synedriasiΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι

Νομικές ενέργειες για την Επιχειρησιακή Σύμβαση:
Όπως όλοι γνωρίζετε, η Τράπεζα με μία αυθαίρετη ερμηνεία θεώρησε ότι η επιχειρησιακή σύμβαση της Εμπορικής έληξε στις 31/12/2013. Έχοντας αυτό το σκεπτικό δεν προχώρησε στην καταγγελία της και ξεκίνησε την διαδικασία υπογραφής μιας νέας.
Ο Σύλλογός μας άμεσα προσέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα υποστηρίζοντας ότι η Επιχειρησιακή Σύμβαση δεν έχει λήξει ούτε βεβαίως έχει καταγγελθεί άρα εξακολουθεί και ισχύει (κατά την άποψή μας έως τις 31/12/14).
Αυτή η νομική αντίδραση ανάγκασε την Τράπεζα, λίγο πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, να αναδιπλωθεί και να προχωρήσει τελικά στην καταγγελία της Σύμβασης ομολογώντας έμμεσα την αρχική αυθαίρετη και παράνομη ενέργειά της. Αναγκάστηκε δηλαδή να καταγγείλει μία Σύμβαση αφού πρώτα την καταστρατήγησε.
Μετά λοιπόν και την καταγγελία της Σύμβασης αναπροσαρμόζουμε με την σειρά μας την τακτική μας. Αποσύρουμε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εφ' όσον τυπικά μία τέτοια κίνηση δεν θα είχε πλέον νόημα, καταθέτουμε όμως αγωγή όπου αμφισβητούμε συνολικά την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου ισχύος της).

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΝ.Α.Σ. 16.06.2014:
Συνεδρίασε το Δ.Σ. τους Συλλόγου μας για να συζητήσει και να εκτιμήσει την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τράπεζα μετά την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και του Οργανισμού της Alpha Bank.
Δυστυχώς οι δύο αυτές απαράδεκτες συμφωνίες του αντιπροσωπευτικότερου Συλλόγου, ανοίγουν το δρόμο στην εργοδοσία για την εφαρμογή ενός ασφυκτικού εργασιακού πλαισίου στην Τράπεζα, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και φυσικά χαμηλά αμειβόμενους πράγμα που ίσως βέβαια δεν έχει γίνει αντιληπτό από την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων. Στην πραγματικότητα τα λίγα ψίχουλα που μοίρασε το εργοδοτικό δίδυμο «Σύλλογος Προσωπικού-Διοίκηση» δεν είναι τίποτα άλλο από στάχτη στα μάτια των χιλιάδων εργαζομένων της Alpha Bank.
Στόχος είναι να κρυφτεί κάτω από το χαλί το έκτρωμα του νέου «Ενιαίου» Οργανισμού Προσωπικού, στον οποίο αποτυπώνεται σε όλη του την έκταση το Διευθυντικό δικαίωμα. Οι μαύρες μέρες για τους εργαζόμενους της Τράπεζας έχουν πλέον την σφραγίδα του Συλλόγου Προσωπικού ο οποίος χωρίς αιδώ πανηγυρίζει μιλώντας για τέλος εποχής στην ανασφάλεια ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι τα 32 άρθρα του Οργανισμού της Alpha συνιστούν τέλος εποχής στην ασφάλεια (βλ. κατάργηση του αμετάθετου, απελευθέρωση απολύσεων, ελεύθερη ανάκληση επιδομάτων κ.λπ.).
Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο Οργανισμός Προσωπικού της Εμπορικής εξακολουθεί να ισχύει και να προστατεύει τους εργαζόμενους της πρ. Εμπορικής από οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή. Υπενθυμίζουμε ότι η ισχύς του εν λόγω Οργανισμού έχει επιβεβαιωθεί με πρόσφατη δικαστική απόφαση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Έχοντας κατά νου μας τα παραπάνω αποφασίσαμε σειρά πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και την αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων που έχουν ανακύψει. Εκτός από συγκεκριμένες ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσουμε σύντομα αποφασίστηκε επίσης:
1. Συνάντηση με την Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, όπως πολιτική αμοιβών για τους Δ/ντες, αξιολόγηση έτους 2013, κατασκηνωτικό επίδομα, προαγωγές.
2. Να συγκαλέσει ο Σύλλογός μας (με αφορμή σχετική επιστολή του Συλλόγου εργαζ. στην Alpha Bank - πρ. Ιονικής) σύσκεψη Συλλόγων και παρατάξεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Alpha Bank με αντικείμενο την διερεύνηση πιθανού συντονισμού δράσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Όπως προαναφέραμε, στην συνάντηση με την Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού θα ζητηθούν διευκρινίσεις για την διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων. Θεωρούμε απαράδεκτη την οδηγία για υποαξιολόγηση εκ προοιμίου του 10% των συναδέλφων. Επίσης εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για το πώς θα αξιολογηθούν όσοι συνάδελφοι μας κατείχαν μέχρι πρόσφατα θέση ευθύνης και δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί.
Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον πολύπλευρο αγώνα για την υπεράσπιση των αμοιβών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

                                                               

                                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ            ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086
Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση