Αποτέλεσμα εικόνας για ωραριο εργασιαςΈπρεπε να προηγηθεί το μπαράζ ελέγχων του ΣΕΠΕ στην Τράπεζα Πειραιώς -το οποίο προκλήθηκε από τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου της πρ. Τράπεζας Κύπρου (ΣΕΥΤΠΕ) που δραστηριοποιείται στην εν λόγω Τράπεζα- προκειμένου να φιλοτιμηθεί η ηγεσία της ΟΤΟΕ και να εκδώσει ανακοίνωση για την πιστή τήρηση του ωραρίου. Πλησιάζει και η λήξη της ΣΣΕ βλέπεται.

Από τον βαθύ τους λήθαργο όμως (ιδίως για το ζήτημα του ωραρίου) ξύπνησαν και οι "συνταξιούχοι" του ΕΝ.Α.Σ. δράττοντας την ευκαιρεία να εμφανιστούν κι αυτοί ως υπερασπιστές των "συλλογικών συμφωνιών".

Στις ανακοινώσεις που ακολουθούν μπορείτε να "εισπνεύσετε" λίγη από τη σκόνη που σήκωσαν για να καλύψουν την διαχρονική τους ανυπαρξία γύρω από το ζωτικό αυτό ζήτημα.

Ωστόσο εάν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούμε να σταθούμε, αυτό αφορά στην απαίτηση - επιτέλους - της Ομοσπονδίας για ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών των τραπεζοϋπαλλήλων που - ας μην το ξεχνάμε - με την δική της σφραγίδα επιβλήθηκαν. 

Αναμένουμε τα αποτελέσματα της 1ης συνάντησης ΟΤΟΕ-Τραπεζών. Με βάση την πρόσκληση της Ομοσπονδίας αυτή ορίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018

Με έναν εύσχημο τρόπο η ηγεσία της ΟΤΟΕ (ΔΗΣΥΕ/ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) , σε ανακοίνωσή της, μάς ενημερώνει ότι «ο αφελληνισμός των ελληνικών τραπεζών αποτελεί την αφετηρία διαμόρφωσης νέων στρατηγικών από τους νέους μετόχους και τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών (ξένοι στην πλειοψηφία τους)» και συνεχίζει:

«Θύματα των επιλογών αυτών σχεδιάζεται να είναι πάλι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες δεδομένου ότι-σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται στον τύπο από κορυφαία τραπεζικά στελέχη -επιδιώκεται οι θέσεις εργασίας να μειωθούν περαιτέρω κατά 5000-10000 τα επόμενα 2-3 χρόνια."

«Πίσω από τα νούμερα όμως υπάρχουν οι άνθρωποι» μάς υπενθυμίζει η ηγεσία της ΟΤΟΕ ... πάνω που το είχαμε ξεχάσει .

Ωσόσο δεν ανησυχούμε...

«Η ΟΤΟΕ θα υπερασπισθεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες» και απευθύνει μάλιστα αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους που διαμορφώνουν αντεργατικές στρατηγικές...να μην τολμήσουν !

Φόβος και τρόμος έπιασε τα funds στο άκουσμα της αυστηρής αυτής προειδοποίησης των συνδικαλιστών της ΔΗΣΥΕ/ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ...

Αποτέλεσμα εικόνας για οτοεΣύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι ξένοι μεγαλομέτοχοι σκέφτονται πολύ σοβαρά να αποχωρήσουν από την χώρα...

Ας σοβαρευτούμε

Η ανακοίνωση μάλλον ενισχύει τις τάσεις αποχώρησης των εργαζομένων στις Τράπεζες.

Στην ουσία της δε, έχει τρομοκρατικό υπόβαθρο.

Ουσιαστικά αναπαράγει τους φόβους του "απλού" εργαζόμενου και απαντά στο δίλλημά του:

«Αποχώρηση με ένα "καλό πακέτο τώρα" ή απόλυση με μια ψευταποζημίωση μετά.»

Για αυτό και κανείς εργαζόμενος δεν έδωσε σημασία στις όποιες "διαβεβαιώσεις" της Ομοσπονδίας.

Για αυτό και μία ανακοίνωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα (χιλιάδων απολύσεων στον κλάδο και μάλιστα σύντομα !) πέρασε γενικά "στο ντούκου".

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εργατοπατέρες αργά η γρήγορα θα βρεθούν για άλλη μια φορά στη γνωστή θέση.                   Αφενός θα πρέπει να διαχειριστούν μιά σοβαρή εργασιακή κρίση αφετέρου θα αποφύγουν να συγκρουστούν με τις Διοικήσεις.                               (foto Κλαδική ΣΣΕ 2016-2018)

Θα επανέλθουμε...

 

 

IMG 0352Με εκπροσώπους της εργοδοσίας και μάλιστα τους CEO (!!!) των Τραπεζών έκοψε φέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η ΟΤΟΕ.

Στο εστιατόριο "ΚΑΠΑΡΗ" στο Θησείο παραβρέθηκαν:

 - Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (και Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ) κ. Νικόλαος Καραμούζης 

 - Ο κ. Φωκίων Καραβίας  Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Eurobank Ergasias AE  

 - Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης 

 - Ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς

   Δεν παρεβρέθηκε εκπρόσωπος της Alpha Bank.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει (αλλά και σε αυτές που πρόκειται να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον) το Τραπεζικό σύστημα και έκανε λόγο για προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στο ζήτημα της "προστασίας της απασχόλησης".

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν και οι 4 προσκεκλημένοι οι οποίοι αναφέρθηκαν στην συνέχιση της προσπάθειας που πρέπει απο κοινού, Διοικήσεις και εργαζόμενοι, να καταβάλλουν. Κάλεσαν δε παρευρισκόμενους "να δούμε όλοι το μέλλον με αισιοδοξία".

Εμείς να υπενθυμίζουμε απλά ότι τέλος του έτους λήγει η Κλαδική ΣΣΕ (2016-2018)...

Σχετική εικόνα«Η ΟΤΟΕ θα μείνει προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε και συνεχίζετε με τους Συλλόγους στην Τράπεζα Πειραιώς, θα διατηρήσει τα αγωνιστικά της χαρακτηριστικά σε ετοιμότητα και εγρήγορση και θα προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει με επιχειρήματα και αποφασιστική διάθεση την Τράπεζα στην επικείμενη διαβούλευση και σε κάθε φάση της διαβούλευσης θα κρατούν ενήμερους τους εργαζόμενους.»

Αυτή είναι η "απόφαση" της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, που συνεδρίασε αμέσως μετά την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας...και όποιος κατάλαβε...κατάλαβε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΤΕς ΟΑΣΑΠροκειμένου οι συνάδελφοι-τραπεζοϋπάλληλοι να συνεχίσουν να προμηθεύονται Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών με Έκπτωση θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

:http://www.symmaxia.org/images/articles/img/vogiatzopoulou_koukos.jpgΟ εργοδοτικός κατήφορος της ιστορικής ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων είναι πλέον καταφανής σε όλους. Εξού και οι πολλές οι αντιδράσεις που συνάντησε στο συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζών η απίστευτη πρόταση της ηγεσίας της ΟΤΟΕ για την δημιουργία "ταμείου απολυμένων τραπεζοϋπαλλήλων".
Ωστόσο δεν αρκεί μόνο η διαπίστωση, ούτε και η συνεπής στάση απέναντι στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι συνεπείς δυνάμεις που δρούν στα πλαίσια της Ομοσπονδίας οφείλουν, έχουν υποχρέωση και καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους να δημιουργήσουν από κοινού το αντίπαλο δέος στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές και τ'αφεντικά τους.
Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί όσο η συνδικαλιστική δράση καθορίζεται πρώτα και κύρια από τις υπαρκτές δυστυχώς μικροπαραταξιακές και κομματικές περιχαρακώσεις.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Alpha Bank έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω αναδημοσιεύει -χωρίς να ταυτίζεται απόλυτα - τις ανακοινώσεις όλων των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων που δρουν στην Ομοσπονδία.
Έτσι μετά την ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (ΕΔΩ) παραθέτουμε αυτή τη φορά την ανακοίνωση του Αγωνιστικού Μετώπου στην ΟΤΟΕ (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ    19 Ιουλίου 2017    

Η ΟΤΟΕ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΛΑΓΟΥ» ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ…

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (18/7/17) με θέμα τα «μέτρα για την προστασία της απασχόλησης».

Αφού μας ανέλυσαν τους λόγους που πιθανά οι εργοδότες εξαναγκαστούν σε απολύσεις, αφού παρουσίασαν τις δυσοίωνες «προβλέψεις» τους για το εργασιακό μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων, μας κάλεσαν καταρχάς να «προβληματιστούμε» και ουσιαστικά να πάρουμε μέτρα για να διευκολύνουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την έκβαση της εξέλιξης.

Όπως έβαλαν πλάτη για να περάσουν αναίμακτα οι εθελούσιες και να πετύχουν οι τράπεζες το στόχο τους, σήμερα στηρίζουν το νέο σχέδιο των τραπεζιτών για απολύσεις με σκοπό το κέρδος τους. 

Μίλησαν οι πλειοψηφίες της ΟΤΟΕ για τη δυσκολία που θα έχει από εδώ και στο εξής η επιτυχία των εθελούσιων, γιατί «το ασφαλιστικό έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, είναι αποτρεπτικό για τους τραπεζοϋπαλλήλους…».

Είπαν ότι οι θέσεις εργασίας στις συστημικές τράπεζες θα μειωθούν ακόμη περισσότερο γιατί αυτό επιβάλει το ΤΧΣ και οι δεσμεύσεις του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Πρόσθεσαν ότι η ηλεκτρονική τραπεζική θα συμβάλει σε αυτή την αρνητική πορεία και έριξαν το ανάθεμα στην κυβέρνηση που ανοίγει διάπλατα το δρόμο των μαζικών απολύσεων.. 

Αν λοιπόν η ΟΤΟΕ είχε την πρόθεση να προετοιμάσει το κίνημα των τραπεζοϋπαλλήλων για να αποτρέψει τις απολύσεις, θα περιμέναμε να μας παρουσιάσει χτες ένα σχέδιο προετοιμασίας των αγώνων, Γενικές συνελεύσεις των σωματείων, απεργιακές κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, παρεμβάσεις στις Διοικήσεις των τραπεζών, συγκεντρώσεις ή άλλες μορφές αγώνα.

Αυτή φυσικά ήταν και η πρόταση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Προετοιμασία των δυνάμεων ενάντια στα νέα μέτρα των εργοδοτών. 

Αντί αυτού, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ μας πρότειναν να σκεφτούμε τη δυνατότητα: 
α) διενέργειας σεμιναρίων που θα εκπαιδεύει και θα καταρτίζει επιστημονικοτεχνικά τους τραπεζοϋπάλληλους για να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις της ψηφιοποίησης της εργασίας και να καταστούν απασχολήσιμοι… (Θα φταίμε δηλαδή εμείς για την απόλυσή μας επειδή είμαστε ανεκπαίδευτοι…) και 
β) δημιουργίας ενός Ταμείου που θα συγχρηματοδοτεί ο εργοδότης ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, έτσι ώστε σε περίπτωση απολύσεων, οι απολυμένοι να έχουν κάποιο εισόδημα για όσο καιρό τους απομένει μέχρι τη συνταξιοδότηση!!

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, το οποίο έχουν το θράσος να ζητούν να το πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι με τις εισφορές μας!

ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ! 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ δεν πρέπει να δείξουμε σε αυτούς που έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν με βάση το ρεαλισμό των τραπεζιτών. Θέτουν σχέδια με γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των αναγκών μας.

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ (Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ), ο εκπρόσωπος της οποίας στη χτεσινή συνεδρίαση δεν έβγαλε λέξη για το θέμα.ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΜΕ από την όψιμη διαφορετικότητα που εκφράζει στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η νέα παράταξη που δημιουργήθηκε στην ΟΤΟΕ (ΛΑ.Ε.).

Ανακάλυψαν -κάπως αργά μάλλον- πού οδηγείται η κατάσταση, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει ότι είναι οι ίδιοι που είχαν συμφωνήσει στην κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ και είχαν συνυπογράψει τη «ρήτρα απασχόλησης» που δήθεν θα απέτρεπε την αρνητική εξέλιξη. 

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, οι συνδικαλιστές στην ΟΤΟΕ που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε ετοιμότητα για να αποτρέψουμε τη νέα επίθεση.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποτελειώνει ό,τι άφησαν σε εκκρεμότητα οι προηγούμενες. Διευκολύνει τους μεγαλοεργοδότες να πατήσουν πάνω στα δικαιώματά μας, να τσακίσουν τις ζωές μας για να βγάζουν περισσότερα κέρδη.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. 

Ø  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. 

Ø  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ «ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ» ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. 

Ø  ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  Χαλιού Έφη (ΕΤΕ): 6973419392, Μπαλού Αλεξάνδρα (ΠΕΙΡΑΙΩΣ): 6977744095  Λάππας Θανάσης (ALPHABANK): 6976330556, Καρυώτη Ήβα (ΠΕΙΡΑΙΩΣ): 6949733543

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSkjHZnOY1H83CDclv8ueMwHicUlJ8_zMbX0QI5qkNynboIvWFe"Στην κατεύθυνση αυτή το Γ.Σ. της ΟΤΟΕ αποφάσισε:  Να μελετήσει εναλλακτικές προτάσεις και τρόπους που θα δίνουν ολοκληρωμένες θεσμικές λύσεις στο πρόβλημα, όταν και αν παρουσιασθεί στις διαστάσεις που αναμένεται, παρέχοντας συμβατική θεσμική κατοχύρωση στους εργαζόμενους η οποία θα δίνει λύσεις προστασίας, σε ότι αφορά στην Εργασία.  Πρόκειται για την αναζήτηση μιας λύσης που θα παίρνει υπ’ όψιν της τις αντίστοιχες διεθνείς πρακτικές αντιμετώπισης σε συνδυασμό με τις δικές μας ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των εργαζομένων και θα λειτουργεί ως θεσμική προϋπόθεση και, ταυτόχρονα, ως εμπόδιο - ανάχωμα απέναντι σε αντεργατικές διαθέσεις συρρίκνωσης της Απασχόλησης, οι οποίες προβάλλονται ως «αναγκαίο κακό».

Με αυτές τις γενικόλογες όσο και ασαφαείς διατυπώσεις η ΟΤΟΕ ενημερώνει τους τραπεζοϋπάλληλους για τις πρoθέσεις και τις προτάσεις της για την προστασία της...απασχόλησης.

Σύμφωνα όμως με τις ανακοινώσεις των παρατάξεων της αριστεράς Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και Ριζοσπαστική Παρέμβαση, οι προτάσεις αυτές της ΟΤΟΕ, τις οποίες η ηγεσία της Ομοσπονδίας δεν τόλμησε καν να διατυπώσει ευθαρσώς στην ανακοίνωσή της, δεν είναι άλλες από την δημιουργία ενός Ταμείου (;;;) για τους απολυμένους τραπεζοϋπάλληλους!!

Έτσι σε ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Παρέμβαση τονίζει στην ανακοίνωσή της 6/2017:

"Στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ ούτε λίγο ούτε πολύ η πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ), αποδέχτηκε το σχέδιο των τραπεζιτών για νέες μειώσεις των θέσεων εργασίας, με πρόσχημα την τεχνολογική εξέλιξη ή και την διαχείριση των κόκκινων δανείων από τις εταιρείες διαχείρισης. Θα περίμενε κανείς από την ιστορική ΟΤΟΕ, με τους δυναμικούς αγώνες για δικαιώματα και κατακτήσεις, απέναντι σε αυτά τα σχέδια των διοικήσεων των τραπεζών, να καλέσει τον κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα και κινητοποιήσεις, για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της εργασίας και όχι της απασχόλησης, όπως κάποιοι θέλουν να τη λένε. Αντί αυτού όμως, με πρόταση της πλειοψηφίας ξεκίνησε μια συζήτηση για τη δημιουργία ενός ταμείου (ή όπως αλλιώς θέλετε το λέμε) με σκοπό την αναβάθμιση της ‘’ψηφιακής κατάρτισης’’ των τραπεζοϋπαλλήλων, ώστε να καταστούν ‘’απασχολήσιμοι’’ και ενδεχομένως την αρωγή μέσω κάποιου βοηθήματος σε όσους τελικά δεν κρίνονται ‘’απασχολήσιμοι’’…!"

 

 

 

http://www.odigostoupoliti.eu/wp-content/uploads/2013/12/ethelousia.jpegΜε τυμπανοκρουσίες υποδέχθηκε η συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΤΟΕ (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-Εργοδοτικοί) την "αυτονόητη" όπως την χαρακτηρίζει απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε σχέση με τις απολύσεις στην Τράπεζα Ατικής.

«Η σημασία της απόφασης αυτής στις δοσμένες συνθήκες" σημειώνει στην ανακοίνωσή της η η ηγεσία της ΟΤΟΕ ...« δεν αποτελεί μόνο αποτροπή αυθαίρετων και καταχρηστικών απολύσεων σε έναν ευαίσθητο κλάδο της οικονομίας, αλλά αποτελεί, παράλληλα, και θεσμικό ανάχωμα σε ανάλογες υστερόβουλες σκέψεις και σχεδιασμούς

ΞΕΧΑΣΑΝ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ στην Πειραιώς, στην Eurobank,στην Alpha Bank. Έκαναν και κάνουν πως δεν βλέπουν τι συμβαίνει σε σχέση με τις υποτιθέμενες "εθελουσίες" ή τα "προγράμματα αποχωρήσεως" ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι τραπεζίτες την νέα μεγάλη μείωση των θέσεων εργασίας στις Τράπεζες.

Φυσικά, αφού η σύμπλευση με την εργοδοσία της άλλοτε κραταιάς Ομοσπονδίας, είναι πλέον δεδομένη. Όλα τα υπόλοιπα είναι φύλλο συκής!

http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/06/oasa-mmm.jpgΗ νέα περίοδος αναφέρεται στις ημερομηνίες από 1η Μαρτίου 2017 έως 28η Φεβρουαρίου 2018, με τις παρακάτω κατηγορίες καρτών απεριορίστων διαδρομών και τις αντίστοιχες τιμές: .

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ αρμοδιότητας ΟΑΣΑ :
Λεωφορεία, Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Τραμ, Μετρό (μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί). ΔΕΝ ισχύουν: Στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί – Αεροδρόμιο.
Τιμή : 278  ευρώ.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ αρμοδιότητας ΟΑΣΑ:
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ (και στις γραμμές EXPRESS  του Αεροδρομίου) Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Τραμ, Μετρό (ως το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού  Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο).. ΔΕΝ ισχύουν: Στη γραμμή Χ80.
Τιμή :414 ευρώ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK

http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/06/oasa-mmm.jpgΑθήνα, 4 Ιανουαρίου 2017

Προς τους Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ

ΘΕΜΑ:    Ετήσιες Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών ΟΑΣΑ 2017 (ΠΡΟΣΟΧΗ:  1/3/2017– 28/2/2018)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η νέα περίοδος αναφέρεται στις ημερομηνίες από 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 έως 28η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, με τις παρακάτω κατηγορίες και τις αντίστοιχες τιμές:

1.    ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Ονομαστική αξία 330€ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ισχύει για όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ:•    Λεωφορεία•    Τρόλλεϋ•    Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος•    Τραμ•    Μετρό (μέχρι το Κορωπί) και•    ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού  Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί).

ΔΕΝ ισχύουν :    στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου    στη γραμμή Χ80 και    στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί – Αεροδρόμιο.

ΤΙΜΗ ΧΡΕΩΣΗΣ ΟΤΟΕ:    280,5 Ευρώ

ΤΙΜΗ ΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ :    278 € 

2.    ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Ονομαστική αξία 490€ περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ισχύει για όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ:•    Λεωφορεία  (ΚΑΙ στις γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου)•    Τρόλλεϋ•    Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος•    Τραμ•    Μετρό  (έως το Αεροδρόμιο) και•    ΤΡΑΙΝΟΣΕ  (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα –  Πειραιάς – Αεροδρόμιο).

ΔΕΝ ισχύουν στη γραμμή Χ80.

ΤΙΜΗ ΧΡΕΩΣΗΣ ΟΤΟΕ:    416,5 Ευρώ

ΤΙΜΗ ΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ :    414 €

Η ΟΤΟΕ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

Οι συνάδελφοι δύνανται να προμηθευτούν ετήσια κάρτα και για τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους (σύζυγο και τέκνα).

Οι συνταξιούχοι, άνω των 65 ετών, έχουν έκπτωση 50% και ΔΕΝ ισχύουν για αυτούς οι παραπάνω ρυθμίσεις.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ πρέπει:
Α. Να συμπληρώσουν την συνημμένη Αίτηση, και να καταβάλουν το αντίστοιχο ποσό μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017.
Β. Επιπλέον, οι σύλλογοι πρέπει να ορίσουν έναν συνάδελφο ως ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ που θα έχει την επαφή με την ΟΤΟΕ.Από πλευράς ΟΤΟΕ υπεύθυνος διάθεσης και διαχείρισης είναι ο συνάδελφος Γιώργος Ρούσσος (τηλ. 2103388290, φαξ 2103640429,  ).

Γενικές πληροφορίες ή επιμέρους συνεννοήσεις με τον συν. Τάκη Σκαρτσολιά τηλ. 210-3388280 ή .
Η συμπλήρωση των καταστάσεων γίνεται σε ΔΥΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ (ΕΝΑ για την ΟΤΟΕ και ΈΝΑ για το Σύλλογο).

Γ. Με νεότερη Ανακοίνωση θα σάς γνωρίσουμε τους Τραπεζικούς Λογαριασμούς κατάθεσης του ισόποσου της παραγγελίας εκάστου Συλλόγου. 
Δ. Να γίνει γνωστό στους συναδέλφους, ότι ΟΛΕΣ οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα διανεμηθούν ΜΟΝΟ μέσω των Σωματείων και ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΑ.

Ε. ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ: 

ΣΥΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.

ΣΤ. Να γνωρίζουν, ότι σε περίπτωση ΑΠΩΛΕΙΑΣ των κουπονιών αυτά ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ, γι’ αυτό ο καθένας πρέπει να φέρει μαζί του μόνο το κουπόνι του τρέχοντος μηνός!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ, Ο ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥΣ.
ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΚΑΡΤΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ, ΚΛΟΠΗΣ ΚΛΠ.ΝΕΕΣ ΚΑΡΤΕΣ που τυχόν θα απαιτηθούν ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ 2017 – λόγω μετακινήσεων, μεταθέσεων κλπ συναδέλφων, ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΤΟΕ και ΟΧΙ μέσω Συλλόγου ή ΟΑΣΑ.

Όταν θα εκδώσει ο ΟΑΣΑ τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση σε αντικατάσταση των κουπονιών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ                ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

http://procreditbank.gr/uploads/AboutUsImages/PCHolding/Holding_logo_GR.jpgΑνακοίνωση εξέδωσε η ΟΤΟΕ για την συνάντηση που είχε την προηγούμενη Τρίτη 13/9/2016, η ηγεσία της Ομοσπονδίας με την Procredit. Η τράπεζα η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα (λειτουργούν τρια καταστήματα στην Θεσσαλονίκη) είναι θυγατρική της  ProCredit Bank Βουλγαρίας ενώ αμφότερες ανήκουν στον Όμιλο τραπεζών της ProCredit. Η δε μητρική εταιρεία είναι η ProCredit Holding και εδρεύει στην Φρανκφούρτη  (περισσότερα εδώ).

Το κλιμάκιο της ΟΤΟΕ διαμαρτυρήθηκε στους εκπροσώπους της Procredit για την μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της Τράπεζας και προειδοποίησε για αμείλικτη (!) στάση της Ομοσπονδίας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Αναμένουμε βέβαια να δούμε, εάν η Procredit συμμορφωθεί τελικά μετά από τις προειδοποιήσεις του κλιμακίου της ΟΤΟΕ αλλά και εάν φυσικά - σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τράπεζας - οι προειδοποιήσεις αυτές γίνουν πράξη.

Το κωμικοτραγικό ωστόσο της υπόθεσης είναι ότι οι λεονταρισμοί της ηγεσίας ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-(Γκιάτης κλπ) της ΟΤΟΕ...συνοδεύονται από την εξής διαπίστωση:

«..ότι η νέα αυτή τράπεζα λειτουργεί χωρίς να εφαρμόζει τους κανόνες που ισχύουν για όλες τις άλλες τράπεζες, που λειτουργούν στην Ελλάδα (ωράριο, μισθολόγιο, εφαρμογή ΣΣΕ, Εργατικής Νομοθεσίας, συνθηκών εργασίας κλπ).»

Τώρα, πού ακριβώς βλέπει η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ την εφαρμογή των κανόνων, των ΣΣΕ, του ωραρίου και των συνθηκών εργασίας "που ισχύουν για όλες τις άλλες τράπεζες"  αυτό είναι ένα ερώτημα που εμείς δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε. Φαίνεται ότι για την ηγεσία της ΟΤΟΕ, η καταστρατήγηση του ωραρίου συνιστά τήρησή του, οι εκβιασμοί για αποχώρηση από την εργασία συνιστούν κοινά αποδεκτούς κανόνες, η στοχοθεσία και το διευθυντικό δικαίωμα στους χώρους εργασίας συνεπάγονται συνθήκες εργασίας που οι εργαζόμενοι ...απολαμβάνουν.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι βέβαιο ότι, εν όψει και των αρνητικών εξελίξεων στις Τράπεζες (εργασιακός νόμος, μείωση τραπεζικών εργασιών κλπ), θα διαπιστώσουν για άλλη μία φορά την ανεπάρκεια της συνδικαλιστικής τους εκπροσώπησης στην ΟΤΟΕ και στους Συλλόγους. Εκπροσώπηση που -όταν δεν είναι κόντρα τότε- είναι σίγουρα πολύ πίσω από τις ανάγκες και τα συμφέροντά τους αλλά και που με επιλογή των ίδιων των εργαζομένων τελικά παραμένει για δεκαετίες ίδια και απαράλλαχτη...

Εκτός βέβαια κι αν αποφασίσουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να απαλλαγούν μια και καλή από τους διάφορους "αιωνόβιους" φιλοτομαριστές συνδικαλιστές που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν το "πακέτο της εθελουσίας" είναι αρκετά χοντρό...για τα γεράματά τους ! 

Σπύρος Μητροτάσιος

 

Logo2 OTOEΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΤΟΕ - Αθήνα, 25 Αυγούστου 2016

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου της ΟΤΟΕ με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη.

            Η ΟΤΟΕ ζήτησε να ενημερωθεί αφενός για τις θέσεις και τις ενέργειες της Κυβέρνησης σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των Διοικήσεων των Τραπεζών και του ΤΧΣ, αφετέρου για τις πρωτοβουλίες που αυτή προτίθεται να αναλάβει, προκειμένου οι Τράπεζες να στηρίξουν επιτέλους την πραγματική οικονομία και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

            Επίσης, η ΟΤΟΕ έθεσε το ζήτημα της απορρόφησης απολυμένων συναδέλφων από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και την BNPParibas, το οποίο εξακολουθεί να εκκρεμεί και ζήτησε από την Κυβέρνηση να συνδράμει στην άμεση εξεύρεση λύσης.

            Σε επισήμανση του Προέδρου της ΟΤΟΕ, ότι ο όγκος των κόκκινων δανείων αποτελεί τροχοπέδη για τον αναπτυξιακό ρόλο του τραπεζικού συστήματος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης συμφώνησε ότι βασική προϋπόθεση, για να παίξουν οι Τράπεζες πλήρως το ρόλο τους, είναι να διευθετηθούν τα κόκκινα δάνεια. Σημείωσε δε, ότι από την πλευρά της η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο.

            Στις επισημάνσεις του Προέδρου της ΟΤΟΕ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας των μονοδιάστατων κριτηρίων αξιολόγησης των Διοικήσεων των Τραπεζών και του ΤΧΣ και που κατά τη άποψη της ΟΤΟΕ οδηγούν σε εκπαραθύρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων και σε αφελληνισμό των τραπεζών, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναγνώρισε ότι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα κριτήρια που επέβαλαν οι δανειστές και ψήφισε η Κυβέρνηση, δηλώνοντας μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση στηρίζει την ανάγκη συμμετοχής εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΔΣ των Τραπεζών.

            Όσον αφορά στα δημοσιεύματα για περαιτέρω μείωση Προσωπικού στις τράπεζες, θέμα που έθεσε επιτακτικά και με προηγούμενη ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ, ο κ. Δραγασάκης τόνισε, ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι προβλέψεις των εγκεκριμένων από τους θεσμούς πλάνων αναδιάρθρωσης των τραπεζών.

            Τέλος σε ό,τι αφορά στους απολυμένους από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και την BNPParibas, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι υπάρχουν δυσκολίες για την απορρόφησή τους και ότι το θέμα θα επανεξεταστεί από την Κυβέρνηση.

            Η ΟΤΟΕ παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει, με στόχο την προστασία της απασχόλησης και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τις Τράπεζες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

  • Δείτε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ