Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξιουχοιΠαραθέτουμε την Εγκύκλιο Αρ.33 - 19/09/2017 του Υπουργείου Εργασίας ΚΑ & ΚΑ με θέμα: " Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του Ν. 4387/2016 περί απασχόλησης συνταξιούχων λόγω γήρατος".

Με τις εν λόγω διατάξεις ρυθμίζεται το ζήτημα της απασχόλησης των συνταξιούχων (λόγω γήρατος), τα καλυπτόμενα πρόσωπα, οι εξαιρέσεις καθώς και οι επιπτώσεις.

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/areios708.jpg?itok=kjIxCWNYΜετά από μεγάλη πίεση και πρωτοβουλίες, που ανέλαβε ο πρ. Γεν. Γραμματέας του ΕΝ.Α.Σ. συν. Μητροτάσιος Σπύρος σε συνεργασία με τον νυν Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Δέδε Γεώργιο, αναγκάστηκε τελικά η ομάδα Κωνσταντινόπουλου (ΔΗΣΥΕ/ΠΑΣΟΚ Εμπορικής) να ασκήσει για λογαριασμό του ΕΝ.Α.Σ. αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου, για την Απόφαση 1017/2014 του Εφετείου Αθηνών η οποία αφορούσε στην ύπαρξη και λειτουργία του ΤΕΑΠΕΤΕ.

Ωστόσο επειδή στην τριών γραμμών ανακοίνωσή τους κανείς δεν καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται, με συνέπεια να δημιουργείται σύγχυση στους συναδέλφους της πρ. Εμπορικής (ιδιαίτερα σε "παλαιούς" ασφαλισμένους) παραθέτουμε αυτούσια την αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αθήνα, 16.2.2017

Συνάδελφοι, την 16η Φεβρουαρίου ασκήθηκε από τον ΕΝ.Α.Σ. Εργαζομένων Alpha Bank-Εμπορικής (Σύλλογο Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας) η αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου, για την Απόφαση 1017/2014 του Εφετείου Αθηνών.
(κατατέθηκε με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 1182/2017 και Ειδικό Αριθμό 105/2017)

Όπως γνωρίζετε, την 12.9.2005 η Εμπορική Τράπεζα κατήγγειλε την από 25.10.1948 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς και όλες τις μετέπειτα συναφθείσες συλλογικές συμφωνίες μεταξύ της Τράπεζας και του Συλλόγου Εργαζομένων, με τις οποίες ιδρύθηκε και λειτούργησε το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ).

Η ένδικη διαφορά άρχισε το 2006 με τις αγωγές που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της Εμπορικής Τράπεζας ο Σύλλογος Εργαζομένων Εμπορικής .

Επ’ αυτών, εκδόθηκαν η 116/2008 απόφαση του πρωτοβαθμίου Δικαστηρίου και, κατόπιν ασκήσεως εφέσεως από την Τράπεζα, η 4007/2009 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που αμφότερες δικαίωσαν το Σύλλογο Εργαζομένων.

Όμως, με την απόφαση 1017/2014 του Εφετείου, που ακολούθησε την αρνητική για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών μας απόφαση του Αρείου Πάγου 9/2012, δημιουργήθηκε ένα αρνητικό δεδομένο για το ΤΕΑΠΕΤΕ.

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογός μας αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος, να ενισχύσει οικονομικά την αναίρεση αυτή.

Παράλληλα, ο Σύλλογός μας αποφάσισε, μετά την άσκηση της αναίρεσης αυτής, να ασκήσει παρέμβαση υπέρ του Συλλόγου Εργαζομένων και κατά της Τράπεζας προκειμένου να είμαστε παρόντες στη δίκη και να ακουστούν τα επιχειρήματα των συνταξιούχων που είναι και οι άμεσα πληττόμενοι.

Σημειώνεται ότι, με βάση το Ν. 3371/2005, η ύπαρξη δικαστικών αντιδικιών συνεπάγεται τη μη διάλυση του ΤΕΑΠΕΤΕ.

Επίσης, με την άσκηση της αναίρεσης, διατηρείται ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς η προσφυγή σε αυτό το δικαστήριο προϋποθέτει την εξάντληση όλων των ενδίκων μέσων που προβλέπονται σε ένα κράτος, δηλαδή και της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Οι παραπάνω ενέργειες θα γίνουν παράλληλα με τις δικαστικές ενέργειες κατά του Νόμου Κατρούγκαλου, ενέργειες που ο Σύλλογός μας θα αναθέσει σε νομικούς συμβούλους, κατόπιν απόφασης στο προσεχές Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.                   Ο Γ. Γραμματέας Δ.Σ.

Χ. ΤΣΙΛΩΝΗΣ                                   Γ.ΔΕΔΕΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αποτέλεσμα εικόνας για πρασινοι συνδικαλιστεςTo τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι «εμφανίσεις» του απερχόμενου Προέδρου του ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής τόσο στον ιστότοπο του Συλλόγου όσο και σε διάφορα "μέσα".

Φαίνεται ότι ο εν λόγω συνδικαλιστής έχει μεγάλη ρέντα στις «δηλώσεις» τον τελευταίο καιρό, δηλώσεις οι οποίες φιλοξενούνται αφειδώς σε διάφορες εφημερίδες και μέσα.

Όλως τυχαίως οι…βαρυσήμαντες αυτές τοποθετήσεις άρχισαν, κυρίως, να δημοσιεύονται μετά την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του "ΕΝ.Α.Σ" και την ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής περιόδου στον Σύλλογο της πρ. Εμπορικής

Ας τις δούμε όμως με την σειρά ανάρτησής τους στον ιστότοπο του ΕΝ.Α.Σ.:

Δήλωση στην Εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»

Εδώ ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. «γράφει» άρθρο τριών προτάσεων στο οποίο μας ενημερώνει αρχικά ότι έρχονται νέες μειώσεις λόγω του Νόμου Κατρούγκαλου καθώς και ότι το Καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ είναι προϊόν Συλλογικής Σύμβασης.

Πραγματικά οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΕΤΑΤ «είδαν το φώς» με τις …φοβερές αυτές αποκαλύψεις.

Στην συνέχεια, ο «παλαίμαχος» συνδικαλιστής, προκρίνει ως μονόδρομο τους ενωτικούς και συντεταγμένους αγώνες (…σαν κι αυτούς της προσφυγής στο ΣτΕ ίσως ;)

Κλείνοντας το «άρθρο» δε, μάς υπενθυμίζει ότι «δεν δίνουμε μάχη για το βιοτικό μας επίπεδο αλλά για την ίδια την επιβίωσή μας». Δύσκολες εποχές για συνδικαλιστές με βαθμό Διευθυντή…πράγματι.

Δήλωση στην Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Στην εν λόγω δήλωση ο συνδικαλιστής της ΔΗΣΥΕ/ΠΑΣΚΕ "αγωνιά" για τα δικαιώματα των ασφαλισμένων του ΕΤΑΤ/ΤΕΑΠΕΤΕ (ύψος σύνταξης κλπ) ….καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των εν ενεργεία ασφαλισμένων που θίγονται από τον 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).

«Ξεχνά» όμως ότι επί δύο δεκαετίες όντας ο ίδιος Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής Τράπεζας αποδέχθηκε την καταστρατήγηση του άρθρου 7 του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ που προβλέπει την θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης με την συμπλήρωση 29,5 ετών ασφάλισης για τους άνδρες με αποτέλεσμα σήμερα δεκάδες συνάδελφοι της πρ. Εμπορικής που εργάζονται στην Alpha Bank να εγκλωβίζονται στην εργασία για πολλά επιπλέον χρόνια.

Και βέβαια εφόσον ο ίδιος θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης από το ΕΤΑΤ/ΤΕΑΠΕΤΕ μπορεί ως εκ τούτου να «αγωνιά» εκ του ασφαλούς...

Αλλά και να παραμένει στην «εργασία» του για όσο ακόμη θέλει –διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο το ύψος των αποδοχών του (ως εργαζόμενος) αντί των πολύ κατώτερων αποδοχών ενός συνταξιούχου του ΕΦΚΑ…

Δήλωση στo«BankWars»

Ξανά για το ασφαλιστικό και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων προ του 1993 αφού οι ανάγκες της νέας γενιάς και τα ανύπαρκτα ασφαλιστικά της δικαιώματα δεν ανήκουν στην ατζέντα κάποιων που -όχι μόνο «θεμελιώνουν από το ΕΤΑΤ» αλλά - ήδη αγγίζουν τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Δήλωση στην Εφημερίδα «Τα ΝΕΑ»

Στην εν λόγω «δήλωση» με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και την απειλή της απελευθέρωσης των μαζικών απολύσεων ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. χαρακτηρίζει τόσο τα παλιά όσο και τα νέα προγράμματα εκδίωξης των εργαζομένων στις Τράπεζες (και στην Alpha Bank) ως «Προγράμματα Εθελουσίας ».

Τολμά όμως αυτό να το πει στους χώρους εργασίας καθώς και στους αποχωρήσαντες του 2014…; Μάλλον όχι γιατί θα φύγουν πέτρες...τουλάχιστον !

Δήλωση στην «Αγορά»

Εδώ ο βετεράνος -όπως αυτοπροσδιορίζεται- συνδικαλιστής,  μάς βεβαιώνει ότι οι Σύλλογοι και η ΟΤΟΕ «θα αντιδράσουν δυναμικά σε οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών μας σχέσεων».

Τώρα οι εργαζόμενοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι…θα λέγαμε εμείς .

Πού οφείλεται όμως αυτή η σωρεία δηλώσεων ;

Μήπως οφείλεται στην ανυπαρξία λόγου και συνδικαλιστικού έργου στην Alpha Bank (εάν εξαιρέσει κανείς βέβαια τα e-shop και τις εκδρομικές προσφορές) ; ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΝ E-SHOPPERS

Μήπως οφείλεται ακόμη στο χτίσιμο προφίλ εν μέσω προεκλογικής περιόδου στον Σύλλογο της πρ. Εμπορικής;

Μήπως οφείλεται τέλος στο ότι ο Σύλλογος αμείβει δημοσιογράφο με 400€ μηνιαίως του οποίου μόνον… ο Πρόεδρος χαίρει της επαφής και επικοινωνίας;
Και μήπως για αυτό άραγε αρνήθηκε επίμονα ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΕΝ.Α.Σ. (έχει άλλωστε την πλειοψηφία στο ΔΣ) την πρόταση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» για κατάργηση ή έστω μείωση της αμοιβής του/της εν λόγω δημοσιογράφου με το αστείο επιχείρημα «δεν θα απολύσω (!) εργαζόμενο σε κλάδο που χτυπιέται από την ανεργία» (βλ. Συνεδρίαση ΔΣ για την έγκριση του Διοικητικού & Οικονομικού Απολογισμού) ;
Και λέμε αστείο επιχείρημα διότι ο/η εν λόγω δημοσιογράφος δεν εργάζεται βέβαια στον ΕΝ.Α.Σ. ( με τον οποίο απλά συν-εργάζεται) αλλά σε καθημερινή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας η οποία φιλοξενεί πολλάκις «δηλώσεις» και «άρθρα» του Προέδρου.

Όμως τα διάφορα μέσα, τα εργαλεία και υποδομές του Συλλόγου μας στηρίζονται οικονομικά από τους συναδέλφους για άλλους λόγους και όχι για την αυτοπροβολή και την ιδιοτέλεια κάποιων που γαντζωμένοι στην καρέκλα τους επί δεκαετίες έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε επιτέλους ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ;

http://healthmag.gr/storage/photos/c_760px_395px/201604/creativecommon-pkstan-1432071211-622-640x480.jpgΣτις επιτροπές της Βουλής βρίσκεται ήδη νομοσχέδιο με τίτλο: «Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.»

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται ρύθμιση που αφορά το ύψος της έκπτωσης που νομοθετήθηκε με τον ν.4387/2016 για την περίπτωση όπου ασφαλισμένος επιλέγει την εξαγορά ετών ασφάλισης με εφάπαξ καταβολή του αντίστοιχου ποσού. Έτσι ενώ στο άρθρο 15 §1 (τελευταίο εδάφιο της περ.β) καθώς και στο άρθρο 34 §1 (έκτο εδάφιο της περ. γ) προβλεπόταν ότι:
«Το ποσό αυτό μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ, οπότε παρέχεται έκπτωση 15%»
τώρα με το σχέδιο νόμου επέρχεται η εξής τροποποίηση:
«Το ποσό αυτό μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ, οπότε παρέχεται έκπτωση 2% για κάθε έτος εξαγοράς»

Έτσι το ύψος της έκπτωσης που παρέχεται στην περίπτωση εξαγοράς ετών ασφάλισης με εφάπαξ καταβολή του ποσού, ανέρχεται πλεόν στο 2% για κάθε έτος εξαγοράς αντί του 15% επί του συνολικού ποσού που ισχύει. Πρόκειται σαφώς για δυσμενέστερη ρύθμιση αφού τα περισσότερα έτη που μπορεί κάποιος να εξαγοράσει είναι 5 για τις γυναίκες και 7 για τους άνδρες και συνεπώς η έκπτωση μπορεί να ανέλθει στην καλύτερη περίπτωση:

- στο 10% για τις γυναίκες με 5 έτη εξαγοράς

- στο 14% για τους άνδρες με 7 έτη εξαγοράς

ενώ με την αρχική ρύθμιση η έκπτωση θα ήταν σε κάθε περίπτωση 15% επί του συνολικού ποσού (για όσα έτη ακόμα και για 1 που θα εξαγόραζε κάποιος με εφάπαξ καταβολή του ποσού)  !

Σημειώνεται επίσης ότι ως πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης σύμφωνα με πάντα με τον ν.4387/2016 (άρθρο 34) νοούνται :

- Οι πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης της παρ. 18 του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010 (Α΄ 115), των άρθρων 39, 40 και 41 του Ν. 3996/2011 (Α΄ 170), του άρθρου 6 παρ.12 και του άρθρου 17 του Ν. 3865/2010 (Α΄ 120), και του άρθρου 40 του Ν. 2084/1992 (Α΄ 165). Όπου για την αναγνώριση των πλασματικών αυτών χρόνων ασφάλισης προβλέπεται καταβολή εισφοράς, η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου πλασματικού χρόνου ασφάλισης της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη, στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς.

καθώς και

- Οι χρόνοι ασφάλισης των άρθρων 39, 40 και 41 του Ν. 3996/2011 για όσους ασφαλισμένους συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010

                                                  Για μια συνοπτική περιγραφή του ν.4387/2016 δείτε προηγούμενη ανάρτησή μας ΕΔΩ

 • Δείτε ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ που αφορά στην τροποποίηση του ύψους της έκπτωσης σε περίπτωση εξαγοράς ετών ασφάλισης με εφάπαξ καταβολή

 

http://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/f9831d801d50a7eccf1f6f141bf9e0aa_XL.jpgΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση ρυθμίσεων του άρθρου 96 του ν. 4387/2016, σχετικά με τις παροχές του ΕΤΕΑ και την αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων συντάξεων.

Διαβάστε την σημαντική αυτή εγκύκλιο του Υπουργείου όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ...:

Το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης διαμορφώνεται με βάση :
α) τα δημογραφικά δεδομένα, τα οποία στηρίζονται σε εγκεκριμένους πίνακες θνησιμότητας και
β) το πλασματικό ποσοστό επιστροφής που θα εφαρμόζεται στις συνολικά καταβληθείσες εισφορές και το οποίο θα προκύπτει από την ποσοστιαία μεταβολή των συντάξιμων αποδοχών των ασφαλισμένων.

Επίσης η Εγκύκλιος αναφέρει ότι...:

Σε περίπτωση ελλειμμάτων στο Ταμείο λειτουργεί αυτόματος μηχανισμός εξισορρόπησης, ο οποίος αποκλείει κάθε αναπροσαρμογή των συντάξεων.

και ακόμη...:

Για τους ασφαλισμένους από την 1-1-2014 και εφεξής το ποσό της επικουρικής σύνταξης υπολογίζεται σύμφωνα...

Για τους ασφαλισμένους μέχρι 31-12-2013, οι οποίοι καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης από την 1-1-2015 και εφεξής, το ποσό της επικουρικής σύνταξης αποτελείται...

Αλλά και σχετικά με την...:

Αναπροσαρμογή καταβαλλομένων συντάξεων όπου:
Με την παρ. 4 ορίζεται ότι, οι ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις κατά την έναρξη ισχύος του ν.4387/2016 (δηλ. από 13-5-2016), αναπροσαρμόζονται, σύμφωνα...

και τέλος αναφορά γίνεται στην...:

Κατάργηση κατωτάτων ορίων όπου:
Με την παρ. 5 ορίζεται ότι, από την έναρξη ισχύος του νόμου, το ΕΤΕΑ χορηγεί την επικουρική σύνταξη αποκλειστικά, όπως ρυθμίζεται από τις διατάξεις αυτού του άρθρου, καταργούμενης κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης. Επίσης από την έναρξη ισχύος του νόμου οι διατάξεις που προβλέπουν κατώτατα όρια επικουρικών συντάξεων καταργούνται και η χορήγηση της επικουρικής σύνταξης γίνεται αποκλειστικά με τους όρους του άρθρου αυτού.

 • Δείτε την Εγκύκλιο στον σύνδεσμο ΕΔΩ.

 

http://symbouloi.gr/wp-content/uploads/2015/10/eksoda.jpgΘΕΜΑ : Γνωστοποίηση ρυθμίσεων του άρθρου 97 του ν. 4387/2016 (Α, 85/12-5-2016), σχετικά με τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης

 • Δείτε την Εγκύκλιο στον σύνδεσμο ΕΔΩ.

http://www.ssem.gr/images/logo-sul.pnghttp://www.ssalpha.gr/wp-content/uploads/logo.jpg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 28.06.2016 στις 10 π.μ. διοργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας (ΣΣΕΜ) έξω από το Υπουργείο Εργασίας ΚΑ &ΚΑ, αυτήν την φορά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συνταξιούχων της Alpha Bank.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη μαζική απάντηση των συνταξιούχων της Εμπορικής είχε δοθεί στις 24 Μαίου 2016 όταν αντιπροσωπεία του ΣΣΕΜ από κοινού με αντιπροσωπείες της ΟΣΤΟΕ, της ΟΤΟΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων της πρ. Εμπορικής (ΕΝΑΣ Alpha-Εμπορικής), του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank και του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής είχαν πραγματοποιήσει μαζικό διάβημα και συνάντηση στο Υπουργείο με τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο και τον ΓΓ του Υπουργείο κ. Φράγκο.

Στα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των συνδικαλιστών δεν είχε δοθεί βέβαια καμία θετική απάντηση. Μάλιστα, σε σχέση με την βιωσιμότητα του ΕΤΑΤ, ο Υφυπουργός είχε εκφράσει την αναγκαιότητα ένταξής του στον ΕΦΚΑ λόγω της παντελούς οικονομικής αδυναμίας του Ταμείου να καταβάλλει συντάξεις τους επόμενους μήνες! Στην επιμονή ωστόσο συνδικαλιστών τόσο από την πλευρά του ΣΣΕΜ όσο και από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα του ΕΝ.Α.Σ. συναδέλφου Σπύρου Μητροτάσιου για την υποχρέωση της πολιτείας να αναθέσει αναθεωρημένες αναλογιστικές μελέτες για την βιωσιμότητα του Ταμείου (λόγω των αυξημένων εθελουσιών σε σχέση με αυτές που υπολογίστηκαν βάσει της Ειδικής Οικονομικής Μελέτης του ν.3371/2005 ) η απάντηση του Υπουργού ήταν : "Αυτό είναι δικό σας αίτημα".

Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η αντιμετώπιση "με δύο μέτρα και δύο σταθμά" των προσυνταξιούχων του ΕΤΑΤ απο την πλευρά της Κυβέρνησης είναι κατάφωρα άδικη καθώς:

- Αρχικά τους εντάσσει στον ΕΦΚΑ (!!!)...ενώ πρόκειται για προσυνταξιούχους

και στη συνέχεια

- Παρά την ένταξη αρνείται να τους αντιμετωπίσει ως συνταξιούχους Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (όπως είναι ο ΕΦΚΑ) προκειμένου να τύχουν όπως και οι υπόλοιποι 2,7 εκ. συνταξιούχοι της χώρας μας των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου (βλ. "προσωπική διαφορά" άρθρου 14) περί προστασίας του ύψους των παρεχόμενων σήμερα συντάξεων μέχρι τέλους του 2018.

Έτσι ο ΣΣΕΜ επανέρχεται δυναμικά προκειμένου "να ανατραπεί ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, που επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις".

Στο ίδιο πνεύμα κινούμενος και ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Alpha Bank καλεί σε αποφασιστική πορεία στο Υπουργείο προκειμένου "να πάρουμε πίσω τις συντάξεις μας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

 • Δείτε την ανακοίνωση του ΣΣΕΜ στον σύνδεσμο ΕΔΩ.
 • Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Alpha Bank ΕΔΩ.

 

Ioniki EnotitaΠαραθέτουμε ανακοίνωση της "Ιονικής Ενότητας"

Έπειτα από την άμεση κινητοποίηση του συλλόγου μας σχετικά με την απαράδεκτη επιχείρηση ουσιαστικής διάλυσης των ταμείων συντάξεων (ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ) και κλάδου πρόνοιας (ΤΑΠΙΛΤ-ΤΑΥΤΕΚΩ) από πλευράς της διοίκησης της τράπεζας και της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού και ύστερα από ενέργειές μας προς τους αρμόδιους φορείς, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με παρέμβασή του ανέτρεψε ήδη την έγγραφη εντολή της κας Κονιδάρη για τη μετακίνηση της κας Γ. Ανδρακάκου στον κλάδο κύριας ασφάλισης ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ.

Όπως γνωστοποιήσαμε εγκαίρως τόσο στο Υπουργείο όσο και στους αρμόδιους παράγοντες του ΤΑΥΤΕΚΩ, η κα Ανδρακάκου δεν είναι ενημερωμένη στο πολύπλοκο συνταξιοδοτικό αντικείμενο και συνολικά στις διαδικασίες που διέπουν τη λειτουργία του τμήματος συντάξεων. Κατόπιν της παρέμβασης του Υπουργείου, η κα Ανδρακάκου θα παραμείνει στη θέση της στον κλάδο πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ-ΤΑΥΤΕΚΩ για να συνεχίσει να επιμελείται την έκδοση των αποφάσεων χορήγησης εφάπαξ.

Συνάδελφοι,

Πρόκειται για μία πρώτη ανατροπή των σχεδιασμών της κας Κονιδάρη και να είστε σίγουροι ότι οι απαράδεκτες και ανορθόδοξες ενέργειες που επιχειρεί σε βάρος των ασφαλιστικών μας συμφερόντων και της λειτουργίας του κλάδου σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ, θα πέσουν στο κενό!

Η ιονική οικογένεια συσπειρωμένη όσο ποτέ άλλοτε στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα δώσει ένα ηχηρό μάθημα στην αμετροέπεια της κας Κονιδάρη και τις πρωτοφανείς ενέργειες της διοίκησης της τράπεζας.

Τη νίκη θα φέρει ο αγώνας!

Να είστε σε ετοιμότητα γιατί τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε σε αγωνιστική αναμέτρηση απέναντι στην τράπεζα. Αυτή η πρώτη νίκη ήταν μονάχα η αρχή. Οι ενέργειες του συλλόγου μας σε συνδυασμό με τη δική σας συμμετοχή και υποστήριξη θα φέρουν πολλές ακόμα…

 • Δείτε την ανακοίνωση της "Ιονικής Ενότητας" ΕΔΩ.

http://cleantechnica.com/files/2015/05/Axa-2.jpgΤαμείο Αλληλοβοηθείας Πίστεως (Τ.Α.Π): Τράπεζα και Σύλλογος ξεφτιλίζουν τα Ασφαλιστικά δικαιώματα και την νοημοσύνη των συναδέλφων.

Η προδοτική ηγεσία του Συλλόγου, εκτελώντας «κοντράτο» της Τράπεζας, έστειλε προσωπικές επιστολές στους συναδέλφους του ΤΑΠ που έχουν πρωτοασφαλιστεί μετά το 1993 για να τους πείσει να εγγραφούν στο ασφαλιστήριο της ΑΧΑ. Το μέγεθος της κοροϊδίας και της προδοσίας της ηγεσίας του Συλλόγου φαίνεται μόνο και μόνο από το γεγονός ότι στην αρχή της επιστολής αναφέρουν ότι οι συνάδελφοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ του Τ.Α.Π. Φυσικά γεννιούνται αμέσως τα ερωτήματα σε ποιο Ταμείο πλήρωναν εισφορές τόσα χρόνια οι συνάδελφοι αν δεν ήταν στο ΤΑΠ, και γιατί ψήφισαν στις εκλογές του Ταμείου πριν από 2 μήνες!!! Εκτός αν η εξοχότητα ο πρόεδρος κος Γκιάτης εννοεί ότι φρόντισε με την παράνομη σύμβαση της 21/4/2016 να τους αποκλείσει καταχρηστικά για να γλυτώσει η τράπεζα χρήματα.

Συγχρόνως οι Διευθυντές των Καταστημάτων και των Διευθύνσεων των εν λόγω συναδέλφων, κατόπιν εντολών της Τράπεζας άρχισαν τις «φιλικές» συμβουλές και πιέσεις για να εγγραφούν οι συνάδελφοι στην ΑΧΑ. Οι συνάδελφοι που δεν έχουν υπογράψει όλα αυτά τα χρόνια παρά τις επανειλημμένες πιέσεις γνωρίζουν καλά ότι η σύμβαση που υπέγραψε ο Γκάτης την 21/4/2016 είναι πλήρως καταχρηστική όσον αφορά τη μη παροχή ίδιων όρων Εφάπαξ σε όλα τα μέλη του Ταμείου και θα πέσει στα δικαστήρια. Το Ασφαλιστήριο παγίδα της ΑΧΑ μόνο την τράπεζα εξυπηρετεί. Χαρακτηριστικά στην παράγραφο 2.4 της σχετικής σύμβασης Συλλόγου-Τράπεζας προβλέπεται για τους συμμετέχοντες στην ΑΧΑ : « καταργείται κάθε αποζημίωση για την περίπτωση λύσεως η λήξεως της συμβάσεως εργασίας, προερχομένη από σύμβαση, κανονισμό , πράξη Διοίκησης , υπουργική απόφαση και νόμο»!!! Δηλαδή με λίγα λόγια με το Ασφαλιστήριο της ΑΧΑ θα πληρώσει η τράπεζα την εθελουσία ή την απόλυση του εργαζόμενου

Η παραπληροφόρηση και τα γελοία επιχειρήματα που επιστρατεύουν τράπεζα και ηγεσία του Συλλόγου, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Εξάλλου μόνο και μόνο η παρουσία της Διευθύντριας Προσωπικού, ξεφτίλισε τον Γκιάτη και τα επιχειρήματα του. Το Εφάπαξ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα του ΤΑΠ, αμφισβητούνται από την τράπεζα και γι αυτό η κα Κονιδάρη επί τόσες μέρες καθόταν «σαν τον γύπα» πάνω από τα κεφάλια των συναδέλφων όταν καλούνται να υπογράψουν. (παρεμπιπτόντως η προσωπάρχης υπέγραψε για τον εαυτό της παραίτηση από το ΤΑΠ;)      

Σκυφτά κεφάλια και αίσθημα εγκατάλειψης ένοιωσαν οι περισσότεροι συνάδελφοι που αναγκάστηκαν να υπογράψουν την παραίτηση από το ΤΑΠ. Όμως πρέπει να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους ότι τελικά δεν την γλύτωσαν ούτε οι ίδιοι όπως νόμιζαν, όταν στο παρελθόν προξένευαν στους νεώτερους την ένταξη στην ΑΧΑ για να κάνουν τους «καλούς στην τράπεζα». Διπλή πίκρα και οργή από τους συναδέλφους μετά το 1993 που ο Γκιάτης τους θεωρεί β΄ κατηγορίας και μειωμένης αντίληψης ώστε να μην τους δίνει ούτε καν το Εφάπαξ αλλά μόνο τις εισφορές τους.

  

 • Δεν υπογράφουμε την ένταξη στο Ασφαλιστήριο παγίδα της ΑΧΑ, ούτε προσερχόμαστε για να υπογράψουμε καμία δήλωση.
 • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστεί κανένας συνάδελφος να απαντήσει στις πιέσεις της τράπεζας. Τα χρήματα δεν χάνονται και έχει χρόνο ο καθένας για να αποφασίσει ανάλογα με τις νομικές εξελίξεις αν θα τα πάρει η αν θα διεκδικήσει τα δικαιώματα από το ΤΑΠ.
 • Εκ των πραγμάτων υπάρχει ενιαίο μέτωπο συνταξιούχων και εν ενεργεία για την υπεράσπιση του ΤΑΠ, και είμαστε σε πλήρη συνεννόηση για την κάλυψη όλων των νομικών ενεργειών όλων των συναδέλφων (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

AYTONOMH ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

Ιούνιος 2016

Για επικοινωνία: Γιώργος Παυλόπουλος 6944431895

http://www.kerdos.gr/media/5744111/petropoulos.jpgΣυγκροτήθηκε σε σώμα το προσωρινό Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) το οποίο όρισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος. 

Στο ΔΣ συμμετέχει και η Αφροδίτη Χαρίση ως Πρόεδρος του ΕΤΑΤ για την οποία αναφέρεται:

8. Αφροδίτη Χαρίση του Δημητρίου, πτυχιούχο Α.Ε.Ι. με Α.Δ.Τ. Ξ 638642 Πρόεδρο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (Ε.Τ.Α.Τ.) ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή το Γάτη Ιωάννη του Χρήστου με Α.Δ.Τ. ΑΖ 795912, συνταξιούχο, αναπληρωτή της Προέδρου στο Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Τ..

καθώς και για το ΤΑΥΤΕΚΩ:

7. Ο Σταμάτιος Υπερήφανος του Δημητρίου, Πτυχιούχος ΑΕΙ, Μηχανολόγος Μηχανικός, με Α.Δ.Τ. Χ 154782, Πρόεδρος του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.), ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Κουμπαράκη Γεώργιο του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 722872, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω..

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το προσωρινό Δ.Σ. θα συντάξει τον πρώτο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ και θα εισηγηθεί νέο Κανονισμό για την ασφάλιση και τις παροχές με βάση πόρισμα το οποίο θα στηριχθεί στις οικονομικές δυνατότητες του ενιαίου φορέα.

Σύμφωνα τέλος με την Υπουργική Απόφαση η θητεία του προσωρινού Δ.Σ. λήγει αυτοδικαίως με τη συγκρότηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ν.4387/2016, του νέου Δ.Σ. του Ε.Φ.Κ.Α..

 

eass convertedΑνακοίνωση Νο 7, Αθήνα, 23/5/2016

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Με τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο 4387/2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατ’ επιταγή των δανειστών και σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, δίδεται ένα συντριπτικό χτύπημα στον δημόσιο, αναδιανεμητικό και καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους αντιασφαλιστικούς μνημονιακούς νόμους 3863/10 και 3865/10 Λοβέρδου-Κουτρουμάνη και τις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που ακολούθησαν στα έξι χρόνια των μνημονίων.

 • Η κρατική χρηματοδότηση αποσύρεται και διατηρείται μόνο κατά το μέρος της εθνικής σύνταξης των 384€. Δημιουργείται ένα υπερταμείο, ο ΕΦΚΑ, στο οποίο εντάσσονται όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με προδιαγεγραμμένη την αδυναμία βιωσιμότητάς του. Η εθνική σύνταξη, όπως και η ανταποδοτική και η επικουρική (το σύνολο, δηλαδή, της σύνταξης) θα αναπροσαρμόζονται με βάση τις αναλογιστικές μελέτες της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, για όλους τους συνταξιούχους.

 • Μειώνονται τα ποσοστά αναπλήρωσης και προκαλούνται περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις, πέρα από τις μειώσεις που είχαν επιφέρει οι μνημονιακοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που προηγήθηκαν.

 • Καταργούνται θεμελιωμένα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Οι συντάξιμες αποδοχές επανυπολογίζονται, ακόμα και των ήδη συνταξιούχων, και μπαίνει πλαφόν στο ύψος των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ Ε.Τ.Α.Τ. ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

 • Ο νέος νόμος ανατρέπει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
 • Μειώνει σε δραματικό βαθμό τις συντάξεις όσων είναι στο ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑ. Οι συντάξεις επανυπολογίζονται με ποσοστό αναπλήρωσης 1,75% για κάθε χρόνο ασφάλισης. Μετά την συμπλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης κύριας σύνταξης το συνολικό ποσό της προσυνταξιοδοτικής παροχής μειώνεται κατά τα ποσά κύριας και επικουρικής σύνταξης που λαμβάνει ο δικαιούχος. Το απομένον ποσό επανυπολογίζεται, με βάση ποσοστό αναπλήρωσης 0,45% για κάθε χρόνο ασφάλισης.
 • Πλήττει ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις μητέρες ανηλίκων.
 • Μειώνει τις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που είναι ήδη στο ΙΚΑ. Η επικουρική σύνταξη θα επανυπολογίζεται στην περίπτωση που το άθροισμα κύριας και επικουρικής είναι πάνω από 1300€ μικτά.
 • Ανατρέπει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ασφαλισμένων μέχρι 31-12-1992.

Πέρα από τις γενικότερες αντιασφαλιστικές διατάξεις του, ο ν.4387/2016 ορίζει για τους ήδη συνταξιούχους, με βάση το άρθρο 14, ότι εφόσον ο επανυπολογισμός προκαλεί μείωση της σύνταξης, τότε το ποσό κατά το οποίο μειώνεται θα καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά.

Από τη ρύθμιση αυτή περί προσωπικής διαφοράς, που ισχύει για 2.700.000 συνταξιούχους, ο νόμος εξαιρεί με κατάφωρα άδικο τρόπο τους συνταξιούχους του ΕΤΑΤ και του ΕΤΕΑ! Οι συνταξιούχοι αυτοί θα δουν τις μικτές συντάξεις τους να μειώνονται κατά 47,2%. Έτσι, το καθαρό ποσό που λάμβαναν μετά τις μνημονιακές κρατήσεις θα μειωθεί από 10% έως και 40%. Επιπλέον, όταν θα συμπληρώσουν τα όρια ηλικίας για τη χορήγηση κύριας σύνταξης, θα υποστούν κι άλλη μείωση στη σύνταξή τους. 

Αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την πολιτική τους διέλυσαν το ΤΕΑΠΕΤΕ και ελαχιστοποίησαν τα ποσά της οικονομικής μελέτης για να απαλλάξουν τον ιδιώτη αγοραστή της Εμπορικής Τράπεζας από τις υποχρεώσεις του έναντι του ταμείου

Αφού δημιούργησαν ένα νέο, θνησιγενές ταμείο, το ΕΤΑΤ, χωρίς ασφαλιστικές εισφορές

Αφού έγιναν «εθελούσιες» απολύσεις 4000 εργαζομένων, χωρίς η Crédit Agricole και η καθολική διάδοχός της, Alpha Bank, να πληρώσουν τις προβλεπόμενες εισφορές με βάση το ν.3371/2005

Αφού καταλήστεψαν τα αποθεματικά του ΕΤΑΤ με το PSI

Τώρα, σύμφωνα με τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο 4387/2016 οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΤ και του ΕΤΕΑ δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άλλους συνταξιούχους, ενώ:

 • Είναι επί χρόνια συνταξιούχοι.
 • Υπέστησαν επί έξι χρόνια όλες τις μειώσεις που προέβλεπαν οι μνημονιακοί νόμοι για τους συνταξιούχους.
 • Έχουν πληρώσει αυξημένες εισφορές, έναντι των υπολοίπων ασφαλισμένων.

Επιπρόσθετα, τα όρια ηλικίας έχουν αυξηθεί δραματικά με τους νόμους 3655/2008 (ν. Πετραλιά), 3863/2010 (Λοβέρδου-Κουτρουμάνη) και 4336/2015 (τρίτο μνημόνιο). Με τον τρόπο αυτό, σε συνδυασμό με τις αθρόες «εθελούσιες», ανατράπηκαν οι παραδοχές της οικονομικής μελέτης για

το ΕΤΑΤ και εγκλωβίστηκαν οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΤ και ΕΤΕΑ για πολλά χρόνια σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Τελικά, η μόνη ωφελημένη είναι η Alpha Bank, η οποία απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις της έναντι του ΕΤΑΤ!


                                           Απαιτούμε:

                  Να μη γίνει καμία μείωση στις συντάξεις μας!

Να γίνουν σεβαστά τα ασφαλιστικά & συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα!

                                       Ίση μεταχείριση

Ο Σύλλογός μας άμεσα, σε συνεργασία με τους συλλόγους συνταξιούχων, τους συλλόγους εργαζομένων, την ΟΣΤΟΕ και την ΟΤΟΕ, να αναλάβει πρωτοβουλία για τον συντονισμό του αγώνα, ώστε να υπερασπιστούμε τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, τα οποία πλήττονται.

Να αξιοποιήσουμε όλα τα συνδικαλιστικά, αγωνιστικά, νομικά και πολιτικά μέσα για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών διατάξεων.

Η προσωπική συμμετοχή όλων μας, σήμερα, ενόψει των δραματικών μειώσεων που υφίστανται οι συντάξεις μας είναι καθοριστικής σημασίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Η ανακοίνωση της ΕΑΣ-Σ κυκλοφόρησε ενόψει της συνάντησης συλλόγων και ομοσπονδιών με τον υφυπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, ώρα 12μμ, στη Σταδίου 29

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 19/05 η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας (ΣΣΕΜ). Ο χώρος της αίθουσας στο Ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ" ήταν για άλλη μια φορά ασφυκτικά γεμάτος, με το ενδιαφέρον αυτή τη φορά όλων των συμμετεχόντων να στρέφεται στις εξοντωτικές μειώσεις του Ν.4387/2016. Ομιλητές στην ΓΣ ήταν μέλη του Προεδρρείου και επικεφαλής από όλες τις παρατάξεις του Συλλόγου: Ξανθόπουλος Κώστας (ΕΑΣ-Σ), Τσιλώνης Χρήστος (ΚΙΣΥΕΤ), Ρήγας Γρηγόρης (ΕΣΑΚ), Δέδες Γιώργος (ΑΔΗΠ), Βογιατζάκης και Μπεκιάρης από ΔΑΚ, Χασαπόπουλος (ΔΗΣΥΕ).

Τις ομιλίες ακολούθησε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από την ΓΣ και στη συνέχεια με μαζική πορεία παραδόθηκε στο Υπουργείο Εργασίας ΚΑ & ΚΑ. Εκατοντάδες συνταξιούχοι παρέμεναν στη Oδό Σταδίου όσο η αντιπροσωπεία του Προεδρείου του ΣΣΕΜ εξέθετε τα ζητήματα στον Υπουργό κ. Κατρούγκαλο. Ωστόσο ο Υπουργός αρνήθηκε κάθε συζήτηση για την «προστασία των καταβαλλόμενων συντάξεων» με βάση το άρθρο 14 του Ν.4387/2016 το οποίο προβλέπει μεν την εφαρμογή "Προσωπικής Διαφοράς" ως την 31.12.2018 για τους νυν συνταξιούχους όλων των κλάδων που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ...ΠΛΗΝ όμως ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ του Πρ. ΕΤΑΤ και του ΕΤΕΑ. Σε αποστροφή του λόγου του μάλιστα αναφέρθηκε και στην περικοπή του ΕΚΑΣ υπονοώντας προφανώς ότι...υπάρχουν και χειρότερα.

Ωστόσο το επόμενο "αγωνιστικό ραντεβού" για τους συνταξιούχους του πρ. ΕΤΑΤ και ΕΤΕΑ της πρ. Εμπορικής αλλά και των άλλων Ταμείων του πρ. ΕΤΑΤ (ασφαλισμένοι Τραπεζών Πίστεως, Αττικής, Πειραιώς) ορίστηκε, μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, για την Τρίτη 24/05/2016, ώρα 12:00 μ.μ..

Η πρόσκληση αφορά σε συζήτηση για τις εφαρμοστικές διατάξεις του νόμου που αφορούν στο ΕΤΑΤ και απευθύνεται επίσης στην ΟΤΟΕ, στην ΟΣΤΟΕ αλλά και στον Σύλλογο ΕΝ.Α.Σ Alpha-Εμπορικής του οποίου πάρα πολλά μέλη είναι ασφαλισμένοι του ΤΕΑΠΕΤΕ-πρ.ΕΤΑΤ.

«««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««««

   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ                  Αθήνα, 18 /05/2016

& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ                                             Αρ.Πρωτ.: 958                             

                                                                                                                    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Σταδίου 29

ΤΑΧ.ΚΩΔ. : 10110                                                                                                                                                                                                                                                       

ΤΗΛ: 210. 3368322

FAX: 210.3268131                                            

Email:                                                                                                                                                                          

                                  

ΘΕΜΑ: Eφαρμοστικές διατάξεις σχετικές με την ένταξη του Ε.Τ.Α.Τ στον Ε.Φ.Κ.Α

Καλείσθε σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πετρόπουλο Αναστάσιο για το ως άνω θέμα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 24/05/2016,ώρα 12:00 μ.μ    

                                                             Από το γραφείο του Υφυπουργού