VLAX3244"Κουτί" ήρθε στους γηραιούς εργατοπατέρες της πρ. Εμπορικής η θεομηνία στην Δυτική Αττική. Μην έχοντας και κάποια άλλη δράση να επιδείξουν αποφάσισαν να το παίξουν αλληλέγγυοι...

Μες στην πρεμούρα τους μάλιστα έκαναν αναγγελία επίσκεψης στα κατ/τα της περιοχής...πέντε ημέρες πριν (!!!). Από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου για την ερχόμενη Δευτέρα δηλαδή...

Κατά τα άλλα κατηγορούν ανοιχτά τον Σύλλογο της πρ. Ιονικής Τράπεζας για ανηθικότητα με αφορμή ανακοίνωσή του για την αυτοκτονία της συναδέλφου από την Λιβαδιά.

'Εχουμε όμως και ένα ερώτημα για τους "πονεμένους" συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ.

Γνωρίζουν μήπως κάτι για τις απολύσεις που προαναγγέλει η Τράπεζα την ίδια ημέρα που αυτοί θα βρίσκονται σε "περιοδεία αλληλεγγύης";

Διότι την Δευτέρα, 20/11 με πρωτοβουλία του "ανήθικου" Συλλόγου της πρ. Ιονικής έχει κατεπειγόντως προσδιοριστεί τριμερής συμφιλιωτική σύσκεψη στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας. 

Θέμα της σύσκεψης στην οποία θα συμμετέχουν παράγοντες του Υπουργείου, στελέχη του Συλλόγου και στελέχη της Τράπεζας είναι οι επαπειλούμενες απολύσεις των καθαριστριών.

Φυσικά, οι πλήρως υποταγμένοι στην εργοδοσία της Alpha Bank "συνδικαλιστές" της ΔΗΣΥΕ γνωρίζουν όλα τα παραπάνω.

Για αυτό άλλωστε ρίχνουν για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων (όσων ακόμα τους πιστεύουν) με δήθεν κινήσεις συμπαράστασης.

 

 

https://www.androsfilm.gr/wp-content/uploads/2017/01/vanglouk-androsfilm-3.jpgΗ κοπή της πίτας του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής για το 2017 θα συνδυαστεί με δωρεάν παρακολούθηση θεατρικής παράστασης για κάθε μέλος και εναν συνοδό που επιθυμεί. Έτσι, συμφωνήθηκε με το θέατρο "ΡΙΑΛΤΟ"/Αλέκος Αλεξανδράκης (Οδός Κυψέλης 54), στο οποίο ανεβαίνει η παράσταση των Ρήγα/Αποστόλου "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή", να παραχωρηθεί ολόκληρο το θέατρο για την παράσταση της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου να δηλώσουν την συμμετοχή τους, με την αποστολή μιας απλής αίτησης με το ονοματεπώνυμο, την Μονάδα που υπηρετούν και τον αριθμό των συμμετεχόντων (1 ή 2 άτομα αυστηρά) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους στο fax του Συλλόγου: 210/3240407.

Η προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων είναι μέχρι τις 15:00 της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου.

Όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν και διευκολύνονται, μπορούν να προσκομίσουν την αίτηση και μαζί να παραλαμβάνουν τα εισιτήρια τους και από γραφεία του ΕΝ.Α.Σ. στην οδό Ευπόλιδος 8, 1ος όροφος, από Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου (ώρες 9:00 έως 15:00). Επίσης από τα ταμεία του θεάτρου πριν την έναρξη της παράστασης.

Η ώρα προσέλευσης είναι 19:45 , ενώ η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει στις 20:30. Ανάλογες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονική & Περιφέρεια θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους Γενικούς Συμβούλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία με το θέατρο Ριάλτο ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας του Εφόρου Λέσχης του Συλλόγου συν/φου Βασίλη Νικητόπουλου (ΣΥΜΜΑΧΙΑ).

Παραθέτουμε την Ανακοίνωση Νο1 του ΕΝ.Α.Σ. η οποία αναφέρεται -με τα μάτια της ΔΗΣΥΕ φυσικά- στην συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Στην ανακοίνωση περιγράφεται η διχαστική πρόταση Κωνσταντινόπουλου την οποία ομόφωνα μεν, αλλά μόνοι τους δε, μιας και δεν δεχτήκαμε την κοροϊδία - ψήφισαν οι "αναλογικοί" !!!

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αθήνα 13.01.2017
Ανακοίνωση Νο. 1
Συνάδελφοι,
Συνεδρίασαν σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, οι εκλεγέντες συνάδελφοι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αυτοί αναδείχθηκαν από τις εκλογές του Συλλόγου μας που διεξήχθησαν από 1-16.12.2016.Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με το καταστατικό, ήταν η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.Μετά από σύντομη αλλά δημιουργική συζήτηση, κατατέθηκε πρόταση του πλειοψηφήσαντα συμβούλου Κωνσταντινόπουλου Γιώργου, εκ μέρους της παράταξης της ΔΗΣΥΕ, η οποία στηριζόμενη στις πάγιες αρχές της αναλογικότητας, της αντιπροσωπευτικότητας και της λειτουργικότητας του οργάνου, πρότεινε την κατανομή των 7 θέσεων του Προεδρείου σε αντίστοιχα 5 θέσεις στην παράταξη της ΔΗΣΥΕ και 2 στην παράταξη της Συμμαχίας.

Η παράταξη της Συμμαχίας απείχε από την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας για την κάθε θέση του Προεδρείου.

Κατόπιν αυτού η ψηφοφορία που διεξήχθη διαμόρφωσε ομόφωνα την εξής σύσταση του Προεδρείου.

Πρόεδρος :                    Κωνσταντινόπουλος Γιώργος

Αναπλ. Πρόεδρος :         Δημακάκος Φωκίων

Αντιπρόεδρος :              Μούκας Σταύρος

Γενικός Γραμματέας :     Χαιρέτης Βασίλης

Ταμίας :                        Ορφανός Κωνσταντίνος

Οι δυο υπολειπόμενες θέσεις του Προεδρείου, δηλαδή οι θέσεις του Αναπληρωτή Γραμματέα και του Έφορου Λέσχης, που προτάθηκαν στην παράταξη της Συμμαχίας, αποφασίστηκε από το σώμα να παραμένουν κενές προς το παρόν. Το Διοικητικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση του θα εξετάσει τις δυνατότητες σύγκλισης απόψεων και συμφωνίας, ώστε να συμπληρωθούν και αυτές και το Προεδρείο να αφοσιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στα σοβαρά ζητήματα  που απασχολούν τους συναδέλφους.
Το νέο Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που με την δυναμική και μαζική συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, απέδειξαν ότι ο Σύλλογος μας έχει και τις δυνάμεις και τη θέληση να δώσει λύσεις στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Όλοι ενωμένοι στηρίζουμε το Σύλλογό μας. Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα για το σήμερα και το αύριο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ευπόλιδος 8, 105 51 ΑθήναΤηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086Fax.: 210-3240407Email:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

http://torgdecor.com/files/uploads/2012/09/141-30.jpgΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 5

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝ.Α.Σ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μετά την διενέργεια των αρχαιρεσιών του Συλλόγου μας, από 1/12-16/12/2016 , προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα :

ΨΗΦΙΣΑΝ: 666

ΕΓΚΥΡΑ: 638

ΑΚΥΡΑ / ΛΕΥΚΑ: 7 / 21

                                                          

Παράταξη Ψήφοι Ποσοστό Έδρες
ΔΗΣΥΕ 413 64,73% 10
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 188 29,47% 5
ΑΓΩΝ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 37 5,80% 0


Με βάση τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν οι υποψήφιοι σε κάθε συνδυασμό, για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, εκλέγονται κατά σειρά :

ΔΗΣΥΕ:

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:                             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                    

                                                  ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                         

                                                  ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ ΦΩΚΙΩΝ                                     

                                                  ΜΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                                         

                                                  ΟΡΦΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                  

                                                  ΚΑΝΤΑ ΣΟΦΙΑ                                                  

                                                  ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                             

                                                  ΝΟΛΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ                                        

                                                  ΤΡΑΚΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ                                       

                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                   

           

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ :          
                                               ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 

                                   ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 

                                   ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ   

                                   ΓΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ                          

                                 
Τα αναλυτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κ.Ε.Ε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΙΩΒ  

 

http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=308277&format=.jpgΜεγάλη αγωνία έχει πιάσει τους φραγκάτους εργατοπατέρες της ΔΗΣΥΕ και δεν έχουν αφήσει ήσυχο συνάδελφο για συνάδελφο με αφορμή τις αρχαιρεσίες του ΕΝ.Α.Σ..

Τα τηλεφωνήματα, τα ιδιαίτερα...καφεδάκια και τα "φιλικά" χτυπήματα στην πλάτη έδιναν και έπαιρναν τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία του Συλλόγου στην Ευπόλιδος 8.

Άλλα τρία χρόνια συνδικαλιστικής ασφάλειας και χαλαρότητας είναι αυτά ... Τώρα μάλιστα και με το e-shop...ανοίξαμε και σας περιμένουμε !!!

Από εκεί και ύστερα, τι ακριβώς εννοούν λέγοντας ότι «οι συνάδελφοι ψήφισαν μαζικά στηρίζοντας την ενωτική αγωνιστική προοπτική του ΕΝ.Α.Σ.» ...ο θεός και η ψυχή τους!

 

 

http://vezniko.gr/wp-content/uploads/2015/10/Kalpi-skitso-576x330.jpgΠαραθέτουμε την Ανακοίνωση Νο 3 της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν 1-16 Δεκεμβρίου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Οι τρεις συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των 927 μελών του ΕΝ.Α.Σ. είναι αυτοί των:

 1. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
 3. ΔΗΣΥΕ

Οι εργαζόμενοι-μέλη του ΕΝ.Α.Σ. ψηφίζουν-στηρίζουν το μαχητικό, φρέσκο ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Πάνε κόντρα στο συνδικαλιστικό κατεστημένο του κομματισμού και της ιδιοτέλειας που εκφράζει η ηγετική ομάδα της ΔΗΣΥΕ

ΛΕΝΕ ΟΧΙ στον ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΣΜΟ στην ΑΠΡΑΞΙΑ και στην ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ των συμβιβασμένων συνδιακαλιστών

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε για τα μέλη του την διάθεση προνομιακού πακέτου καλοκαιρινών διακοπών σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο ZORPIDIS TRAVEL.
Οι εν λόγω προσφορές περιλαμβάνουν αρκετούς προορισμούς καλύπτοντας γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας και με μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων.

Σημειώνεται ότι στις τιμές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπολογίσουν μια επιπλέον έκπτωση 5% επί του τιμοκαταλόγου.

Επίσης ο Σύλλογός μας αντιλαμβανόμενος τις οικονομικές δυσκολίες των καιρών αποφάσισε να επιδοτήσει (από τον λογαριασμό των πολιτιστικών εξόδων) το ποσό των 300 ευρώ ανά κράτηση.

Τέλος μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου παρέχεται έκπτωση 10% στα μέλη μας (και στα μέλη των οικογενειών τους) στις ήδη προνομιακές τιμές αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τους προορισμούς κράτησης.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΛΗΓΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 • Δείτε την ανακοίνωση Νο 83 καθώς και τον πλήρη κατάλογο προσφορών ΕΔΩ.


enasΣυναδέλφισσες συνάδελφοι,

Με τις αιφνιδιαστικές τροπολογίες που κατατέθηκαν την Κυριακή 08/05/2016 στο (ήδη ψηφισθέν) ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, οι συνάδελφοί μας εν ενεργεία-ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΤ (δηλαδή ασφαλισμένοι πριν το 1993 που εντάχθηκαν στο ΕΤΑΤ το 2005) και οι οποίοι ΟΜΩΣ δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από το Ταμείο ως την έναρξη ισχύος του νόμου, καταδικάζονται σε αύξηση ορίων ηλικίας (γενικά όρια ήτοι 62 ή 67) αλλά και σε σημαντική μείωση των συντάξιμων αποδοχών!

Μεγάλες βέβαια είναι και οι οικονομικές απώλειες των συναδέλφων που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά -σε κύριο φορέα ασφάλισης π.χ. ΙΚΑ- μετά την 01/01/1993 (για τους οποίους άλλωστε δεν υφίσταται προ-συνταξιοδοτικό δικαίωμα).

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πετσοκόβει ακόμα περισσότερο τις αποδοχές όσων δικαιούνται σύνταξη από το ΕΤΑΤ αφού άλλο ένα 20%-30% έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες μειώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων μειώνοντας έτσι κατά 50% την αρχική παροχή του δικαιούχου!

Φυσικά οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου -σε ότι μας αφορά- είναι η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και η απαλλαγή της Τράπεζας από τις υποχρεώσεις της στο ΕΤΑΤ με τα βάρη εν τέλει να μετακυλίονται και στους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί και συμμετέχει στις εξελίξεις προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ανακόψει τις εν λόγω ανατροπές.

Βασικό ζητούμενο βέβαια είναι η αναζήτηση συνδικαλιστικών μέσων διεκδίκησης και σε επίπεδο κλάδου καθώς αύριο 11/05/2016 θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ με αντικείμενο την ενημέρωση για τις επιπτώσεις του νέου νόμου και την λήψη απόφασης.

Ωστόσο με την συνδρομή του νομικού επιτελείου του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε άμεσα μια πρώτη ενδελεχής ανάλυση με ταυτόχρονη εξέταση πιθανών νομικών διεκδικήσεων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας όπου θα γίνει συνολική ανασκόπηση των δεδομένων και των ενδεδειγμένων ενεργειών στην κατεύθυνση ακύρωσης των σκληρών αυτών μέτρων που συν τοις άλλοις εγκλωβίζει ειδικές κατηγορίες συναδέλφων που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην ύπαρξη του προ-συνταξιοδοτικού καθεστώτος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα

Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086

Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

enasΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ (ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9)

ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Ανακοίνωση Νο. 75

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε αποφασιστικά στην μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που οδηγούν μεγάλα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας στην απόλυτη φτωχοποίηση. Υψώνουμε τείχος στα σχέδια Κυβέρνησης-Δανειστών που δίνουν συντριπτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τις προηγούμενες «μεταρρυθμίσεις».

Στο πλευρό μας αυτήν την φορά βρίσκονται κλάδοι από πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας (αγρότες, επιστημονικοί κλάδοι) που βλέπουν ότι με αυτές τις πολιτικές δεν υπάρχει προοπτική για τον τόπο.

Οι εργαζόμενοι στην AlphaBank και σε όλες τις τράπεζες δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε σαν δούλοι ούτε να επαιτούμε τα φιλοδωρήματα των «συντάξεων».

«Πάρτε πίσω το έκτρωμα» πρέπει να είναι αύριο η μία και μοναδική φωνή ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/2 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι κατά την ημέρα της απεργίας δεν υπάρχει συμφωνία για προσωπικό ασφαλείας. Ως εκ τούτου όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργήσουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα

Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086

Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email:

Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια προκλητική, αλλά αναμενόμενη κατά τ’ άλλα, επίθεση του εργοδοτικού Συλλόγου της Τράπεζας εναντίον των εργαζομένων και του Συλλόγου μας. Χιλιάδες εργαζόμενοι του Συλλόγου ΕΝ.Α.Σ. Alpha Εμπορικής (αλλά και της πρ. Ιονικής) έλαβαν προσωπική επιστολή που τους καλεί να διαγραφούν και να προσχωρήσουν στον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank σε αυτό το εργοδοτικό μόρφωμα που εδώ και χρόνια “τύποις ασκεί συνδικαλισμό” στον χώρο της Alpha Bank.

Είναι φανερό ότι η επίθεση που εκδηλώνεται για μια ακόμη φορά στον ΕΝ.Α.Σ. έχει μοναδικό στόχο την ισοπέδωση και την παράδοση άνευ όρων των εργαζομένων στον εκάστοτε εργοδότη. Έχει στόχο τον αφοπλισμό και την πλήρη ενσωμάτωση της συνδικαλιστικής δράσης σε δραστηριότητες τύπου εξωραϊστικών συλλόγων. Διαβάζοντας άλλωστε κανείς προσεκτικά την προκλητική επιστολή, ο καθένας μπορεί να καταλάβει εύκολα πώς αντιλαμβάνονται οι συνάδελφοι του εργοδοτικού Συλλόγου την δράση των Συνδικάτων.

O EΝωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha -Εμπορικής  καλεί  τους εργαζόμενους στην Τράπεζα:

να συνεχίσουν να διεκδικούν, να αντιστέκονται, να αγωνίζονται και να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

και

- να πυκνώσουν άμεσα τις τάξεις του Συλλόγου , δημιουργώντας μια συλλογική ενωτική και αγωνιστική δυναμική που τόσο λείπει από τον χώρο μας.  

 • Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του ΕΝ.Α.Σ. Alpha Εμπορικής στην Ανακοίνωση Νο 74 ΕΔΩ.

oasa logoΕιδική Ανακοίνωση / Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2016

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία ανανεώνει την συνεργασία με τον ΟΑΣΑ για την έκδοση ετήσιων καρτών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η νέα περίοδος αναφέρεται στις ημερομηνίες από 1η Μαρτίου 2016 έως 28 Φεβρουαρίου 2017 για τις παρακάτω κατηγορίες με τις αντίστοιχες τιμές:

 1. 1.ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Ονομαστική αξία 330€ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

            Ισχύει για όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ:

 • Λεωφορεία
 • Τρόλλεϋ
 • Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
 • Τραμ
 • Μετρό (μέχρι το Κορωπί) και
 • ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί).

ΔΕΝ ισχύουν :

 • στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου
 • στη γραμμή Χ80 και
 • στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί – Αεροδρόμιο.

Τιμἠ Χρέωσης ΟΤΟΕ : 280,5 ευρώ

Τιμή Χρέωσης Συναδέλφων : 280 ευρώ

 1. 2.ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Ονομαστική αξία 490€ περιλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Ισχύει για όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ:

 • Λεωφορεία (ΚΑΙ στις γραμμές express του Αεροδρομίου)
 • Τρόλλεϋ
 • Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
 • Τραμ
 • Μετρό (έως το Αεροδρόμιο) και
 • ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο).

ΔΕΝ ισχύουν στη γραμμή Χ80.

Τιμἠ Χρέωσης ΟΤΟΕ : 416,5 ευρώ

Τιμή Χρέωσης Συναδέλφων : 416 ευρώ

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι συνάδελφοι δύνανται να προμηθευτούν ετήσια κάρτα και για τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους (αφορά μόνο σύζυγο και τέκνα).

Οι συνταξιούχοι θα απευθυνθούν στο Σύλλογο Συνταξιούχων για την προμήθεια των ετήσιων καρτών.

 

       Πώς θα αποκτήσετε την κάρτα

Θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση (σελ.4) και να την παραδώσετε στα γραφεία του Συλλόγου (Ευπόλιδος 8, 1ος όροφος – υπόψη κας Λυμπεροπούλου), από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 (ώρες 08:30-15:00), επισυνάπτοντας και την απόδειξη κατάθεσης του ποσού (αριθμ. λογ. 226-00-2101-258397 & IBAN: GR66 0140 2260 2260 0210 1258 397) που να αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη αίτηση και στην κατηγορία της κάρτας που έχετε επιλέξει.

Απαραίτητη η προσκόμιση φωτογραφίας σε μέγεθος ταυτότητας, κατά την παράδοση της αίτησης στα γραφεία του Συλλόγου.

           ΠΡΟΣΟΧΗ! Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι καινούργια (καθ’ υπόδειξη του ΟΑΣΑ).

Οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μόνο εφόσον κατατεθούν στα γραφεία του Συλλόγου (ΟΧΙ μέσω fax ή ταχυδρομικής αποστολής) !

Για τις μεγάλες Δ/νσεις και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, παρακαλούμε να ορίσετε εκπρόσωπό σας, ο οποίος θα φέρει εξουσιοδότηση για κάθε ενδιαφερόμενο. Ο εκπρόσωπος κάθε Δ/νσης θα πρέπει να προσκομίσει ομαδοποιημένες τις αιτήσεις ανά είδος κάρτας (280€ - 416€) σε 2 χωριστούς φακέλους επισυνάπτοντας στις αντίστοιχες αιτήσεις τις φωτογραφίες.    

 

   Παραλαβή κάρτας

Την κάρτα θα την παραλάβετε από τα γραφεία του Συλλόγου (Ευπόλιδος 8, 1ος όροφος- υπεύθυνη : κα Λυμπεροπούλου), με την επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας, προς τα τέλη Φεβρουαρίου 2016 (για την ακριβή ημερομηνία θα ενημερωθείτε με νεότερη Ανακοίνωση).

Προσοχή! Σε περίπτωση απώλειας, τα κουπόνια δεν αντικαθίστανται.

Γι’ αυτό, ο καθένας καλό είναι να φέρει μαζί του μόνο το κουπόνι του τρέχοντος μηνός.

 

Υπεύθυνη : Έφη Λυμπεροπούλου

Τηλ.:             210 / 3245679,3245739

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάθε μέλος της οικογένειάς σας πρέπει να υποβάλει ξεχωριστή αίτηση.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086
Fax
.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email: info@enas.net.gr

 

 

          ΑΙΤΗΣΗ

      ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ

                        ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ Ο.Α.Σ.Α.

 

  ΟΝΟΜΑ:

  …………………………………………………………………………............................

 

ΕΠΩΝΥΜΟ:

……………………………………………………………………………………………..

 

 ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

        …………………………………………………………………………………………………..
      

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

……………………………………………………………………………………………......

           

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ:

         ………………………………………………………………………………………….........

Ή ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:    

……………………………………………………………………………………………….

 

   ΚάρτΕΣ που επιθυμεί : (Σημειώστε την επιλογή σας μεÖ )

 1. 1.ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ( 280 € )5
 2. 2.ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ( 416 € )5

 

ΚΑΤΑΒΛΗΤΕΟ ΠΟΣΟ :  _________________   €

           

                   ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ

            ______________________________

 

 

theatroΟ Σύλλογος μας ανοίγει ένα παράθυρο στον πολιτισμό, δίνοντάς μας ραντεβού στο θέατρο. Γιατί το θέατρο είναι ψυχαγωγία, είναι πολιτισμός!!!
Ο Σύλλογός μας παρέχει τη δυνατότητα στους συναδέλφους και τους συνταξιούχους να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις σε μειωμένες τιμές (12, 13 ή 14 ευρώ, εξαρτάται από την παράσταση).
Στα μέλη του Συλλόγου μας -λόγω της επιδότησης* που θα χορηγηθεί - το κόστος ανά άτομο θα είναι 5 ευρώ.
*Βάσει του καταστατικού μας δεν μπορούμε να επιδοτήσουμε μη μέλη.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να κλείσουν και να παραλάβουν τα εισιτήρια τους, να στείλουν e-mail στο ή fax στη Γραμματεία του Συλλόγου (210/3240407), αναγράφοντας:

 • Το ονοματεπώνυμό τους
 • Τον αριθμό των εισιτηρίων ανά παράσταση
 • Την παράσταση (ή τις παραστάσεις) που επιθυμούν
 • Τον Αριθμό Μητρώου τους στην Τράπεζα
 • Ενα τηλέφωνο επικοινωνίας

       Η διανομή των εισιτηρίων θα γίνεται από τα γραφεία του Συλλόγου μας (Ευπόλιδος 8 -1ος όρ. & ώρες 8:30-15:15).

ΔΕΙΤΕ σε PDF τις επτά (7) όμορφες παραστάσεις που επιδοτεί ο Σύλλογός μας ΕΔΩ.