synedriasiΤην Πέμπτη 18.4.2019 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του «ΕΝ.Α.Σ.». Αν και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν σε οικονομικά κυρίως ζητήματα (διακοπή συνεργασίας με λογιστή, αλλαγή τρόπου πληρωμής καθαρίστριας (!), επιδότηση καλοκαιρινών διακοπών μελών Συλλόγου) ωστόσο τη συζήτηση μονοπώλησε το πρόσφατο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εξήγγειλε η Τράπεζα σε 10 (δέκα) Νομούς της περιφέρειας.

Το πρόγραμμα -το οποίο σημειωτέον εξέπνευσε μόλις την Παρασκευή 19 Απριλίου- στιγματίστηκε από απαράδεκτες, αντιδεοντολογικές όσο και αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές Διευθυντών Καταστημάτων με στόχο την «οικειοθελή» συμμετοχή των εργαζομένων στο Πρόγραμμα. Η πιο κραυγαλέα περίπτωση ήταν αυτή καταστήματος στο Νομό Ιωαννίνων όπου Διευθυντής ανακοίνωνε μπροστά σε πελάτες (!) ονόματα …υποψηφίων προς αποχώρηση συναδέλφων, αφήνοντας άναυδους τους πάντες.

Τα γεγονότα αυτά "ταξίδευσαν" αστραπιαία σε όλη την Τράπεζα, συνοδευόμενα από καταγγελίες συναδέλφων που τα βίωσαν, γεγονός που ανάγκασε ακόμα και τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank να προβεί σε επίσημη καταγγελία (βλ. ανακοίνωση Νο 125, 15.4.2019)

Ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν μάλλον πενιχρά.

Ο πολλά -ως φαίνεται- γνωρίζων πρόεδρος του συλλόγου της Εμπορικής κος Γιώργος Κωνσταντινόπουλος -για να επανέλθουμε στα της συνεδρίασης του ΕΝ.Α.Σ. -αναφερόμενος στον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων έκανε λόγο για χαμηλή συμμετοχή μόλις 15 ατόμων.

Δεν μας προξενεί εντύπωση η τέτοια «στενή» ενημέρωση του κου Κωνσταντινόπουλου. Είναι γνωστές οι αγαστές σχέσεις που –μετά κόπων και βασάνων- έχει καλλιεργήσει με την εργοδοσία και πιο συγκεκριμένα με την ΔΑΔ γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις 2 (δύο) επιπλέον χαριστικές αποσπάσεις που χορηγούνται στον ΕΝ.Α.Σ., όχι βέβαια προς όφελος της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ». Αυτό βέβαια δεν τον αποτρέπει απ’ το να «καρφώνει» τους ευεργέτες του.

Έτσι, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, κατέδειξε την Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Alpha Bank ως «ηθικό αυτουργό» των τρομοκρατικών μεθόδων που ακολουθούνται από τους Διευθυντές λέγοντας ότι η κα Κονιδάρη δίνει την εντολή στο να πιέζουν «για να φύγει ο κόσμος». Ως παράδειγμα -εκτός από τα Ιωάννινα- ανέφερε και την Θήβα όπου η απαίτηση ήταν να αποχωρήσουν οι 8 (οκτώ) από του 12 (δώδεκα)εργαζόμενους.

Φυσικά ο Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. αρνήθηκε να εκτεθεί ανοιχτά στην εργοδοσία με σκληρή ανακοίνωση ή εξώδικο όπως τον έχουμε επανειλημμένως προτρέψει.

Γι' αυτό και στην σχετική ανακοίνωση του ''ΕΝ.Α.Σ" στις 19.4.2019 , δηλαδή κατά την τελευταία (sic) ημέρα της εθελουσίας, αναμάσησε την επαναλαμβανόμενη και κατόπιν εορτής «καταγγελία» για ορισμένους διευθυντές που προσπαθούν «…να εξωθήσουν συναδέλφους σε αποχώρηση». Ως εκεί...

Λογικό βέβαια ! Εάν τολμήσει να καταγγείλει δημοσίως , εγγράφως -και κυρίως- όταν το καζάνι βράζει,  αυτά τα οποία -εύκολα κατά τα άλλα - χρεώνει στην «Σιδηρά Κυρία» της ΔΑΔ…τότε κάποιοι άεργοι συνδικαλιστές θα επιστρέψουν στην εργασία τους...πάραυτα !

  • Δείτε την ανακοίνωση - "σούπα" του ΕΝ.Α.Σ. εδώ.