Ενημέρωση από www.ioniki.enotita.gr 
-----------------------------------------------------

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη 12/7) με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στην κατάμεστη Αίθουσα της «Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος» η ημερίδα ενημέρωσης που συγκάλεσαν η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Η επικουρική μας σύνταξη είναι ένα μείζον θέμα που μας αφορά όλους και απαιτεί την πλέον υπεύθυνη και προσεκτική προσέγγιση και αντιμετώπιση προκειμένου να αναχαιτίσουμε τους διαλυτικούς σχεδιασμούς της καταστροφικής διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Πλέον έχει καταστεί σαφές σε όλους ότι (Διαβάστε τη συνέχεια...)

Aπο ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Ιουλίου 2018
(photo από Δικαστήρια Ευελπίδων:Σαράντος Φιλιππόπουλος Ιονική Ενότητα, Νίκος Αλεξόπουλος ΣΥΙΛΤΕ)

-------------------------------------------

Συνάδελφοι,

Συνάδελφοι, Γνωρίζετε ότι οι εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ το τελευταίο διάστημα είναι ραγδαίες. Οι ενέργειες της διοίκησής του όχι μόνο δεν αρμόζουν σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο ασφαλιστικό ταμείο που θα έπρεπε να έχει μοναδική σκοπιμότητα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μελών του, αλλά παραπέμπουν στις πλέον σκοτεινές μέρες του συνδικαλισμού!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, με την από 6/6/2018 υπ’αριθμ. 2724/2018 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ακυρώθηκαν όλες οι τροποποιήσεις καταστατικού του ταμείου του 2015 και συνεπώς όλες οι μετέπειτα ενέργειες της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, με αποκορύφωμα της παρακμιακής τους δράσης την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK που πλέον έχουν χαθεί οριστικά και τη διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων δια αντιπροσώπων προκειμένου να μπορούν να αποφασίζουν… μεταξύ συγγενών και φίλων!

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αντί η διοίκηση του επικουρικού μας φορέα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να οδηγήσει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ σε αρχαιρεσίες προκειμένου να εκλεγεί νέα διοίκηση που θα αποφάσιζε για το μέλλον του, οι διοικούντες που έχουν οδηγήσει το επικουρικό μας ταμείο στο χείλος του γκρεμού, συνεχίζουν με πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες να το κρατούν εγκλωβισμένο των ολέθριων επιδιώξεών τους!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει μέσα από την ιστοσελίδα μας, τρία ασφαλισμένα μέλη του ταμείου, φίλα προσκείμενα στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ζήτησαν εν κρυπτώ και πέτυχαν με προσωρινή διαταγή διορισμό της ίδιας διοίκησης (ουσιαστικά δηλαδή «αυτοδιορίστηκαν», πλην βεβαίως του συναδέλφου Γιάννη Κουτσογιάννη που στην πρώτη συνεδρίαση παραιτήθηκε καταγγέλλοντας αυτές τις πρακτικές), χωρίς μάλιστα να το κοινοποιήσουν –ως όφειλαν- ούτε στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ούτε στο Σύλλογο Συνταξιούχων της Εθνοκάρτας που διατελούμε διάδικοι στην υπόθεση ακύρωσης της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Ενώπιον των σοβαρών κινδύνων που εγκυμονεί ο εκ νέου διορισμός της ίδιας διοίκησης που είναι υπεύθυνη για την απώλεια του ½ του ασφαλιστικού κεφαλαίου του ταμείου μας και το οδηγεί με σταθερά βήματα στη διάλυση, σύλλογοι με ασφαλισμένα μέλη στο επικουρικό μας ταμείο (ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, Σύλλογος Εργαζομένων Ιονικής Τράπεζας, Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνοκάρτας, Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας Αττικής και Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών) καταθέσαμε την Παρασκευή 29/6 αίτηση ανάκλησης της (…αυτοδιορισθείσας) προσωρινής διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και διορισμού νέας.

Η υπόθεση εξετάστηκε την Τετάρτη 4/7/2018. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι συνήγοροί μας εξέθεσαν τα ακλόνητα επιχειρήματά μας, τη ζημιά που έχει προκαλέσει η σημερινή διοίκηση στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, με αποκορύφωμά την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ που… έκαναν φτερά, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι ήδη, από την Παρασκευή 29/6, η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ από κοινού με το Σύλλογο Εργαζομένων προερχομένων εκ της Ιονικής έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δυστυχώς ο δικαστής δε συνεκτίμησε ούτε τον κίνδυνο που υφίσταται αυτήν τη στιγμή για το ταμείο, ούτε την αναγκαιότητα να διοριστούν ως προσωρινή διοίκηση οι προτεινόμενοι από την πλευρά μας συνάδελφοι -που στην πλειοψηφία τους μάλιστα είναι εργαζόμενα ασφαλισμένα μέλη- και με σημερινή απόφαση απέρριψε την αίτηση ανάκλησης της διορισθείσας προσωρινής διοίκησης και διορισμού νέας διοίκησης.

Ο Σύλλογός μας κρίνει ως πρωτοφανή και απαράδεκτη τη συγκεκριμένη απόφαση που δυστυχώς επιτείνει τα αδιέξοδα του επικουρικού μας φορέα, αν και η αλήθεια είναι ότι έχουμε πικρή εμπειρία από τις διαδικασίες εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) που και σε άλλες υποθέσεις ύψιστης σημασίας αποτυγχάνουν να εξετάσουν την ουσία και την επείγουσα μορφή των αιτημάτων.

Οφείλουμε μάλιστα να σημειώσουμε ότι στον αρχικό «αυτοδιορισμό» οι διοικούντες το ταμείο είχαν ζητήσει να τους δοθούν αρμοδιότητες τροποποίησης του καταστατικού μέσω διενέργειας εκλογικών διαδικασιών, αίτημα που απορρίφθηκε από την Πρόεδρο της εκδίκασης της προσωρινής διαταγής διορισμού τους. Ωστόσο, με νέα προσωρινή διαταγή που κατέθεσαν οι ίδιοι, ζήτησαν και πέτυχαν να τους δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουν στην τροποποίηση του καταστατικού και επεκτείνουν αυθαίρετα τη δικαιοδοσία τους στη διενέργεια εκλογικών συνελεύσεων στις 5/8/2018.

Εκτός από το προφανές σε κάθε κοινό νου ατόπημα διορισμού της Γενικής Συνέλευσης που θα κρίνει πιθανώς το μέλλον της επικουρικής μας σύνταξης στις αρχές Αυγούστου, σε μία συνέχεια της τακτικής τους να αποφασίζουν μεταξύ συγγενών και φίλων, επιπλέον πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου απόφαση στα σωματειακά χρονικά με σκοπό να συνεχίσουν την αιχμαλωσία του ταμείου παραμένοντας γαντζωμένοι στη διοίκησή του, προκειμένου να αποκρούσουν τη μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται εις βάρος τους και να μην καταστεί το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ πολιτική αγωγή στην υπόθεση…

Εν ολίγοις, τοποθετούν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα των χιλιάδων ασφαλισμένων μελών του! Για τις εξελίξεις αυτές πραγματοποιείται σύσκεψη σήμερα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Συλλόγων που καταθέσαμε την απορριφθείσα αίτηση διορισμού νέας διοίκησης, παρουσία των νομικών μας συνεργατών, προκειμένου να διαμορφώσουμε την κοινή στρατηγική μας για την προστασία των συντάξεών μας. .

Συνάδελφοι,

· Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε την επικουρική μας σύνταξη να χαθεί χωρίς να αγωνιστούμε και σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε τη μαζική και δυναμική υποστήριξή σας!

· Είναι η τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται για να ανατραπεί η καταστροφική διοίκηση που επέφερε ολέθρια αποτελέσματα στο επικουρικό μας ταμείο και να διενεργηθούν εκλογές που θα αναδείξουν μία νέα διοίκηση που θα αποφασίσει για το μέλλον του και κυρίως θα υλοποιήσει τον καθολικό στόχο της υπαγωγής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ που αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική διασφάλισης και διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης.

· Κανείς δε δικαιούται να αδιαφορήσει αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου ενωμένοι να διασώσουμε την επικουρική μας σύνταξη!

«Η πιο ενδιαφέρουσα είδηση που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank την Παρασκευή 29/6, ήταν ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, κ. Δημήτρη Μαντζούνη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο σώμα των μετόχων.

Μάλιστα, ο κ. Μαντζούνης εξέφρασε την άποψη ότι ο διάδοχός του πρέπει να προέρχεται από το χώρο της Alpha Bank, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να πάψει να βρίσκεται στην υπηρεσία της τράπεζας από άλλη θέση (χωρίς να διευκρινίζει ποια).

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε σειρά δικαστικών εκκρεμοτήτων (αφορούν και τον ίδιο) που βρίσκονται σε εξέλιξη και θεωρεί ότι δυσχεραίνουν το έργο της διοίκησης…

Εμείς πιστεύουμε ότι όποιος επιλεγεί, δε θα πρέπει να προέρχεται από τα υπόλοιπα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Alpha Bank, καθόσον τα όσα έχουν συμβεί στην τράπεζα - και στη στρατηγική της - από το 2004 μέχρι σήμερα δεν δικαιολογούν μία τέτοια επιλογή, η οποία οπωσδήποτε δεν θα σηματοδοτεί την επιβαλλόμενη διοικητική εξυγίανση. (***)

Ωστόσο, ο κ. Μαντζούνης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της τράπεζας, αναφέροντας τις επιδόσεις της στα πρόσφατα αποτελέσματα των stress test. Βέβαια, οι δικές μας εκτιμήσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες…

Τα stress test που επικαλέστηκε ο κ. Μαντζούνης χρυσώνουν το χάπι μίας ιδιαιτέρως προβληματικής και ρευστής κατάστασης στην οποία βρίσκονται όλες οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, καθώς σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους θέση και πόσο ευάλωτες παραμένουν.

Το μεγάλο πρόβλημα για το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι τα κόκκινα δάνεια που χωρίς την υλοποίηση ρεαλιστικών, ευνοϊκών ρυθμίσεων για τη διαχείρισή τους, δεν θα υπάρξει λύτρωση….

Ο Σύλλογός μας έχει ασκήσει έντονη κριτική στην περίοδο διοίκησης Μαντζούνη και έχουμε έρθει επανειλημμένως ανοιχτά σε σύγκρουση μαζί του για την αναποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας, για την έλλειψη αξιοκρατίας και κανόνων χρηστής διοίκησης, αλλά και για την απουσία ενός στρατηγικού σχεδιασμού με προοπτική ανάπτυξης της τράπεζας.

Η επικείμενη παραίτηση του κ. Μαντζούνη, αν ενδεχομένως συνδυαστεί με τη διαδοχή του από ένα ικανό στέλεχος που να συγκεντρώνει τις απαραίτητες ικανότητες, γνώσεις και εμπειρία στο τραπεζικό σύστημα, ενδεχομένως να συμβάλει στη βελτίωση των επιδόσεων, της εικόνας και την ανάκτησης αξιοπιστίας της τράπεζας, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού, οδηγώντας τη σε ένα εκσυγχρονισμένο μοντέλο λειτουργίας που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας εποχής που διαμορφώνεται στο τραπεζικό σύστημα.

Είναι μία εξέλιξη απαραίτητη για το εγχώριο τραπεζικό μας σύστημα συνολικά, που σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεφύγει από τους επικίνδυνους σκοπέλους της κρίσης. Για να φτάσει στα ήρεμα νερά της ομαλότητας απαιτούνται τομές και μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν προοπτική επιβίωσης και συνάμα θα προστατεύσουν το επάγγελμα του τραπεζοϋπαλλήλου από τη διαρκή υποβάθμιση και φθορά που υπόκειται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, αλλά και τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων… .

(***) Η ανυπαρξία λογοδοσίας και ανάληψης ευθύνης είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των σύγχρονων μοντέλων διοίκησης των ελληνικών τραπεζών. Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη το 2010, όταν τράπεζα του εξωτερικού είχε επισημάνει την Έκθεση της Alpha Bank σε Βαλκανική χώρα ως ένα από τα σημαντικότερα τότε προβλήματά της και εντούτοις ο αρμόδιος Γεν. Διευθυντής που επόπτευε αυτές τις δραστηριότητες, αναβαθμίστηκε. .

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Σ. Φιλιππόπουλος Ν. Αλεξόπουλος »

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank ο κ. Δημήτρης Μαντζούνης

tapilt atΗ ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ... τους σταμάτησε! Οι επικλήσεις του Συλλόγου μας για επικράτηση της λογικής εισακούστηκαν, καθώς μετά την ανοιχτή επιστολή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής, το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εξαναγκάστηκε να συνέλθει χθες (Πέμπτη 17/5) σε νέα έκτακτη συνεδρίαση, ανατρέποντας την προηγούμενη απόφασή του για τη συμμετοχή στη νέα ΑΜΚ της ATTICA BANK με επένδυση 5 εκατ. ευρώ, αποφασίζοντας τελικά να εγκαταλείψει τη νέα “επενδυτική” προσπάθεια. .

Ευτυχώς ο επενδυτικός οίστρος των διοικούντων το ταμείο... καταλάγιασε μετά και από την ανοιχτή επιστολή των Συλλόγων μας που τους έθετε προ των ευθυνών τους για τυχόν συμμετοχή στη ΑΜΚ και νέα απώλεια των χρημάτων των ασφαλισμένων (μετά από την απώλεια των 55,5 εκατ. ευρώ της καταστροφικής “επένδυσης” στην προηγούμενη ΑΜΚ της τράπεζας).

Στην επιστολή τους εφιστούσαμε την προσοχή ότι ενδεχόμενη απόφαση για συμμετοχή στην ΑΜΚ της ATTICA BANK θα επέτεινε τη ζημία που έχουν ήδη προκαλέσει στο ταμείο μας με την προηγούμενη καταστροφική επένδυση, ιδίως μάλιστα αν αυτή δε γινόταν υπό τους όρους των προβλεπόμενων στο νόμο και στο καταστατικό ρυθμίσεων περί τοποθετήσεων αποθεματικών ή ταμειακών διαθεσίμων ασφαλιστικών οργανισμών.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, “έσπασε” η πλειοψηφία των πέντε που είχαν πάρει την αρχική απόφαση για την επένδυση: δύο σύμβουλοι (κκ. Λάτσης Ιωάννης και Ξύστρας Κωνσταντίνος) πρότειναν την αύξηση του επενδυτικού κεφαλαίου σε 9,8 εκατ. ευρώ, άλλοι δύο (κκ. Σιδεράτος Γιάννης και Πετράκης Εμμανουήλ) επέμειναν στα 5 εκατ. ευρώ και ένας (κ. Τσιακούλιας Δημήτρης) άλλαξε στάση, συντασσόμενος με τους δύο συμβούλους (κκ. Ματζαβάς Ανδρέας και Κίσσας Δημήτρης) που εξ αρχής ήταν αρνητικοί, ανατρέποντας την απόφαση για την επένδυση (3 ψήφοι αρνητικοί – 2 ψήφοι για επένδυση 9,8 εκατ. - 2 ψήφοι για 5 εκατ.). Απουσίαζαν εκ νέου από τη συνεδρίαση οι κκ. Κουτσογιάννης Γιάννης και Δικαιοφύλαξ Κωνσταντίνος.

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι ,

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση όσον αφορά το παρόν και μέλλον της επικουρικής μας σύνταξης. Πιστεύουμε ότι η μοναδική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η σημερινή διοίκηση είναι να υποβάλει άμεσα την παραίτησή της, να κλείσει ο κύκλος της καταστροφικής θητείας της, ώστε με νέα διοίκηση να διαχειριστούμε με σοβαρότητα την προώθηση της μοναδικής προοπτικής διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής μας σύνταξης, με την υπαγωγή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

ΠΗΓΗ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΙΛΤΕΣύλλογος Εργαζομένων στην Alpha Bank (προερχομένων εκ της Ιονικής) , 26 Απριλίου 2018

Για καζάνι που βράζει και για μεθοδεύσεις «μακαρθισμού της δεκαετίας του 1940» κάνει λόγο ο ΣΥΙΛΤΕ στην ανακοίνωσή του. Ανάμεσα στα άλλα ο Σύλλογος της πρ. Ιονικής καταγγέλει ότι ... «η διοίκηση της Alpha Bank συνεχίζει την υλοποίηση μίας άτυπης εθελουσίας εξόδου, όχι συντεταγμένης (με θέσπιση συγκεκριμένων κινήτρων αποχώρησης γενικής εφαρμογής), όπως π.χ. αυτή της Τράπεζας Πειραιώς που έληξε προσφάτως, αλλά à la carte , υπό την έννοια ότι το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού της τραπέζης θα κατανεμηθεί κατά βούληση, διαπραγματευόμενη σε ατομική βάση με συγκεκριμένους υπαλλήλους

http://www.ionikienotita.gr/wp-content/uploads/2018/03/syilte-logotypo.pngΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK 
ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ
Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51 
ΤΗΛ.:210_3250692–3-4
FAX:210_3311278                                                                                                     

e-mail:  

 

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 21    Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ; 

 - Να προηγηθεί “εθελούσια” έξοδος στα μέλη της εκτελεστικής διοίκησης της Alpha Bank που “πολιορκούνται” από τη Δικαιοσύνη, καθώς και στα συνδικαλιστικά στελέχη που την στηρίζουν 

 - Κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των εργαζομένων για αποχώρηση πριν την ανακοίνωση επίσημης εθελουσίας εξόδου από την τράπεζα, εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για όσους θα αλλάξουν γνώμη και θα θελήσουν να παραμείνουν τελικά στην εργασία τους .

Συνάδελφοι, 
Μέχρι την ανακοίνωση της εθελουσίας εξόδου για την οποία διοχετεύεται (επισήμως...) ότι θα γίνει κατά τον Ιούνιο..., η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας θα συνεχίσει εντατικά την άτυπη εθελούσια έξοδο κατά τις γνωστές τακτικές, μεθόδους και διαδικασίες. Μάλιστα, προκειμένου να ευδοκιμήσει ο σχεδιασμός της, ήδη τεχνηέντως και “αρμοδίως” διαρρέονται πληροφορίες από τους γνωστούς “αβανταδόρους” και ότι τάχα το οικονομικό κίνητρο της άτυπης είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα ορίζει η επίσημη εθελούσια έξοδος του Ιουνίου. 

Οι απαραίτητες “διεργασίες” εκ μέρους της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού για την επιτυχία του εγχειρήματος της άτυπης εθελουσίας εξόδου είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα δελτία αξιολόγησης, νωρίς - νωρίς φέτος, “πάνε κι έρχονται” ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητες υποαξιολογήσεις που θα δώσουν “επιχειρήματα” στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για να μπορεί να πιέσει - και με αυτά - τους στοχοποιημένους συναδέλφους να υπογράψουν εκουσίως την αποχώρησή τους.

Παράλληλα, οι γνωστοί συνδικαλιστικοί κύκλοι άρχισαν ήδη να διαδίδουν όσα απαιτούνται προκειμένου να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι οικειοθελώς στην έξοδο πριν οποιαδήποτε ανακοίνωση επίσημης εθελουσίας εξόδου. Μάλιστα, πριν “ευαισθητοποιηθούν” και ασχοληθούν με τα φύλλα αξιολόγησης και την αξιοκρατία που δήθεν ευαγγελίζονται, άρχισαν να περιδιαβαίνουν και την επαρχία για να διαδώσουν “τα νέα” περί της... πλούσιας άτυπης εθελουσίας εξόδου και της συγχώνευσης με την Τράπεζα Πειραιώς, προσβάλλοντας συγχρόνως και τους Διευθυντές των Καταστημάτων που τόλμησαν να παρακούσουν τις άνωθεν εντολές υποαξιολόγησης εις βάρος των εργαζομένων (δυστυχώς για κάποιους ελάχιστους Διευθυντές δεν έπιασαν το... στόχο του προβλεπόμενου ποσοστού υποαξιολόγησης των εργαζομένων...).

Είναι βέβαιο ότι το όποιο ενδιαφέρον εκδηλωθεί έστω και για απλή πληροφόρηση από τους συναδέλφους πριν την επίσημη ανακοίνωση εθελουσίας εξόδου, απλά θα μεγαλώσει τον κατάλογο των “στοχοποιημένων”, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται, καθόσον θα αρχίσει το γνωστό “πάνω χέρι κάτω χέρι” των ενδιαφερομένων. 

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι, έως ότου πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους, θα πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το “παιχνίδι” χωρίς να συμμετέχουν αναφανδόν σε αυτό και να περιμένουν, καθόσον μάλιστα αναμένονται σοβαρές εξελίξεις.

Πρώτον, αναμένονται αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Alpha Bank στις αρχές του καλοκαιριού, οι οποίες μπορεί να επιφέρουν αλλαγές στις αποφάσεις και τους προγραμματισμούς της τράπεζας. 

Δεύτερον, έρχονται καταιγιστικές αλλαγές στο ελληνικό τραπεζικό τοπίο, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με την υπ’αριθμ. 8/6.9.17 ανακοίνωσή μας :

                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 

Δυσοίωνες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη ρήση του Γιάννη Κωστόπουλου 

Δυστυχώς οι προβλέψεις του τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου για "δυόμιση" τράπεζες φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν μετά από δεκαπέντε χρόνια. Αυτό το καταλαβαίνει άραγε η σημερινή Διοίκηση της Τράπεζας; Την προβληματίζει το θέμα και τι κάνει επ'αυτού; 

Από τα στοιχεία που έχουμε υπ'όψη μας και παραθέτουμε στη συνέχεια, προκύπτει η αρνητική απάντηση. Δεν φαίνεται να την απασχολεί πρωτίστως το καλώς εννοούμενο συμφέρον της τράπεζας και όλων των μετόχων της, ούτε όλου του προσωπικού της.

                                          

                                    Απόφαση Ζωής 

Συνάδελφοι, 

Η κατάσταση είναι ρευστή. Δεν ξέρουμε αν τον Ιούνιο θα γίνει οπωσδήποτε εθελούσια έξοδος, αφού η τράπεζα δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, όμως όλα δείχνουν ότι η μεγάλη εθελούσια έξοδος θα γίνει μάλλον μετά τις επερχόμενες τραπεζικές εξελίξεις στην Ελλάδα (π.χ. απορρόφηση της Alpha Bank από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, που κατά πληροφόρησή μας είναι το επικρατέστερο σενάριο και όχι συγχώνευση με την Τράπεζα Πειραιώς). Και οπωσδήποτε δεν θα γίνει από την κ. Πηνελόπη Κονιδάρη, στην οποία καταλήγει αυθημερόν οποιαδήποτε εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους σας προς τους εκπροσώπους σας ή και αλλού (βλ. “πάνω χέρι κάτω χέρι”).

Συνάδελφοι, πάρτε την απόφασή σας (απόφαση ζωής) χωρίς φόβο, με ψυχραιμία και σύνεση. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Το “παιχνίδι” που παίζεται είναι γνωστό, παίχτηκε με παραλλαγές και με την εθελουσία του 2014. Ο προϋπολογισμός της Alpha Bank έχει προβλέψει περί τα 100 εκατ. ευρώ για την εθελούσια έξοδο και σε αυτήν θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι είναι αποφασισμένοι με βάση τα κριτήρια (υποκειμενικά και αντικειμενικά) που ο καθένας μας θέτει ξέχωρα από το διπλανό του.  Σε κάθε περίπτωση συνάδελφοι, θα πρέπει να διαβάσετε (στην ιστοσελίδα www.ionikienotita.gr) και την ανακοίνωση υπ'αριθμ. 9/20.9.17 του Συλλόγου μας ώστε να είστε ενημερωμένοι σωστά και υποψιασμένοι για να μην μπορεί κανένας να σας παραπλανήσει.

                Για τους εργαζόμενους της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ 

Όσον αφορά τους συναδέλφους από την ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού με ευθύνη της κ. Κονιδάρη, ο κλάδος σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ στον ΕΦΚΑ (Δραγατσανίου 8) έχει στοκαρισμένες 250 περίπου αιτήσεις συνταξιοδότησης. Δηλαδή όποιος φύγει και περιμένει να πάρει τη σύνταξή του και το εφάπαξ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Όσον αφορά το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ οι συνάδελφοι που θα αποχωρήσουν από την Τράπεζα και θα επιλέξουν να αναλάβουν τις ατομικές τους εισφορές και να αποποιηθούν το δικαίωμα συντάξεώς τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου καταστατικού του επικουρικού μας ταμείου που ισχύουν από 1/2/2018, η ατομική μερίδα των εν ενεργεία ασφαλισμένων έχει μειωθεί περίπου κατά το 1/3. Αυτό σημαίνει ότι π.χ. ένας ασφαλισμένος που κατέβαλε ατομικές εισφορές 30.000 ευρώ, θα εισπράξει περίπου 20.000 ευρώ και κατόπιν αναλογιστικής μελέτης που θα γίνει ειδικά για τη μείωση των ατομικών μερίδων των εν ενεργεία ασφαλισμένων (η τροποποίηση αυτή του καταστατικού εγκρίθηκε με την ψήφο των εκπροσώπων του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ). 

                    Ανίερη, αμφίδρομη σχέση 

Συνάδελφοι, σημειώστε επίσης ότι την ώρα που η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πιέζει τους εργαζόμενους για να αποχωρήσουν, διατηρεί παράλληλα αποσπασμένους συνδικαλιστές - που σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν δικαιούνται απόσπαση (και μάλιστα μετά συνδικαλιστικών επιδομάτων) - για να τους έχει προφανώς - και αυτούς - για αβάντα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι τακτικές της (π.χ. εκ της Εμπορικής).  Ο επηρεασμός (βλ. Εκμαυλισμός) συνδικαλιστικών συνειδήσεων στην Alpha Bank είναι πλέον γεγονός αδιαμφισβήτητο. Επί του σοβαρού αυτού θέματος ο Σύλλογός μας έχει απευθύνει στις αρμόδιες Επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank και στον εκπρόσωπο του Τ.Χ.Σ., σχετική υπ'αριθμ. 9/22.2.2018 επιστολή (υπ'όψη της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου κ. Carolyn G. Dittmeier, του Προέδρου της Επιτροπής Αποδοχών κ. Richard R. Gildea και του εκπροσώπου του Τ.Χ.Σ. κ. Σπύρου Α. Μαυρόγαλου) και περιμένουμε οπωσδήποτε την απάντησή τους.  

Για όλα τα παραπάνω και οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά τους προερχόμενους από την ΙΟΝΙΚΗ, τα μέλη του ΣΥΙΛΤΕ μπορούν να απευθύνονται στο Σύλλογό μας για έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση.         

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς     

    Για το Δ.Σ.                  

    Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

    Ν. Αλεξόπουλος            Γ. Ανδριώτης

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

http://www.thetoc.gr/images/articles/0/article_10372/article10372.w_l.jpgΑναδημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank (προερχομένων εκ της Ιονικής) αναφορικά με την πρόσφατες προαγωγές ανωτέρων στελεχών στην Alpha Bank ((Πράξη 19 - 2 Μαρτίου 2018). Στο τέλος της ανακοίνωσης παρατίθεται και το έντυπο το οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να υποβάλλει μέχρι τέλος Μαρτίου, προς το Δ.Σ. της Τράπεζας και το Συμβούλιο Παραπόνων.

««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK  ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 16                                                             Αθήνα, 12 Μαρτίου 2018  . 

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ 1-1-2017  (Πράξη 19 - 2 Μαρτίου 2018)  . 

Έχει προοπτικές ανέλιξης ένας άξιος εργαζόμενος στην Alpha Bank;  Ποια είναι τα “προσόντα” που απαιτούνται;

Συνάδελφοι, 

Έχουμε στηλιτεύσει επανειλημμένως την ελλιπή αξιοκρατική διαχείριση της διαδικασίας των προαγωγών, που σημειώθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους από την τράπεζα, καθώς παρατηρήθηκαν για μία ακόμα φορά κατάφωρες παραβιάσεις του Οργανισμού Προσωπικού. 

Δυστυχώς, η προκλητική παράλειψη των αξιόλογων συναδέλφων μας που, βάσει του Οργανισμού Προσωπικού, όφειλαν να είναι στους καταλόγους, έχει καταστεί πλέον “παράδοση” για την τράπεζα.Για μία ακόμα φορά, πρωταγωνιστές της διαδικασίας αναδεικνύονται οι αλλεπάλληλα προαγόμενοι και τα συνήθη ευνοημένα “αγαπημένα παιδιά” της διοίκησης, με ελάχιστες εξαιρέσεις. 

Τελικά, αναρωτιόμαστε ποια είναι τα “προσόντα” που απαιτούνται προκειμένου να ανελιχθεί ένας άξιος εργαζόμενος στη σύγχρονη Alpha Bank που -υποτίθεται- ότι λειτουργεί με άκρως επαγγελματικά πρότυπα...

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν στην τράπεζα ότι οι προαγωγές δεν μπορούν να αποτελούν την “αντιπαροχή” εν είδει ανταμοιβής των “ημετέρων”, αλλά μία συντεταγμένη διαδικασία απόλυτης αξιοκρατίας και διαφάνειας

Απευθύνουμε ισχυρή προειδοποίηση στην τράπεζα ότι δεν μπορεί πλέον να διοικείται με επίκεντρο το δίκτυο πελατειακών σχέσεων που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια: 
Οφείλει πλέον να προωθήσει ένα αξιόπιστο και επαγγελματικό management, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο τραπεζικό όμιλο που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με τις θυσίες του ελληνικού λαού και να σταματήσει η επικράτηση και εμπέδωση της αναξιοκρατικής διαχείρισης.

Καλούμε όσους συναδέλφους αδικήθηκαν να έρθουν άμεσα σε επαφή με το σύλλογό μας, ώστε να τους παράσχουμε την απαραίτητη ενημέρωση για τις κινήσεις στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να προβούν ώστε να διεκδικήσουν το βαθμό που δικαιούνται.  

Η ανακοίνωση από το site του Συλλόγου εδώ.

 

http://www.kulturosupa.gr/upload/blog/topic_7964.jpg"Θεραπείες που δεν ολοκληρώνονταν ποτέ,μέλη οικογενειών με την ίδια ασθένεια και υπερβολικές δαπάνες για αναλώσιμα φέρνουν μεταξύ άλλων στο φώς οι ανακριτικές έρευνες στα αποκαϊδια του εμπρησμού στα γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ το 2012" 

Με αυτά τα λόγια ξεκινούσε στις 7 Δεκεμβρίου του 2014 το ενυπόγραφο άρθρο της Εφημερίδας "Εθνος" αναφερόμενο στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στα γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ στην Χαριλάου Τρικούπη. Μία πυρκαγιά που προκλήθηκε το 2012 με προφανή σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη κομπίνας στο οποίο εμπλέκονταν υπάλληλοι του Ταμείου.

Χιλιάδες παραστατικά καταστράφηκαν, χωρίς ωστόσο να γίνει δυνατό το "κουκούλωμα" της υπόθεσης καθώς έπειτα από ένα "μπαράζ" συνεχών (17) συνεδριάσεων, η πολύκροτη εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου του ταμείου υγείας μας έφτασε στο τέλος της. 

Στην τελευταία του συνεδρίαση (5 Μαρτίου 2018) , το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διασκέφθηκε και ανακοίνωσε την απόφασή του για την ενοχή των 8 από τους 9 κατηγορουμένους :

Αποτέλεσμα εικόνας για σεπε 15512'Εφοδοι του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) σε Κατ/τα αλλά και Διευθύνσεις της Alpha Bank καταγράφουν νέες περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας. Μετά την βαριά "καμπάνα" του ΣΕΠΕ στο Κατ/μα Πολύγυρου Χαλκιδικής ήρθε η σειρά των Μονάδων που στεγάζονται στο κτήριο της πλ. Κοραή (ανάμεσα στις οδούς Σταδίου & Πανεπιστημίου).

Παραθέτουμε αυτούσια την ενημερωτική ανακοίνωση του Συλλόγου της πρ. Ιονικής:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 14                 Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2018

H ALPHA BANK και οι συνεχιζόμενες αντεργατικές ενέργειες

Όπως είναι γνωστόν επανειλημμένα έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας και τα παράπονά μας για τα όχι σπάνια φαινόμενα αντεργατικής συμπεριφοράς της τράπεζας, κάτι που σύμφωνα με την πεποίθησή μας δεν αρμόζει σε μία μεγάλη τράπεζα, όπως είναι η Alpha Bank, με τα τεράστια μεγέθη και τις χιλιάδες προσωπικού διαφορετικής τραπεζικής προέλευσης. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Κατάστημα στον Πολύγυρο, το οποίο παρά την προσφυγή της τράπεζας στη Δικαιοσύνη για να ακυρώσει την ποινή που της επέβαλε το Σ.ΕΠ.Ε. (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) τελικά θα χρειαστεί να κλείσει για κάποιες ημέρες. 

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο με τις Διευθύνσεις που στεγάζονται στο κτίριο της πλατείας Κοραή, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας, την Παρασκευή 2/2/18, για δεύτερη φορά από το Σ.ΕΠ.Ε. με τη συνοδεία, μάλιστα, αστυνομίας, κατά την οποία βρέθηκαν αδήλωτοι εργαζόμενοι εκτός ωραρίου (περισσότεροι από 30), όπως πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους. Εννοείται ότι δεν μπορεί να αποτελεί αξιοπρεπή λύση η “έξοδος κινδύνου του κτιρίου”, όπως συνέβη κατά τα λεγόμενα στην πρώτη έφοδο του Σ.ΕΠ.Ε.

Στο πλαίσιο των αντεργατικών ενεργειών περιλαμβάνεται και η πρόσφατη ομαδική απόλυση των καθαριστριών, αλλά και η αντισυμβατική συμπεριφορά προς μεμονωμένους υπαλλήλους της τράπεζας που εκδηλώνεται με διαρκείς μικρομετακινήσεις από κατάστημα σε κατάστημα κ.λπ. (βλ. «καψόνια»). 

Με δεδομένα τα παραπάνω και λαμβανομένου υπ'όψη ότι αρμόδιος για το προσωπικό της Alpha Bank σήμερα είναι ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σπύρος Φιλάρετος, υποβάλλουμε προς αυτόν το αίτημα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εφαρμογής εκ μέρους της τράπεζας που επιβάλλονται από την εργατική νομοθεσία, μεταξύ των οποίων η αμοιβή των εργαζομένων για την υπερεργασία τους και γενικά να προβαίνει η εργοδότρια σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, όπως αρμόζει σε μια μεγάλη τράπεζα. Όλα αυτά ακόμα περισσότερο εν όψει και της φημολογούμενης αναβάθμισής του σε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank. 

Ως εκ περισσού τονίζουμε ότι ο Σύλλογός μας θα είναι αρωγός στην εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου και έτοιμος να επικροτεί τις νόμιμες ενέργειες, αλλά και να κατακρίνει τις μη νόμιμες, όπως είναι οι αντεργατικές.  .                   

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς                   

  Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας           

   Ν. Αέξόπουλος            Γ. Ανδριώτης

ΠΗΓΗ

 

http://www.stokokkino.gr/photos/810x460/sxhmatari-674981418409589.jpgΔιαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank (προερχομένων εκ της Ιονικής)

««««««««««««««««««««««««««««««««««««

Ανακοίνωση Νο 12       Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2018

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ! . ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ !  

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ !

Με τις υπ’ αρ. 10/2018 και 11/2018 αποφάσεις του Μονομ. Πρωτοδικείου Λιβαδειάς (Ασφ. Μέτρων) ανεστάλη η εκτέλεση των από 10.7.2017 αποφάσεων της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού για τη μετάθεση των συναδέλφων Σταυρούλας Σκλαπάνη (προερχόμενη από την τέως Ι.Λ.Τ.Ε.) και Γεωργίου Παπαφώτη (προερχόμενου από την τ. Τράπεζα Πίστεως) από το Κατάστημα Λιβαδειάς, όπου υπηρετούσαν ως tellers, σε Καταστήματα της Τράπεζας στην Κηφισιά του Νομού Αττικής, επίσης ως tellers.

Ειδικότερα, με τις αποφάσεις αυτές κρίθηκε ότι οι μεταθέσεις αυτές αποτελούν καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος της Τράπεζας και επιπροσθέτως έγιναν κατά παράβαση του Ν. 4443/2016, που θεσπίσθηκε για την προστασία έναντι των διακρίσεων των ατόμων με αναπηρία.

Κι αυτό γιατί κατά τη νομολογία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων οι μακροχρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, εξομοιούνται με αναπηρία, ενώ εξάλλου προστατεύονται κατά των διακρίσεων λόγω αναπηρίας όχι μόνον οι ανάπηροι, αλλά και αυτοί που έχουν κατά κύριο λόγο τη φροντίδα τους. 

Προς τούτο λήφθηκε υπόψη:

- ότι οι ως άνω συνάδελφοί μας αρνήθηκαν την πρόταση της Δ/ντριας Ανθρ. Δυναμικού κ. Κονιδάρη για οικειοθελή αποχώρηση, που τους έγινε λίγες ημέρες πριν την μετάθεσή τους, δεδομένου ότι δεν συμπλήρωναν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (45 και 51 ετών αντίστοιχα)    

- ότι ο συνάδελφος Γ. Παπαφώτης είναι προστάτης της ανάπηρης αδελφής του, ιδιότητα με την οποία τοποθετήθηκε αναγκαστικά στην Τράπεζα από τον ΟΑΕΔ, καθώς και του επίσης ανάπηρου πατέρα του, ενώ αντιμετωπίζει και ο ίδιος προβλήματα υγείας (αυτοάνοσο νόσημα λεύκη καθώς και στεφανιαία νόσο),   

-   ότι η συνάδελφος Σταυρούλα Σκλαπάνη πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη (ινσουλινοθεραπευόμενο) και δύο αυτοάνοσα νοσήματα (ψωρίαση και ρευματοειδή αρθρίτιδα)   

-  ότι και οι δύο συνάδελφοι έχουν ανήλικα τέκνα και τη φροντίδα υπέργηρων γονέων με σοβαρά προβλήματα υγείας    

- ότι η καθημερινή μετακίνηση περί τα 130 χλμ. (απλή μετάβαση) μακριά από την κατοικία τους στη Λιβαδειά θα τους προκαλέσει πρόσθετη σωματική καταπόνηση και επιβάρυνση   

-   ότι η συνάδελφος Στ. Σκλαπάνη υπηρετούσε συνεχώς στο Κατάστημα Λιβαδειάς ήδη από την πρόσληψή της (δηλ. επί 22,5 χρόνια) ενώ ο συνάδελφος Γ. Παπαφώτης υπηρετούσε στο Κατ/μα Λιβαδειάς τα τελευταία 9 χρόνια   

-   ότι η Τράπεζα, αντί της μετάθεσής τους, είχε και άλλες επιλογές αφού κατά τον κρίσιμο χρόνο στο Κατ/μα Λιβαδειάς υπηρετούσαν τουλάχιστον άλλοι 3 tellers, που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν γενικότερη σημασία γιατί, εξ όσων γνωρίζουμε, είναι οι πρώτες που εφάρμοσαν τον πρόσφατο νόμο για την απαγόρευση των διακρίσεων σε βάρος των αναπήρων.

Ιδίως όμως, αποτελούν ορόσημο όσον αφορά τους εργαζομένους της Τράπεζας. Ειδικότερα, με τις αποφάσεις αυτές ανακόπηκε η –εγκαινιασθείσα σε βάρος των Σκλαπάνη και Παπαφώτη- πρακτική της Τράπεζας να μεταθέτει εκτός Νομού συναδέλφους ως αντίποινο για την άρνηση συμμετοχής στην «άτυπη» εθελούσια έξοδο, που λαμβάνει χώρα στην Τράπεζα. 

Ο Σύλλογός μας είχε επισημάνει εξ αρχής ότι στο πλαίσιο της πολιτικής της αυτής η Τράπεζα στοχεύει τους «αδύναμους κρίκους», δηλ. συναδέλφους με προβλήματα υγείας ή/και οικονομικά προβλήματα (βλ. ανακοινώσεις μας υπ’αριθμ. 2/27.6.2017, υπ’αριθμ. 3/13.7.2017, υπ’αριθμ. 4/21.7.2017, υπ’αριθμ. 5/27.7.2017, υπ’αριθμ. 6/28.7.2017, υπ’αριθμ. 8/6.9.2017, υπ’αριθμ. 9/20.9.2017, υπ’αριθμ. 10/29.9.2017, υπ’αριθμ. 11/3.11.2017) και είχε διακηρύξει ότι θα σταθεί αρωγός των διωκόμενων συναδέλφων.

Η νομική, συνδικαλιστική και ηθική συμπαράσταση του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής, με τη στήριξη της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», αποδείχθηκε έμπρακτα στην περίπτωση των συναδέλφων Σκλαπάνη και Παπαφώτη, τους οποίους θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε, και θα συνεχιστεί στο πρόσωπο των απολυθεισών καθαριστριών, αλλά και κάθε άλλου αδίκως διωκομένου συναδέλφου μας, από όποια Τράπεζα και αν προέρχεται. 

* Την υπόθεση χειρίστηκαν η νομική μας σύμβουλος κ. Ντέτα Πετρόγλου και ο δικηγόρος Λιβαδειάς κ. Θεόδωρος Γερονικολός, ενώ ο Πρόεδρος της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των συναδέλφων.

Σ.Σ.: Η ΟΤΟΕ και οι υπόλοιποι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Alpha Bank ήταν εκκωφαντικά απόντες στην προσπάθεια υποστήριξης των συναδέλφων μας όλο αυτό το διάστημα, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις να συνδράμουν τον αγώνα μας...  . 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο         

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ             Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

ΠΗΓΗ

https://ergasianews.gr/wp-content/uploads/2017/07/images-25.jpgΠαραθέτουμε αυτούσια ανακοίνωση του Συλλόγου της πρ. Ιονικής για το θέμα των καθαριστριών

««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

16 Noεμβρίου 2017 - Ανακοίνωση Συλλόγου Alpha Bank -πρ. Ιονικής

«Προς επίλυση το θέμα των συναδελφισσών μας καθαριστριών που απειλούνται με απόλυση!

Tη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου oρίστηκε τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση με τη συμμετοχή παραγόντων του υπουργείου και στελεχών του συλλόγου μας και της τράπεζας»

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι , 

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ήταν ο μόνος σύλλογος που από την πρώτη στιγμή στήριξε τις συναδέλφισσές μας καθαρίστριες ενάντια στην πρόθεση της τράπεζας να καταργήσει τον κλάδο τους στα πλαίσια της προσπάθειας να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα στοχεύοντας στους “αδύναμους κρίκους” ανάμεσα στους εργαζομένους. 

Οι ενέργειές μας βρήκαν ευήκοα ώτα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και έπειτα από σχετική συνεννόηση, ο σύλλογός μας κατέθεσε την υπ' αριθμ. 64/14-11-17 καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δια της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας. Έφης Αχτσιόγλου, για το θέμα των επαπειλούμενων απολύσεων των καθαριστριών που δεν θα δεχθούν να αποχωρήσουν “οικειοθελώς” μέχρι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. 

Η καταγγελία μας αυτή, μετά και από την παρέμβαση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, είχε ως αποτέλεσμα τον προσδιορισμό τριμερούς συμφιλιωτικής σύσκεψης κατεπειγόντως για τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 12 μ. στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Σταδίου 29, με τη συμμετοχή των παραγόντων του Υπουργείου και στελεχών του συλλόγου μας και της τράπεζας.  

Σ υ ν α δ έ λ φ ι σ σ ε ς ,  

Σας καλούμε όλες να δώσετε δυναμικό παρών στην τριμερή συνάντηση για να αναδείξουμε ενωμένοι το δίκαιο του αιτήματός σας για τη συνέχιση της εργασίας σας!  .     

Πιστεύουμε ότι είναι άκαιρη και πάντως μη νόμιμη η κατάργηση του κλάδου των καθαριστριών μονομερώς από την τράπεζα και καταγγέλλουμε την αφόρητη πίεση που ασκήθηκε από πλευράς της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στο σύνολο των καθαριστριών, που δεν έχουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα αρκετές εξ αυτών να αναγκαστούν να υποκύψουν στους εκβιασμούς!    

Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να προσφέρει τη νομική και ηθική στήριξη στις συναδέλφισσες μέχρι την οριστική λύση του θέματος.   

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και πιστεύουμε ότι βαίνουμε προς επίλυση του θέματος, ώστε οι συναδέλφισσές μας να συνεχίσουν την εργασία τους, ανατρέποντας τις μεθοδεύσεις της τράπεζας για την απομάκρυνσή τους.

ΠΗΓΗ

http://enimerosi.com/photos/770x500/katharistria-mapa1475155382.jpg«Σας κατέστη σαφές και ως εκ τούτου τελείτε σε γνώση ότι βρίσκετε σε εξέλιξη και επίκειται η ολοκλήρωση αμιγώς επιχειρηματικής αποφάσεως της Τραπέζης να μην διατηρήσει περαιτέρω την ειδικότητα των καθαριστριών καθώς και της μη δυνατότητας της Τραπέζης για απασχόλησή σας σε άλλη θέση βάσει του Οργανισμού Προσωπικού

Με αυτά τα λόγια τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Alpha Bank προαναγγέλουν την λήξη της σύμβασης εργασίας των καθαριστριών σε περίπτωση που οι τελευταίες δεν αποχωρήσουν από την Τράπεζα οικειοθελώς το αργότερο μέχρι τις 20.11.2017.

Το ζήτημα ανέδειξε για άλλη μια φορά ο Σύλλογος της Ιονικής αφού οι υπόλοιποι Σύλλογοι, "αγωνιστικοί" και μη, τηρούν σιγήν ιχθύος.