http://www.stokokkino.gr/photos/810x460/sxhmatari-674981418409589.jpgΔιαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank (προερχομένων εκ της Ιονικής)

««««««««««««««««««««««««««««««««««««

Ανακοίνωση Νο 12       Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2018

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ! . ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ !  

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ !

Με τις υπ’ αρ. 10/2018 και 11/2018 αποφάσεις του Μονομ. Πρωτοδικείου Λιβαδειάς (Ασφ. Μέτρων) ανεστάλη η εκτέλεση των από 10.7.2017 αποφάσεων της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού για τη μετάθεση των συναδέλφων Σταυρούλας Σκλαπάνη (προερχόμενη από την τέως Ι.Λ.Τ.Ε.) και Γεωργίου Παπαφώτη (προερχόμενου από την τ. Τράπεζα Πίστεως) από το Κατάστημα Λιβαδειάς, όπου υπηρετούσαν ως tellers, σε Καταστήματα της Τράπεζας στην Κηφισιά του Νομού Αττικής, επίσης ως tellers.

Ειδικότερα, με τις αποφάσεις αυτές κρίθηκε ότι οι μεταθέσεις αυτές αποτελούν καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος της Τράπεζας και επιπροσθέτως έγιναν κατά παράβαση του Ν. 4443/2016, που θεσπίσθηκε για την προστασία έναντι των διακρίσεων των ατόμων με αναπηρία.

Κι αυτό γιατί κατά τη νομολογία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων οι μακροχρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, εξομοιούνται με αναπηρία, ενώ εξάλλου προστατεύονται κατά των διακρίσεων λόγω αναπηρίας όχι μόνον οι ανάπηροι, αλλά και αυτοί που έχουν κατά κύριο λόγο τη φροντίδα τους. 

Προς τούτο λήφθηκε υπόψη:

- ότι οι ως άνω συνάδελφοί μας αρνήθηκαν την πρόταση της Δ/ντριας Ανθρ. Δυναμικού κ. Κονιδάρη για οικειοθελή αποχώρηση, που τους έγινε λίγες ημέρες πριν την μετάθεσή τους, δεδομένου ότι δεν συμπλήρωναν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (45 και 51 ετών αντίστοιχα)    

- ότι ο συνάδελφος Γ. Παπαφώτης είναι προστάτης της ανάπηρης αδελφής του, ιδιότητα με την οποία τοποθετήθηκε αναγκαστικά στην Τράπεζα από τον ΟΑΕΔ, καθώς και του επίσης ανάπηρου πατέρα του, ενώ αντιμετωπίζει και ο ίδιος προβλήματα υγείας (αυτοάνοσο νόσημα λεύκη καθώς και στεφανιαία νόσο),   

-   ότι η συνάδελφος Σταυρούλα Σκλαπάνη πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη (ινσουλινοθεραπευόμενο) και δύο αυτοάνοσα νοσήματα (ψωρίαση και ρευματοειδή αρθρίτιδα)   

-  ότι και οι δύο συνάδελφοι έχουν ανήλικα τέκνα και τη φροντίδα υπέργηρων γονέων με σοβαρά προβλήματα υγείας    

- ότι η καθημερινή μετακίνηση περί τα 130 χλμ. (απλή μετάβαση) μακριά από την κατοικία τους στη Λιβαδειά θα τους προκαλέσει πρόσθετη σωματική καταπόνηση και επιβάρυνση   

-   ότι η συνάδελφος Στ. Σκλαπάνη υπηρετούσε συνεχώς στο Κατάστημα Λιβαδειάς ήδη από την πρόσληψή της (δηλ. επί 22,5 χρόνια) ενώ ο συνάδελφος Γ. Παπαφώτης υπηρετούσε στο Κατ/μα Λιβαδειάς τα τελευταία 9 χρόνια   

-   ότι η Τράπεζα, αντί της μετάθεσής τους, είχε και άλλες επιλογές αφού κατά τον κρίσιμο χρόνο στο Κατ/μα Λιβαδειάς υπηρετούσαν τουλάχιστον άλλοι 3 tellers, που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν γενικότερη σημασία γιατί, εξ όσων γνωρίζουμε, είναι οι πρώτες που εφάρμοσαν τον πρόσφατο νόμο για την απαγόρευση των διακρίσεων σε βάρος των αναπήρων.

Ιδίως όμως, αποτελούν ορόσημο όσον αφορά τους εργαζομένους της Τράπεζας. Ειδικότερα, με τις αποφάσεις αυτές ανακόπηκε η –εγκαινιασθείσα σε βάρος των Σκλαπάνη και Παπαφώτη- πρακτική της Τράπεζας να μεταθέτει εκτός Νομού συναδέλφους ως αντίποινο για την άρνηση συμμετοχής στην «άτυπη» εθελούσια έξοδο, που λαμβάνει χώρα στην Τράπεζα. 

Ο Σύλλογός μας είχε επισημάνει εξ αρχής ότι στο πλαίσιο της πολιτικής της αυτής η Τράπεζα στοχεύει τους «αδύναμους κρίκους», δηλ. συναδέλφους με προβλήματα υγείας ή/και οικονομικά προβλήματα (βλ. ανακοινώσεις μας υπ’αριθμ. 2/27.6.2017, υπ’αριθμ. 3/13.7.2017, υπ’αριθμ. 4/21.7.2017, υπ’αριθμ. 5/27.7.2017, υπ’αριθμ. 6/28.7.2017, υπ’αριθμ. 8/6.9.2017, υπ’αριθμ. 9/20.9.2017, υπ’αριθμ. 10/29.9.2017, υπ’αριθμ. 11/3.11.2017) και είχε διακηρύξει ότι θα σταθεί αρωγός των διωκόμενων συναδέλφων.

Η νομική, συνδικαλιστική και ηθική συμπαράσταση του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής, με τη στήριξη της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», αποδείχθηκε έμπρακτα στην περίπτωση των συναδέλφων Σκλαπάνη και Παπαφώτη, τους οποίους θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε, και θα συνεχιστεί στο πρόσωπο των απολυθεισών καθαριστριών, αλλά και κάθε άλλου αδίκως διωκομένου συναδέλφου μας, από όποια Τράπεζα και αν προέρχεται. 

* Την υπόθεση χειρίστηκαν η νομική μας σύμβουλος κ. Ντέτα Πετρόγλου και ο δικηγόρος Λιβαδειάς κ. Θεόδωρος Γερονικολός, ενώ ο Πρόεδρος της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των συναδέλφων.

Σ.Σ.: Η ΟΤΟΕ και οι υπόλοιποι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Alpha Bank ήταν εκκωφαντικά απόντες στην προσπάθεια υποστήριξης των συναδέλφων μας όλο αυτό το διάστημα, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις να συνδράμουν τον αγώνα μας...  . 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο         

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ             Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

ΠΗΓΗ

https://ergasianews.gr/wp-content/uploads/2017/07/images-25.jpgΠαραθέτουμε αυτούσια ανακοίνωση του Συλλόγου της πρ. Ιονικής για το θέμα των καθαριστριών

««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

16 Noεμβρίου 2017 - Ανακοίνωση Συλλόγου Alpha Bank -πρ. Ιονικής

«Προς επίλυση το θέμα των συναδελφισσών μας καθαριστριών που απειλούνται με απόλυση!

Tη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου oρίστηκε τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση με τη συμμετοχή παραγόντων του υπουργείου και στελεχών του συλλόγου μας και της τράπεζας»

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι , 

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ήταν ο μόνος σύλλογος που από την πρώτη στιγμή στήριξε τις συναδέλφισσές μας καθαρίστριες ενάντια στην πρόθεση της τράπεζας να καταργήσει τον κλάδο τους στα πλαίσια της προσπάθειας να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα στοχεύοντας στους “αδύναμους κρίκους” ανάμεσα στους εργαζομένους. 

Οι ενέργειές μας βρήκαν ευήκοα ώτα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και έπειτα από σχετική συνεννόηση, ο σύλλογός μας κατέθεσε την υπ' αριθμ. 64/14-11-17 καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δια της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας. Έφης Αχτσιόγλου, για το θέμα των επαπειλούμενων απολύσεων των καθαριστριών που δεν θα δεχθούν να αποχωρήσουν “οικειοθελώς” μέχρι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. 

Η καταγγελία μας αυτή, μετά και από την παρέμβαση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, είχε ως αποτέλεσμα τον προσδιορισμό τριμερούς συμφιλιωτικής σύσκεψης κατεπειγόντως για τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 12 μ. στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Σταδίου 29, με τη συμμετοχή των παραγόντων του Υπουργείου και στελεχών του συλλόγου μας και της τράπεζας.  

Σ υ ν α δ έ λ φ ι σ σ ε ς ,  

Σας καλούμε όλες να δώσετε δυναμικό παρών στην τριμερή συνάντηση για να αναδείξουμε ενωμένοι το δίκαιο του αιτήματός σας για τη συνέχιση της εργασίας σας!  .     

Πιστεύουμε ότι είναι άκαιρη και πάντως μη νόμιμη η κατάργηση του κλάδου των καθαριστριών μονομερώς από την τράπεζα και καταγγέλλουμε την αφόρητη πίεση που ασκήθηκε από πλευράς της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στο σύνολο των καθαριστριών, που δεν έχουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα αρκετές εξ αυτών να αναγκαστούν να υποκύψουν στους εκβιασμούς!    

Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να προσφέρει τη νομική και ηθική στήριξη στις συναδέλφισσες μέχρι την οριστική λύση του θέματος.   

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και πιστεύουμε ότι βαίνουμε προς επίλυση του θέματος, ώστε οι συναδέλφισσές μας να συνεχίσουν την εργασία τους, ανατρέποντας τις μεθοδεύσεις της τράπεζας για την απομάκρυνσή τους.

ΠΗΓΗ

http://enimerosi.com/photos/770x500/katharistria-mapa1475155382.jpg«Σας κατέστη σαφές και ως εκ τούτου τελείτε σε γνώση ότι βρίσκετε σε εξέλιξη και επίκειται η ολοκλήρωση αμιγώς επιχειρηματικής αποφάσεως της Τραπέζης να μην διατηρήσει περαιτέρω την ειδικότητα των καθαριστριών καθώς και της μη δυνατότητας της Τραπέζης για απασχόλησή σας σε άλλη θέση βάσει του Οργανισμού Προσωπικού

Με αυτά τα λόγια τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Alpha Bank προαναγγέλουν την λήξη της σύμβασης εργασίας των καθαριστριών σε περίπτωση που οι τελευταίες δεν αποχωρήσουν από την Τράπεζα οικειοθελώς το αργότερο μέχρι τις 20.11.2017.

Το ζήτημα ανέδειξε για άλλη μια φορά ο Σύλλογος της Ιονικής αφού οι υπόλοιποι Σύλλογοι, "αγωνιστικοί" και μη, τηρούν σιγήν ιχθύος.

http://www.kefaloniapress.gr/wp-content/uploads/2017/08/sok-17chroni-ellinida-mathitria-epese-apo-balkoni-xenodocheiou.jpgΠαραθέτουμε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank προερχομένων εκ της Ιονικής. Η ανακοίνωση αναφέρεται στις συνθήκες που οδήγησαν την συνάδελφο Άννα από την Λιβαδειά στο να δώσει τέλος στην ζωή της.

Το βέβαιο είναι ότι νέο αυτό έγκλημα δεν χρεώνεται μόνο στα μνημόνια, στις κυβερνητικές πολιτικές και στις εργοδοτικές πρακτικές που έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους σε διλήμματα και αδιέξοδα.

Βαραίνει (;) και στις "συνειδήσεις" των κατ'ευφημισμόν εκπροσώπων των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η συνάδελφος προέρχονταν από την Εμπορική Τράπεζα οι "αιώνιοι" εργατοπατέρες του Συλλόγου της πρ. Εμπορικής "ΕΝ.Α.Σ." (Κωνσταντινόπουλος και λοιποί) δεν είδαν...δεν άκουσαν. Aναφορά στο θέμα δεν υπήρξε βέβαια ούτε και από τον "αντιπροσωπευτικό" Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank (Γκιάτης).

Eπιβεβαιώνονται έτσι απόλυτα τα όσα υποστηρίζαμε στην ανακοίνωση μας Νο 16 με τίτλο: Μένουμε Τράπεζα-Διεκδικούμε το μέλλον μας

«Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τους "συνδικαλιστικούς πυλώνες" της εργοδοσίας.
Ο καθένας στο ρόλο του …
Άλλοι εγκαταλείπουν τον τόπο του εγκλήματος με καλοκαιρινές εξορμήσεις "ενημέρωσης" στα νησιά (ΕΝ.Α.Σ – ΔΗΣΥΕ).

Άλλοι επιδίδονται σε "λεονταρισμούς" απέναντι σε Διοικήσεις Τραπεζών που ωστόσο δεν έχουν το θάρρος ούτε να τις κατονομάσουν(ΟΤΟΕ)
Άλλοι διαβεβαιώνουν για την υποτιθέμενη προστασία που παρέχουν οι Συλλογικές Συμβάσεις (Σύλλογος προσωπικού ALPHA BANK)...
ΝΤΡΟΠΗ για την εγκατάλειψη των συναδέλφων !
Θράσος η πλήρης αδρανοποίηση τους μέσα σε ένα περιβάλλον εκφοβισμού και απειλών .»

Τώρα βέβαια είναι πολύ αργά...τουλάχιστον για την συναδέλφισσα Άννα. Καλό της ταξίδι...

 

 

otoeΑπάντηση εφ' όλης της ύλης δίνει ο Σύλλογος εργαζομένων στην Alpha Bank προερχομένων εκ της Ιονικής (ΣΥΙΛΤΕ) μετά την διαγραφή του από την δύναμη της ΟΤΟΕ. Ο ΣΥΙΛΤΕ -πέραν όλων των άλλων- αναφέρεται στις διαχρονικές ευθύνες της διοίκησης της ΟΤΟΕ αναφορικά με τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων (επικουρικό Εθνικής, προσυνταξιοδοτικό Εμπορικής & Πίστεως, ΤΑΠΙΛΤΑΤ).

Υπενθυμίζει μάλιστα την συμπαιγνία Βογιατζοπούλου-Γκιάτη-Κωνσταντινόπουλου οι οποίοι κατόπιν συνεννόησης εισηγήθηκαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ (σ.σ. στις 30/4/2015) την ενσωμάτωση του ΕΤΑΤ στο ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) πράγμα που θα οδηγούσε στην καταρράκωση των συντάξεων Εμπορικής και Πίστεως...με πρόταση της Ομοσπονδίας !!!

Η πρόταση αυτή η οποία, στη συνέχεια σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους, θα απευθύνονταν στον τότε Υπουργό Στρατούλη, αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή αφού κάποιοι φρόντισαν να ενημερώσουν σχετικά τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΤ. Οι τελευταίοι με την σειρά τους "διέλυσαν" το Γενικό Συμβούλιο κατεβάζοντας στην κυριολεξία από το βήμα την κα Βογιατζοπούλου (Γραμματέα Ασφαλιστικού) και αναγκάζοντας τον Γ. Κωνσταντινόπουλο να αυτοσχεδιάζει λέγοντας ως συνήθως...τα δικά του.

Σήμερα, οι γνωστοί επαγγελματίες της εξαπάτησης των εργαζομένων "κλαίνε και οδύρονται" για τα δικαιώματα των προσυνταξιούχων του ΕΤΑΤ/ΕΦΚΑ, δικαιώματα που με τον ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) συρρικνώθηκαν-καταργήθηκαν. 'Ηταν όμως αυτοί οι δήθεν συνδικαλιστές που πρώτοι χάραξαν πορεία για την μετατροπή του "προσυνταξιοδοτικού" σε φιλοδώρημα από τον ΕΦΚΑ.

Σε άλλο επίσης σημείο της ανακοίνωσης καταγγέλονται χαριστικές αποσπάσεις στην ΟΤΟΕ αλλά και στον Σύλλογο της Εμπορικής (ΕΝΑΣ) προς όφελος βέβαια της ίδιας ομάδας.

ΣΧΟΛΙΟ: Το ότι υφίστανται χαριστικές αποσπάσεις κατά παρέκκλιση της ΣΣΕ είναι φυσικά γνωστό σε όλους και μπορεί πολύ εύκολα να αποδειχθεί...
Έτσι άλλωστε εξηγούνται οι σχέσεις στοργής ΔΗΣΥΕ-Διοίκησης Alpha Bank τόσο σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (ΟΤΟΕ) όσο και σε πρωτοβάθμιο (ΕΝ.Α.Σ.). Θα επανέλθουμε όμως...

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βαλιτσα ταξιδιΜε προσωρινή διαταγή της Δικαστού του Μονομ. Πρωτοδικείου Λιβαδειάς ανεστάλη η ισχύς μετάθεσης δύο υπαλλήλων της Alpha Bank οι οποίοι εργάζονταν στο ένα από τα δύο κατ/τα της Λιβαδειάς τα οποία συγχωνεύτηκαν. Υποχρεώθηκε έτσι η Τράπεζα να τους απασχολεί στο ενοποιημένο Κατάστημα Λιβαδειάς σε θέση teller ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση μέχρι τη συζήτηση της αίτησής τους ασφαλιστικών μέτρων, που προσδιορίσθηκε για την 5.10.2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου της πρ. Ιονικής -του οποίου οι δύο εργαζόμενοι είναι μέλη- η μετάθεση εκτός Νομού των συναδέλφων Σταυρούλας Σκλαπάνη και Γεωργίου Παπαφώτη από το Κατάστημα Λιβαδειάς στην Κηφισιά Αττικής πραγματοποιήθηκε, παρά τις σοβαρότατες προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις και τους λόγους υγείας που αντιμετωπίζουν.

Ας σημειωθεί ότι είναι "η πρώτη φορά ίσως που η Τράπεζα, με αφορμή την ενοποίηση Καταστημάτων της, μεταθέτει μονομερώς συναδέλφους εκτός Νομού επειδή αρνήθηκαν να αποχωρήσουν οικειοθελώς στο πλαίσιο άτυπης εθελουσίας εξόδου" τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Το τραγελαφικό μάλιστα της όλης υπόθεσης έιναι ότι την ημέρα εκδίκασης της σημαντικής αυτής υπόθεσης, η ΟΤΟΕ συγκαλούσε Γενικό Συμβούλιο με θέμα ημερήσιας διάταξης...την διαγραφή του Συλλόγου της πρ. Ιονικής! Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ομοσπονδία ομολογουμένως, τα οποία δεν έχουν περάσει βέβαια απαρατήρητα από τους συναδέλφους.

ioniki agwnasΠρώτη Δύναμη η παράταξη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας!

Με πρωτοφανείς ενέργειες των γνωστών αγνώστων που νόθευσαν το εκλογικό αποτέλεσμα απετράπη για ελάχιστες ψήφους η αυτοδυναμία της παράταξης!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας.

Οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας ανέδειξαν την παράταξη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ πρώτη δύναμη, που δεν κέρδισε για μόλις 38 ψήφους την αυτοδυναμία!  Δυστυχώς, όπως σας είχαμε ενημερώσει και τις προηγούμενες μέρες, η εκλογική διαδικασία σημαδεύτηκε από πρωτοφανή γεγονότα που προσβάλλουν το χώρο της Ιονικής.  

Τα ανεπίτρεπτα φαινόμενα και οι παρασκηνιακές, παράνομες ενέργειες, τις οποίες θα σας γνωστοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες με αδιάσειστα στοιχεία, που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, αλλοίωσαν τη βούληση των συναδέλφων και το εκλογικό αποτέλεσμα!

Παρά τα φαινόμενα νοθείας και το γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση δεν έχει εγγράψει στο Σύλλογο περίπου 500 νέους συνταξιούχους συναδέλφους που αποχώρησαν από το 2013 και οι οποίοι στηρίζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ανασχέσουν τη δυναμική της παράταξής μας ανάμεσα στους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους αναδεικνύοντας την παράταξή μας πρώτη δύναμη, που για ελάχιστα ψηφοδέλτια δεν κέρδισε την αυτοδυναμία. 

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δε θα ανεχτεί τη διασάλευση της εκλογικής βούλησης των συναδέλφων.

Προσφεύγουμε άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη για την ακύρωση της διαδικασίας, ώστε να ολοκληρώσουμε χωρίς κανένα συμβιβασμό και συμψηφισμό την εξυγίανση του πολύπαθου Συλλόγου Συνταξιούχων. 

Η αποκάλυψη όσων έχουν συμβεί την τελευταία δεκαετία και η κάθαρση του απαξιωμένου Συλλόγου αποδεικνύεται ένα πολύ δύσκολο έργο, αφού τα συμφέροντα που υποκρύπτονται έχουν βαθιές ρίζες, αλλά υποσχόμαστε ότι θα τη φέρουμε εις πέρας, όσους μηχανισμούς και αν χρησιμοποιήσουν!

Και όπως γνωρίζετε, ότι υποσχόμαστε γίνεται, αργά ή γρήγορα, πράξη…  Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει τη βούληση και τη δύναμη και άμεσα θα προχωρήσει στην εξυγίανση του Συλλόγου Συνταξιούχων, ώστε εν συνεχεία να επιτύχουμε μέσω της συγχώνευσης των συλλόγων μας την πολυπόθητη, από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, ενότητα του χώρου μας!  >

 
ΨΗΦΙΣΑΝ 1428
ΕΓΚΥΡΑ 1363
ΑΚΥΡΑ 54
ΛΕΥΚΑ 11

>

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ
ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 616 4 από πρώτη κατανομή
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΟΝΙΚΗΣ 562 3 από πρώτη και 1 από δεύτερη κατανομή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 137 1 από τρίτη κατανομή
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ 48 -

>

 
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΔΡΕΣ
ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΟΝΙΚΗΣ 1

ioniki agwnasΛάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο από τον συνάδελφο Λάμπρο Μεραντζή συνταξιούχο της Alpha Bank προερχόμενο από την Ιονική Τράπεζα, την παρακάτω "ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ" αναφορικά με τις κρίσιμες εκλογές στον  Σύλλογο Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας.

Ακολουθεί αυτούσια η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ (ΟΝΟΜΑΤΑ στο τέλος του κειμένου) 
«««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

"ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ" για ένα μεγάλο, ενιαίο και ισχυρό Σύλλογο !

 Όλοι εμείς που υπογράφουμε, προερχόμενοι από την ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, δηλώνουμε και διακηρύττουμε την πλήρη υποστήριξή μας στους υποψήφιους που θα επιλεγούν με ανοιχτές, διαφανείς και μαζικές διαδικασίες από τα μέλη της “ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” και θα κατέλθουν στις εκλογές του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας με το ψηφοδέλτιο της παράταξης “ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” . 

>  Πιστεύουμε ότι η ενιαία δράση των προερχομένων από την ΙΟΝΙΚΗ μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά μόνο μέσα από ένα ενιαίο σωματείο, στο οποίο θα μπορούμε να εκφραστούμε όλοι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα κοινά συμφέροντα που έχουμε και την αδήριτη ανάγκη για συλλογική δράση. Δεν πρέπει να τονίζουμε τις διαφορές και να αγνοούμε αυτά που μας ενώνουν.  Τα σωματεία των συνταξιούχων αποτελούν κοινά σωματεία του αστικού δικαίου, όπως ακριβώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων “ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”.

Το πλαίσιο λειτουργίας του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας και του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων “ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” είναι ακριβώς το ίδιο, γεγονός που καθιστά τη συγχώνευσή τους απόλυτα εφικτή.   Οι συνάδελφοι που θα κατέλθουν στις αρχαιρεσίες με το ψηφοδέλτιο της παράταξης “ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”, έχουν την εμπειρία και θα φέρουν το βάρος της ευθύνης ώστε μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών να εκκινήσουν τις διαδικασίες για τη συγχώνευση των συλλόγων μας και την πιο αποτελεσματική δράση και αντιμετώπιση των σημαντικών θεμάτων που μας απασχολούν. 

Εμείς της ΙΟΝΙΚΗΣ που έχουμε ταλαιπωρηθεί τα τελευταία 17 “πέτρινα” χρόνια μετά την πώληση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, έχουμε κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις και δεν υφίσταται η πολυτέλεια να μην εκφραζόμαστε από ένα μεγάλο και ισχυρό σωματείο.  Η συγχώνευση των δύο συλλόγων μπορεί να ενώσει όλους τους προερχόμενους από την ΙΟΝΙΚΗ, να συντονίσει τη δράση τους και να πετύχει την αποτελεσματική προάσπιση των κοινών συμφερόντων μας.

Η κατακερματισμένη έκφρασή μας μέσω περισσοτέρων σωματείων στερεί από τη δράση μας αποτελεσματικότητα και δύναμη και δίνει το δικαίωμα στους παράπλευρους να εκμεταλλεύονται τις εσωτερικές μας διαιρέσεις και αντιπαραθέσεις. 

Η χρονιά αυτή θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την υλοποίηση του μεγάλου οράματος της ενότητας.

Δυστυχώς, ακόμα και στην πλέον μαζική και λογική απαίτηση των απανταχού Ιονικάριων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων μας και την προστασία των δικαιωμάτων μας, υπάρχουν και ελάχιστοι που διαφωνούν. Αυτή η ισχνή μειονότητα καλό θα είναι να καταγράψει ξεκάθαρα τη διαφωνία της, ώστε να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ποιοι πρεσβεύουν το διαχωρισμό και επιλέγουν-προωθούν τη διχόνοια στην ιονική οικογένεια. 

Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε αυτήν τη προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε όλους τους συναδέλφους να μας ακολουθήσουν σε αυτό το μεγαλόπνοο εγχείρημα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίησή του. 

Συγχώνευση των συλλόγων σημαίνει:   

 • Άμεση αντιμετώπιση και λύση του κορυφαίου θέματος της επικουρικής μας ασφάλισης σύμφωνα με τη διαχρονική και πάγια θέση της “ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που εντάχθηκαν οι ασφαλισμένοι του επικουρικού ταμείου της πρώην Γενικής Τράπεζας    
 • Μετά την πολύ σημαντική επιτυχία του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων "”ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" για την απόδοση πολύ υψηλότερου εφάπαξ από αυτό που όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου, δέσμευση υλοποίησης της υποχρέωσης της τράπεζας για την πλήρη αποκατάσταση του εφάπαξ   
 •   Νομικές ενέργειες έναντι όλων των αντισυνταγματικών νόμων που συρρικνώνουν απελπιστικά τις συντάξεις μας  
 •    Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος κάλυψης της υγείας με προοπτικές αναβάθμισής του σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τις αντίστοιχες παροχές των λειτουργουσών δομών    
 • Πλήρης στήριξη του Συνεταιρισμού για να εκμεταλλευθούμε τις τεράστιες δυνατότητες που μπορεί να παρέχει προς όφελος της ιονικής οικογένειας     Ενίσχυση της υπηρεσίας αιμοδοσίας για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και κάλυψη όλων των μελών της ιονικής οικογένειας  
 •    Περαιτέρω βελτίωση των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών και εκδρομικών δραστηριοτήτων   
 •   Κ.Ε.Σ.: δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Συναδέλφων που θα διεκπεραιώνει οποιοδήποτε θέμα ασφαλιστικού ή άλλου περιεχομένου που θα αφορά τους συναδέλφους  και κυρίως    
 •   Προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων των συναδέλφων 

 Με την υπογραφή της κοινής δήλωσης - διακήρυξης  Λέμε:     

ΟΧΙ ! στο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ     >     ΝΑΙ ! στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ     >     ΝΑΙ ! σε έναν ΑΝΟΙΚΤΟ σύλλογο σε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους     >  

 ΝΑΙ ! στη δημιουργία ΚΟΙΝΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ     >     ΝΑΙ ! στη ΔΥΝΑΜΗ της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  >  >

ΠΕΜΠΤΗ 11 MAΪΟΥ 2017 ώρα 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»  >  Παίρνουμε το Σύλλογο Συνταξιούχων ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !  > 

Οι συνταξιούχοι της Ιονικής Τράπεζας 

ΕΠΩΝΥΜΟ            ΟΝΟΜΑ            ΠΕΡΙΟΧΗ       

Αγγελοπούλου            Ειρήνη                   Αθήνα

Αδαμίδου                    Αλεξάνδρα            Αθήνα

Αθητάκης                   Χάρης                     Χανιά

Ακρωτηριανάκης      Ηρακλής                Χανιά

Αλεξάκη                      Δέσποινα               Αθήνα

Αλεξόπουλος             Νίκος                      Αθήνα

Αλιβέρτη                    Ελένη                      Αθήνα

Αμπατζής                   Θόδωρος                Αθήνα

Αναγνωστόπουλος   Σταύρος                 Αθήνα

Αναστασίου               Αναστασία            Πάτρα

Αναστασίου               Λεμονιά                 Αθήνα

Ανδρεώλα                  Τζένη                      Αθήνα

Ανδριώτη                   Γρηγορία               Αθήνα

Ανέστη                       Πανωραία              Αθήνα

Ανουσάκης                Γιάννης                   Αθήνα

Αντιόχου                    Μαρία                     Αθήνα

Αντωνίου                   Βαρβάρα                Αθήνα

Αντωνόπουλος          Γιώργος                 Αθήνα

Αντωνοπούλου         Βάσω                       Αθήνα

Αρχοντάκης              Κώστας                   Ηράκλειο

Βάλλα                         Αρετή                      Λάρισα

Βαμβαλέρος              Νίκος                       Αθήνα

Βαρδάκη                    Χριστίνα                 Αθήνα

Βαρότση                    Ουρανία                  Θεσσαλονίκη

Βαρότσης                  Βενιζέλος                Θεσσαλονίκη

Βασιλάς                     Τάσος                       Αθήνα

Βασματζής                Κώστας                    Αθήνα

Βέλλη                         Ελένη                       Αθήνα

Βλάχος                       Γιώργος                  Αθήνα

Βογιατζής                  Γιάννης                  Αθήνα

Βουρνούκας              Ηρακλής                 Αθήνα

Γαγλίας                      Κώστας                   Αθήνα

Γαζής                          Μάκης                    Αθήνα

Γαλετάκης                 Γιώργος                  Αθήνα

Γάσπαρης                  Γιώργος                  Αθήνα

Γερομιχάλη                Ντίνα                      Αθήνα

Γεωργίου                   Θωμάς                    Αθήνα

Γιαννακάκης            Μανώλης                Αθήνα

Γιαννόπουλος           Γιάννης                  Λάρισα

Γιαννόπουλος           Γιώργος                 Αθήνα

Γιαννουλάκης          Λευτέρης               Αθήνα

Γουπίου                     Ειρήνη                   Αθήνα

Δαμασκηνός             Ιωάννης                Αθήνα

Δαμάσκος                 Δημήτρης              Αθήνα

Δαπόντε                    Δημήτρης              Θεσσαλονίκη

Δεβετζής                   Νίκος                       Αθήνα

Δελαγραμμάτικας   Μπάμπης               Αθήνα

Δελέγκου                  Σούλα                      Αθήνα

Δελής                        Γιώργος                  Αθήνα

Δεμίρης                    Σταύρος                  Αθήνα

Δένδιας                    Στάθης                    Αθήνα

Δημόπουλος            Γιώργος                   Αθήνα

Διαμαντόπουλος    Δημήτρης                Αθήνα

Διουνσάτος              Σπύρος                     Αθήνα

Δολιανίτης              Αλέκος                      Αθήνα

Ζαβακόπουλος        Χρήστος                   Αθήνα

Ζυγούρης                 Χρήστος                  Αθήνα

Θεοδωράκης            Γιώργος                    Αθήνα

Ιατρέλλης                 Γιώργος                    Αθήνα

Ιορδανοπούλου       Αλεξάνδρα               Αθήνα

Κάβουρας                 Νίκος                        Αθήνα

Κάλπος                      Παντελής                Αθήνα

Καλύβα                     Αθηνά                       Αθήνα

Κανάκη                     Μαρία                       Αθήνα

Καπράλος                 Ηλίας                        Αθήνα

Καραγιάννης           Κώστας                     Αθήνα

Καρακατσάνης        Θέμης                       Αθήνα

Καράμπελας             Παναγιώτης            Μεσολόγγι

Κιουτσούκ                Ζεϊνέπ                       Αθήνα

Κοκκινέλης              Χρήστος                    Αθήνα

Κόκκορης                 Τάσος                        Αθήνα

Κολοκοτρώνη           Νάντια                      Αθήνα

Κοντογούλα             Γλυκερία                   Αθήνα

Κορινθίου                Ειρήνη                       Αθήνα

Κορφιάτης               Γιάννης                     Αθήνα

Κοτορλός                 Κώστας                     Αθήνα

Κουμάντος              Μιχάλης                    Αθήνα

Κούσουλας              Πλούταρχος             Αθήνα

Κτενάς                      Θανάσης                   Αθήνα

Κυριακόπουλος      Γιάννης                     Αθήνα

Κυριόπουλος           Φάνης                       Αθήνα

Κωστοπούλου         Νίκη                          Βόλος

Κώτσης                    Γιώργος                    Αθήνα

Λεπίπας                   Κώστας                    Αθήνα

Λιάτσος                   Θόδωρος                  Αθήνα

Λογοθέτης              Βαγγέλης                 Αθήνα

Μάγγου                   Αντιόπη                    Αθήνα

Μάζαρης                 Μόσχος                    Ικαρία

Μακρυγιάννη        Μαίρη                       Αθήνα

Μαλισιάνου            Μαρία                      Αθήνα

Μαυρίκος               Σταμάτης                Αθήνα

Μεράντζης             Λάμπρος                  Αθήνα

Μεταξάς                 Αντώνης                  Λάρισα

Μηλιώνης               Γιάννης                   Αθήνα

Μητρογώγου         Πόπη                      Αθήνα

Μίχος                      Χρήστος                Αθήνα

Μουστακάτος       Τάσος                     Αθήνα

Μουσταφά              Χατιτζέ                   Αθήνα

Μπαλακτάρης       Βαγγέλης               Αθήνα

Μπάνος                   Γιάννης                  Κέρκυρα

Μπαρμπίτσα          Ελευθερία              Αθήνα

Μπάφης                  Ανδρέας                 Πάτρα

Μπέης                     Δημήτρης               Αθήνα

Μπορτς                   Δημήτρης              Κέρκυρα

Μπουτουρέλης      Άρης                        Λάρισα

Μυλωνάς               Θόδωρος                 Αθήνα

Νάτσιος                  Πασχάλης              Λάρισα

Νικολάου               Κατερίνα                Λάρισα

Νικολάου               Κατερίνα                Αθήνα

Ντονάς                   Κώστας                   Αθήνα

Ξύγκος                   Γιώργος                  Αθήνα

Ξύδης                     Μπάμπης               Αθήνα

Ξυλάς                     Ιπποκράτης           Αθήνα

Παινέσης              Βαγγέλης                Αθήνα

Πάνος                    Κώστας                   Αθήνα

Παουλίνη              Βιβή                        Αθήνα

Παπαγιάννης      Κώστας                  Αθήνα

Παπαδάτος           Νίκος                     Κεφαλονιά

Παπαδημητρίου   Ελευθερία           Αθήνα  

Παπακώστας        Νίκος                      Τρίκαλα

Παπαμαργαρίτης  Δημήτρης           Λάρισα

Παπανδρέου       Γιώργος                  Αθήνα

Παπαπαναγιώτου Γιώργος              Αθήνα

Παπασαρρής       Ανδρέας                 Αθήνα

Παπατσίμπας      Κώστας                  Αθήνα

Παππάς                Φώτης                    Αθήνα

Πετρίδου- Μπατιστάτου Κική         Αθήνα

Πιτερού-Ξανθάκου Λέλα                  Αθήνα

Πολίτης                  Στέλιος                   Αθήνα

Πρεμέτη                 Μαρία                    Αθήνα

Προκόβα                Δανάη                    Αθήνα

Ρουχωτά- Γκαρδιακού Μαρία           Αθήνα

Σακελλαρίου         Νίκος                     Λάρισα

Σαμαράς                Λευτέρης               Αθήνα

Σαρρή                     Πένυ                       Αθήνα

Σβάρνας                 Θανάσης               Θεσσαλονίκη

Σκαλίδης                Βαγγέλης               Αθήνα

Σούλας                    Γιάννης                 Θεσσαλονίκη

Σοφιανόπουλος     Γιάννης                 Αθήνα

Σπανουδάκη          Τασία                     Αθήνα

Σταθάτος                Στάθης                  Αθήνα

Στάικου -Λεκάκου Πόπη                   Αθήνα

Σταυράκης             Βαγγέλης             Αθήνα

 Σταυροπούλου      Έφη                      Αθήνα

Στεργιάδης             Γιώργος              Λάρισα

Σωφρόνης               Σπύρος                Αθήνα

Ταμπάκη                 Ελπίδα                Αθήνα

Ταουσάκη               Ελπίδα                Αθήνα

Τηλέγραφου-Καρακατσάνη Βάσω  Αθήνα

Τσαγανός               Παναγιώτης        Αθήνα

Τσαλίκης                Γιάννης                Αθήνα

Τσαρτσάλη            Γιαννούλα           Θεσσαλονίκη

Τσιούγκος              Δημήτρης            Λάρισα

Τσίτος                     Παντελής            Αθήνα

Τσολιάκου             Φανή                    Μέγαρα

Φανουργάκης       Βαγγέλης           Αθήνα

Φιλιπποπούλου    Μαρία                 Αθήνα

Φλώρος                   Γιώργος              Λάρισα

Φραγκουλόπουλος  Γιώργος         Αθήνα

Φραντζεσκάκη       Μαρία                 Αθήνα

Φρούσιος                Περικλής            Βόλος

Χαλικιάς                 Παναγιώτης       Αθήνα

Χαλκιά- Κούτσαρη Τασία              Σπάρτη

Χαρμαντάς              Γιώργος             Αθήνα

Χρυσικός                 Γιάννης              Αθήνα

http://www.ionikienotita.gr/wp-content/uploads/2017/03/DSC_1639-460x275.jpg"Δεύτερη εβδομάδα στις επάλξεις! ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ απέναντι στις ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ της ALPHA BANK που ενοχλημένη από τον Αγώνα μας, επιχειρεί τη μετάθεση του Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, συνάδελφου Γιώργου Ανδριώτη!"

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων & Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας "ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" και συνεχίζει:

"Ήδη από την πρώτη μέρα (Δευτέρα 20/3) της έναρξης των κινητοποιήσεών μας καταλάβαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε σκοτεινούς μηχανισμούς που επιβουλεύονται τον αγώνα μας, αφού “γνωστοί – άγνωστοι” εξαφάνισαν τα πανό μας.

Φαίνεται ότι το περιεχόμενο των αιτημάτων και των συνθημάτων μας ήταν τόσο ενοχλητικό, που ενεργοποιήθηκαν πρακτικές και δυνάμεις βγαλμένες από το σκοτεινό παρελθόν!.

Η τράπεζα, έχοντας απολέσει κάθε ίχνος σεβασμού προς θεσμούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες, με περισσή θρασύτητα και έχοντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι με αυτόν τον τρόπο θα λύγιζε το αγωνιστικό μας φρόνημα, κοινοποίησε στο Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων και εξαίρετο συνάδελφο, Γιώργο Ανδριώτη, τη μετάθεσή του!" Πόσο λάθος κάνει..."

Και καταλήγει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.;

"Πιθανόν όμως να μην έχουν αντιληφθεί οι κύριοι της διοίκησης ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με τον υποταγμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλά με ένα μαχητικό συνδικαλισμό που βρίσκεται στις επάλξεις και αγωνίζεται με σθένος για τα δίκαια αιτήματά του:

 • Πλήρης αποκατάσταση του εφάπαξ που δικαιούμαστε με βάση την εγγυητική ευθύνη της τράπεζας
 • Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ για την έκδοση των εκατοντάδων συνταξιοδοτικών αποφάσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα επί τριετία
 • Υπεύθυνη διοίκηση και αξιοκρατία στην ανακεφαλαιοποιημένη με τις θυσίες του ελληνικού λαού Alpha Bank
 • Επαγγελματικό management για την ομαλή λειτουργία συνολικά του τραπεζικού συστήματος με λογοδοσία και ανάληψη ευθύνης
 • Ανατροπή της σκανδαλώδους μετάθεσης του Γραμματέα του ΣΥΙΛΤΕ, συνάδελφου Γιώργου Ανδριώτη, εν μέσω αγωνιστικών κινητοποιήσεων!

 

 

 

 

Ioniki Enotita"Η μεγάλη προσπάθεια του Συλλόγου μας για την πλήρη αποκατάσταση του εφάπαξ για όλους τους συναδέλφους προερχόμενους από την Ιονική Τράπεζα έχει πάρει πλέον απόλυτα θετική τροπή, με τη στρατηγική μας να έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και τη δικαίωσή μας να πλησιάζει" σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος εργαζομένων & συνταξιούχων στην Ιονική Τράπεζα και συνεχίζει:

"Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την 1η Μαρτίου και ο αταλάντευτος αγώνας θα είναι η απάντηση στην αδιαφορία και τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της Alpha Bank!"

 

http://www.ionikienotita.gr/wp-content/uploads/2017/02/img045-min-825x340.jpg

 

 

 

 

Κινητοποίηση των εργαζομένων της Ιονικής Τράπεζας...σε άλλες εποχές!

Aleksopoulos NikosΣυνάδελφοι,

Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, ελπίζουμε να διαφωτίσει την εργοδότρια τράπεζα, ωστόσο μέχρι στιγμής διέλαθε της προσοχής της... Μία ακόμα ενέργεια κατά των συμφερόντων των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΙΟΝΙΚΗΣ εκδηλώθηκε προσφάτως εκ μέρους της εργοδότριας Alpha Bank. Η διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού κα. Πηνελόπη Κονιδάρη με επιστολή της προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ ζήτησε την επιστροφή στην τράπεζα των νομίμως αποσπασμένων στον Κλάδο Σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ (ΙΚΑ συγχωνευμένα ταμεία, Δραγατσανίου 8) παραβλέποντας το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα «στοχευμένη εθελούσια έξοδος» του προσωπικού και από 1-1-2017 θα πρέπει να λειτουργήσει και ο ΕΦΚΑ και ως εκ τούτου όλες οι υπηρεσίες των εντασσόμενων φορέων θα πρέπει να είναι «σε θέση μάχης».

Εν τω μεταξύ οι εκκρεμότητες του Κλάδου Σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ είναι πολλές. Μάλιστα υπολείπεται σημαντικός αριθμός έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων συναδέλφων μας που αποχώρησαν με την εθελούσια το 2014 και σύντομα θα προστεθούν περίπου 100 αποχωρήσαντες με τη νέα «εθελούσια» προερχόμενοι εκ της Ιονικής που θα διευρύνουν περισσότερο τη λίστα αναμονής έκδοσης των συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Η προϊσταμένη του Κλάδου Σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ αποχωρεί με την εν λόγω «εθελούσια» στις 31-12-2016 και η κα. Κονιδάρη, όπως πληροφορηθήκαμε, απάντησε αρνητικά σε επιστολή της Διευθύντριας των συγχωνευμένων ταμείων του ΙΚΑ με το αίτημα να την κρατήσει η τράπεζα με σύμβαση για ένα χρόνο, όπως π.χ. πολύ ορθά έχει κρατήσει επ’ αόριστον τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού (και δεκάδες άλλα στελέχη) για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών αναφορικά με τις αμοιβές και τη μισθοδοσία προσωπικού της Alpha Bank.

Επίσης η κα. Κονιδάρη έχει διατηρήσει ακέραια την υπηρεσία του ΤΑΠ (Ταμείο Ασφάλισης Πίστεως) με αρκετούς υπαλλήλους για να συνδράμουν το ΕΤΑΤ ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι συνάδελφοι που προέρχονται από την Τράπεζα Πίστεως, χωρίς καμία καθυστέρηση. Ωστόσο, κάνει ό,τι είναι δυνατό για να δυσχεραίνει έτι περαιτέρω την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στην Alpha Bank που προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα.

Όλοι θυμόμαστε τι έγινε το περασμένο καλοκαίρι όταν η κα Κονιδάρη επιχείρησε να διαλύσει τις υπηρεσίες του πρώην ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ, αλλά και στο ΤΑΥΤΕΚΩ. Επιχείρησε τότε να αντικαταστήσει την προϊσταμένη του Κλάδου Σύνταξης με την προϊσταμένη του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ (ΤΑΥΤΕΚΩ), η οποία δεν έχει καμία εμπειρία απασχόλησης με τα συνταξιοδοτικά, πλην όμως έχει στο «βιογραφικό» της μία «δωρεά» στην τράπεζα ύψους 1.000.000 ευρώ περίπου (μαζί με τα τέλη καθυστέρησης) από καταλογισμούς καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών (υπέρ του Κλάδου Πρόνοιας και σε βάρος της Alpha Bank) που δεν πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την απόφαση της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ υπ’ αριθμ. 11/2.6.2006. Όλα δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να ανοίξει και αυτό το θέμα και να αναζητηθούν οι ευθύνες των υπαιτίων με βάση όσα προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, το Καταστατικό του ΤΑΠΙΛΤ και όχι μόνον.

Παράλληλα, τους καταλογισμούς αυτούς - κατά το μέρος που δεν έχουν παραγραφεί - θα τους πραγματοποιήσουν σύντομα οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του Συλλόγου μας για λογαριασμό του ΤΑΥΤΕΚΩ, μέσω του εποπτεύοντος υπουργείου με βάση και τις πρόσφατες εφετειακές αποφάσεις που έκριναν τελεσίδικα υπέρ του ΤΑΥΤΕΚΩ καταλογισμούς του 2005 ύψους 21 εκατ. ευρώ εις βάρος της Alpha Bank (συνημμένο το από 9-5-2006 σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής της υπηρεσίας του ΤΑΠΙΛΤ για την πραγματοποίηση των καταλογισμών).

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο Διοικητής του ΙΚΑ, τον οποίο επισκεφτήκαμε προσφάτως, ήταν κάθετα αντίθετος με τη συμπεριφορά της τράπεζας και έδωσε εντολή στην κα. Προσωπάρχη του ΙΚΑ να επιληφθεί της απόρριψης του αιτήματος της τράπεζας για απόσυρση των υπαλλήλων και να ζητήσει την παραμονή της προϊσταμένης του Κλάδου Σύνταξης με σύμβαση για όσο χρειαστεί και να ενισχυθεί ο Κλάδος Σύνταξης με έναν επιπλέον εργαζόμενο, ο οποίος αφενός μεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Υπηρεσίας Συντάξεων σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφετέρου δε, θα έχει ικανοποιητικό χρονικό ορίζοντα παραμονής στην τράπεζα.  

Συνάδελφοι,

Εξαντλώντας και το τελευταίο περιθώριο συνεννόησης, αποστέλλουμε επείγουσα επιστολή στον Εντεταλμένο Γενικό Διευθυντή COO της Τράπεζας κο Σπύρο Φιλάρετο ζητώντας να επιληφθεί άμεσα της επίλυσης του προβλήματος. Πιστεύουμε ότι επιτέλους θα συμμορφωθεί άμεσα η εργοδότρια τράπεζα μετά και την προ ολίγων ημερών νέα επιστολή της Διευθύντριας των συγχωνευμένων ταμείων του ΙΚΑ προς τη Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της εργοδότριας τράπεζας σχετικά με την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας του Κλάδου Σύνταξης με έμπειρο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία της από 1.1.2017.

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ο ερχομός του νέου έτους να συνδυαστεί με δεύτερο αποκλεισμό της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού από εργαζόμενους και συνταξιούχους της Ιονικής. Για το θέμα αυτό συνέρχονται εσπευσμένα τα Δ.Σ. του ΣΥΙΛΤΕ και της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για να σχεδιάσουμε από κοινού τη στρατηγική μας για την επίλυση του μείζονος αυτού θέματος:

1. Απόφαση για αγωνιστική παρέμβαση αν η τράπεζα αδιαφορήσει.

2. Άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη από κοινού με το ΙΚΑ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο λειτουργίας στον Κλάδο της Κύριας Ασφάλισης των εργαζομένων και συνταξιούχων της Ιονικής.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.

Ακολουθεί το ως άνω Πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής:

Πρωτόκολλο Παράδοσης - Παραλαβής

.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟ 2017 !

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ                                                               Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ