Παραθέτουμε δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" από την ηλεκτρονική της έκδοση στις 17.08.2018
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για σχέδια των Διοικήσεων που περιλαμβάνουν κλείσιμο των μισών καταστημάτων τους (1000 από τα 2000) και περαιτέρω μείωση των εργαζομένων κατά 5.000 στην διετία 2019-2020.
Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει μία τέτοια εξέλιξη τόσο λόγω των πλάνων αναδιάρθρωσης όσο και των επιπτώσεων που προκαλεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός (δείτε εδώ).
Καθοριστικό όμως ρόλο στην "επιτυχία" των τραπεζιτών έπαιξαν, παίζουν και θα συνεχίσουν να παίζουν οι "καρεκλοκένταυροι" της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων που κάνουν πλάτες στην μείωση του προσωπικού των Τραπεζών όπως οι πάντες πλέον έχουν αντιληφθεί.
Και ενώ οι γνωστοί κομματικοί εγκάθετοι της δεκαετίας του 80' (!!!) υπηρετούν σταθερά όσο και συνειδητά τους στρατηγικούς στόχους των τραπεζών...ικανοί και μορφωμένοι 40ρηδες ψάχνουν εναγωνίως διέξοδο εκτός τραπεζικού επαγγέλματος.
Ακολουθεί αυτούσιο το δημοσίευμα:  

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο «μαχαίρι» σε προσωπικό και καταστήματα ετοιμάζουν οι τράπεζες. Εως το τέλος του 2020 θα προχωρήσουν στη μείωση των καταστημάτων τους κατά 50%...

... κίνηση που θα φέρει και σημαντική μείωση των εργαζομένων, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι την επόμενη τριετία θα αποχωρήσουν περισσότεροι από 5.000 υπάλληλοι.

Ειδικότερα, τα σχέδια που έχουν καταρτίσει οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προβλέπουν ότι τη διετία 2019-2020 θα κλείσουν συνολικά τα 1.000 από τα 2.000 καταστήματα που βρίσκονται εν λειτουργία σήμερα. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν βάσει μελετών που έχουν στα χέρια τους και δείχνουν ότι κάθε πιστωτικό ίδρυμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Φυσικά, το κλείσιμο των καταστημάτων δεν θα γίνει αναίμακτα, καθώς θα επιφέρει σημαντική συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων. Ηδη από τις αρχές του έτους έως τον Ιούνιο αποχώρησαν με προγράμματα εθελουσίας εξόδου 2.000 εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, 1.000 άτομα από την Τράπεζα Πειραιώς, 600 από την Alpha Bank, 400 από τη Eurobank, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας με στόχο την αποχώρηση 500 υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα πλάνα αναδιάρθρωσης που καλούνται να συνεχίσουν να εφαρμόζουν οι τράπεζες έως το 2021, η ανάγκη μείωσης του προσωπικού εκπορεύεται και από την αλλαγή της φύσης της τραπεζικής δουλειάς, αφού οι τράπεζες δεν αναλώνονται πλέον μόνο στη χορήγηση δανείων, αλλά και στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

ΠΗΓΗ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

- Θα ήταν χαρά μας να προσθέσετε τα σχόλιά σας στις αναρτήσεις μας.

- H ιστοσελίδα μας σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση