Παραθέτουμε ενημερωτικό σημείωμα της Ιονικής Ενότητας (11.4.2019)
---------------------------------------------------------------------------------------------

Συνάδελφοι, Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες της βιομηχανίας παραγωγής ανούσιων ειδήσεων που αφορούν τα ασφαλιστικά ζητήματα λόγω του χάους που επικρατεί με τις ριζικές αλλαγές που έχουν επέλθει την περίοδο της κρίσης. Διάφοροι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και την άγνοια του κόσμου… Τα ΜΜΕ, αλλά και διάφοροι «ειδήμονες» -στην πραγματικότητα άσχετοι- προερχόμενοι πολλές φορές και από το συνδικαλιστικό χώρο, μας βομβαρδίζουν με ανούσιες και συγκεχυμένες πληροφορίες.

Ο Σύλλογός μας με υπεύθυνο τρόπο και χωρίς τυμπανοκρουσίες ή υπερβολές, προσέγγισε όλα τα θέματα που αφορούν το χώρο μας και μετά από σοβαρή και επιστημονική εξέταση με τους ασφαλιστικούς και νομικούς του συμβούλους κίνησε ομαδικές αγωγές που αφορούν
1. τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεων,
2. τη διεκδίκηση της εισφοράς αλληλεγγύης,
3. τη διεκδίκηση αναδρομικών δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας.

Και οι τρεις υποθέσεις έχουν ανατεθεί στον έγκριτο νομικό και εξαίρετο συνεργάτη μας δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, στον οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Μάλιστα, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ήταν από τις πρώτες συνδικαλιστικές οργανώσεις που κίνησε αυτές τις διαδικασίες και επομένως ήδη, στις 5/4, εκδικάστηκε η πρώτη ομαδική αγωγή 50 συναδέλφων που αφορά τις μνημονιακές περικοπές (νόμοι 4051/2012 και 4093/2012).

Ο συνεργάτης μας δρ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μας παρέχει αδιαλείπτως ενημέρωση για το χειρισμό και την εξέλιξη των υποθέσεων που έχει αναλάβει, μας απέστειλε την κάτωθι επιστολή σχετικά με τη συγκεκριμένη εκδίκαση :
---------------------------------------------

 

ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΥΠΟΨΗ: Προέδρου κ. Σ. Φιλιππόπουλου ΚΟΙΝ: Γενικού Γραμματέα κ. Ν. Αλεξόπουλου

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη δικάσιμο της 5ης Απριλίου 2019 συζητήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών η πρώτη ομαδική αγωγή (Ιωάννης Χιώτης και λοιποί, σύνολο 50), με την οποία ζητείται η καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στις μνημονιακές περικοπές των συντάξεων (νόμοι 4051/2012 και 4093/2012). Για την απόφαση αυτή αναμένεται πλέον η έκδοση οριστικής αποφάσεως.
Αντιθέτως, η συζήτηση της έτερης ομαδικής αγωγής (Χρήστος Γεωργάκης και λοιποί, σύνολο 50), η οποία επρόκειτο να συζητηθεί κατά την ίδια ως άνω δικάσιμο (05.04.2019) αναβλήθηκε οίκοθεν εκ του Δικαστηρίου για τη δικάσιμο της 4ης Οκτωβρίου 2019, λόγω μη προσκομίσεως από τον ΕΦΚΑ του οικείου διοικητικού φακέλου απόψεων.
Η Δικηγορική Εταιρεία μας θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη επί των ομαδικών αγωγών των μελών σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
---------------------------------------------

Να μένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα που αφορούν τις ομαδικές αγωγές, αλλά και οποιοδήποτε θέμα του χώρου της Ιονικής.

πηγή