http://www.videotex.gr/uploads/2015/08/sotita_gr.pngΠαραθέτουμε την απαντητική επιστολή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων σε ερώτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) που αφορά στην υποχρέωση των Τραπεζών να καταβάλλουν αυτούσιο το ποσόν των €1557 στους συναδέλφους που αποκτούν τέκνο.

Η υπόθεση και οι ενέργειες του ΣΕΥΤΠΕ ξεκίνησαν με αιτία μια κατάφωρα αντισυμβατική πρακτική που εφαρμόζει η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς. Συγκεκριμένα η "Πειραιώς" ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ το εν λόγω ποσόν που με βάση την ΣΣΕ υποχρεούται να καταβάλλει με αυτό το οποίο ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει στο Νοσοκομείο!

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η γνωμοδότηση της ΓΓΙΦ είναι ότι:

«δεν συνιστά ομοειδή απαίτηση υποκείμενη σε συμψηφισμό η καταβολή ποσού από τον Ασφαλιστικό Φορέα προς το Νοσοκομείο για ιατρικές πράξεις (καισαρική τομή, λοιπά έξοδα νοσηλείας), αφού το ποσό τούτο αποτελεί καταβολή μεταξύ τρίτων και όχι προς το δικαιούχο».

Τονίζουμε ότι ο ΣΕΥΤΠΕ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στήριξαν νομικά και συνδικαλιστικά προσφυγή την οποία έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού (σ.σ. πρόκειται για Κλαδικό Σωματείο του ΠΑΜΕ) από όπου και αναμένεται η απόφαση.

Είναι σε όλους γνωστό ότι το ωράριο εργασίας και άλλα συμβατικά και νόμιμα δικαιώματα δεν εφαρμόζονται όπως προβλέπεται από τους εργοδότες. Αυτό βέβαια το γνωρίζει πολύ καλά τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα όσο και το αρμόδιο υπουργείο. Ωστόσο οι προσπάθειες στην κατεύθυνση ελέγχου και εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας είναι τραγικά λίγες μέσα στην ζούγκλα της εργασιακής αυθαιρεσίας. 

Στα παρακάτω links κάθε εργαζόμενος μπορεί να ενημερωθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας για εργατικά θέματα και ειδικότερα για παραβάσεις σε σχέση με:

α) την εργατική νομοθεσία της σχετικής ιδίως με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας,
β) τα χρονικά όρια εργασίας,
γ) τους όρους κάθε είδους συλλογικών συμβάσεων εργασίας,
δ) την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων

Δείτε στον πίνακα τα τηλέφωνα & διευθύνσεις,fax & e-mails της οικείας Επιθεώρησης Εργασίας

Σχετικά με την λειτουργία και τις αρμοδιότητες του ΣΕΠΕ δείτε:

 

 

 


 

 

    sepe1Ο ΣΕΤΑΠ στην Επιθεώρηση Εργασίας

   H Eνιαία Αγωνιστική Συσπείρωση παρακολουθεί επισταμένα τα συνδικαλιστικά δρώμενα στον χώρο των Τραπεζών και την πραγματικά αξιόλογη δράση που επιδεικνύουν αρκετά σωματεία του κλάδου. Ενέργειες που στόχο έχουν την αποκατάσταση των αδικιών που παρατηρούνται στους εργασιακούς χώρους με ευθύνη των εργοδοτών βρίσκονται συνεχώς στο μικροσκόπιό μας. Η "τεχνογνωσία" άλλωστε που μεταφέρεται από τέτοιου είδους ενέργειες είναι χρήσιμη για όλους μας...
     Με αφορμή λοιπόν καταγγελίες συναδέλφων της Τράπεζας Πειραιώς στον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ) σχετικά με ανεπίδοτες άδειες προηγούμενων ετών αλλά και μη χορήγηση του bonus των χειμερινών αδειών, ο ΣΕΤΑΠ απέστειλε επιστολή στην Επιθεώρηση Εργασίας ζητώντας από την υπηρεσία του Υπουργείου "να ελέγξει την Τράπεζα και να χορηγηθούν οι άδειες που εκκρεμούν στους εργαζόμενους..." ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ !

Ακολουθεί η επιστολή του ΣΕΤΑΠ στην Επιθεώρηση Εργασίας:

        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ

           Οδός Αμερικής 10 - 106 71 ΑΘΗΝΑ

           Τηλ. 210-3622646 - FAX 210-3605968

           www.setap.gr – email :

                                                                                     Αθήνα 20/1/2015

Αριθ. Πρωτ. 7

ΠΡΟΣ

          ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

          Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ& ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕΠΕ

          ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 10  ΑΘΗΝΑ

Κύριοι,

Σύμφωνα με την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΟΤΟΕ και Τραπεζών, για κάθε 5 εργάσιμες ημέρες άδειας που χορηγούνται μεταξύ 1/10 έως 30/4 του επομένου έτους, προβλέπεται μία μέρα άδειας ως bonus. Αυτή η άδεια bonus ονομάζεται και χειμερινή άδεια.

Σύμφωνα με καταγγελίες που είχαμε από μέλη του Συλλόγου μας, η Τράπεζα Πειραιώς αποφεύγει συστηματικά να χορηγήσει την άδεια bonus με τη αιτιολογία ότι, αφού υπάρχουν υπόλοιπα αδειών προηγούμενων ετών, η άδεια bonus δεν χορηγείται.

Αξίζει όμως να δούμε πως προκύπτουν τα υπόλοιπα άδειας των προηγούμενων ετών σε τόσους πολλούς εργαζόμενους.

Στο τρέχον έτος, αν ο εργαζόμενος αιτηθεί άδεια, η άδεια που του χορηγείται είναι του τρέχοντος έτους παρόλο που μπορεί να έχει υπόλοιπα προηγούμενων ετών. Κατά την Τράπεζα αυτή η τακτική οφείλεται σε μηχανογραφική αδυναμία του συστήματος παρακολούθησης των αδειών.

Το αποτέλεσμα όμως αυτής της τακτικής που ακολουθεί η Τράπεζα είναι :

  • και να μένουν πάντα αδιάθετες οι άδειες των προηγούμενων ετών
  • και να μην χορηγείται ποτέ το bonus.

Για να μπορέσει κάποιος εργαζόμενος να εξαντλήσει τις άδειες των προηγούμενων ετών, θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσει την άδεια του τρέχοντος έτους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιος εργαζόμενος με 30 ή 40 ή 50 ημέρες άδειας, θα μπορέσει να φύγει από το κατάστημα για τόσο μεγάλο διάστημα, πράγμα αδύνατον όταν με δυσκολία χορηγούνται οι άδειες λόγω φόρτου εργασίας και λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο ισχυρισμός της Τράπεζας ότι φταίει το μηχανογραφικό σύστημα για τη μη διάθεση αδειών των προηγούμενων ετών δεν μας πείθει. Οι ατέλειες των μηχανογραφικών συστημάτων μπορούν και πρέπει να διορθώνονται άμεσα. Γι' αυτό το σκοπό άλλωστε έχει η Τράπεζα τόσους κατάλληλους γι' αυτή την εργασία ανθρώπους.

Ζητούμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει άμεσα για να διαπιστώσει τις παρανομίες στη χορήγηση των αδειών του προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς, τόσο για τις άδειες των προηγούμενων ετών όσο και για το bonus, να ελέγξει την Τράπεζα και να χορηγηθούν οι άδειες που εκκρεμούν στους εργαζόμενους.

Ζητούμε από την Τράπεζα Πειραιώς να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και τους όρους των ΣΣΕ και να βρει άμεσα λύση στη δυσλειτουργία των μηχανογραφικών συστημάτων (αν πράγματι βρίσκεται εκεί το πρόβλημα...) για τον τρόπο καταχώρησης της χειμερινής άδειας αλλά και για την υποχρέωση να εξαντλείται πρώτα η άδεια των προηγούμενων ετών πριν αρχίσει να χορηγείται η άδεια του τρέχοντος έτους.

Ο Σύλλογος θα μεριμνά για την πιστή τήρηση της νομοθεσίας, των ΣΣΕ και για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς.

               Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Α.Π.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΣΣΑΣ                   ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΥΩΤΗ

              ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

             ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
             ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ

                                                                                       >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>