Με την ανάδειξή της σε 4η δύναμη και με την εκλογή 5 Συμβούλων στη νέα Διοίκηση της ΟΤΟΕ η παράταξη της "Συνδικαλιστικής Πρωτοπορίας" αυξάνει την δύναμή της κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο Συνέδριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η "Συνδικαλιστική Πρωτοπορία" συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του μαχητικού Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (πρ. Κύπρου), της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Εργαζομένων στην Alpha Bank και άλλων ανεξάρτητων συνδικαλιστών από τις Τράπεζες.

Στο Συνέδριο κυριάρχησε η αντιπαράθεση γύρω από τα τεκταινόμενα στην Τράπεζα Πειραιώς καθώς ο κύριος όγκος των Συνέδρων που παρευρίσκονταν μέσα στην αίθουσα κατά την διάρκεια των εργασιών του 32ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας προέρχονταν από τα σωματεία του χώρου αυτού 

Σκληρή - και καθόλου άδικη βέβαια- ήταν η κριτική που ασκήθηκε στην ΔΗΣΥΕ, χωρίς η τελευταία να είναι σε θέση -πέρα από τις συνήθεις κορώνες...αυτοθαυμασμού- να απαντήσει επί της ουσίας για την εκκωφαντική απουσία της Ομοσπονδίας σε όλα τα  όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Στα ζητήματα εκείνα τα οποία έκριναν και κρίνουν την ζωή και την εργασία των τραπεζοϋπαλλήλων στη χώρα μας και που δεν είναι άλλα από τις χιλιάδες συγκαλυμένες απολύσεις με τον μανδύα των εθελουσιών, την βάρβαρη ατομική στοχοθεσία, το ωράριο κλπ

Κατά τα άλλα κομπορρημονούν υποστηρίζοντας πως « Η Δύναμη που εξασφάλισε η ΔΗΣΥΕ στη νέα ηγεσία της ΟΤΟΕ δημιουργεί ελπίδες για τη πορεία του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων που θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο την εργασία και τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων στη νέα εποχή. » όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της η ΔΗΣΥΕ.

Την ίδια στιγμή ο ΣΕΥΤΠΕ (πρ. Κύπρου) με ανάρτησή του στο FB του Συλλόγου αναφέρει:

«Η ανεξάρτητη παράταξη "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" που έχει δημιουργηθεί με βασικό πυλώνα το ΣΕΥΤΠΕ αναδείχτηκε τέταρτη (4) δύναμη στο 32ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ μπαίνοντας "σφήνα" στο συνδικαλιστικό και κομματικό κατεστημένο. Η φωνή των συναδέλφων μας γίνεται ακόμα πιο ισχυρή με αύξηση κατά 20% της δύναμης μας σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο. Απ' εδώ και στο εξής ο Σύλλογός μας επηρεάζει τις εξελίξεις όχι μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς αλλά σε όλο τον τραπεζικό κλάδο. Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που μας στηρίζετε και υποσχόμαστε με αίσθημα ευθύνης να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αμείωτη ένταση για καλύτερες συνθήκες εργασίας στις τράπεζες.»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 32ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΕΞΙΑ