Συνάδελφοι, σας παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 3 Νοεμβρίου 2015 με τίτλο:

«ΝΑ ΑΜEΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ για την προσφορά και την εργασία τους, στην διάρκεια και πριν ΤΑ CAPITAL CONTROLS»

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Με την από 25.06.2015/ΑΠ3062 επιστολή μας ζητούσαμε από την Τράπεζα την αποζημίωση των συναδέλφων που κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του περασμένου Ιουνίου, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, εργάστηκαν υποδειγματικά έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν το συναλλακτικό κοινό το οποίο εκείνη την περίοδο συνέρρεε στα καταστήματα.

Στην ίδια επιστολή επισημαίναμε ότι πολλές φορές η αποχώρηση από το κατάστημα λάμβανε χώρα ακόμη και 4 ώρες μετά την λήξη του συμβατικούωραρίου. Καλούσαμε έτσι την Διοίκηση ( ΔΑΔ, Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων)να καταχωρήσουν και καταβάλλουν, μέσω του συστήματος κεντρικής ηλεκτρονικής καταγραφής των παρουσιών, την αποζημίωση που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος.

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα με την ΠΝΠ της 28 Ιουνίου του 2015, επιβλήθηκε Τραπεζική αργία με τους γνωστούς περιορισμούς στην λειτουργία των Τραπεζικών Ιδρυμάτων. Σε εκείνη την συγκυρία -και για άλλη μία φορά- οι εργαζόμενοι της Τράπεζας (πλέονόχι μόνο οι συνάδελφοι του Δικτύου αλλά και πολλών Μονάδων), κάτω από αντίξοες και πρωτόγνωρες πραγματικά συνθήκες, ανταπεξήλθαν στις ιδιαίτερες ανάγκες τις περιόδου, με αξιοσημείωτη πράγματι επιτυχία.

Ως εκ τούτου θεωρούμε αυτονόητη αν όχι επιβεβλημένη την έμπρακτη, υλική και ηθική, επιβράβευση των συναδέλφων μας οι οποίοι, θα θέλαμε για άλλη μία φορά να επαναλάβουμε, κατά το διάστημα της κρίσης και ιδιαιτέρως κατά τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο του 2015, υπερέβαλλαν εαυτούς.

Είμαστε άλλωστε βέβαιοι ότι η Διοίκηση αντιλήφθηκε πλήρως την καταλυτική συμβολή των εργαζομένων στην διαχείριση και αντιμετώπιση των δυσχερειών της κρίσιμης αυτής περιόδου.

                   Τέλος, θα ήταν παράλειψη εάν δεν αναφερόμασταν στην προσφορά όχι μόνον των καταστημάτων και των Υπηρεσιών που λειτουργούσαν όλο αυτό το διάστημα κάτω από εντατικές συνθήκες αλλά και των δεκάδων συναδέλφων οι οποίοι ήταν «standby»στα καταστήματα που δεν λειτουργούσαν μεν κανονικά ωστόσο όμως οι ανάγκες π.χ. ανεφοδιασμού των ATMsκαθιστούσαν υποχρεωτική την διαθεσιμότητά τους οποιαδήποτε ώρα και ημέρα της εβδομάδας (νυχτερινές ώρες, Σαββατοκύριακα).

        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

  • Δείτε την ανακοίνωση σε μορφή docx ΕΔΩ.

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση