούν να παραβούν και άλλα παρόμοια» ενώ στην επιμονή των φορών να δοθεί λύση παρέπεμψαν στη διενέργεια εργατικής διαφοράς που έχει οριστεί στις 17/9, μετά την προσφυγή του σωματείου στο ΣΕΠΕ.

Σιγήν ιχθύος φυσικά από τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank ενώ οι συνταξιούχοι του ΕΝ.Α.Σ. διέκοψαν για λίγο την θερινή τους ραστώνη για να "συμπαρασταθούν" κατόπιν εορτής -όπως οι ίδιοι παραδέχονται- στον συνάδελφο ΑμΕΑ. Ως εκεί βέβαια...τα δάκρυα και οι "καταγγελίες". Στο απυρόβλητο η Διοίκηση αφού το χέρι που μάς "ταΐζει" (βλ. παράνομες αποσπάσεις) δεν το δαγκώνουμε... 

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει: Η εργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ λαμβάνει χώρα δύο εβδομάδες μετά (στις 17/9) την θέση σε ισχύ (στις 31/8) της εθελουσίας.

Photo από την συγκέντρωση στη Σταδίου

Γνωστοποιούμε ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Alpha Bank για μεθοδεύσεις της εργοδοσίας απέναντι σε συναδέλφους ΑμΕΑ.

(Κάντε κλικ στην εικόνα)

 

 

ethelousiaΣύλλογος Εργαζομένων στην Alpha Bank προερχομένων εκ της Ιονικής

“Φτωχό” και κατώτερο των προσδοκιών το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της τράπεζας

Συνάδελφοι,
Μετά την ανακοίνωση της εθελουσίας εξόδου από την τράπεζα και αφού οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι ανέλυσαν κάθε φανερή και “κρυφή” πτυχή της, σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία που πρέπει να αξιολογήσετε προκειμένου να λάβετε μία απόφαση ζωής για τη συμμετοχή σας ή όχι στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Κατ' αρχάς, οφείλουμε να τονίσουμε ότι συγκρίνοντας το πρόγραμμα συντεταγμένης εθελουσίας εξόδου που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 8/6/18 (δείτε το πατώντας εδώ) από την Alpha Bank με τα αντίστοιχα προηγούμενων ετών -θεσμοθετημένα ή άτυπα- είναι σαφώς φτωχότερο.

Τούτο δε, διότι το πρόγραμμα αυτό στοχεύει κυρίως στους συναδέλφους της Πίστεως και της Εμπορικής που φέρονται να θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης βάσει της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ. Στους συναδέλφους αυτούς συνιστούμε να ερευνήσουν ενδελεχώς το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους με βάση το προσυνταξιοδοτικό, πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση.

Οι συνάδελφοι της ΙΟΝΙΚΗΣ πρέπει να προσέξετε και να συνυπολογίσετε όλα τα δεδομένα :

  • Συνολικό χρόνο ασφάλισης
  • Έναρξη της ασφάλισης
  • Ημερομηνία θεμελίωσης δικαιώματος πλήρους ή μειωμένης σύνταξης
  • Δικαίωμα αυτασφάλισης και προϋποθέσεις
  • Υπολογισμός του ποσού της σύνταξης
  • Ηλικία
  • Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.

Θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά πριν επιλέξετε ολόκληρη ή μειωμένη αποζημίωση, σε συνδυασμό με μειωμένη μισθοδοσία για τα επόμενα 1-2-3 έτη. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν και θετικά και αρνητικά, ανάλογα με την εργασιακή, ασφαλιστική και ηλικιακή ταυτότητα του καθενός. Προτού πάρετε οποιαδήποτε απόφαση να μελετήσετε με ψυχραιμία, σοβαρότητα και σύνεση όλα τα δεδομένα και να μην προστρέξετε να δηλώσετε συμμετοχή με το δέλεαρ της προσαύξησης του 5% πριν να είστε απολύτως σίγουροι ότι κάνετε τη σωστή επιλογή, διότι η κατάθεση της αίτησής σας δεν ανακαλείται.

Αυτό δε, που πρέπει να σας τονίσουμε, έχοντας και την εμπειρία της εθελουσίας του 2014, είναι ότι στην περίπτωση που δεν είναι πολύ κοντά ο χρόνος απονομής σύνταξης, σας συμβουλεύουμε να μη διακινδυνεύσετε, διότι το ασφαλιστικό μέσα στα επόμενα χρόνια φαίνεται ότι θα αλλάξει και πάλι και επομένως αν έχετε αποχωρήσει με τα σημερινά ασφαλιστικά δεδομένα μπορεί να βρεθείτε προ αδιεξόδου, ειδικά αν ο στόχος σας είναι η μειωμένη σύνταξη που απαιτεί να έχετε τον απαραίτητο αριθμό ημερών ασφάλισης μέσα στην τελευταία πενταετία.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα συνυπολογίσετε λεπτομερώς. Να θυμάστε ότι ο καθένας είναι μία ξεχωριστή περίπτωση ασφαλιστικά και επομένως σας συνιστούμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε όσα θα ακούγονται από συναδέλφους σας για τις δικές τους περιπτώσεις και να μη λάβετε καμία απόφαση αν προηγουμένως δεν έχετε εσείς οι ίδιοι άμεση, υπεύθυνη, εξατομικευμένη πληροφόρηση για όσα ισχύουν για την περίπτωσή σας.

Συνάδελφοι, Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπ'όψη το γεγονός ότι μετά την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπάρξει ανάκληση, η απόφαση για συμμετοχή στην εθελούσια έξοδο είναι Απόφαση Ευθύνης – Απόφαση Ζωής και όποιος συνάδελφος συμπληρώσει αίτηση συμμετοχής πρέπει να έχει εξαντλήσει κάθε λεπτομέρεια που αφορά τις ασφαλιστικές και οικονομικές του προϋποθέσεις.

Να έχετε υπ' όψη ότι, σύμφωνα με την εμπειρία μας από την προηγούμενη εθελούσια έξοδο το 2014, πολλοί συνάδελφοί μας που αποχώρησαν τότε χωρίς να έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, καθόσον είναι δεδομένο ότι τα έτοιμα λεφτά φεύγουν γρήγορα...

Επιπλέον, συμβουλεύουμε τους συναδέλφους που αμφιταλαντεύονται να μη βιαστούν να κάνουν την επιλογή τους, αφού όπως σας έχουμε ενημερώσει και κατά το παρελθόν, θεωρούμε βέβαιο ότι οι διαδικασίες εθελούσιας εξόδου θα συνεχιστούν και στο μέλλον, αφού αποτελεί κεντρική στρατηγική των τραπεζών η μείωση του προσωπικού και κατά συνέπεια του λειτουργικού τους κόστους.

Ήδη, η τράπεζα έχει πιάσει το στόχο μείωσης του προσωπικού του επιχειρησιακού πλάνου 2015-2018 και ουσιαστικά οι σχεδιασμοί και οι ενέργειές της έχουν να κάνουν με την προσπάθειά της να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά εν όψει του επόμενου επιχειρησιακού πλάνου μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Συνεπώς, θέλουμε να ελπίζουμε ότι όσοι συνάδελφοι συμμετάσχουν θα το κάνουν με βεβαιότητα για την επιλογή τους κατόπιν ωρίμου σκέψεως. .

Ο Σύλλογός μας θα σταθεί αρωγός στις υποθέσεις σας για όσο διαρκέσει η διαδικασία.

Να επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα μας για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις και επί αυτού του θέματος, ενώ μπορείτε να απευθύνεστε στο Σύλλογό μας για όποια σχετική απορία και πληροφορία επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για εργοδοτικος συνδικαλισμοςΤι σου κάνει τελικά ο σφιχτός εναγκαλισμός με την εργοδοσία;

Ως και ανακοίνωση που να αναιρεί -εμμέσως πλήν σαφώς- τις αμέσως προηγούμενες μπορεί κανείς να αναρτήσει.

Ο λόγος για την ΠΑΣΚΕ Εμπορικής (ΔΗΣΥΕ) που μία ημέρα πριν τη λήξη της πρώτης εβδομάδας εθελουσίας μάς "ενημέρωσε" ότι: «...ισχύει το άρθρο 7 του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ (παρ. 1 α) που αναφέρεται στην απονομή σύνταξης με 30 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας

Ετσι νέτα-σκέτα...ούτε πώς, ούτε ποιός, ούτε και γιατί !

Και ποιά εφαρμοστική εγκύκλιος υπουργού ...που περιμέναμε να βγεί και ποιός ΕΦΚΑ που...δεν το εφαρμόζει; Λεπτομέρειες...

Τώρα συμφέρει την Τράπεζα να ισχύει...τώρα ισχύει !

Η Alpha Bank πρέπει να αδειάσει από τα τελευταία βαρίδια της Εμπορικής...και το συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ είναι όπως πάντα εδώ για να βοηθήσει. Αλλίμονο !

 

  • Η ανακοίνωσή τους "σήμα" στην εργοδοσία" εδώ.


Θα το πούμε άλλη μια φορά.

Η απόφαση 271/22.03.2018του ΕΦΚΑ -που δικαίωσε τον αγώνα των 7 συνταξιούχων της Εμπορικής- είναι αυτή που λειτούργησε ως σωσίβιο και για τους εν ενεργεία συναδέλφους της πρ. Εμπορικής που στις 12 Μαίου του 2016 είχαν θεμελιώσει το σχετικό προσυνταξιοδοτικό δικαίωμα. Τελεία και παύλα.

Η απόφαση αυτή, βέβαια, έχει "καθήσει στο λαιμό" της ΠΑΣΚίτικης ομάδας για αυτό και την κάνουν γαργάρα...

Την χρησιμοποιούν όμως για να "πουλούν μούρη" στην εργοδοσία ότι "δουλεύουν" για την επιτυχία της εθελουσίας...

Είπαμε...τώρα συμφέρει την Τράπεζα να ισχύει...τώρα ισχύει. Τέλος...

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΙΛΤΕΣύλλογος Εργαζομένων στην Alpha Bank (προερχομένων εκ της Ιονικής) , 26 Απριλίου 2018

Για καζάνι που βράζει και για μεθοδεύσεις «μακαρθισμού της δεκαετίας του 1940» κάνει λόγο ο ΣΥΙΛΤΕ στην ανακοίνωσή του. Ανάμεσα στα άλλα ο Σύλλογος της πρ. Ιονικής καταγγέλει ότι ... «η διοίκηση της Alpha Bank συνεχίζει την υλοποίηση μίας άτυπης εθελουσίας εξόδου, όχι συντεταγμένης (με θέσπιση συγκεκριμένων κινήτρων αποχώρησης γενικής εφαρμογής), όπως π.χ. αυτή της Τράπεζας Πειραιώς που έληξε προσφάτως, αλλά à la carte , υπό την έννοια ότι το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού της τραπέζης θα κατανεμηθεί κατά βούληση, διαπραγματευόμενη σε ατομική βάση με συγκεκριμένους υπαλλήλους

24s4ethnikitrapeza10Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το άρθρο της "Καθημερινής"
««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 500 εργαζομένους σχεδιάζει η Εθνική Τράπεζα

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα, καθώς και η τύχη του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, θα είναι μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ, που συγκαλείται την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 500 ατόμων, καθώς και τη νέα διαδικασία για την πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας του ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τα δύο θέματα ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση της ΕΤΕ με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε το πράσινο φως για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για την τύχη του διαγωνισμού πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το νέο πρόγραμμα αποχώρησης προσωπικού που προτείνει η διοίκηση του ομίλου θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, στοχευμένα σε 500 εργαζομένους και οι όροι του αναμένονται αντίστοιχοι με αυτούς του προηγούμενου προγράμματος εθελουσίας που είχε υλοποιήσει η τράπεζα στα τέλη του 2016.

Το ανώτατο όριο αποζημίωσης θα κινηθεί στις 180.000 ευρώ, όπως και στα προγράμματα που υλοποίησαν πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και η Attica Bank.

Το νέο πρόγραμμα υπερβαίνει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης και είναι αποτέλεσμα των πρόσθετων μέτρων που ζητήθηκαν από τον SSM για την περαιτέρω περιστολή του κόστους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που είχε υποβάλει η διοίκηση της ΕΤΕ στον SSM προβλέπεται ο περιορισμός του προσωπικού σε 10.250 άτομα στο τέλος του 2017 και 9.950 στο τέλος του 2018.

Ο όμιλος έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντική μείωση του προσωπικού στην Ελλάδα μέσω δύο προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου το 2013 και το 2016, κατά τα οποία αποχώρησαν από την τράπεζα και από θυγατρικές του ομίλου συνολικά 3.661 υπάλληλοι.

Ο αριθμός του προσωπικού στην Ελλάδα στα τέλη του 2017 ανέρχεται στα 9.818 άτομα και συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ασφαλιστικής ανέρχεται σε 10.598. Σε ό,τι αφορά την Εθνική Ασφαλιστική επίμαχο θέμα είναι το κατά πόσον η διαδικασία θα ανοίξει για έναν μόνο υποψήφιο, δηλαδή τον κινεζικό όμιλο Fosun ή αντίθετα θα ανοίξει και για άλλους υποψηφίους.

Να σημειωθεί ότι η Fosun είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά στο πλαίσιο του αρχικού διαγωνισμού, αλλά είχε μειοδοτήσει έναντι της προσφοράς των 718 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει η Exin.

Δεύτερος όμιλος που φέρεται ως ενδιαφερόμενος είναι η επίσης κινεζική Gongbao, που είχε συμμετάσχει στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού, ενώ στο παιχνίδι έχει μπει και η Wintime, η οποία επίσης είχε συμμετάσχει στον αρχικό διαγωνισμό, χωρίς ωστόσο να καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

Το άνοιγμα του διαγωνισμού σε πέραν του ενός υποψηφίου έχει προτείνει το ΤΧΣ, θεωρώντας ότι η λύση αυτή θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα δημιουργήσει συνθήκες βελτίωσης του τιμήματος.

Αν και το Ταμείο δεν έχει αρμοδιότητα βέτο στο σχετικό θέμα, ως βασικός μέτοχος της ΕΤΕ έχει αυξημένο λόγο σε κρίσιμα θέματα που αφορούν το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου. 

ΠΗΓΗ

 

http://www.ionikienotita.gr/wp-content/uploads/2018/03/syilte-logotypo.pngΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK 
ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ
Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51 
ΤΗΛ.:210_3250692–3-4
FAX:210_3311278                                                                                                     

e-mail:  

 

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 21    Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ; 

 - Να προηγηθεί “εθελούσια” έξοδος στα μέλη της εκτελεστικής διοίκησης της Alpha Bank που “πολιορκούνται” από τη Δικαιοσύνη, καθώς και στα συνδικαλιστικά στελέχη που την στηρίζουν 

 - Κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των εργαζομένων για αποχώρηση πριν την ανακοίνωση επίσημης εθελουσίας εξόδου από την τράπεζα, εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για όσους θα αλλάξουν γνώμη και θα θελήσουν να παραμείνουν τελικά στην εργασία τους .

Συνάδελφοι, 
Μέχρι την ανακοίνωση της εθελουσίας εξόδου για την οποία διοχετεύεται (επισήμως...) ότι θα γίνει κατά τον Ιούνιο..., η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας θα συνεχίσει εντατικά την άτυπη εθελούσια έξοδο κατά τις γνωστές τακτικές, μεθόδους και διαδικασίες. Μάλιστα, προκειμένου να ευδοκιμήσει ο σχεδιασμός της, ήδη τεχνηέντως και “αρμοδίως” διαρρέονται πληροφορίες από τους γνωστούς “αβανταδόρους” και ότι τάχα το οικονομικό κίνητρο της άτυπης είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα ορίζει η επίσημη εθελούσια έξοδος του Ιουνίου. 

Οι απαραίτητες “διεργασίες” εκ μέρους της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού για την επιτυχία του εγχειρήματος της άτυπης εθελουσίας εξόδου είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα δελτία αξιολόγησης, νωρίς - νωρίς φέτος, “πάνε κι έρχονται” ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητες υποαξιολογήσεις που θα δώσουν “επιχειρήματα” στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για να μπορεί να πιέσει - και με αυτά - τους στοχοποιημένους συναδέλφους να υπογράψουν εκουσίως την αποχώρησή τους.

Παράλληλα, οι γνωστοί συνδικαλιστικοί κύκλοι άρχισαν ήδη να διαδίδουν όσα απαιτούνται προκειμένου να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι οικειοθελώς στην έξοδο πριν οποιαδήποτε ανακοίνωση επίσημης εθελουσίας εξόδου. Μάλιστα, πριν “ευαισθητοποιηθούν” και ασχοληθούν με τα φύλλα αξιολόγησης και την αξιοκρατία που δήθεν ευαγγελίζονται, άρχισαν να περιδιαβαίνουν και την επαρχία για να διαδώσουν “τα νέα” περί της... πλούσιας άτυπης εθελουσίας εξόδου και της συγχώνευσης με την Τράπεζα Πειραιώς, προσβάλλοντας συγχρόνως και τους Διευθυντές των Καταστημάτων που τόλμησαν να παρακούσουν τις άνωθεν εντολές υποαξιολόγησης εις βάρος των εργαζομένων (δυστυχώς για κάποιους ελάχιστους Διευθυντές δεν έπιασαν το... στόχο του προβλεπόμενου ποσοστού υποαξιολόγησης των εργαζομένων...).

Είναι βέβαιο ότι το όποιο ενδιαφέρον εκδηλωθεί έστω και για απλή πληροφόρηση από τους συναδέλφους πριν την επίσημη ανακοίνωση εθελουσίας εξόδου, απλά θα μεγαλώσει τον κατάλογο των “στοχοποιημένων”, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται, καθόσον θα αρχίσει το γνωστό “πάνω χέρι κάτω χέρι” των ενδιαφερομένων. 

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι, έως ότου πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους, θα πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το “παιχνίδι” χωρίς να συμμετέχουν αναφανδόν σε αυτό και να περιμένουν, καθόσον μάλιστα αναμένονται σοβαρές εξελίξεις.

Πρώτον, αναμένονται αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Alpha Bank στις αρχές του καλοκαιριού, οι οποίες μπορεί να επιφέρουν αλλαγές στις αποφάσεις και τους προγραμματισμούς της τράπεζας. 

Δεύτερον, έρχονται καταιγιστικές αλλαγές στο ελληνικό τραπεζικό τοπίο, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με την υπ’αριθμ. 8/6.9.17 ανακοίνωσή μας :

                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 

Δυσοίωνες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη ρήση του Γιάννη Κωστόπουλου 

Δυστυχώς οι προβλέψεις του τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου για "δυόμιση" τράπεζες φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν μετά από δεκαπέντε χρόνια. Αυτό το καταλαβαίνει άραγε η σημερινή Διοίκηση της Τράπεζας; Την προβληματίζει το θέμα και τι κάνει επ'αυτού; 

Από τα στοιχεία που έχουμε υπ'όψη μας και παραθέτουμε στη συνέχεια, προκύπτει η αρνητική απάντηση. Δεν φαίνεται να την απασχολεί πρωτίστως το καλώς εννοούμενο συμφέρον της τράπεζας και όλων των μετόχων της, ούτε όλου του προσωπικού της.

                                          

                                    Απόφαση Ζωής 

Συνάδελφοι, 

Η κατάσταση είναι ρευστή. Δεν ξέρουμε αν τον Ιούνιο θα γίνει οπωσδήποτε εθελούσια έξοδος, αφού η τράπεζα δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, όμως όλα δείχνουν ότι η μεγάλη εθελούσια έξοδος θα γίνει μάλλον μετά τις επερχόμενες τραπεζικές εξελίξεις στην Ελλάδα (π.χ. απορρόφηση της Alpha Bank από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, που κατά πληροφόρησή μας είναι το επικρατέστερο σενάριο και όχι συγχώνευση με την Τράπεζα Πειραιώς). Και οπωσδήποτε δεν θα γίνει από την κ. Πηνελόπη Κονιδάρη, στην οποία καταλήγει αυθημερόν οποιαδήποτε εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους σας προς τους εκπροσώπους σας ή και αλλού (βλ. “πάνω χέρι κάτω χέρι”).

Συνάδελφοι, πάρτε την απόφασή σας (απόφαση ζωής) χωρίς φόβο, με ψυχραιμία και σύνεση. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Το “παιχνίδι” που παίζεται είναι γνωστό, παίχτηκε με παραλλαγές και με την εθελουσία του 2014. Ο προϋπολογισμός της Alpha Bank έχει προβλέψει περί τα 100 εκατ. ευρώ για την εθελούσια έξοδο και σε αυτήν θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι είναι αποφασισμένοι με βάση τα κριτήρια (υποκειμενικά και αντικειμενικά) που ο καθένας μας θέτει ξέχωρα από το διπλανό του.  Σε κάθε περίπτωση συνάδελφοι, θα πρέπει να διαβάσετε (στην ιστοσελίδα www.ionikienotita.gr) και την ανακοίνωση υπ'αριθμ. 9/20.9.17 του Συλλόγου μας ώστε να είστε ενημερωμένοι σωστά και υποψιασμένοι για να μην μπορεί κανένας να σας παραπλανήσει.

                Για τους εργαζόμενους της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ 

Όσον αφορά τους συναδέλφους από την ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού με ευθύνη της κ. Κονιδάρη, ο κλάδος σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ στον ΕΦΚΑ (Δραγατσανίου 8) έχει στοκαρισμένες 250 περίπου αιτήσεις συνταξιοδότησης. Δηλαδή όποιος φύγει και περιμένει να πάρει τη σύνταξή του και το εφάπαξ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Όσον αφορά το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ οι συνάδελφοι που θα αποχωρήσουν από την Τράπεζα και θα επιλέξουν να αναλάβουν τις ατομικές τους εισφορές και να αποποιηθούν το δικαίωμα συντάξεώς τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου καταστατικού του επικουρικού μας ταμείου που ισχύουν από 1/2/2018, η ατομική μερίδα των εν ενεργεία ασφαλισμένων έχει μειωθεί περίπου κατά το 1/3. Αυτό σημαίνει ότι π.χ. ένας ασφαλισμένος που κατέβαλε ατομικές εισφορές 30.000 ευρώ, θα εισπράξει περίπου 20.000 ευρώ και κατόπιν αναλογιστικής μελέτης που θα γίνει ειδικά για τη μείωση των ατομικών μερίδων των εν ενεργεία ασφαλισμένων (η τροποποίηση αυτή του καταστατικού εγκρίθηκε με την ψήφο των εκπροσώπων του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ). 

                    Ανίερη, αμφίδρομη σχέση 

Συνάδελφοι, σημειώστε επίσης ότι την ώρα που η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πιέζει τους εργαζόμενους για να αποχωρήσουν, διατηρεί παράλληλα αποσπασμένους συνδικαλιστές - που σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν δικαιούνται απόσπαση (και μάλιστα μετά συνδικαλιστικών επιδομάτων) - για να τους έχει προφανώς - και αυτούς - για αβάντα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι τακτικές της (π.χ. εκ της Εμπορικής).  Ο επηρεασμός (βλ. Εκμαυλισμός) συνδικαλιστικών συνειδήσεων στην Alpha Bank είναι πλέον γεγονός αδιαμφισβήτητο. Επί του σοβαρού αυτού θέματος ο Σύλλογός μας έχει απευθύνει στις αρμόδιες Επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank και στον εκπρόσωπο του Τ.Χ.Σ., σχετική υπ'αριθμ. 9/22.2.2018 επιστολή (υπ'όψη της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου κ. Carolyn G. Dittmeier, του Προέδρου της Επιτροπής Αποδοχών κ. Richard R. Gildea και του εκπροσώπου του Τ.Χ.Σ. κ. Σπύρου Α. Μαυρόγαλου) και περιμένουμε οπωσδήποτε την απάντησή τους.  

Για όλα τα παραπάνω και οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά τους προερχόμενους από την ΙΟΝΙΚΗ, τα μέλη του ΣΥΙΛΤΕ μπορούν να απευθύνονται στο Σύλλογό μας για έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση.         

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς     

    Για το Δ.Σ.                  

    Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

    Ν. Αλεξόπουλος            Γ. Ανδριώτης

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

https://www.thepressroom.gr/sites/default/files/styles/article/public/field/articles/images/attika.jpg?itok=kZ0v5TzXΠρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου προαναγγέλει η ATTICA BANK στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση 2017

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη συνεδρίασή του στις 15/03/2018 ενέκρινε το Πρόγραμμα της Εθελουσίας Εξόδου Προσωπικού η οποία έλαβε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, το επιχειρηματικό πλάνο της Τράπεζας, το οποίο έχει ως προϋπόθεση τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου με ταυτόχρονη διατήρηση ομαλού εργασιακού κλίματος.» αναφέρεται στην Έκθεση.

Επίσης, στην ενότητα "Περιορισμός λειτουργικού κόστους"διαβάζουμε:

«Η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους θα επέλθει με τη συνολική αναδιοργάνωση των δομών της Τράπεζας και των δράσεων που θα ακολουθήσουν. Στο προσεχές διάστημα ο σχεδιασμός της Τράπεζας περιλαμβάνει αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιοποίηση υπηρεσιών, δράσεις που αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους. Η επικείμενη ανακοίνωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου του προσωπικού από την υπηρεσία θα συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους.»

Το Δίκτυο της Τράπεζας αριθμεί 55 Καταστήματα ενώ οι σημαντικότερες άμεσες συμμετοχές στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας διαμορφώνονται ως εξής:

Μετοχές                                      Ποσοστό συμμετοχής

Ε.Φ.Κ.Α 1.184.312.369                        50,63%

ΤΑΠΙΛΤΑΤ 185.000.418                          7,91%

Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. 131.590.263                         5,63%

Σημειώνεται εδώ ότι:

«Βάσει του Ν.4387/2016, το Ε.Τ.Α.Α./Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. εντάχθηκε από 01/01/2017 στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).» Έτσι «το 5,625% των κοινών μετοχών της Τράπεζας που κατείχε το Ε.Τ.Α.Α./Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. περιήλθε στο Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.), ενώ το υπόλοιπο 50,63% περιήλθε στον Ε.Φ.Κ.Α.»

http://www.seytke.gr/25/images/banners/top%20hi%203p.jpgΑνακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ)

Για το "Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης Εργαζομένων"

--------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, 

Η Διοίκηση τής Τράπεζας με σχετική ανακοίνωση έκανε γνωστή στο προσωπικό πρόταση προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης , περιγράφοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτό. 

Η ανακοίνωση, βεβαίως, του νέου προγράμματος έρχεται μετά την τεχνητή διαμόρφωση κλίματος αβεβαιότητας, από τις συνήθεις και κατά παραγγελία οικονομικές αναλύσεις, που κατακλύζουν εδώ και καιρό τα ειδησεογραφικά φύλλα, και οι οποίες για ακόμη μία φορά εστιάζουν το πληρωμένο με πακτωλό διαφημίσεων ενδιαφέρον τους, στην υποτιθέμενη ανάγκη περαιτέρω απομείωσης του προσωπικού, που απασχολείται στις τράπεζες. 

Χωρίς περιστροφές, ο Σύλλογός μας, προκαταβολικά σας καλεί να γυρίσετε την πλάτη στις απατηλές «σειρήνες» των προγραμμάτων «εθελούσιας» ανεργίας. 

Άλλωστε, αδιάψευστοι μάρτυρες παραμένουν οι αποχωρήσαντες συνάδελφοί μας, που συμμετείχαν σε προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα, με τα αποτελέσματα στις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι άκρως αποκαρδιωτικά. 

Τα πολυπόθητα εναλλακτικά ... «επιχειρηματικά σχέδιά» τους κατέρρευσαν, οι συνεχείς ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις τούς διέψευσαν, οι απογοητεύσεις, τα αμφιθυμικά συναισθήματα και η κατάθλιψη ήλθαν δυστυχώς στο προσκήνιο, όπως αντίστοιχα η μείωση της συζυγικής και οικογενειακής ποιότητας ζωής, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η υποαμειβόμενη και ανασφάλιστη εργασία αντικατέστησαν τη σταθερή και ρυθμισμένη, βάσει συμβάσεων, εργασία. 

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην απεμπολήσουν, για κανένα λόγο, την εργασία τους, την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους, το προστατευτικό πλαίσιο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε επίπεδο μισθολογικών και λοιπών ρυθμίσεων. 

Οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες, που αναμφισβήτητα βιώνουμε καθημερινά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις.  Αντίθετα μας χαλυβδώνουν να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας για την εμπέδωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, με σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζομένων, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες, διασφαλισμένες θέσεις εργασίας, κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, ποιοτικές συνθήκες εργασίας. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, στον τραπεζικό κλάδο, δεν θα είναι βεβαίως στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτό, άλλωστε, ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Έχουμε, ωστόσο, μπροστά μας μία προοπτική. Αυτήν της δέσμευσης, της συσπείρωσης και της ενίσχυσης της συλλογικής μας προσπάθειας. Για να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας, για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας, το δικό μας και των οικογενειών μας. 

Από την πλευρά μας, παραμένουμε αυτονόητα στο πλευρό των συναδέλφων, με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα, όπως άλλωστε αποδεδειγμένα πράξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, παρεμβαίνοντας: 
- για την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, 
- για τη διασφάλιση του προστατευτικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, 
- για την προστασία του νομίμου ωραρίου εργασίας, την εξάντληση και αποζημίωση των υπολοίπων κανονικής αδείας, 
- για την προστασία της μητρότητας, 
- για την απόκρουση επιθετικών και αντιεπαγγελματικών συμπεριφορών σε βάρος συναδέλφων, 
- για θέματα που αφορούν την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, 
- για την ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων, την προστασία και διαμόρφωση ενός πραγματικού προγράμματος ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, προσαρμοσμένου στις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους, 
- για την προστασία των υφιστάμενων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, αναδεικνύοντας παράλληλα την αναγκαιότητα παροχής αντίστοιχων σε όλους τους εργαζόμενους,  δίνοντας κυρίως όραμα και προοπτική στους συναδέλφους, αναδεικνύοντας και νοηματοδοτώντας εκ νέου αρχές και αξίες, όπως η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη, η πίστη στα συλλογικά οράματα, που για κάποιους και ενδεχομένως δικαιολογημένα να αντιμετωπίζονται με δυσπιστία, αλλά που τόσο απαραίτητες θα αποδειχθούν και το επόμενο διάστημα. 

Στο ίδιο πλαίσιο, καλούμε τους συναδέλφους - μέλη μας, να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν και να συμβουλευθούν το Σύλλογό μας, πριν τη λήψη της όποιας απόφασης, που μέλλει να καθορίσει το εργασιακό τους μέλλον και τη ζωή τη δική τους αλλά και των οικογενειών τους. 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας

216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141) ,216 9001245 & 216 4001938 (εσ. 81398). 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς        

  Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας    

Μπεμπένης Εμμανουήλ            Γοίλιας Ισίδωρος

ΠΗΓΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για τραπεζα πειραιωςΔελτίο Τύπου Τράπεζας Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων 

H Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των στρατηγικών κινήσεων που υλοποιεί ο Όμιλος για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του και τη δημιουργία ευκαιριών σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, ανακοινώνει Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης, θέλοντας να δώσει κίνητρο στους εργαζόμενους που επιθυμούν να προσανατολιστούν σε άλλες προσωπικές επιλογές. 

Το πρόγραμμα δίνει στους εργαζόμενους της Τράπεζας και των Θυγατρικών Εταιριών εσωτερικού τις ακόλουθες επιλογές:

1. Να αποχωρήσουν άμεσα και να λάβουν εφάπαξ αποζημίωση. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται από το εύρος ηλικίας και υπηρεσίας καθώς και τον τόπο εργασίας. Επιπλέον, για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπεται η πληρωμή των πλασματικών ετών. 

2. Για τις μητέρες που βρίσκονται σε άδεια τοκετού ή λοχείας ή σε χρήση σωρευτικής άδειας, να λάβουν μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ η εργαζόμενη απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία. 

3. Να λάβουν άμεσα ένα ποσό ως εφάπαξ αποζημίωση και παράλληλα μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ ο εργαζόμενος απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Εταιρία.  Παράλληλα, συνεχίζεται η ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για πέντε έτη και παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων υποστήριξης και ενίσχυσης των εργαζομένων για εναλλακτικές επαγγελματικής συνέχειας.  

Αθήνα, 02 Φεβρουαρίου 2018   

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ειδικότερα τώρα και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό ρεπορταζ

Επιλογή 1: Άμεση Αποχώρηση 

Για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης σε αυτή την κατηγορία, θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια: 
- Κριτήριο Ηλικίας και Προϋπηρεσίας 
- Κριτήριο Περιφέρειας 
- Κριτήριο γεωγραφικής κατανομής Καταστημάτων 
- Κριτήριο πλασματικών ετών κοινωνικής ασφάλισης 
- Κριτήριο Φόρου 

Με το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρονται υψηλά οικονομικά κίνητρα στους εργαζόμενους της τράπεζας, τα οποία αγγίζουν τους 61 μισθούς για τους εργαζόμενους άνω των 57 ετών.

Αυτά αφορούν καθολικά όσους προέρχονται από τις πρώην Αγροτική Τράπεζα, Συνεταιριστική Πελοποννήσου και Πανελλήνια Τράπεζα, ενώ για όσους προσλήφθηκαν εξ αρχής στην Τράπεζα Πειραιώς η ανώτατη αποζημίωση κυμαίνεται από 46 έως 61 μισθούς, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας. 

Επιλογή 2: Παροχή Μητρότητας 5 ετών 

Ειδικά για τις μητέρες, οι οποίες βρίσκονται σε άδεια τοκετού ή λοχείας ή σε χρήση σωρευτικής άδειας, παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν μακροχρόνια άδεια πέντε ετών μετ’ αποδοχών. Κατά τα τρία (3) πρώτα χρόνια της άδειας θα καταβάλλονται οι πλήρεις μικτές αποδοχές των εργαζόμενων, ενώ κατά τα δύο τελευταία χρόνια το 50% των μηνιαίων μικτών αποδοχών, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί τον 09/2017. 

Επιλογή 3: Μακροχρόνια άδεια 5 ετών 

Παρέχεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο να επιλέξει να συμμετέχει σε μακροχρόνια άδεια πέντε ετών μετ’ αποδοχών, όπως διευκρινίζεται κατωτέρω, λαμβάνοντας και εφάπαξ ποσό στην αρχή της άδειας. Ο μισθός που θα χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό της αποζημίωσης είναι ο μικτός μισθός κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2017. Το σύνολο του ποσού θα καταβληθεί με την αποχώρηση του εργαζομένου, διευκρινίζει η διοίκηση της τράπεζας.